Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Exteriér

1. Zahájeno uživatelem Tony1990,

Cauko, SII.. Nataceci xenony, pred 2 dny, kdyz jsem rano nastartoval mi zustali svetla svitit do zeme, asi 5 metrů pred auto. Zadne natoceni ani dolů ani nahoru ani do boku . Auto jsem dal na zvedák, snimace na naprave vypadaji ok, nedavno jsem mazal ty kloubky vcem chodi ta spojovaci tycinka. Jak na zadni naprave tak přední. Zkusil jsem odpojit nachvilku baterku, po zapojeni svetla zacli se stelovat, 2 dny vse v poradku. Dneska rano ta stejna pohadka, svetla sviti jen dolu. Po odpojeni a zapojeni baterky bohuzel to stejne. Nejde ani jedno svetlo, obe sviti pred auto. Kde dal hledat zavadu? Diky

• 4 odpovědi
    • 4tis zobrazení
  2. Ahoj, mam Superb II 2008 sedan. Bohuzel mi zacaly zajizdet predni 2 parkovaci senzory dovnitr do narazniku. Jsou to ty dva hned vedle SPZ. Mam docela dlouhe prsty tak jsem schopen ze spoda na ne dosahnou a popostrcit zpet. Jenze casem samozrejme zajedou zas dovnitr a spatne detekuji prekazku. Vypada to ze se odlepil drzak snimacu. Jsem schopen to nejak jednoduse opravit? Nebo se musi demontovat cely predni naraznik?

• Líbí se mi
    • 3 odpovědi
    • 6,7tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem mika-el,

Zdar. Nikde jsem nenasel odpoved na muj problem, tak snad mi nekdo poradi. Mam problem na Superbu II. Kdyz je pod nulou odemknu centralem auto, ale neotevru predni dvere, kliky prednich dveri jako by netahly a jsou volne. Po odemknuti dveri klicem je otevru, ale zase je nezavru, mechanismus dveri se nejak blokne jako by byly zamcene a nedovru je. Musim potom nekolikrat opakovat odemknuti a zamknuti centralem v kombinaci s klicem v zamku abych otevirani dveri rozchodil. Nekdo nejakou radu ci zkusenost s timto problemem? Diky za rady

• Díky
      • Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 2 odpovědi
    • 3,6tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem lukas881,

dobry den panove.chci se zeptat nema nekdo skusenost s odtranenim chromovanych list bonich na dverich ?nevite jestli jsou jenom nalepene nebo je ve dverich drazka,popripade jeste nejaky kolik ve kterem jsou vsazene a nalepene.chtel bych je odstranit a doufam ze me ceka jen odlepeni a ocisteni a ne dira ve dverich .diky mejte se

• 2 odpovědi
    • 5,8tis zobrazení
  5. Ahojte superbaci, Mam skodu superb combi 2012 a chcel by som upravit vnutra svetiel aj hmloviek. Chcel by som ich zatmavit, pretoze auto mam cierne a vidim takych superbov v nasom meste vela a chcel by som sa trochu odlisit. Nasiel som na internete "tuningove" svetla, ktore maju cierno-strieborne vnutro svetlometu, ale tie niesu vhodne pre auta s original natacacim xenonom. Tym padom jediny sposob ako to spravit je nejako setrne svetlo rozobrat. Tym padom odlepit predne sklo a upravit vnutro. Co ma trocha znervoznuje je,ze nove svetlo stoji cca 400-450e (15.000Kc) a nerad by som ho kupoval. Robil tu niekto takuto…

• Pozitivní
    • 22 odpovědí
    • 15,7tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem AR1,

Čau, tak mám v autě zase mokro. Tentokrát hadice průchozí. Ale zjistil jsem, že se hromadí voda v takovém plastovém bazmeku před střešním oknem pod střechou, z něj jde potom z boku odtoková hadice. V tom bazmeku je ještě menší bílá trubíčka (ta je vidět na té fotce), je v něm jen nasunutá. Teče to kolem této trubičky a přímo z toho plastu nějakými otvůrky. Zkusil jsem to přes náústek odtokové hadice pročistit, pak jsem tam napral přes ten náústek vodu z hadice jako do protisměru, kdyby v tom bylo někde něco přicpané, ale nic...

