Přejít na obsah

Mizí olej


RaKa

Doporučené příspěvky

Vážení!

Také mi mizel olej (1,6 benzín, 2003). Pod autem nic nebylo, spotřeba v normálu, už jsem viděl účet za opravu motoru.

Doprovodným jevem bylo, že když jsem zastavil na křižovatce, cítil jsem za chvíli výfukové plyny v kabině.

Až jeden mechanik šáhl do změti v motoru, a část vlnovce na odvětrávací hadičce skříně mu zůstala v ruce.

Olej tekl pouze za chodu motoru po skříni na výfukové potrubí a tam se spaloval (čistá podlaha v garáži, smrad v kabině na křižovatce).

Po výměně hadičky je vše OK.

Zdravím a přeji hodně úspěchů při odstraňování problémů.

Konečně někdo! Mám 1.9 SDI a uplně stejnej problém, olej mizí bůhvíkam, ale pod autem není. Smrad v kabině je při stojícím voze rutina, tže díky, díky, díky...teď už jen doufat, že to bude stejnej problém ;-)taky beru v úvahu špatný těsnění, ale ten smrad v autě to vysvětluje - zkusim to a dám sem taky vědět

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz uz se nekomu straci olej ve veci mire, tak je snad prvni vec mrknou na auto ze spodu a podivat se jestli neni nekde motor zateceny atd. Jestli zateceny je, tak to poradne setrit hadrem a treba po najeti 100km se zase podivat kde ten olej je zase zateceny, tim trosku vic upresnime zdroj uniku ;) Ktery pak treba lze jednoduse opravit.

Kdyz auto ale neni vubec zatecene ani pri prvnim zhlednuti, tak bych asi resil moznost pouzit hustejsi olej nez je prave ten Long life 0w30 atd. A presel trebas na 5w40 nebo 10w40.

Kdyz by ani tohle nepomohlo, tak bych resil dle dalsich rad, gufera atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podělím se ze zkušeností, má octa 1.6/74kw (najeto 198 000km) před časem začala žrát olej 5W-40 a to v množství 1,5 litru/1000km, po prohlídnutí motoru jsem zjistil, že nikde nic neteče, takže se olej spaluje (bylo to cítit z výfuku), nechal jsem vyměnit gufera na ventilech v domění, že budu mít klid, ale ono houby, olej se strácel pořád ve stejném množství, tak přišly na řadu pístní kroužky a tady byl zakopanej pes, všechny kroužky (pístní a stírací) byly zapečený, po vytažení pístů z motoru se kroužky vůbec nerozevřely, ale byly pořád souběžně s pístem. Po výměně kroužků mám najeto sice jen 180 km, ale při kontrole jsem zjistil, že olej se nestrácí, tak snad už bude klid ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se taky podělím se zkušeností ...před 2 měsíci jsem se podíval na rysku a zjistil jsem, že mi za 10 000 km zmizelo asi 0,5-1 cm oleje ... tak jsem se už psychicky připravoval na další náročnou (finančně) opravu. Při výměně oleje jsem však zjistil, že jsem měl špatně dotáhnutý šroub na vaně - a tam to prolínalo celou dobu. Po výměně oleje jsem najel 2000 km, olej jsem při výměně o 0,5 cm přelil (nechtěně) a ani ten se neztratil :palec2:

Závěr: zkontrolovat taky šroub na vaně

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si vzpomel, co jsem resil zhruba pred 3 roky taky na 1,6 Mpi 55kw. Normalne si jedu a najednou se rozsvitila olejnicka, tak jsem rychle vypnul motor a zastavil auto a ze se jdu jako podivat co se deje. Otevru kapotu a nic zajimaveho nevidim, podivam se na merku a hups, na merce skoro nic :help: Nakouknu pod auto a vidim ze je to tam mistama potecene od oleje.

Nastesti sem byl uz od baraku asi 3km a vozim vzdy sebou litr oleje, kdyby neco :) Dojel jsem domu tak akorat, uz me to zacalo zase problikavat.

Kdyz jsem najel na rampu a oddelal kryty motoru, tak uz jsem sledoval z kama to teklo. Normalne z nejakeho duvodu me praskl ten plastovy blbinmec= odkalovac oleje, co je ze zadni strany motoru, ze ktereho vede hadice od odvetravani motoru do sani.

Jak to prasklo, tak pri jizde a tlaku motoru me to tlacilo olej pekne ven. Sranda byla takova, ze kdyz jsem ji shanel tady v autodilech pro skodovky, tak me prodavac rekl ze za celou dobu se to jeste nikomu nepokazilo :smich: Kdyz jsme ho po delsim hledani nasli, tak me presla chut ho kupovat, protoze ten nesmysl stal pres 3tis. Takze nakonec jsem zkusil zalepit a zalaminovat ten praskly, kupodivu se to nastesi podarilo a auto s tim jeste jezdi doted. To ze jsem mel vymeneny olej asi mesic pred tim vytecenim, me uz ani nenastvalo :p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...