Přejít na obsah

Zatékání do interiéru


Lukas_cz

Doporučené příspěvky

  • Pawouk odbral (a) toto téma
  • o 1 měsíc později...
V 7. 10. 2016 na 15:59, Miro46 napsal:

Zdravím všechny,mám k vyřešeni záhadu. Kde mi zatéka když mam mokra zadni sedadla presne sedáky uprostred. Strop nad nema suchy a pod nema taky sucho. Pak mokro na strane vzadu za ridicem strop. Prikladam foto.  

P_20161006_175826.jpg

P_20161006_175812.jpg

 

Už jsi to vyřešil? Tipl bych protékání kolem upevnění hagusky. Aktuálně řeším taky zatékání do kufru, sice na stropnici bez vody, ale po demontování krytu sloupku u 5. dvěří (D?), v místě spojení 2 profilů, je vidět vytékající (vykápavající) voda. Haguska trošku volnější. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, Miro46 napsal:

Ano přesně tak. Teklo přes otvory na upevnění hagusy. 

 

Díky za rychlou odpověď. Jen pro upřesnění, předpokládám, že bude zapotřebí nové těsnění, popř. co dalšího. Chci se připravit, než do toho začnu šťourat, abych nebyl.překvapen. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, Hurec napsal:

Ja sice hagusy dodelaval , ale neni problem to rozebrat a pod tesnici gumy dat silikon. Ja to tak delal a pohoda. Ten silikon vydrzi vse.

Máš pravdu, asi to tak udělám, bude to lepší. Stejně plánuju antivodní generáku k utěsnění zadních dveří, pod stahovačkami, tak to sfouknu při jednom. :D  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 26. 4. 2017 na 8:24, Wittmann napsal:

bacha na karosářský tmel a zadní stahovačky - musí to zůstat zozebiratelné. Výhoda silikonu je v tom, že se tá snadno odstranit.

 

No vida, to mě ani popravdě nenapadlo. Takže tento tmel pod stahovačky raději ne? http://www.denbraven.cz/specialni-tmely/0392-karosarsky-tmel-55-cz92.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
před 9 hodinami, Wittmann napsal:

teče to stahovačkou. Sundat tapec dveří - povolit/odvrtat (podle ročníku) stahovačku - dole odtáhnout - dát silikon. Pokud stále není něco jasného použij funkci "hledat", v sekci "interiér" je to popsané horem dolem - problém s tím mají prakticky všichni.

Super diky už jsem se chytil a mužu začit řešit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dobry vecer.

Mam dlouhodobe problem se zatekanim do auta, Fabia 1.4 MPi, rok 2000.

Byly nekolikrat pretesnovane dvere (teklo u vsech tri dveri do interieru krome ridice), presto to stale tece vesele dal. Mate s tim nekdo zkusenosti a muzete poradit, v cem by mohl byt problem? Jestli spatne tesneni kolem dveri, ucpane odtoky, atd.? Podle meho zjisteni jde nejspis o to, ze se voda hromadi dole pod dverma a preteka pres okraj na koberec. 

Kuriozni na tom je to, ze jsem delal zatezovy test, kde jsem hadici plnym proudem nechat volne tect proud vody (snad 30 minut) vsude mozne kolem dveri a nebyla tam ani kapka. Ale jakmile vic prsi a delsi dobu, hned je to tam.

Viz. foto, diky moc

 

PS: Za predchozi spatny topic se omlouvam, myslel jsem, ze se tady resi jiny problem a nechtel jsem zrovna dvakrat zasahovat nebo psat o jinem pripadu.

23635201_10208167452062259_309930628_n.jpg

Editováno: , autor: Dreizak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri tom testu tekl proud vody na cele zadni dvere, vcetne okna. Pretesneni jsem udelal nejdrive sam po domacku a silikonem pretesnil pod tapecem mezi sedym plechem a karoserii, viz.zde: 

 

 

Teklo tam znovu, tak jsem to dal mechanikovi (nevim jakym zpusobem to delal on) a byl asi pul roku klid, ted to tece znovu. Tapec byval zespodu hodne mokry ale v poslednim pripade, viz. na tom fotu byl tapec vice mene suchy mam pocit. 

 

Kazdopadne jsem dostal doporuceni od sestry na znameho karosare, takze doufam, ze ten to opravi uz poradne. Ale i tak me hrozne zajima, jestli s tim ma nekdo taky takove problemy. 

A to jsem mel predtim felicii a to mi teklo do auta pro zmenu pres celou palubovku a po zime jsem mel u spolujezdce snad 5 litru vody :D:D

Editováno: , autor: Dreizak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemusíš ho úplně sundavat (zbytečně moc práce s oknem a zámkem, která jsou k tomu plechu přidělány), stačí oddělat a dole odchlípnout (neohnout). Pokud je to původní těsnění úplně shnilé, tak odstranit (stačí spodní 1/4 až 1/3) a dát místo něj silikon. Pokud je silikon mezi plechy, tak z vrchu nemá význam. Vzhledem k tomu, že máš ročník 2000, tak tam máš šrouby, takže dělat se to bude dobře (novější jsou nýtované). Spodní šrouby vymontuj, horní jen povol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze udelal jsem to rovnou dnes, tapec dolu, stahovacku jsem povolil, jak rikas, byly tam nastesti srouby, za coz jsem rad, s nyty by bylo o mnoho vic prace s odvrtavanim. Okno drzelo dost pevne a poradne jsem si nevedel rady s tim, jak to cele sundat ale to nevadi, mista zustalo i tak dostatecne mnozstvi, abych to tam nanesl. Hadrou jsem to vysusil, ocistil zezadu i zepredu acetonem, stary silikon z predchozich oprav odstranil, nanesl silnou vrstvu silikonu taktez zezadu i zepredu pro jistotu. Vnitrni tesneni urcite nevypadalo jako nove, takze slo dolu alespon zespod na par mistech a misto toho silikon. Zevnitr byl tapec mokry/vlhky a i za stahovackou mokro, stare tesneni napite vody. Auto je v garazi, dvere mam stale demontovane, aby to poradne uschlo alespon do rana. Zitra to slozim a jakmile bude vytrvale prset se ukaze, jestli se mi to povedlo opravit nebo ne. Napadla me jeste moznost vyvrtat malou dirku na odtok zespod dveri, tak, aby ta dirka byla pred tesnenim a mohlo odtekat pripadne i pod dvermi ven, treba by i tohle mohlo trosku pomoct, nevim. Jestli se voda bude v interieru vyskytovat i nadale, tak zrejme uz jedine poradny a sikovny karosar, aby si s tim pohral. Kazdopadne zatim diky za rady. Jestli zustane tema otevrene, urcite napisu vysledek, jak to dopadlo. 

 

Jen jeste jedna drobnost. Nevim, jak znamy tento pripad u techto fabii je ale jaka je pravdepodobnost, ze by to mohlo byt i tesnenim? Mam na mysli bud to vnitrni kolem celych dveri a nebo to venkovni, ktere vede podel okna nad klikou ale to bude asi blbost predpokladam.

Editováno: , autor: Dreizak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Zatékání do interiéru

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...