Přejít na obsah

Spotřeba


mvh

Doporučené příspěvky

dnes cesta kosice - bratislava 430km...dve osoby,plny kufor....celu cestu klimatizacia ...cesta podla limitov...dialnica 130 ....mimo 110 dediny 60...spotreba podla pp 5,7 ...bude to aj real lebo opat na nadrz vychadza nieco cez 800km ...najazdenych cca 2700km ..houk :skoda:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím , roomster 1.2 tsi 77kW , nemám pp takže spotreba len podla výpočtu : najazdené 3500 km , dovolenka v chorvatsku - jazda skoro výlučne po dialnici 130-140 km/hod , trochu klímy , 4 osoby + plný kufor ,spotreba 6,8 a 6,6 L

Editováno: , autor: miro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte

Ja mám Fábiu II 1.2 HTP 51kW a keď jazdím na spotrebu (ale fakt na spotrebu), tak po 100km ceste s celkovým klesaním 120m mám spotrebu 3,9l/100km. Keď idem tých 100km späť domov a idem už normálnejšie (to znamená, že nejdem ako môj starký), tak mám spotrebu okolo 4,7l/100km. V meste som po najazdení 60km mal spotrebu 6,2l/100km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera výlet na Červenohoské sedlo - cesta: Ostrava - Bruntál - Malá Morávka - Bělá pod Pradědem - Červenohorské sedlo a stejně zpátky. Jízda dle předpisů, v autě dva dospělí a 8 kg mimčo + 20 kg v kufru. Cestou tam spotřeba 6,3l a to až do Bělé pod Pradědem se průměr držel na 5,9l, pak mi to ovšem nedalo a při výjezdu na Červenohorské sedlo jsem troooochu vymetl pavučiny z hrnků:))))))))Cesto zpět byl opět stejný režim jízdy a spotřeba viz. obrázky:))))))

post-38130-026187900 1281858811_thumb.jp

post-38130-051882800 1281858822_thumb.jp

post-38130-086403100 1281858834_thumb.jp

post-38130-067707400 1281858844_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...

pojíždky lido di jeselo (I) - poté cesta do ČR - celkem tankováno 73l najeto 1229KM při dálniční tempomatové rychlosti 120km/h půlka cesty domů silně pršelo výsledná spotřeba na PP 5,9l/100km :kuk:

Editováno: , autor: KoNG
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.....vcera jizda Praha-Pardubice-Vysoke Myto-Litomysl-Moravska Trebova-Mohelnice-Olomouc. Zpet stejna trasa jen pres Hradec Kralove a ne pres Pardubice. Jen ridic. Tam s prazdnym vozikem, zpet nalozenym. Vyjizdel jsem v 15.00, takze dost velky provoz. Na dalnici 120 km/hod. Mimo dalnici dodrzovani rychlostnich limitu. Ono se to na teto trase ani jinak neda. Kdo ji zna, tak vi o cem mluvim. Pri dojezdu do Olomouce PP ukazoval 5.9. Zpet mirne spotreba stoupla /nalozeny vozik+nalozeny stresni nosic/ po dojeti domu konecna spotreba dle PP 6.1.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by mne zajímalo, jak se Ti auto tvářilo při jízdě s nákladem do "Mohelničáku"  (serpentiny nad Mohelnicí) a pak do "Hřebečáku" (jak je ten tunel za Moravskou Třebovou) - rychlost, rychlostní stupeň, otáčky, momentální údaj o spotřebě? Tipuju, žes musel jet "za tři" a dost to točit... Na D11 samozřejmě za 5, ale ty 2 krpály na rozhraní Moravy a Čech asi docela zacloumaly s průměrnou spotřebou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohelnicak vyjizdim v pohode na 4ku. Otacky drzim okolo 3800-4000. Rychlost neklesne pod 90km....Jezdim zde prumerne 2x do mesice a tak uz vim kde se mam rozjet na tech 4000 otacek a pak to drzim az do konce kopce bez klesani rychosti. Uplne v pohode. A tak je to i u Hrebecaku. A momentalni spotreba? To doopravdy nevim. Az tak moc me nezajima. Spise se podivam na spotrebu na konci cile.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Dodávky PPL jsou prasata, teda spíš jejich řidiči - po běžné silnici lítají klíďo píďo 120-130 a po dálnicích pod 150 nejdou, protože jsou placení od denně nalítaných km a ne za předpisovou jízdu. Několikrát se mi stalo, že mne jejich dodávka předjížděla právě na Mohelničáku - přes dvojitou plnou dolů s kopce (v místě, kde nahoru jsou 2 pruhy)... A to jsem se tam rozhodně neflákal 40 jako kamión se zařazenou "dvojkou", ale jel jsem na limit...

