Přejít na obsah

1.8 TSI (118 kW)

Rocky

Doporučené příspěvky

Ještě jedna věc......jak JirkaK napsal že před tou jízdou z A4 1.8TSI vynuloval(vyresetoval) PC,tak to je možná taky část vysvětelní toho proč mu to hlásilo takovou spotřebu......jak každej jistě ví tak se PC sám automaticky po 9.999km nebo 99,99hod.sám nuluje(resetuje) a když se tak stane,tak se ty hodnoty tam vracejí na původní taky nějakej ten km........Mě když se to tehdy naposled vynulovalo u OII 1.9TDI tak jsem byl zrovna na cestě ze Žižkova k bráchovi do Letňan a všiml jsem si toho na Prosecké ul.tím že mi při plné nádrži ukazoval PC dojezd 500-600km(což normálně bývá u plné nádrži k 1000km)...tak jsem ten PC projížděl v tom kopci(Prosecké) a v tu chvíly jsem jel dle vyreset.PC z 1.9TDI za 12,6L...až když jsem příjížděl k bráchovi tak to pomalu padlo na 9L.....a až když jsem zas pak jel od něj k sobě do Klánovic tak to padlo na 7L.....až zas druhý den ráno když jsem vyrazil z baráku směr na letiště tak se to po cestě dostalo na své původní hodnoty........takže toto na to mohlo mít taky vliv proč to ukazovalo JirkoviK těch 10,7L.......to je totiž naprosto šílená spotřeba a co mám zkušenost tímto 1.8TSI tak za 10,7L bych s tim možná jel kdybych to vzal tak někam na okruh a tam to drtil tak že bych s toho svlíkal gumy.....jinak i když jsem z 1.8TSI jezdil třeba celej den po Praze,tak nejvíc co mi kdy PC hlásil bylo 8,8L (u SII)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak moje zkušenosti se spotřebou tohohle motoru jsou asi takové, že to umí jet za 6,5 ale i za 15 litrů.

Jak to pozoruju u sebe:

město 7 až 10,5. ta desítka tam vletí okamžitě, jak někde delší dobu popojíždím po křižovatkách. Když se dostaneu na nějký okruh klesá spotřeba celkem rychle pod 8 litrů. Pokud se dál poflahuju někde na výpadovce nebo okruhu jde to i na 7litrů.

dálnice 6,7 - 7,4 záleží samozřejmě kde a za jakého provozu. Tyhle hodnoty mám konkrétně na tarase Stříbro - Brno. Tam 6,7 a zpět 7,4. NEvím proč, asi je to proti větru nebo spěchám domů :) Rychlost většinou osciluje mezi 120 a 140 Km/h. Pokud se mi někdo blbě lepí na kufr, tak odjedu.

státovky a okresky Když tu kdysi Rosťa1.8 psal že má spotřebu 6,5 litrů, tak jsem si myslel, že normálně kecá. Nekecá na státovkách a okreskách se dá celkem klidně tahle spotřeba dosáhnout a to i za předpokladu častějšího předjíždění. tady jezdím do 100 km/h.

Samozřejmě pokud zatopíte pod kotlem, tak ta spotřeba je někde úplně jinde a v nádrži je pěkný vír. ;)

Odkaz ke komentáři

Tak..kdybych jezdil po Praze každej den,tak je mi jasný že ta spotřeba u těch 10L na 100% je,protože ta Praha je na dopravu hrozná a dnes mi už moc nepomůžou ani ty moje zkratky a vychytávky co mám........ale já to beru tak že takovej den kdy jezdim vyloženě jen a jen po Praze mám tak jednou za 2.týdny...jinak je to kombinace,ale spíš ze 70% mimo město.....

Odkaz ke komentáři

nevím nevím pánové, ale ty počítadla byly prostě vynulovaný, takže kilometry versus spotřeba byly jistě v rovnováze. Ale to je už jedno, já prostě myslím, že při svým současným stylu bych se zkrátka pod 9 nedostal a kdybych styl změnil, asi by mě to už moc nebavilo.

Teď jsem jen tak ze sportu hodil to autíčko do německýho konfigurátoru a vypadla na mně cena cca 45 000,- euro. Je tam příplatková výbava asi za 12 500,- euro. Nevím ovšem, kolik na to dají slevu. U Audi u nás mi nabídli asi 11% na nový auto.

