Přejít na obsah

Olej do 1.2HTP


Kokeš

Doporučené příspěvky

Barmalej...to je pech....jinak co je u tebe levnej olej....?nechce se mě zdát pokud byl v motoru dostatek oleje,byť levného že to dopadlo takhle...kvuli oleji......kolik máš najeto?stím levným olejem...?spíš bych to tipl že tam v tom motoru občas ten olej nebyl žádný....já leju mogul 10W40 a mám na něm naběháno přes 200 tisíc a nemá probléma...a to je dle mě levnej olej...:-)

Editováno: , autor: mira
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

dnes jsem chtěl vyměnit olej na Fabii I HTP 12V (shell 5w-40) a za boha nešel povolit olejový filtr. Ani sikovkama to nešlo, dával jsem pozor abych nezničil tu matici na vrchu plastového krytu filtru. Klíčem to nešlo nebot takový s velkým očkem nemám. poradíte mi jak to odšroubovat? jestli třeba klíčem na olejové filtry??? díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem uplně ten samý problém, ořech 36 nemám, tak jsem se to snažil povolit sikovkama, rukou a nic. Nakonec jsem si koupil udajně kvalitní klíč na povolení filtru (takovej řetěz), a taky to nešlo, vždycky to proklouzlo až jsem nakonec ten řetěz zničil, pak jsem musel do servisu kde ten ořech maí a povolili mi to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Libero opravdu nemusí. Já to s kámošem povoloval na svém autě už 4x a pokaždé s tyčí a páčili jsme to protože to prostě jinak nešlo. Ze začátku jsme ho ještě zkoušeli sekáčem :D samozřejmě oleje z toho valilo. A přitom jsme mázli těsnění dle návodu na filtru a nedotahovali silno, prostě s citem. Příjde mě jako by se sám dotahoval tím tlakem. U HTP nevím jak to dělá, ta jezdí do servisu ale a na ní budu měnit olej, bude to nejspíše stejné.

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám sice u 1,4 16V, kde je filtr i s krytem dohromady, ale stávalo se mi, že když jsem ho dotáhl na maximum jen rukou, tak jsem při další výměně zjistil, že byl úplně povolený a bylo velké štěstí, že se během provozu celý neodšrouboval a nevytekl olej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo .. tož to se bavíme o jiné motorizaci :D já žil u MPI a ty řešíš HTP protože jsme v sekci HTP :D Já si říkal že by exsistoval ořech velký jako filtr u MPI .. Pardon omyl můj. S HTP jsem dnes jel a mám zase co řešit .. ale to je do jiné sekce.

Jinak na netu jsem ten ořech našel za 270 kč ..

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

zdravim taky sem měnil olej v F1 1.2 47kw 2006 a měl sem vcelku problém s filtrem. Koupil sem mann filter na mé auto a on nepasoval :-D vnitřní pruměr byl 31mm ale já potřeboval 32mm. Na prodejně z toho byli krapet v šoku ale nakonec sem tam narval olejový filtr Filtron a to jen diky tomu že měl vnitřní průměr 31,5mm a gumové těsněni. Vůbec se netěším na další výměnu jelikož půjde dost ztuha dolu.

Nemate někdo tušení proč mam ten pruměr větší?

PS: Filtr co sem z toho vytahl byl take mann ale takovej a s těma rozměrama sem v jejich nabidce nenašel :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Výměny vložky tohohle filtru bych se nebál - stačí jej rozříznout nožem nebo šroubovákem, když z toho pouzdra nepůjde normálně vytáhnout. Já měl takový problém při první výměně na mojí FII 1.2 12V 44kW, tak jsem ten filtr rozpůlil a hotovo - člověk to nemusí nijak rvát a sr*t se s tím. Nasadíš nový, namažeš gumičku a mažeš dál...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím,

 

dnes som si menil olej na aute, starý filter som tiež rozrezal lebo ani za svet nešiel dole a nový mal taktiež trocha neochotu sa nechat nasadiť (MANN filter) ale po miernom zatlačení normálne sadol, no všimol som si, že na jedno mieste sa ako keby natrhol, resp. sa zväčšili tie medzery (viď foto.) Môžem ho v pohode použiť ale mám radšej kúpiť druhý?

 

Ďakujem

 

280420131968.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...