Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Nazdárek. Reklamoval jsem lenost motoru, neochotu se rozjet, hlučnost a žravost. Nejdříve technik koukal a tvrdil, že je tento motor třeba držet pořádně pod krkem atd atd. :feve: Dopadlo to tak, že májí z MB nové CD s opravneným softem a kdo si řekne, tomu to vymění. Krásný přístup k zákazníkům. :kuk: A jak se motor chová po opravě ??? Nebe a dudy, už mi Favorit neujede ... . :smich:

Vloženo

Mně se bohužel po opravě dynamika nijak nezlepšila. Docela by mě zajímalo, jestli se ten sw přehrává při prohlídce automaticky. Já sem si musel říkat, i když je pravda, že v té době to byla novinka stará pár dní..

Vloženo

Ahoj, po tom co byl software přehrán, motor se za studena neklepe jak drahý pes a nevydává takové divné zvuky. Před tím, než jsi šlápl na plyn, tak se ozýval takový zvuk, jako když to ve škodě 120 nasávalo falešný vzduch a za studeno to mělo tendence chcípat. Teď už ne, toto je pryč. Jde to za plynem a při cestě do Bratislavy jsem s tím byl celkem spokojen, i spotřeba klesla.

Pro toho, co se ptal, zda to bylo učiněno dobrovolně (přehrání softu). Nebylo to dobrovolné. Kupoval jsem od toho samého prodejce již několikáté auto a po nátlaku ve stylu,( že s tím musí něco udělat, jinak již nepřijdu ), tak se uvolil technik se na to podívat. Při přejímce se kroutil jak úžovka a nebylo mu košér přiznat, že musel dělat úpravy. Ale byla tam i humorná vložka, když prohlásil že když jsem to já, že to napíše na garanci. :p Bylo mu připomenuto že vůz je v garanci a ještě rok bude. lol

Takže, pokudmáte problémy s 1,4 16V, nedejte se tlačte na servis. Vyplatí se to. Motor se opravdu chová jak šesnástiventil. :palec2:

Vloženo

A co přesně ten novej soft řeší?

Zlepší se i to, že už nebudu mít problém dosáhnout papírové maximální rychlosti (na rovné dálnici, měřeno GPS a ne tachometrem), a že už nebudu mít při svižné jízdě spotřebu 9L/100km při obsazení jen jednou osobou...?

Já mám auto přesně rok, takže soft mám starej, a při první garančce se technik o něčem takovém nezmínil.

Vloženo

Hehe, ty jseš Blacky blbej... :D Však ono ti za 2 týdny sklapne lol

Ale teď vážně:

Má smysl se dohadovat se servisem, aby mi nahráli novej soft, když auto subjektivně nevykazuje žádný problém...?

Vloženo

mnoo., jaky je to pocit s 1,4 nemuzu poradne slouzit v tech par co sem jel to bylo peklo a snazil bych se tim udelat cokoli. Pokud se ti ale zda, ze to tvy auticko jede dobre, ma slusnou akceleraci, necuka pri startech ( studenejch, teplejch), tak bych se na to skoro vykaslal. ;)

Vloženo

Už mě to taky s..e když jedu s manželkou,plyn na podlaze a v kopci na mě bliká Fabie II a když ji uhnu a vidím že je to htp 40KW tak si připádám jak debil.Koní jako já kilowatt a jede líp.Takže pokud je to jednotkou tak chci nápravu.

Vloženo (editace)

Já jsem s akcelerací spokojenej. V kopci se samozřejmě musí držet v ot., jinak je to poměrně líný i se spotřebou jsem

spokojenej, ale co mě štve, jsou ty studený starty a následný rozjezdy. Je to jako by jsem ve 120 dal málo sytič. Jenom

mám trochu strach, aby se mi po nahrátí novýho SW naopak nezhoršilo to, s čím jsem spokojenej.

