Přejít na obsah

Projektorová světla


ntr23

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

V ČR sú žiarovky ešte stále povinná výbava? U nás to už nejaký čas zrušili práve kvôli xenónom a žiarovkám ktoré sa nedajú jednoducho vymeniť. V prípade že ťa policajti zastavia s vypálenou žiarovkou tak máš iba povinnosť zabezpečiť čo najskoršiu nápravu a zároveň musíš prispôsobiť spôsob jazdy k tomu že nie si plnohodnotne osvetlený. Pokutovať ťa nemôžu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napadá mě otázka - jak přizpůsobit způsob jízdy, když mám prasklou žárovku a nejsem tak plnohodnotně osvětlený? Jo jo, žárovky.. špatná legislativa a někdy i policajti, kteří tak celé Policii dělají ostudu, když řidiče za prasklou žárovku buzerují.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale ona se dá formulovat i opačná otázka. Jak to udělat, aby lidi nejezdili s nefunkčními žárovkami s tím, že jim žádný postih vlastně nehrozí a tak není, co řešit? Kdyby sada náhradních žárovek nebyla povinná a nebylo třeba přizpůsobovat způsob jízdy, tak si neumím představit, co by člověka nutilo s prasklou žárovkou něco dělat. Kdyby ho zastavil policajt, tak prostě řekne, že ráno byla žárovka v pořádku a jel by dál. Takhle prostě alespoň existuje nějaká páka. A jsem si vědom toho, že realita je trochu složitější. Že některé žárovky nejde vyměnit bez servisu, nebo je třeba složitá demontáž atd.atd. Všechno je o rozumném přístupu obou stran, řidiče i policajta. Blb na jedené i druhé straně udělá z drobnosti ohromný problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš recht, ono pomlouvat, že zákon a policajti jsou blbý, je velmi jednoduché a některé výlevy zní až velmi primitivně. Ve chvíli kdy tato povinnost padne, budeme denně potkávat desítky jednookých vychcánků, který si dají s výměnou prasklé žárovky na čas několik dní, věřím i týdnů s připravenou výmluvou, že před jízdou bylo vše OK. Každá mince má vždy dvě strany !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já policajty určitě pomlouvat nebudu, ovšem situace na silnici bývá opravdu složitější. Ti vychcánkové říkají vždycky, že ráno kontrolovali auto a bylo všechno v cajku, že to muselo prasknout po cestě.. Pak přijde otázka, zda si to vymění sám? No a on řekne, že to nedokáže, že už to hodněkrát zkoušel a nakonec musel do servisu... Když pak policajt neví, že na konkrétně tomhle typu žárovka fakt vyměnit nejde a není magor, aby ho odstavil pro technickou nezpůsobilost, pošle ho dál a vychcánek se směje. Běžná realita.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Je víc možností. Přerušenej drát k elektromagnetu ovládání clony, přerušenej drát přímo v cívce elektromagnetu, clonka vyskočená z uložení. Chtělo by to aspoň něco změřit - vzít voltmetr a zkusit, jestli na konektor k reflektoru jde 12V pro clonku při přepnutí na dálku, pak ohmmetrem zkusit proti kostře, jestli je cívka nepřerušená atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

První sadu Tungsram Megalight H7 jsem přehodil na druhé auto v rodině po necelých 21 000km. Na tom jedna z nich odkroutila dalších cca 10 000km a druhá se tuším drží. Takže aktuálně by měla mít cca 35 000km.

 

U druhé sady první žárovka praskla po cca 28 000km. Minulý týden jsem měnil znovu. Pokud to byla ta starší, tak se dožila 39 000km. Na "svítivější" žárovky podle mě výborný výkon.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, kdyz chces mit cerny svetlomety, nemuzes v nich mit parabolu, ta by byla pochopitelne stribrna/pokovena.

Ucinnost techto svetel je ale skutecne nizsi nez u beznych projektorovych svetlometu u FII po faceliftu, ktere maji dve H7 v kazdem svetlometu, kdy jedna zarovka zajistuje potkavaci svetla a druha dalkova.

V tvem pripade obe funkce (potkavaci i dalkove) zajistuje pouze jedna H7.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...