A jak Hřebečák, tak Mohelničák se dá vyjet plynule jen v případě, že se tam ve stoupacích pruzích nikdo "nevysere" - na Hřebečáku není vzácnost dojet v levém pruhu kamión, který rychlostí 45km/h předjíždí další, supící v pravém pruhu 44km/h - takže jim předjetí vydá na celý kopec až nahoru na konec tunelu... Za podobné manýry bych sbíral řidičáky nebo dával desetilitrový pokuty. Na tyhle kopce patří regulérní zákaz vjezdu vozidel nad 3,5 tuny do jiného než pravého pruhu a kamery, které budou dodržování hlídat - teď už tam tolik nejezdím, ale zhruba v letech 1998 - 2004 jsem tam jezdil stejně často jako Misubaro - klidně i 2x týdně. A plynule projet oba tyhle krpály bez jediného "závěsu" za nějakým blbcem bylo vzácností už tenkrát. Takže blahopřání k velké klice - já tam takovou už dlouho nepotkal...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.....ja tada musim zaklepat.....sem tam se mi taky nekdo nasere pred nosem do pruhu, kdyz jsem pekne rozjety a to bych skutecne toho ridice nakopal nekde. Z vetsi casti je to vsak v pohode, jelikoz se zpet /z Olomopuce/ vracim az po 20te hodine. Nepamatuji si, ze bych tyto dva kopce jel na trojku. To by na myho Rumika musel byt kopec asi jako treba na Vidly.

Skutecne okolo 4000 otacek ma motor az neskutecny tah.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Pěkná spotřeba. Mě se z hlediska průměrné spotřeby na dálnici osvědčilo jezdit okolo 130 km/h. Když jsem zkoušel různé režimy, tak právě při 120 km/h, jakoby ten motor měl nějakou díru a spotřeba byla cca okolo 7 l, ale stačilo zrychlit na 130 a tuto rychlost udržovat a nebyl problém, aby spotřeba klesla. Trasu Ostrava - Olomouc po dálnici jsem zvládl s průměrem cca 6,5 l. Za což jsem docela rád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, teď jsem si všiml, že máš 1,6:) Ale i to je optimální spotřeba. Nedávno jsem jel do Brna s FII TSI (63kW), najel jsem lehce přes 400 km a v Ostravě mi zbylo v nádrži necelých 10 l (údaj dle tankování), takže z toho vychází spotřeba cca 8,5 l/100 km. Prostě objem ničím nenahradíš:) Rychlost max. do cca 140 km (tacho).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...kdybych si z toho měl udělat srandu, tak bych řekl, že to bude zkratka "mile per hour", číli rychlost v mílich za hodinu, ale proč by to měl být důležitý údaj v naších podmínkách to nevím:))))) Ta spotřeba je opravdu pěkná. Já jsem jel o vikendu do Lednice za vínem a relaxem. Ostrava - Brno Lednice - převážně po dálnici a po víkendu zpět s rychlostním průměrem 114 km/h a spotřebou 7,2 l/100 km:))Kufr naložený po střechu a v autě dva čtvrť člověka. Průměrná spotřeba za celý víkend 7,0 l/100 km. Rychlé dálniční přesuny, nízké teploty a plné auto se holt promítlo do spotřeby, ale jízdu jsem si užil:)))Jen ty dálnice jsou místy ve strašném stavu :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...