Editováno: , autor: mambo
Vloženo

Tak ja mám auto vyrobené v novembri 2008 (MR2009) a nič také nepociťujem. Je krásne živé, v kopcoch drží tempo aj s TDičkami a ráno ma krásne štarty. :palec2: Aktuálne má 30 000km a dlhodobá spotreba je 6.2l/100km. Dúfam že teraz som to nezakríkol... lol

Vloženo

Nahoře máš "Moje nastavení", klikni na to a potom vlevo v osobním profilu je úprava podpisu. Klikni na to a do rámečku

si napiš svůj podpis a potvrď to.

Vloženo

a bacha, jeto omezeny na 3 radky a x znaku. Nevim presne. Jo a musis to psat v HTML kodu, nebo pouzit ty editacni nastroje. :palec2: Az se ti to povede, tak to tady promaznu, jelikoz to sem nepatri. :p BTW: kdyz nebudes neco vedet s nastavenim fora, tak klidne napis SZ( soukromou zpravu) nejakymu A/M. To udelas tim ze klines na jeho jmeno a das posli zpravu. :palec2:

Vloženo (editace)

Tak, je tam. MaxDot již je tam, kdemá být. Vše plně funkční. Montáž stála v originálním servisu 1350 Kč včetně DPH a nakódování klíčů (to bylo něco kolem 750 Kč). Vložil bych i fotku, ale nevím jak. Škoda. :)

Tak, fotka vložena. Děkuji za radu. :palec2:

post-10547-1249840867_thumb.jpg

Editováno: , autor: Celerjehnusnej
Vloženo

fotku vlozis tak, za po kliknuti na odpovedet, mas vpravo dole hned pod oknem , kde piese text cast, kde kliknes na prochazet, najdes fotku u sebe na kompu, das vlozit, pak nahrani. A a bys ji vlozil do prispevku klikni na rolovaci menu Sprava priloh a klikni na to jmenioo souboru se sis tam predtim nahral. Tim se ti vlozi odkaz do tela prispevku a jeto. Jen dej prosim pozor na velikost, at to nejsou moc velky plachty . A taky velikost souboru je max 1mb.

Druha moznost je linkovat to odnekud, kde ta fotka na netu uz je. Klasicke prez html tag jako klikaci odkaz. {a href="http://www.webkdejefotka.cz/nazev.jpg(nebo'>http://www.webkdejefotka.cz/nazev.jpg(nebo jina pripona)"} popis na kterej se bude klikat {/a} , nebo jako primo link na obrazek {img src="http://www.webkdejefotka.cz/nazev.jpg (nebo jina pripona)"}

Zavorky musej bej spicaty <,>

kdyz juknes po netu tak zaklady html tagy jsou vysvetleny vsude mozne. :palec2::palec2:

Vloženo
Tak ja mám auto vyrobené v novembri 2008 (MR2009) a nič také nepociťujem. Je krásne živé, v kopcoch drží tempo aj s TDičkami a ráno ma krásne štarty. :palec2: Aktuálne má 30 000km a dlhodobá spotreba je 6.2l/100km. Dúfam že teraz som to nezakríkol... lol

090

A já ještě dřív, někdy kolem července/srpna 2008(nemám tu papíry a nepamatuji si to přesně), ale kupoval jsem ho v únoru 09 jako skladovku. Najeto mám zatím jen 7000, spotřebu 6.4 a jede jako hodinky...volnoběh neblbne...táhne jak blázen...tak si říkám, jeslti je možné, že než mi to auto prodali, že by ho přeflashovali....co myslíte ? Dá se to nějak zjistit ?

• o 2 týdny později...
Vloženo

Nechal jsem si nahrát novej soft do řídící jednotky motoru 1,4 16V 63kW.

Co se změnilo:

Studený motor má kultivovanější chod. Poznat to jde u volnoběhu, při otáčkách do 1500, při rozjezdu, a to zejména při zapnuté klimě.

Nic jiného se nezměnilo. Ani spotřeba, ani výkon, ani hlučnost, ani maximální rychlost.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...