Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Používame a môžem doporučiť : CASTROL Edge 5W-40 502.00 ... 

Perfektní a jednoduchá odpověď, díky moc ! Podle výrobce splňuje 502.00 i 505.00...

Tak TSI sa týka pri QG2 len 502.00 norma a tú plní veľa olejov ... 

suri a aký máš názor na použitie 0W-40 ?

Ak si za každú cenu rozhodnutý pre značku Castrol, tak určite zober radu EDGE a nie Magnatec, a dodrž schválenie VW 502.00.
Ako to tu odznelo, toto schválenie inak plní naozaj veľa olejov, a ja osobne by som za tie prachy určite zobral niečo iné. Už len kvôli tomu, že práve oleje Castrol, a práve tieto najviac používané druhy sa aj najviac falšujú.

Upraveno od e1.

zde už jsou jasné příznaky schizofrenie....

A co si ten olej vyměnit sám?...nebo někde u kámoše, případně za pár kaček u soukromého mechoše?...běžně to tak roky dělám...práce na 1h včetně vzduch.filtru...u garančky řeknu že je vyměněno, do servisky napíšou - olej vlastní a je po ftákách...je ovšem pravdou, že se ale servis nesmí cukat a přistoupit na to... :kol-28:

Jo a auta jsem měl vždy v záruce a bez problémů...

Upraveno od martt

olejova kontrola 45000km s vlastnim olejem me stala 420kc vcetne dph. V cene je vymena oleje, olejovy filtr, razitko do servisky a faktura.

Tak to je velká krása :kol-47:

Dnes jsem prodelal servis při 71500 a rok od garancky při 60tis.

Je predepsana jen vymena oleje,cena v porche HK 2540kc.

Olejovy filtr mam ted sedy s písmenem H,predtim jsem mel cerny s D.

Zatím jsem nastartoval dvakrát potichu,predtim jsem pravidelne vrcel asi vteřinku pravidelne.

Ptal jsem se i na mereni napnuti retezu a bylo mi receno,ze v 99% bylo napnuti retezu v poradku,ze to ma smysl zkontrolovat pokud to vrci zhruba 5 a vice vterin

1.2 tsi 63kw r.v.09 2010,retez menen 2x

olej me tam dali TITAN 5w40 jsem to nikdy neslysel,ale ted jsem se dival co to je zac a popisek ma dobry,tak uvidíme

Upraveno od metas

Titan bude dobrý olej, v době O1 ho škodovka dávala ve výrobě.

Dávám Yacco,je to malá francouzká firma produkující špičkové oleje za super ceny,prodává je tady snad jen jeden prodejce,tím pádem originalita zaručena,sudový long life mají za 160.Titan je olej od firmy Fuchs,jinak ta cena je dost nadsazená zhruba 380 za litr je dost,ale je to autorizák tak se není čemu divit.

cena s DPH za litr je 502,to je slusny :blink:

Tak to je mazec....Vycházel jsem ze své výměny,stála necelých 1000,olej jsem měl vlastní,auto umyté,vyluxované,prach utřený.

Zjišťoval jsem ceny v Praze a pokud servis akceptuje vlastní olej, tak kompletní výměna vč. jejich filtru, šroubu, apod. vyjde na něco málo přes 600,-

Zaujímavé ceny. Pozerám že aj na Slovensku je podobný výpredaj

Nemám nič proti Mogulu ale prečo má LL uvedené len že "odpovídá" norme 504/507 00? odpovídá = spĺňa ? 

dik za doporuceni.., 5w40 uz se mi chysta...  :kol-24:

Dnes jsem čtyřlitrovou bandasku Mogulu koupil. 3.5 litru do auta a 0.5 do sekačky :kol-28:

Iba 3,5 litra do motora? Do TSI ide oficiálne 3,6 litra, a ak dáš olej až po hornú risku a aj pretočíš motor, tak až 3,9 litra. Alebo máš iný motor?

Do 1,6 AEE akurát :D...

Neviem kam to zaradiť, ale:

Kvapkový test oleja môžem robiť aj na obyčajný kancelársky papier ?

Já to tak dělal a myslím, že to šlo. Nejlépe byly kružnice vidět proti světlu.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.