Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

tak se podívej, za kolik dokážeš sehnat DVB-T tuner, svazky a antény, ono si řekneš dráty, ale ty piny a svorkovnice nejsou zadarmo... A rozebrat auto, abys nic nezničil, taky neumí každý...

Vloženo

Přesně tak, ta cena je reálná, možná kdybys na netu narazil na dobrej kup tuneru a našel šikovného fakchmana, dostaneš se na 10000,- ale spíš počítej těch 15000,- odblok obrazu na Columbuse kluci tady umí, napiš odkud jsi a někdo se ti nabídne.

Vloženo

Osobně si myslím, že tak jak ji má LiveBomb nebude mít moc dobrou účinnost. Jednak je zastíněná palubkou ale hlavně je otočena naopak, tím co lepí by měla být směrem k obloze.

Vloženo

To je ta FM anténa ne? pokud se používá jako druhá anténa, tak je to stejně jen pro scanování pásma a TMC, takže na účinnost bych se vyprdnul a jestli je takhle, nebo vzhůru nohama je úplně jedno;)

Vloženo

TMC je pro někoho při navigování důležitá věc a jak je nalepená jedno není. V té ploché části je drátový had který přijímá signál a v té vyboulené elektronika (zesilovač) a ta ještě tomu drátu stíní. Pokud někomu signál dostačuje je to v pořádku, jen píšu pro úplnost.

Vloženo

Já to nalepil tak aby nikde nic nebouchalo v případě že páska nebude držet tak jak má. Takhle se to neodlepí jako v případě že by byla obráceně nebo někde nalepená bokem. Popravdě, pokud na samolepce není "3M" tak sem k tomu hodně skeptickej. Funguje to normálně, rádio nehlásí chybu anteny a nešumí tak jako když mělo jen jednu.

Vloženo (editace)

Zatim čekam na redukci abych mohl zapojit obe anteny. ale rekl bych že prijem bude o 100% lepší. Dnes jsem natahnul až k radiu a zkusil ji zatim napojit samostatně bez anteny na střeše a už ted je prijem o dost lepší  :kol-47:  Takžře až budou zapojeny obě tak myslim že nebude co řešit.  :kol-47: Jinak jak dlouho tam dava columbus napeti ? vsiml jsem si že zelena ledka na antene sviti i po vytaženi kličku  :kol-31:

Objednaval jsem odtud : http://www.ahifi.cz/antena-vnitrni-acv-288009.html

Editováno: , autor: BiGGy
Vloženo

Biggy, ještě dotaz j té rozdvojce. Columbusem má vzadu takovou tu spojenou zdířku do které máme (někdo) tu výhybku. Místo ní dáš tu rozdvojky a do ní origo střešní anténu a tu druhou anténu? Mě tedy by stačilo koupit taky tu rozdvojky a anténu a jen zapojit? Nebo proč někdo kupoval kabel ještě?

Vloženo (editace)

Taky sem nakonec bral z Ahifi a "redukci" ve Skodovce. Problem tech konektoru na Columbu je, ze sou blizko u sebe a dva konektory tam nedate. Takze se to resi tak, ze se koupi ta "redukce" ktera ma ty konektory pak osamocene a na ty se pripoji jednotlive anteny.

Cosby mi rikal, ze v pripade nouze se snad daji ty konektory rozebrat a zbavit plastu a zapojit to na primo, jenze pak se musi nejak odizolovat.

K tomu napeti, nevim jak dlouho, ale Columbus po vytazeni klicku jeste par minut bezi - je schopny se zapnout bez bootovani (bez startovaciho loga).

Editováno: , autor: LiveBomb
Vloženo

Ano koupit tuto zminovanou antenu s fantom napajenim. Plus tu rozdvojku. Nic vic kupovat nemusis. Antena ma 2.5m dlouhy kabel takze bohate vystacil z celniho skla pres ridicuv A sloupek protazeno za budikama rovnou do columbuse. Prace na 15minut.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...