Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Exteriér

Dotazy a zkušenosti s exteriérem

Sponzor sekce: Autolepky.cz

Podfóra

1. Zahájeno uživatelem Fabian.II.combi.sport,

Ahoj. Jednou jsem našel na netu Devil Eyes na Fabii II. Ten týpek to už ale prodal. Nevíte někde kde se dají sehnat a za kolik? Jo a k jiné děbatě, jak psal "uživatel" o polepení střechy u firmy Da-Tom. Tak je to dobrý nápad, taky si plánuji udělat černou střechu od Da-Tom. Myslím že to stojí do těch 5000 Kč. Ahoj a ozvěte se prosím na ty světla.

• Pozitivní
    • 21 odpovědí
    • 8,6tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Kvitek,

Dobrý den, jedná se mi o to, že se mi líbí nálepka pro zlepšení vzhledu roomstera: http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/dekorativni-folie-bicolour-roomster-5j7071733ax za tuhle cenu ji ovšem neakceptuji a napadají mě možnosti: -nechat si na zakázku vyrobit nálepky v nějakých místních tiskárnách disponujících plotry -autofolie -folie ve spreji foliatec -vykašlat se na to a auto radši prodat. Děkuji za názory

3. Zdravim jak na demontáž předního blatníku u Fabia II. Je nutné odmontovat nárazník? Díky

• 1 odpověď
    • 6,3tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem herajn1,

Dobrý den, potřeboval bych radu ohledně prasklého úchytu předního světlometu. Nacouval do mě telefonující vietnamec, bohužel jsem se zrovna díval jinam, nestačil jsem reagovat. Byla to pořádná šlupka, myslel jsem že je předek v tahu. Malinko odřený lak, prasklinka na plastovým nárazníku a tohle. Vietnamce jsem bohužel nechal jet, toho světla jsem si všiml až potom. Napadá mě světlo vyndat , a ten úchyt slepit, něčím asi podložit, nebo Vás napadá lepší řešení? Taky nevím jak to světlo vyndat. Hledat jsme to tu zkoušel, něco málo tu je.....

• Pozitivní
      • Negativní
    • 20 odpovědí
    • 8,8tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Praclovicek,

Ahoj, objevují se mi u Roomstru na rozhraní předních dveří a prahů takové mastné skvrny, velikost cca 20cmx10cm. Je to na obou stranách. Jak je to mastné, tak se na to chytá snadno prach a dělá to takové tmavé skvrny. Hadrme to jde normálně utřít. Nevíte od čeho by to mohlo být?

• 4 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení
  6. Ahoj. Jak to máte u svojich Fabií a Roomstrů se slícováním mezer? U své F2 po FL mam přední kapotu tak nějak divně nad světlama a na každé straně je jiná mezera. Auto mam koupené od nova/nebourané a zajímalo by mě, jestli to v MB prostě odflákli a nebo se jim při předchozí manipulaci s autem stala nějaká "nepříjemnost" o které mi nechcou říct. (varianta o odfláknutej montáži dílů karoserie a světla by pro mě byla přijatelnější ) Slyšel jsem, že Škodovka to poslední dobou s dílenským zpracováním moc neprožívá, ale že by až takhle? Už jsem viděl takhle hnusně sesazený světla a kapotu na dvouch autech, ale neměl jsem příležitost se zeptat majitelů jestli to…

7. Zahájeno uživatelem linkin1,

Zdravím. Chtěl jsem se zeptat někoho kdo má zkušenosti s břízou. Mám auto venku a jak už to tak bývá parkuji pod břízou. Každý den mám na autě všude přítomná semínka a listí. A to ještě není podzim, auto pak asi bude "zasypáno" listím. Ptám se jestli je to problém pro auto, když pominu to, že to musím uklízet v autě. Kam se ta semínka dostanou? Před čelním oknem jsou nějaké mřížky a jak je to potom přizpůsobené. Nebo se to pak deštěm nějak odplaví. Děkuji za odpovědi..

• 28 odpovědí
    • 5tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Yofresh,

Rád bych věděl,zda se dají nějak jinak poštelovat řidičovi dveře než jen tím výtočným gumovým dorazem co je dole. Ptám se proto,že mám ty dveře nějak ze křiva a nedoléhají mi pořádně u vrchu a je tam vůle pak když na ně zatlačím. Díky za rady a nápady. Chtěl bych si to případně nějak poštelovat sám,ale nevím zda to jde,nějak.

