hudra Vloženo 21. leden 2010 Sdílet Vloženo 21. leden 2010 Netušíte, jestli je možné dát řetězy na pneu 225/40 R18 (kola 7,5J x 18“, ET 46), podvozek mám standardní, případně jestli máte tip na nějaké konkrétní řetězy. Dík P.S.: tak po troše hledání jsem našel, že výrobce pro tento typ pneu řetězy zakazuje: http://www.e-pneumatiky.cz/Snehove-retezy/...perb-ii-od-2009 ALE prodejce na vlastní riziko na tento typ pneu řetězy prodává (http://www.e-pneumatiky.cz/pewag-snox-snehovy-retez-par-SX550SNOX.html)??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 22. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2010 takže pojedu na hory bez řetězů , odpovědi: Škoda Auto: "Vážený pane, děkujeme za Váš email a k Vašemu dotazu sdělujeme, že všechny povolené rozměry kol vč. možnosti užití sněhových řetězů máte uvedené v Technickém průkazu vozidla. Pokud máte rozměr pneumatik a disků 225/40 R18 , 7,5J x 18, ET 46 , tak u těchto kol není z technikých důvodů užití sněhových řezězů homologováno. S pozdravem a přáním hezkého dne Irena Kohoutová info@skoda-info.cz Škoda Info-Line 800 600 000 " Prodejce řetězů: "Dobrý den, řetězy které se v dalším kroku nabízejí jsou vybrány pouze dle rozměru pneumatiky ale ne k typu vašeho vozu. Zde nedokážeme plně ručit za bezproblémové použití, neposkytujeme nárok na reklamaci. Další věcí je, že není jisté, že tam ten řetěz dostanete s ohledem na tlumič. Rizika jsou taková, že můžete řetěz roztrhat o podvozkové díly a tím je poničit. Také při plném rejdu můžete poničit podběh a díly karoserie. Dále elektronické systémy, můžete si utrhnout např. čidla apod. Doporučuji toto velmi dobře zvážit, takové opravy by asi nebyly zrovna levné. S pozdravem a přáním hezkého dne " Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 8. Únor 2010 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2010 tak jsem ještě narazil na toto: http://www.autosock.cz/?aid=9049711 slyšel o tom někdo něco? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 8. Únor 2010 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2010 (editace) tak jsem to objednal (mám trochu strach z rakouské policie v Alpách), když to použiju, poreferuju hele a ne abyste mi sem někdo něco napsal, toto je moje soukromé téma Editováno: 17. Únor 2010, autor: hudra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zuzka78 Vloženo 8. Únor 2010 Sdílet Vloženo 8. Únor 2010 Ahoj,ti do toho soukromého vlákna vlezu :-) kamarád v Itálii toto používá,páč je to blázen a jezdí žehličkou i v zimě a dává jí dost nálož (myšleno nějaký placatý auto od Mercedesu ) no,tak to asi i funguje :-) jen já osobně si nějak nedovedu představit jak to cpu do pračky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 9. Únor 2010 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2010 (editace) tak to sis teda dovolil hodně Editováno: 17. Únor 2010, autor: hudra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 9. Únor 2010 Sdílet Vloženo 9. Únor 2010 tady je na to test: http://auto.idnes.cz/test-snehovych-retezu...185630_pneu_fdv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 9. Únor 2010 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2010 (editace) tak ty jak jsem uvedl výše tam testované nemají (je to prý novinka), ale asi bude kvalita podobná. V návodech píšou - používat pouze na ledu/sněhu.... Editováno: 17. Únor 2010, autor: hudra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenvelo Vloženo 16. Únor 2010 Sdílet Vloženo 16. Únor 2010 Thule K-Summit, nezasahují k tlumičům, a zavěšení kola... Je to ale pálka za ně jak hovado... Však na netu už najdeš ... Ale z vlastní zkušenosti jsou fakt super Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 17. Únor 2010 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2010 (editace) tak ty jsou fakt super, dík za tip škoda, že jsi mi to nenapsal než jsem koupil ty pseudořetězy. Až je oddělám (nebude to trvat dlouho), jdu určitě do Thule, cena je sice 3x vyšší než mám nyní, ale vezmu-li životnost, tak se to určitě vyplatí Editováno: 17. Únor 2010, autor: hudra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenvelo Vloženo 17. Únor 2010 Sdílet Vloženo 17. Únor 2010 pak napiš, jak fungují a kolik vydrží ty "návleky" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kresomysl Vloženo 17. Únor 2010 Sdílet Vloženo 17. Únor 2010 Kenvelo - ty thule mne dost zaujaly. Je to vážně tak jednoduché nasazování jako ukazujou na tom reklamním videu? fakt se ten pruh sám srovná do středu pneumatiky? a na jak velkých kolech to máš? já jen že jsem nikde neviděl různé rozměry těch řetězů, tak jestli půjdou i na mé malé 16" zimáky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 18. Únor 2010 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 tak to se bát nemusíš, je to od 13'' do 21'', tady koukni na aplikační listinu http://www.bullock-praha.cz/sortiment/thul...hove-retezy.