Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím konferu.

Mám Octaviu 2, 2.0 TDI, má najazdené 185000.

Som druhý majiteľ a chcem sa opýtať či niekto nerišil zvláštny zvuk truba.

Prvý majiteľ mi tvrdil že to má taký zvuk od výroby a že to aj reklamoval

a dva krát menili v autorizovanom servise na záruku turbo.

Keď som v tom sedel prvý krát a šlapol na plyn tak som mal pocit že niekde

počujem policajné húkačky, ale evidentne sa ten zvuk viaže na turbo.

Či to robí priamo trubo neviem identifikovať. Proste to nieje také to klasické

svišťanie TDI turba, ale má to zvuk jak keď do flaše fúkaš. Inak ide motor

v pohode, žiadny problém. Len ten zvuk turba, alebo niečoho čo s turbom súvisí

je dosť netypický pre TDI motor.

Nestretli ste sa s tým niekto ???

Vloženo

Ignorovat to ,je to vetsinou pri nizsich otackach,kdyz pridas nebo uberes plyn. Nerekl bych ze je to chyba vyrobce,proste to tak dela, je tam treba nejake vetsi turbo nebo neco. Ale patri to k tomu

Vloženo

jako jak větší turbo??? omg... jediný co můžeš udělat je, že to budeš reklamovat... jestli už to není v záruce, tak si to turbo můžeš leda koupit a vyměnit... jinak to musíš ignorovat...

můžu vám říct, že jsem rád, že turbo nemám :)

Vloženo
jako jak větší turbo??? omg... jediný co můžeš udělat je, že to budeš reklamovat... jestli už to není v záruce, tak si to turbo můžeš leda koupit a vyměnit... jinak to musíš ignorovat...

můžu vám říct, že jsem rád, že turbo nemám :)

Niesom si istý či to pomôže. To turbo bolo totiž dva krát reklamované v záruke a dva krát vymenené.

Kždý krát v inom servise a húka to furt.

Vloženo

jo,jo...taky mi trochu pohukuje,ale jen kdyz jdou otacky dolu...asi vada vyrobce,pac porad jezdi o.k

[/quote, 956

Stejnej jev mám u firemní 1,9 TDI PD 77 kW. Jezdí OK, najeto 95600km. Taky s tím kolega byl před časem byl ve Škodovce a nic.

Vloženo
Turbo je holt slyšet, komu to vadí - musí si koupit auto bez něj a nebo si na to zvyknout ;)

Mal som OI 81kW a tam to tak nebolo pocut (teda to kvilenie, akoby sireny). Na OII RS TDI to okolo 2tis-2500 otacok pocut vyrazne, potom sa to strati v hluku motora. Obcas to pocut viac, obcas menej.... a ako si citam, tento pazvuk nema zmysel riesit.... asi ma to tak byt.. :feve:

Vloženo

ahoj...mám taky 2litr a přesně jak to píše DJ Dee ...taky jsem z toho byl paf. Ale pořád to jezdí....tak to neřeším. Chce si to zvyknout...každý nemá TURBO...

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Zdravím všechny z fóra,

koupil jsem starší OII 2.0TD PD (2004) a při jízdě při stisknutí plynu slyším jemné pískání pravděpodobně TURBA. Je to zralé na výměnu nebo repasi? Nemám s tím vůbec zkušenosti. Můžete mi někdo poradit? Motor má 94 tis. najeto.

Vloženo

Bude to spatny az to bude znit jako kdyby za tebou jela sanitka...pak je to na vymenu. Ale jinak mne taky piska...stazuje si na to hodne lidi....

Treba u Golfu 2.0 TDI neni slyset vubec nic!!

Vloženo

Kolegovi na jeho služební 1.9 TDI to přesně jak sanitka píská a v servise prohlásili, že je to v normě. Už s tím najezdil 25 tis. a furt stejný. Asi čekaj až se to vysype úplně. Samozřejmě zřejmě čekaj až zkončí záruka ;)

Vloženo

Já tu "sanitku" někdy slyším, někdy ne. Ale pokud ano, tak pouze po studeném startu a jenom těch několik vteřin než vyjedu na silnici. A to popisované normální pískání neslyším vůbec.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...