• 7 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Lancelote,

Nevím jestli máte někdo stejnou zkušenost, ale při ručním umývání auta (mám candy bílou barvu) jsem si všiml, že podběhy pod dveřmi jsou nastříkané nějakým sajrajtem a ta špína se do toho dostala a rozmazává se to. Je to něco jako jemný film z medvědího "hovna" jestli víte o čem mluvím. dost mě to štve, mám tam také čmouhy...

• 36 odpovědí
    • 9tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem ifkoo1131,

Ahojte,chcel by som vediet ci BOCNE plasty z fabie II monte carlo kratkej pasuju aj na combi.Difuzor viem ze je iny ale co boky?Co sa tyka razvor naprav tak su pri kratkej aj combi rovnake,tim padom by to mohlo sediet.Popripade sikovny ludia keby sa kukli do etiky co to je to iste.Za odpoved dakujem.Ak uz nejaka tema existuje tak sa ospravedlnujem.

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Akrubek,

Čaues lidi, nemáte pls někdo zkušenosti s tím, jak sundat ze standardního nárazníku to černé lízátko? Rád bych ho hodil do laku, ale nerad bych tam něco nenávratně poničil:)) Pokud máte někdo rady, budu vděčný. Fotky by bodly ale ještě víc:))) Díky PS: nejedná se o sport paket:)

• 34 odpovědí
    • 12tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem HjM,

Zdravím chlapi, nevíte někdo, jaká je propustnost světla u originál SunSetu u Fábie II? Zvažuji dávat na druhé auto fólie a nevím, jakou zvolit propustnost fólie, jestli 20 nebo 35. Chtěl bych, aby to bylo podobné právě tomu originál SunSetu jak mám na Fábce.

• 1 odpověď
    • 2,3tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem PMA,

Tak jsem Fábce pořídil cca za 1000,- boční polepy s nápisem Fabia, příjde mi to jako zajímavé zpestření...co na ně říkáte?

• 60 odpovědí
    • 32,2tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Pelo222,

.

• Pozitivní
    • 17 odpovědí
    • 5,5tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Milik,

Dobrý den, na začátek musím ve svém prvním příspěvku, na tomto fóru, o sobě říct, že jsem idiot. Jak jinak si vysvětlil to, co se mi "povedlo". V pátek unaven po práci jsem se rozhodl, že navzdory únavě a večerním hodinám přezuji svůj Roomster na letní gumy. Asi shodou zmiňovaných okolností jsem nepřemýšlel a zvedal jsem heverem auto přes práh (ihned pod směřující šipkou). Bohužel než jsem si svou chybu uvědomil, byl lak od heveru poškozen a popraskán. Pokud by šlo čistě o vzhled, asi bych tuto věc přešel s připomínkou, jak velký hlupák jsem a věc bych dál neřešil. Ale obávám se následné korozi apod. Proto jsem si řekl, že než ze sebe udělám blbce v servisu, zkusím se…

• 7 odpovědí
    • 7,6tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Lophius,

Zdravím, nemá někdo zkušenosti s demontáží chromové lišty, která je přidělaná na kapotě (Fabia II) Chci nechat tuto lištu polepit na černo, a ti co to budou dělat, by chtěli radši mít lištu sundanou. Vím, že ze spodní strany v místě znaku je šroub (imbus) + dva cvočky, které se musí zmačknout k sobě. Ale trable mi dělají ty ostatní plastové držáčky po stranách lišty. Díky moc!

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem dcvojta,

Zdravím, chtěl bych se zeptat kde přesně na spodku Fabie (1.4 16V, 63kw) se nachází odtok kondenzační vody z klimatizace? Díky

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 12,6tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem JuDr.,

Zdravím, dával sem si do parkovaček ledky no a jedna přestala svítit. no chtěl sem ji vyměnit, ale při vytahování mi to hupslo do světla. Už sem četl, že hadička a vysavač jenže já když jsem to tam dával, tak to tam šlo blbě, protože je to širší než normál parkovačka...i se to tam blbě dávalo (říkal sem si, že je to ok když to šlo tak blbě ven myslím tím origo parkovačku) No jak sem ted tahal tu ledku, tak se samozřejmě sekla a hups do světla. Napadá Vás co s tím? Ono to samozřejmě ničemu nevadí v tom světla, ale pěkně mě to sere!!! Díky za pomoc