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenvelo Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 Kenvelo - ty thule mne dost zaujaly. Je to vážně tak jednoduché nasazování jako ukazujou na tom reklamním videu? fakt se ten pruh sám srovná do středu pneumatiky? a na jak velkých kolech to máš? já jen že jsem nikde neviděl různé rozměry těch řetězů, tak jestli půjdou i na mé malé 16" zimáky :-) je několik typů... každý typ je pro určité rozpetí řetezů, v návodu najdeš, zda je potřebná drobná uprava na tvůj rozměr nebo ne:) ... samotná uprava je velice jdnoduchá pomocí dodaného nařadí. Nasazování je opravdu jednoduché. Zatím jsem to zkoušel jen na holém asfaltu (zvědavost jak to funguje), takže se ten pruh sronvával trochu hůř. Myslím že na sněhu to tam půjde líp. Jinak je možnost metr popojet a dotlačit to rukou, což je otázka pár sekund můj rozměr kol je 195/65 15" (mám oktu). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenvelo Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 (editace) zkusil jsem jednoduchý obrázek, jak probíhá uprava na konkr. rozměr... mezi dvěma řadami řetezů je hrazdička, která nasazením / sundáním buď zvětší nebo změnší obvod. Snad to je srozumitelné Editováno: 18. Únor 2010, autor: Kenvelo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kresomysl Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 hudra - díky, takže asi potřebuju K-23 na moje 16" 205/55 . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 3. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 3. Listopad 2010 tak na letošní zimu jsem nakoupil K Summit, abych někde na horách neuvízl :-) až to otestuju dám vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 11. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2010 zkusil jsem v garáži řetězy cvičně nasadit, abych pak na horách nebyl nemile překvapen. Nasazení řetězů šlo celkem v pohodě, ale sundání bylo o dost horší. Každopádně je vše o mnoho snazší než s klasickými řetězy, ale zase horší než na propagačním videu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavian1 Vloženo 28. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2011 Mam dotaz, mam na zimu 225/45 R17 na Supovi 4x4 s paketem pros patny cesty, jaky retez mi tam pujdou? Pewag napsal ze nic nema pro toot auto v tom rozmeru - ale rikam si ze kdyz mam zvyseny podvozek tak by ty retezy tomu nemuseli tak moc vadit ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tejdz Vloženo 18. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2011 Chci se zeptat jestli mužu dat řetezy na 185/60/14 v pneuservisu mi rikali,ze ne,že bych si mohl urvat brzdy,že tam na to není místo,mate s tim nekdo nejake zkusenosti?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keymaker Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 Ahoj, nemohu to tu nikde najít. Mám zimáky 225/45/17. znamená to, že tam nedostanu řetězy? nemysím origo, ale jakékoliv? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 Přesně tak, tento rozměr není schválen pro provoz se sněhovými řetězy dle VTP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keymaker Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 co se může reálně stát? orvu si podběhy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 nevím, jestli se vůbec dělají řetězy na 225/45 R17 a disk s tloušťkou 7,5J Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keymaker Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 aha, v tomhle jsem fakt lama, čili by se mohlo stát, že ho nenasadím kvůli tloušťce disku, či jak tomu mám rozumět? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.