Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Elektrika

Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...

1. Zahájeno uživatelem Jarda-k,

Dovolil jsem si vytvořit fotonávod na repasi alternátoru Bosch. Jedná se o výměnu prvků které podléhají mechanickému opotřebení a dá se tak za asi 450 kč zabránit tomu, že altík vypoví službu někde na dovolené, kdy se to nejmíň hodí. Repasi je vhodné udělat po nájezdu nějakých 200 - 250 tkm. Hodně ale záleží na druhu provozu. Pokud má auto větší spotřebu elektrické energie, roste opotřebení uhlíků u kroužků, protože roste budící proud kotvy. Výhodou těchto alternátorů je to, že při demontáži není, na rozdíl od staršího provedení odpojovat přívody statoru od diodového můstku, takže se není třeba opravy bát.

2. Zahájeno uživatelem viktor.honza,

Nazdar všichni. Takže škoda Roomster, 1.6, benzín s plynem, rok 2007, 77kw. Jedeme si a najednou ztráta výkonu, kontrolka Epc a ABS září. Po diagnostice výměna zadní lambdy a z asi 12 chyb zůstalo jen to Epc zářit. Diagnostika hlásí chybu v čidle škrtící klapky, a přední lambdu. Dnes jsem poprvé něco dělal s klapkou a vlastně nevím co dál, protože se vše o autech teprve učím. Čidlo té klapky by mělo být součástí klapky a být na hřídeli motůrku. Takže jsem nechtěl úplně klapku rozebrat abych ještě víc nenapáchal a vrátil ji. Zkusil jsem diagnostiku kdyby náhodou ale furt chyba čidla klapky buď žádný nebo slabí signál. Koukal jsem na nové klapky a při té ceně doufám že…

• 0 odpovědí
    • 929 zobrazení
  3. Zdravím, na palubní desce mi u Fabie 2 svítí kontrolky EPC a ESP, diagnostika vyhazuje chybu P0571 - "Cruise Control/Brake Switch A Circuit Malfunction". Nefunguje tempomat a boční zadní brzdová světla. Středové brzdové světlo po zapnutí zapalování lehce svítí, při zmáčknutí brzdového pedálu se normálně rozsvítí. Bude problém ve spínači brzdových světel, nebo to mám hledat spíš někde v kabelech? Pojistky jsou v pořádku, žárovky v bočních zadních brzdových světlech taky v pořádku.

• 1 odpověď
    • 3,4tis zobrazení
  4. Zdravím, řeším problém. Roomster 1,2/47kW r.v.2007, stává se, že nejde někdy nastartovat. Zjistil jsem, že po zapnutí klíčku se někdy nerozsvítí kontrolky EPC a kontrolka motoru, tehdy to nastartovat nejde. Tyto dvě kontrolky někdy párkrát zamrkají. Pokud se po zapnutí klíčku rozsvítí, jde auto nastartovat a už jede bez problému. Vyvozuji tedy, že je někde špatný kontakt - relé, pojistka, spoj, ale kde? Setkali jste se s tím někdo a vyřešili jste to úspěšně? Paměť závad je prázdná.Díky za rady? D.

• 4 odpovědi
    • 3,4tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem pannosek,

Máte někdo zkušenosti s dodatečnou montáží parkovacích senzorů např: http://www.conrad.cz/parkovaci-system-basi...enzory+dp91956/. Zajímají mne zkušenosti s levnými "noname" sadami. Funguje to, a nebo to jsou šunty a je lepší se jim vyhnout.

6. Zahájeno uživatelem .Honza.,

Zdravím všechny, hledal jsem na fóru rady ohledně odsání náplně v okruhu klimatizace, její čištění, doplnění oleje pro mazání kompresoru a natlakování zpět. Odpovědi se ale značně liší - od každý rok odsát chladivo, přes co dva roky, čtyři roky, až po pokud funguje tak neřešit - náplň je celoživotní. Je třeba měnit rovněž vysoušeč, filtr ?

• Pozitivní
    • 17 odpovědí
    • 25,8tis zobrazení
  7. U roomsteru 1,2 TSI, 2012, se nám stala nemilá věc. Auto nejde otevřít ani zavřít pomocí dálkového ovladače, byť je slabě slyšet, jak relé cvaká. Po vsunutí klíče do spínací skříňky se žádná kontrolka nerozsvítí, auto nejde nastartovat. Funguje zadní stěrač.Pojistka od zapalování je v pořádku. Před časem se stalo, že sousedovi na stejném parkovišti poškodily elektrickou kabeláž kuny. Kde s případnou kontrolou kabeláže začít?

• 1 odpověď
    • 1,9tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem JZif,

Zdravím. Koupila jsem Fabii 2 2008 a mám problém s kontrolkou otevřených dveří. Při otevření dveří se kontrolka nerozsvítí, nýbrž se rozsvítí až při zapnutí zapalování. Pokud někdo otevře dveře dříve než vypnu zapalování kontrolka zůstane svítit i při vypnutém zapalování, a zavřených a zamčených dveřích. Nesetkal jste se s tím někdo? Děkuji za rady.

