Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Podvozek

Vše o podvozku - kola, nápravy, tlumiče...

1. Zahájeno uživatelem Kalberto,

Ahoj Roomstaci,nevite nahodou,jestli se daj u roomsteru prehodit kotouce za bubny,jak je to financne a technicky narocne? Diky mejte se,at to jezdi

2. Zahájeno uživatelem Megba,

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda nemá někdo zkušenost se situací , kdy při jízdě začal být hlučnější výfuk. Při otáčkách 2 000 a méně se začne ozývat, trochu jako motorka či traktor. Při zvýšení otáček není tento zvuk slyšitelný. Stalo se to při jízdě na mokré vozovce. Po novém nastartování a zvýšení otáček při neutrálu je zvuk zase slyšitelný.

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem vitezslav2,

Ahoj, chtěl bych se zeptat. Čistil jsem zadní brzdy. Pakny a buben, čističem ve spreji. Od té doby jsou zadní brzdy hrozně hlučný, pískaj až jako by trouběj. Když se trochu zahřejou, tak to přestane. Ale když chvilku jedu bez brždění, tak začnou znovu. Jak je to možný? Čistič byl přímo na brzdy.

• 2 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem P_Fabia_2,

Dobrý den, nevíte prosím co by to mohlo být? Pružiny jsou z tenčího materiálu, auto není nakloněné na stranu, žádnou ránu jsem neslyšela tak z toho to nejspíš nebude. Našla jsem to u auta když jsem zaparkovala. Je to moje parkovací místo, tak je to pravděpodobně z mého auta, ale žádné změny a zvuky při jízdě jsem nezaznamenala. Předem moc díky. Fabia 2 1.2 HTP

5. Zahájeno uživatelem Xardavius,

Zdravím, mám problém co se týče 3x zkroucených kotoučů. Problém mezi volantem a autem není , jezdím s citem a rozumem. Fabii 2 jsem kupoval když měla 87 XXX km , do 170 tisíc vše fungovalo a vyměnili se destičky . Pravda byli to levné desky, a asi po 5 tisících se opotřebovaly. Přišla rada: na origo kotouče origo desky. Tak se to udělalo, koupili se origo desky. Asi po 7 tisících zase sjeté ,ale tentokrát i s zvlněnými kotouči. Takže se udělala kompletní výměna s ATE kotouči a deskami . Když už jsem byl u toho tak i tlumiče přední a zadní, nějaké silentbloky , také ložiska, a nedalo mi to udělalo se i repas třmenu . A co se nestalo ?..... 7 tisíc a zase desky + kotouč…

• 1 odpověď
    • 2,4tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem LukášCBR,

Čaute, již delší dobu pozoruji na předních pneumatikách své fabie II nepravidelné sjíždění předních pneumatik. Na tuto sezónu jsem koupil nové, opět originální pneu nasazované výrobcem, Bridgestone Turanza 205/45 - 16. Oproti zadním se přední sjíždí hlavně na vnějších okrajích. Nové pneu mají najeto zatím okolo 10tis. km a troufám si říct, že dají ještě jednou tolik a půjdou do kytek, protože kraje už budou bez vzorku, přičemž střed bude mít stále dostatečnou hloubku. Zmiňoval jsem se o tom i v servise ŠA a ti řekli, že to zkoukli a že je vše ok, že dělali i geometrii a taky ok. Již při koupi, kdy auto mělo najeto 30tis. km, byly přední ještě originální gumy na vnějších…

• Líbí se mi
      • Negativní
      • Pozitivní
    • 29 odpovědí
    • 12,7tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem P_Fabia_2,

Dobrý den, momentálně mám zimní pneu 165/70 na discích R14. Je možné na tyto disky dát 185/60? Předem moc díky! Moc se v tom totiž nevyznám.

• 8 odpovědí
    • 2,5tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Vassek,

Ahoj, jelikož se blíží zima, je třeba dotáhnout ruční brzdu Našel jsem servisní manuál k Roomu před FL a předpokládám že to bude stejné. Mám Fábii 2FL, vzadu bubny. Tudíž se potřebuju dostat za táhlo ruční brzdy. Problém je, že se tam nachází loketní opěrka. Máte někdo nějaký tip jak se na to co nejšikovněji dostat? Časem bych na to asi přišel, ale trvalo by mi to tak půl dne a ještě bych možná něco rozbil... Díky za každou radu

• 9 odpovědí
    • 26tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem mbelanyi,

Dobrý deň, vopred sa ospravedlňujem ak sa to tu niekde rozoberalo, alebo som v nesprávnom vlakne. Potreboval by som pomoct/poradit ako a kde mam hladat suciastku, vid na obrazku. Ide o ten ohnuty kov, ktory drzi obe brzdove lanka. Neviem ci sa to predava niekde ako set alebo samostatne. Mam to tiez takto ohnute a nedrzi mi dobre rucna (parkovacia) brzda. Potrebujem to vymenit. Ak vsak sa to neda zohnat, a treba to riesit vylucne v autoservise, viete mi povedat co ma to cca bude stat? Za vecné rady Vam budem vďačný.

