Jump to content

Prasklý plastový úchyt světlometu

herajn1

Recommended Posts

Dobrý den, potřeboval bych radu ohledně prasklého úchytu předního světlometu. Nacouval do mě telefonující vietnamec, bohužel jsem se zrovna díval jinam, nestačil jsem reagovat. Byla to pořádná šlupka, myslel jsem že je předek v tahu. Malinko odřený lak, prasklinka na plastovým nárazníku a tohle. Vietnamce jsem bohužel nechal jet, toho světla jsem si všiml až potom.

Napadá mě světlo vyndat , a ten úchyt slepit, něčím asi podložit, nebo Vás napadá lepší řešení? Taky nevím jak to světlo vyndat.

Hledat jsme to tu zkoušel, něco málo tu je.....

post-27917-0-80414000-1300956813_thumb.j

Člověče nevím jestli něco existuje na FII /R vím že to bylo na jedničková auta, ale možná mi něco uniklo, každopádně tak jak je to prasklý , by si stim mohl zručnej mechanik poradit i bez demontáže..... Demontáž světla = kryt nárazníku dolů :feve:

J.

• 3 months later...
  • 3 years later...

A nemá někdo vyfocený uchycení světlometu na F2 po FL? Pokud bych ho chtěl trochu vystředit v karoserii oproti okolním dílům, tak to taky musim sundat nárazník? Měl by bejt uchycenej na třech místech, dvě z nich jsou přístupný. Jedno normálně zezhora a jedno po odloupnutí takový plastový krytky v plastovéém krytu podběhu.

V tej příručce "Jak na to" je to popsaný a znázorněný způsobem, že by za to autor potřeboval dát pár facek.

• 1 month later...

Zdravím, 

mám také problém se světly a tohle vlákno je mu asi nejblíže, abych nemusel zakládat nové.

Jde o to, na STK mi přišli na to, že mi nefunguje regulace náklonu světel. Nejde to ani na jedné straně. 

V servisu mi řekli že rovnou vyměnit celé světlomety 4000/ks. Pravděpodobně to asi budou vadné servomotorky, tak jsem se chtěl zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s jejich výměnou. Počítám že budu muset demontovat přední masku a světlomety a pak už netuším, jestli to vůbec půjde. 

Předem dík za tipy.

Edited by Killix

Ve starým twingu taky nemam regulaci světlometů od řidiče. Prostě mi to nastaví podle toho jejich optickýho vozíčku.

Bejt tebou jezdim s fixním nastavením z STK až je ujezdim.

Znáš zákon schválnsti, dáš novej světlomet a za tejden ti na něj přistane srnka.

• Pozitivní 1

Tak si sežeň STKáčko kde jsou rozumnější lidi.
Pochopil bych kdyby ti nerzdila půlka auta a nebo měl vůli v řízení čtvrt otáčky volantu, nebo gumy sjetý na plátno. Tak to bych ti tu technickou nedal taky.

Ale tohle je fakt buzerace.

Jak myslíš, že to dělam se svojim twingem? Nově udělaný brzdy brzdí jak kráva a řízení je taky v dobrej kondici, ale nejde mi zadní stěrač a je to schnilý na nenosných ale vyditelných částech karoserie. Normální technickou bych neudělal, tak to peru přez známý.

Nj, ale oni to berou jako vážnou závadu, takže jsem kvůli tomu neprošel na technické. A dávat 4k za světlo se mi nechce, tak přemýšlím jak to udělat jinak.

A určite su motorčeky vadne???  Je mi divne že obe naraz su nefunkčne. Aby nebol problem v elektrike.

Kilix-

Tak to se připrav na sundání a nandání nárazníku s pomocníkem a také pro nezkušeného člověka nekonečné seřizování světlometu aby "seděl" na mezerách. S tim středěním světlometů vim o čem mluvim.

A klidně ale můžeš prosim tě dělat fotodokumentaci jak to pod tim nárazníkem vypadá, kde a jak je to uchycený, na co si dát pozor a kde je s tim největší práce.

A pak sem hodíš foto?

V dílenský příručce "Jak na to" je totiž jen suchá teorie, nejlepší jsou poznatky a zkušenosti rovnou z bojiště.........

Edited by Mr.Pavka

Ještě je možnost, že by to bylo někde v ovládání. Kontroloval jsem pojistku a ta je ok, je společná se světlem. Právě chci vymontovat světla a zkontrolovat ty motorky.

Prečo ideš opačne na zistenie zavady a rozoberať predok vozu. Daš dole konektor svetlometu vyhladaš piny motorčeka a pozreš či tam ide štava atd. Alebo to zober autoelektr. nech ti to zisti a ked je určene konkretne že su to motorčeky potom vymena.