• 6 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem JZif,

Dobrý den, nevíte kde by se daly objednat piny a miny piny do kabeláže od předních dveří od řidiče fabie 2? Popř nemáte někdo na prodej kabeláž předních dveří na dvojkovou Fabii? Děkuji

• 1 odpověď
    • 1,5tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem SkodaLuke,

Zdravím mam jednu otazku jde do fabie II dodelat vyhřívání čelního skla?

• Pozitivní
    • 52 odpovědí
    • 37tis zobrazení
  11. Dobrý den, auto mi předělávali na plyn a poté chvilku v pohodě, vyměnili jsme filtry olejový, vzduchový atd a auto začalo blbnout, vydává zvuky pod kapotou, svítí kontrolky a stěrače, motor běží když jsou zapnutá světla i když je klíč vypnutý, jakmile vypnu světla motor přestane běžet. Nesetkal se někdo s tím a můžete poradit. Děkuji VID-20221113-WA0000.mp4 VID-20221108-WA0007.mp4

12. Zahájeno uživatelem Mentosicek,

Zdravím, konkrétne na moje auto som pomoc v už existujúcich príspevkoch nenašiel. Prestaly mi fungovať 5.dvere. Nedajú sa otvoriť tlačidlom na kľuči (podržím, zablikaju smerovky ale nič sa nestane) ani pri otvorení dialkovým centrálom všetkých dverí. Vo dverách vodiča odomykanie nemám. Zámok nereaguje ani na tlačidlo nad špz. Premeraný spínač nad šp(su tam cca 4V) prepinany, spina normalne. Novy elektricky zamok kufra. Ak dvere otovrím manuálne šroubovakom v kufri cez reviznu dieru, rozsvieti sa svetlo v kufri a na palubovke svieti obrazok otvorenia kura. Spínače otvorenia dverí vyzerajú byť funkčné, pri otvorení hoci ktorých zo 4roch sa rozsvieti v …

• 1 odpověď
    • 3,2tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Wuru,

Dobrý den, mám Fabii II (2008) a dnes jsem bohužel po víkendu přišel k autu, kde jsem od pátku nechal v zásuvce zapalovače bluetooth handsfree (Trust Lega 2 in 1) a baterie byla vybitá - na kabely. Snažil jsem se najít nějaký návod, jak jednoduše a pokud možno vlastními silami napojit zásuvku zapalovače tak, aby byla tato pod proudem pouze po vsunutí klíče. Jinými slovy, aby zásuvka zapalovače po opuštění auta (vyndání klíčů) přestala nabíjet / fungovat. Děkuji mockrát předem za rady a omlouvám se za možný hloupý dotaz. Děkuji!

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 12 odpovědí
    • 16tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Zavy33,

Ahoj, mám takovej problém…vyměnil jsem přední světla na Fabia 2, světla mají čočku a dvě žárovky H7 a teď když rozsvitim potkavaci tak je vše v pohodě, ale když přepnu na dálkové tak mi potkávací zhasnou a sviteji jen dálkové…… když zkusím při potkavacich světlech jenom blikacku tak je vše Ok, funguji společně.. pořadíte kde se mohla stát chyba? Diky

15. Zahájeno uživatelem Jan Pokorný,

Zdravím všechny škodováky, mám problém. Nedávno jsem jel a přepnul z potkávacích světel na dálkové. Toto jsem udělal zpět a dálkové světla mi nezhasly a svítí zárověn jak potkávací, tak dálkové světla. Děkuji za radu. Jinak mám Fabii TDI 1,4 51 kw, jen tak pro informaci.

• Pozitivní
    • 54 odpovědí
    • 30tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem awe6ef84ae,

Lze u Fabie II (r.v. 2009) aktivovat automatické zamykání dveří po rozjezdu?

• Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 6 odpovědí
    • 4,3tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem AdFi,

Ahoj. Řekl bych že mi začíná odcházet autobaterie, tak bych to chtěl potvrdit... Po nastartování a zapnutí vyhřívání oken se mi po chvilce rozsvítí airbag, přestane fungovat servořízení a myslím že svítí i ABS. Po zhasnutí motoru a opětovném pokusu o start to je úplně mrtvé, po 2-3 minutách to jde úplně v pohodě nastartovat. A okna se neroznrazily.