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem marfan,

Zdravím stala sa mi taká vec že pod predným pravým kolesom som našiel mláku zistil som že je to voda z nádržky na ostrekovanie skiel, po odstránení podbehu (toho plastu nad kolesom) som zistil že čo je na motorčeku taká vec (asi spätný ventil) na obrázku v kruhu že bola ako keby roztvorená a tade to tieklo keď som to zatlačil naspäť tak to už len kvapkalo skúsil som to aj zalepiť nepomohlo. Takže moja otázka je nasledovná dá sa tá vec kúpiť samostatne alebo musím kúpiť celý motorček ?? A ak sa to dá samostatne tak kde ??

• 3 odpovědi
    • 3tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem kubczech,

Ahoj mam dotaz jsou přední dveře z roomstra stejný s fabiovejma ? Maji jiný vzhled ale jestli maji stejný rozměr vypadá to že jo ale chtěl bych to od někoho potvrdit hledal jsem to tu ale nenašel

• 2 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem martyx,

Ahoj, předpokládám, že už tady někdo měl zkušenost s prasklým předním sklem. Mě teď prasklo od kamínku, pěkná rána. Už jsem se teda objednal na výměnu. Je s tím nějáky problém? Předpokládám, že asi ne. Ale pro jistotu se ptám, jestli si na něco mám dát pozor... A propo, kolikrát už vám prasklo sklo?

• 29 odpovědí
    • 24,9tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem MiraAAA,

Zdravím, nevím zdali už to tu někdo rozebíral, já jsem to tady, ani nikde jinde, ve forech nenašel. Zajímalo by mě zdali jde předělat přední část vozu Fabia II na facelift případně na poslední model fabii rs nebo monte carlo a co vše je k tomu potřeba. Myslím si že určitě jsou jiné přední blatníky, světla,nárazník, nejspíš i kapota. zajímalo by mě jak je to s úchyty jestli se musí dát taky jiné atd. Prosím o odpověď jen ty co tomu opravdu rozumí díky Miras.

• Pozitivní
    • 49 odpovědí
    • 18,2tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem w810,

Dnes ráno jsem přišel k autu a co nevidím, odřený přední nárazník jak na pravé straně tak na levé a tak se mi hlavou honí otázka, jestli nechat přelakovat celý nárazník nebo jen rozstřik. Nebo jak to vidíte Vy? Ještě další věc co řeším je, kam to dát, jestli zkusit originální servis Škoda nebo nějaká lakovna-to je další otázka, máte někdo zkušenosti s Boss lakovnou (Líšeň) nebo Oršula (Kuřim), případně nějaká další osvědčená lakovna v Brně a blízkém okolí, kterou byste doporučili?

• Pozitivní
    • 8 odpovědí
    • 8,6tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Frantisek Honsa,

Ahoj, tak se to stalo i mně a nějakej hajzl objel celou levou stranu klíčem. Na nějakých místech je to, zdá se, až na kov (nebo minimálně dosti hluboký). Zajímalo by mne, zda jste někdo rejhu přes celý auto opravoval. Jak bych postupoval- sehnal si barvu - je to Modrá storm metal. Lakový spray modrá Storm metalíza nabízí v originál. příslušenství, takže tímto bych zatřel tu rejhu a pak nějakým přípravkem na rozleštění laku (Tempo?) rozleštit do co nejlepšího stavu. Jde mi hlavně o to, aby to na první pohled nebylo vidět tak, jako teď. Pokud máte někdo zkušenosti s tímhle typem oprav, sem s nimi. Díky!

• 10 odpovědí
    • 12,1tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem pires23,

Zdravím chlapi, Neviem či má niekto podobný problém, ale na 5tych dverách sa mi pod SPZ začináju robiť hrdzave podky, myslel som si že je to iba špina ale bohužiaľ vyzerá to na začínajúcu hrdzu. Podotýkam, že Fábia II je r.v.11/2012, naj. 10tis.km, garažovaná,.... nikdy by ma nenapadlo, že sa môže tak skoro hrdza objaviť. Čo vy nato? Má nietko podobnú skúsenosť? Ďakujem

• Pozitivní
    • 13 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.