• 2 odpovědi
    • 6,9tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Skoto,

Zdravym. Ako mam vybrat prave rameno, olejova vana zavadza a nemozem vybrat srob z ramena.

• 0 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem vitezslav2,

Ahoj, chtěl bych se zeptat někoho zkušeného ohledně těsnosti výfukového potrubí. Nechal jsem si před nedávnem měnit zadní díl výfuku a teď jsem si všiml, že s toho spoje kape voda. Když zacpu dlaní výfuk, tak v tom spoji slabě profukuje a stříká voda. Koupil jsem novou svorku, vyměnil, ale je to to samé. Pastu tam vůbec nedaly. Víc dotáhnout už to taky nejde. Je to takhle normální? Díky za info a rady.

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 5,8tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem P_Fabia_2,

Zdravím. Všimla jsem si, že mám konec výfuku zrezlý a kousek už urezlý (cca 2 cm), ale jinak je výfuk v pořádku (nejsou na něm žádné díry). Je možné ten zrezlý konec pouze odřezat, nasadit na něj novou koncovku, popř. kousek té výfukové trubky a připnout to sponama? Cca dva týdny zpět jsem byla na STK i emisích, i v servisu a nikdo si ničeho nevšiml, až teď si všímám, že zvuk při prudším šlápnutím na plyn je jiný. Díky za rady.

• 1 odpověď
    • 3tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Marek1806,

Zdravím, jelikož mi pořád něco klepalo u PP kola, tak jsem zajel za známým na STK, aby mi udělal kompletní kontrolu podvozku. A zjistil hned několik vad. 1. mírně zvlněné kotouče 2. horší tlumiče viz obr. Kotouče ještě ponechám, ale zvažuji vyměnu zadních tlumičů, jestli ano nebo ne? Pokud výměnu, tak jaké tam dát? Poraďte prosím! Díky Jinak auto má najeto 41000km a r.v. 2007

• 17 odpovědí
    • 10,6tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem japato,

Chtěl bych se zeptat, jak je složité vyndat si sám přední kotouče na Roomsteru 1.4 16V 63kW. Myslím tím vyměnit si je v garáži. Je někde výkres s rozkladem díl? Díky.

15. Zahájeno uživatelem meda45,

Zdravím, mám dotaz ohledně repase serva koyo u fabie. Zkoušel někdo z vás si udělat repas doma? Je na to nějaké schéma? Jde mi o to, že mám známého, který je fakt dobrej co se týká elektroniky. Tak že by to zkusil. Podle mě to nemůže být zase tak hrozný. Protože si nemyslím, že repase má hodnotu cca. 5000Kč, který si firmy řeknou. Chápu, jde o byznys. Díky za rady.

• Pozitivní
    • 4 odpovědi
    • 9,2tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem homer1,

Prosim o radu.Fabia II,r.v.2008,1.2htp.Vzdycky rano nastartuju a nemuzu auto urvat z mista!!!Musim naslapat pedal,aby se to povolilo a pak to jezdi,ale stejne to porad pribrzduje.Prijedu domu auto zamknu a dalsi rano opet to samy!!!Diky za rady.

• Pozitivní
    • 53 odpovědí
    • 26,8tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem fabia 1.2 htp:@,

ahoj mam fabii 1.2 htp , r.v. 2009 ... problém takový, že při brzdění cc 5km/h se mi aktivuje ABS a začne drncat s tim klasickým zvukem jako když se na sněhu se aktivuje ABS ale tohleto dělá NA SUCHÉ VOZOVCE :-) kdyz ho polechtam treba na křižovatce :') , takze citim jak prokluzuje/cuká nevím jestli to píšu dobře , , na volantu nic necítím , jen na brzdovém pedálu, co by to mohlo být ?? ... diky za odpovědi

• 0 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  18. Dobrý deň, chcel by som sa podeliť o svoje starosti s vozom fabia 1.2 tsi, ktoré som nedávno kúpil. Jedná sa o ročník 2011. Aktuálny stav vozidla je taký, že po jeho kúpe som bol nútený vymeniť reťazový rozvod s napínacou kladkou, vodiacou kladkou a remeňom. Auto má však stále jednu neznesiteľnú vadu a to, že keď akcelerujem v ľavotočivej zatáčke pri jazde do kopca, tak auto začne vydávať drnčiace zvuky, ktoré sa zosilňujú podľa úrovne vytočenia a súčasného zrýchlenia. Pri jazde po nie kopcovitých zatáčkach sa to vyskytuje v menšej miere ale v kopci sa to vyskytne vždy, keď točím a zároveň pridám v ľavotočivej zatáčke. Hluk sa ozýva z pravej strany skoro ako keby to išlo …