18. Zahájeno uživatelem JanVojtisek,

Zdravím, mám problém s restartováním budíků. Při odemčení auta před startováním se vynulují budíky. Někdy jde špatně nastartovat, viz jedno video. Aktuálně za větších mrazů se to restartování děje i v průběhu jízdy, ze začátku než se zahřeje motor. Prosím o rady. Díky 20221218_200751.mp4 20221115_142051.mp4

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  19. Ahoj! V servisu mi vyměnili komfortní jednotku v mém Roomsteru ročník 2007 a od té doby mi funguje obráceně ukazatel paliva. Když vezmu plnou, svítí kontrolka, že nemám benzín a ukazuje to prázdnou nádrž. Pak mi postupně s jízdou benzín v nádrži přibývá :) Ještě mi taky vždycky po nahození motoru chvíli svítí kontrolka předních světel, což se nijak jinak neprojevuje, tak jsem se na to chtěl vykašlat, ale možná to s tím souvisí. Nemůže to být něco banálního jako, že do té komfortní jednotky někam strčili nějakej kabel obráceně? Nechce se mi kvůli tomu do servisu, kdybych si to moh nějak snadno opravit sám. Ale nejsem nijak zdatný mechanik, i když šr…

• 7 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem mi5,

Ahoj, obracím se s dotazem ohledně problému s DSG u Roomstra 1.2 TSI 2010. Auto mělo závadu mechatronici, tak jsem vše nechal repasovat a auto jezdilo měsíc bez problémů. Teď ve čtvrtek nešlo nastartovat po chvilkovém stání asi hodinu na místě. Nakonec jsem nastartoval a dojel jsem domů, kdy během jízdy ještě na 10 min vypadla převodovka za jízdy a nešlo jet. Následně se vše chytilo a dojel jsem. Dal jsem se tedy prohlídnout svazek co vede k převodovce, ale nic jsem nenašel, chyba stále přetrvává. Studené to jede dobře, ale jak se auto prohřeje, začne blbnout převodovka a nejde jet. Mám ještě pátrat po celém svazku a nebo vyndat mechatronicu a odvézt to na…

• 4 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Hudec80,

Ahoj, třeba jsem přehlídnu, ale prostě nenašel. PŘI ZAŘAZENÍ ZPÁTEČKY ( FABIA II) SE NA RÁDIU NA CHVILINKU OBJEVÍ A ZASIGNALIZUJE TÓNEM OBRYS AUTA. PO CCA VTEŘINĚ VŠAK ZMIZÍ A PUSTÍ SE OPĚT RÁDIO. PROSÍM, KDE JE CHYBA? DÍKY

• 2 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem mirda328,

Zdravím všechny, chtěl bych se s Vámi podělit o jeden problém, který se mi začal vyskytovat u vozidla Škoda Roomster 1,4 16V 63kW. Po nastartování a rozjezdu vozidla mi začne chvilkově problikávat kontrolka dobíjení. Doba svitu kontrolky je max. 1s a rozsvítí se tak pětkrát až desetkrát po sobě s odstupem tak půl minuty. Signalizovat to přestane v podstatě po částečném zahřátí motoru. Při probliknutí kontrolky se sníží intenzita světel. Tato "závada" se opakuje nepravidelně, tedy třeba měsíc nebo dva to neudělá a potom ano. Vždy je to jen při studeném motoru a je jedno, jestli stojím s vozidlem venku nebo v garáži. Když jsem volal do servisu, tak mi př…

• Pozitivní
    • 22 odpovědí
    • 26,5tis zobrazení
  23. VYŘEŠENO. NAŠEL JSEM LOG S KÓDOVÁNÍM. Ahoj. Zkoušel jsem na FII před FC (12/2010) dokódovat corner funkci dle YT. Dělal jsem to přes VCDS 17.1.3 CZ. Kabel je origo půjčený ale soft k němu jsem si sehnal svůj ( bez cracku ) protože origo s pc jsem dostat teď nemohl. Na obyčejné vyčítání chyb to vždy stačilo. Zaškrtnul jsem si políčka jak mělo být ale corner nešlo. vyskakovaly chyby o buzení směrového světla. Tak jsem zapnul VCDS 17.8.1 ENG. Zaškrtávací pole byly úplně jiné a na jiných bytech. Když jsem kontroloval co je zaškrtnuté tak tam byly úplné hovadiny dle mého soudu tak jsem to přecvakal a samozřejmě jsem si neudělal zálohu. Výsledek byl takový že nešlo …

• 0 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Ondra Lučan,

Zdravím, Chtěl bych se zeptat jestli jste někdo řešil dodělání předních mlhovek. Já jsem si to pořešil sice jinak ale přemýšlel jsem nad tím že bych to zapojil pořádně tak jak to má být (chtěl bych funkci corner). Umí vůbec ŘJ 6R7 937 087 F funkci corner? Co jsem se díval na schéma tak by mělo stačit dozapojit signální kabel od ovladače světel do komfortní jednotky a z ní vytáhnout na každou mlhovku kabel + nekódovat. Díky za reakce

25. Zahájeno uživatelem makama,

Dobrý den, U mojí fabie 2, přestala fungovat regulace teploty, z výduchů fouká pouze teplý vzduch a je jedno v jaké poloze je nastavena regulace teploty, vlevo na studený nebo vpravo na teplý, pořád to hřeje, ovládání větráku a ovládání výdechů funguje v pořádku. Ale přestala fungovat i manuální klimatizace, pokud ji chci zapnout tak tlačítko klimatizace se nepřepne do žluta jako že je zapnutá. Nemá někdo radu čím to je ?

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.