Odkaz ke komentáři

myslím si, že si spotřeba trochu sedne, ale taky nemyslím, že by to mělo být v rozmezí až 1,5 litru... u toho benzínu má na spotřebu spíš vliv jídzní styl... ;) já jezdil ze začátku v průměru od 8,5 do 9,5 l/100 na nádrž... a teď bych řekl že se spíš pohybuju řádově o 0,3 litru níž... otázkou je, zda jsem torchu zvolnil anebo si to skutečně malinko sedlo.... najeto mám 22 100 :)

teď jsem si teprve přečetl pořádně tenhle tvůj příspěvek, takže pokud je to jak tady píšeš (a přesto, že vím, jaká jseš tlama, tak tady ti naprosto věřím) tak průměr cca 9 litrů je myslím opravdu v reálu. Takhle nějak bych asi jezdil po zaškolení taky. Jo, souhlasím.

Odkaz ke komentáři

aha, tak to sorry, já jsem zapomněl, že máš tu bezturbní jeblinu. Proto ty ses nijak moc neprojevoval. No aspoň ti tam nehouká žádná sova, že jo lol

Editováno: , autor: vorlajz
citace předchozího příspěvku je zakázána ty uličníku, příště varování, žejo :D lol
Odkaz ke komentáři

Ty jo clovek je jeden den mimo...cesta z Rakouska do Brna a hned jsou tu dve dalsi stranky.

To Jirka: S timhle motorem se fakt musis naucit jezdit a da se s nim jezdit za 6.5 uplne bez problemu...jedu trasu Brno Pardubice za tuto spotrebu a jedu celkem svizne...zpatky mam vzdy o litr vetsi spotrebu...asi je to vic do kopce :aggressive:

Jinak motor je to skvelej a mnohem lepsi nez ty chrochtaky...i ten tvuj kroutak je plne dostacujici.

Co se tyce toho tesneni tak budu dal samozrejme bojovat, kazdopadne asi zkontaktuju Skodovku a uvidim co mi na to reknou, ted to jedu teprve projet tak uvidim zda se neco zlepsilo nebo ne.

Odkaz ke komentáři

vidíš Jirko, musíš se ty vole starej s tim motorem naučit jezdit a pak budeš jezdit za míň jak se svým blbým chrochtákem. co na tom, že nebudeš moct zabořit pedál do podlahy lol.... benzín rullezz

že mně to, vola starýho, nenapadlo hned. Já blbec za jízdy šlapal na plyn, protože mi nikdo neřek, že se to nesmí. Vědět to, určitě bych taky jel tak za 6 litrů.

Odkaz ke komentáři

Vorlajz a Luke...neresim kazde deci benzinu resim to ze tento motor ma danou spotrebu a k te se neni problem dostat...ja spis vidim na tech majitelych chrochtaku jak je strasne stve to ze nafta je o vice jak 2Kc drazsi a jeste ke vsemu motor ma naklady o mnohem vetsi...tak tady ted kope stylem jako Luke lol:p :p

Editováno: , autor: Bladik
Odkaz ke komentáři

o 2 koruny dražší nafta s tím nemá co dělat. Já bych tuhle předváděčku s benzínovým motorem klidně i vzal, protože je nádherně vybavená (černá metla) a bude nejspíš za pěkný peníze. Jenže s vědomím, že bych taky mohl jezdit o 3 - 4 litry víc, než teď, se mi do toho nějak moc nechce. Auto si tentokrát hodlám díky daňovým předpisům nechat 5 let, tak si umím spočítat, že by to mohlo být za tu dobu taky třeba 200 t. rozdíl na palivu, a to se opomenout prostě nedá. Jinak jak jsem už naznačil, proti motoru, jako takovýmu nic nemám.

Odkaz ke komentáři

ne, tohle už opravdu nebude o věku

blejde, věř, že mě je naprosto ukradený, že jezdíš za míň než já, fakt, vůbec nechápeš na co narážim a kam se tě snažim celou dobu nasměrovat, třeba to časem pochopíš...

vorlajz: některý už jiný nebudou :)

Editováno: , autor: Luke288
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...