• 1 odpověď
    • 4,1tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Matias163,

Zdravím chalani nevien ci tato tema tu uz je ale nic podobne som nenasiel. Roomster 2010 1.2tsi uz preskladane rozvody v piatok som menil silentbloky stabilizatora vsetko ok no dnes to prislo problem je ze ked zaradite 1 prevodovy stupen a zacne sa auto hybat na lavej strane nieco 3krat pukne a je ticho skusal som aj vytocit volat do lava aj do prava a pomali sa pohnut ci nepraskaju klby ale je ticho zvuk sa neda nahrat nakolko vonku nieje nic pocut robi len pri 1 prev.stupni ked sa zacne auto hybat co to moze byt?? Ďakujem za radu

• 3 odpovědi
    • 5,1tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem labi,

Zdravím přátelé, v lednu jsem zakoupil roomster, ke kterému jsem obdržel origo alu s letníma gumama. Nyní se chystám přezouvat a ejhle kola nejsou označena kde se před tím na voze nacházela. Nanejvýš poznám která kola byla na přední nápravě bo jsou špinavá od prachu z destiček. Ale co už nepoznám je to, na které byla straně. Podotýkám že kola nejsou směrová a že jsou nazuta dobře outside/inside , takže by to mělo být teoreticky jedno, ale........ Má teoretická úvaha je, že špalek na gumě bude mít ve směru rotace vyšší předek než zadek, protože se ten špalek záběrem jakoby natahuje ven. Můžete mi s tím nějak pomoci?

21. Zahájeno uživatelem crazyduke,

Pokud by měl někdo zájem, podělím se tu s mou zkušeností s renovací alu příp. i plechových kol... Po koupi Roomstera v prosinci jsem měl na autě origo alu kola AVIOR se zánovníma zimákama, proto jsem koupil zánovní plechy a přehodil zimní pneu. No a tu jsem zjistil, že jedno kolo ze čtyř má uvnitř opadaný lak a je tam zoxidovaný hliník a v patě ráfku je zbytek lepidla, tudíž pneu podlepili... Rozhodl jsem se nechat kolo opískovat od původního komaxitu a nechat znovu nalakovat. Ale kde? Rozjel jsem telefonáty a maily a nakonec jsem zvolil firmu ZRL na Kladně, která mi kolo opískovala a nalakovala komaxitem za cenu 600,- /ks což mi přišlo dobré... výsledek je moc hezký…

• Negativní
      • Pozitivní
    • 61 odpovědí
    • 23,3tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem TraCker,

Ahoj. Manželce se teď stává, že každé ráno, po práci nebo kdykoliv auto déle stojí, tak jí stvrdne pedál. Auto vůbec nebrzdí. Po nastartování zase vše OK. Kde může být problém? Podtlak, posilovač? Moc se v tom neorientuju. Podotýkám, že vůbec nefunguje ručka. Páka jde až nahoru lehce a brzdí tak na 10%.

• Líbí se mi
      • Negativní
    • 16 odpovědí
    • 21,1tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Pazdi,

Zdravím sháním sportovní pružiny na dvojkovou fabii po faceliftu 1.2tsi-63kw jestli nemá někdo za dobrou cenu popř. odkaz na nějaký obchod. Díky moc

• 0 odpovědí
    • 3,2tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem marmar7777,

Zdravím, zakládám toto téma, protože jsem tu nenašel žádné stejné. Včera jsem musel kvůli jednomu d*ebilovi strhnout ve 40ti volant a od té doby mám pravidelný klepající zvuk od pravého předního kola. Při akceleraci ten zvuk zmizí, ale pokud nechám zařazeno nebo vyřadím, zvuk se vrátí. Navíc čím rychleji jedu, tím častěji se zvuk ozývá (při každém otočení kola). Nejdřív jsem si myslel že kamínek nebo povolený šroub, ale vše je ok. Ani s volantem to neškube a ani mě jeden z pedálu nekope, se by někde něco házelo. Nesetkal se s tím někdo? Potřeboval bych poradit, na co se zaměřit Děkuji za jakoukoliv kloudnou odpověď

• 0 odpovědí
    • 3,7tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem The_DoctoR,

Zdravím. Vhledem k tomu, že jsem nenašel žádné podobné téma, tak základám nové, snad oprávněně Chci se zeptat, na kompatibilitu tlumičů na můj vůz ŠKoda Fabia 2 1,2 HTP Combi 2012. Jedná se o tyto zadní s kodem: 6R0512011AN A tyto přední s kodem: 3r0413031 x 6Q0412141C Půjdou prosím na můj vůz? Děkuji. RŠ

• 7 odpovědí
    • 6,8tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.