Přejít na obsah

Světla pro denní svícení

Jir-ka

Doporučené příspěvky

presne tak, predni mlhy na OI neoslnujou, tim jak jsou vysoko, tak se ve dne chovaji skoro jako klasicke potkavacky a v noci sem vetsinou rozsvecel, protoze mi chybi videt na budiky.

long.michael: tak at slouzi bez problemu a kecu wink.gif

zdesim: to by nemelo, ty pridavne mu sviti automaticky po nastartovani stejne jako mlhy, pokud rozsvitis pak klasicke lampy, nebo v mlze mlhovky tak by ta pridavna svetla svitit nemela

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

propojil 6.pin s napajenim prednich mlhovek, takze po zapnuti klicu mu sviti mlhovky po zapnuti svetel zhasnout, to je dobry, ale jeste psal, ze nejaky dalsi svetla napojil na mlhovky, takze az zapne mlhovky vypinacem za mlhy, tak budou svitit i pridany svetla, tak aby mu to v mlze nevadilo

nemusi tam davat zadny vypinac, staci vyuzit relatko a 6. pinu, jen musi natahnout drat z kabiny k ten svetylkum, aby je mohl zapnout s mlhovkama a take, aby mohl zapnout jen mlhovky

ja osoben (zatim nemam xenony), tak svitim celyma svetlama, jestli sviti mlhovky, nebo tlumeny svetla, to uz neni zadna proudova uspora

Odkaz ke komentáři

No tak to já sem to vyřešil jinak napojil sem ty přídavná světýlka co tam mám na mlhovky ale jen na přívodní kabel přímo k mlhovkám což neni problém je tam spojka

to co jsem tam přidal jsou dení poziční světla ze 6 diodami mají prý vysokou svítivost ale moc vedne vidět nejsou.Takuvažuji otom je zapojit je místo k denímu svícení k nočnímu svícení mám dvoje jedny jedny v nárazníku místo mřížek a jeny pod přední maskou na nárazníku jako v garáži to vypadá velmi dobře ale na denním světle to neni skoro vidět.Tak co bych chtěl za 200kč za sadu.

Odkaz ke komentáři

tam jde o to, že když svítíš mlhama vepředu svítí ti jenom mlhy (esvítí osvětlení spz, zadní světla, budíky, přístrojovka prostě nic) když svítíš světlama svítíš se vší parádou a tady už je uspora znát. Nedělá se to jen kvlu uspoře žárovek :) ale taky proto, že kždá žárovka má stanovenej určitej počet hodin než ti odejde do lovišť, takže tímto odchod oddálíš.

Odkaz ke komentáři

a sakra a ze je to hodne znat ta uspora lol zadnou zarovku jsem jeste nemenil, krome tedy H4 v prednich svetlech, ktery odejdou tak jednou za rok, jednou za rok tedy zaplatim 300 kc za zarovky Osram NB :palec2: nechapu reseni denniho sviceni v podobe nejakych cirkusackych svetylek na prednim narazniku pro lidi, kteri sviti normalne H4 :help: neco jinyho je to jako reseni pro ty, co maji xenony :palec2:

Odkaz ke komentáři

jj, ve vetsine veci v aute jsou ledky, teda v manualnim ovladani vetraku, to uznavam, tam je zarovka a uz jsem ji 1x menil

zadni svetla ani osvetleni spz nepraskla zadna

tak uz je jedno jestli umre zarovka ve svetle, nebo v mlhovce

v aute mam dobastlene rele, ktery privede + za prepinac tlumene/dalkove, napajim ho z 6.pinu a blokuju informaci o dobijeni

svetla se mi rozsviti az po nastartovani, ma to i nevyhodu, kdyz chcipne na krizovatce motor, tak zhasnou svetla

casem bych chtel xenony, tak pak to cely predelam

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Ahoj,

tak vám nějak nevím, proč řešíte toto neschválené zapojení na mlhovky, když to s sebou nese spoustu možných "ale" a problémů. Za prvé, jaká je úspora na mlhovce, když má stejný výkon jako potkávačky (55 W)? Já vím, nesvítí nic jiného, ale taková úspora to zase není. Za druhé, za takto upravená světla ti kdejaký policista může napálit pokutu, protože nejsou označena jako RL "running light" (čili světla pro denní svícení), no a za třetí bez homologační značky bych asi ani nezkoušel jít na technickou. No a když vezmu v potaz, že taková obyčejná, slušně vypadající (vysoce svítivé LED) sada světel dnes jde sehnat pod 1000,- Kč a napojení zvládne skoro každý...

A to teď nemluvím jako teoretik, ale jako praktik. Úspora minimálně na palivu je hned znatelná, koneckonců těch 5 W co si vezmou ty LEDky dávají i parkovačky (které samozřejmě pri správném zapojení nesvítí) viditelnost i za hodně jasného slunečného dne je lepší než u klasických světel a žádný problémy s orgánama taky nemám. Jinak si do toho nenechte kecat, snažím se jen poradit :t

Odkaz ke komentáři

• o 9 měsíců později...

a sakra a ze je to hodne znat ta uspora lol zadnou zarovku jsem jeste nemenil, krome tedy H4 v prednich svetlech, ktery odejdou tak jednou za rok, jednou za rok tedy zaplatim 300 kc za zarovky Osram NB :palec2: nechapu reseni denniho sviceni v podobe nejakych cirkusackych svetylek na prednim narazniku pro lidi, kteri sviti normalne H4 :help: neco jinyho je to jako reseni pro ty, co maji xenony :palec2:

to ano ,ale když jedeš v pruměru 10km tam a 10zpatky (denně) tak na dieslu si myslim brečí baterka.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...