• 5 odpovědí
    • 7,4tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem romancek888,

Tak som na 5rocnom superbe2FL zistil ze spätne nehreje...stmievacie...cena noveho nehorazna....na bazosi obcas za 60eur...tak som kupil vyhrievaciu foliu a rozoobral...zatial funguje...naklady 8eur

8. Zahájeno uživatelem Harley1006,

Mám dotaz, jak vyměním ostřik xenonu ? U spolujezdce je ok a u řidiče vyjede, odkápne pár kapek a zajede ..... Nebo stačí jen nějak pročistit ? Díky

• 4 odpovědi
    • 3,9tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem MichalW,

Čau, škodovkáři, Pro ty z Vás, kterým se nelíbí žlutě svítící parkovačky W5W vedle xenonů mám dobrý tip. Dlouho jsem hledal nějaké LED žárovky, které nesvítí do modra a nezpůsobují hlášení chyby prasklé žárovky. Našel jsem tyhle: http://www.aliexpress.com/item/2-x-T10-W5W-194-Canbus-OBC-Error-Free-10-SMD-5630-SMD-LED-Width-Indication/1985383874.html Je u nich uvedeno 5000K a svítí velice pěkně, čistě bíle, barvou stejnou jako Xenony - používám nightbreakery 4300K Mají 10x 0,5W led diod + několik drobných smd odporů takže mají odběr stejný jako ty origo lucerničky. Výsledek super. Samozřejmě nic pro ty co se bojí majáčkové bandy, ale o oslnění nemůže být řeč (k…

10. Zahájeno uživatelem Stano2255,

Čaute, chcem sa spýtať mám 1.8 TSI a rozmýšľal som ako dosiahnúť trošku športového zvuku, aké sú možnosti ?

• Pozitivní
      • Negativní
    • 5 odpovědí
    • 5,1tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem beefeater,

Ahoj, stál jsem pod budovou, ze které kapala voda (samo, že tam nekapala, když jsem tam zaparkoval ale asi to začlo déle, když jsem odešel) , která prosakovala skrz sádrokarton a na přední kapotě se vytvořila tvrdá krusta, která se nechá sice opatrně seškrábnout (jde to dost blbě) ale nejde ničím umýt :( Viz obrázky Co jsem již vyzkoušel (dle nalezených rad online): 1. Jemnou houbičku + jar = vůbec nic 2. Vlhčené ubrousky + silonky = trochu to zabralo 3. Sonat autošampón extreme na hrubou nečistotu + hmyz = vůbec nic 4. Kartáčová myčka - člověk co jí provozuje říkal, že to takovou špínu neumeje Máte nějaký tip nebo …

• Líbí se mi
    • 11 odpovědí
    • 4tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Kubikulak,

Zdravím klubáci mám dotaz, minuly rok v lete jsem měl obute 18ky ale měl jsem tlumiče před smrti, tak se mi trosku oskákaly zadní gumy, budu prezouvat zase na letní ale přemýšlím jestli mám zadní gumy nechat jsou lehce oskakané. Bude to mít nějaký vliv na tlumiče nebo tak? Muže je to odrovnat ? Ze to bude hucet mi je asi jasné záleží jak moc. Prave ze uvažují ze koupím předky nové, hodím tam ty gumy z minulého roku do zadu a uvidím jestli budou moc hucet tak je vymenim. Co myslíte?

• 1 odpověď
    • 3,7tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem scorpiczech,

Zdravím pánové, odešla mi H3 a při pokusu o výměnu jsem zjistil, že neotevřu prostor motoru. Lanko asi vyskočilo na svém konci ze zámečku a kapota prostě neodskočí. Zkoušel jsem hledat na netu, ale pro Supa jsem žádnou radu nenašel. Máte někdo zkušenost, jak z takového maléru ven? Mám dneska noční a servisy zavřené. Díky za každou radu!

14. Zahájeno uživatelem machi1983,

Ahoj kluci, měl bych na vás velkou prosbu. Máte někdo nějaké zkušenosti s rozleštěním laku karoserie a potom s jejim navoskováním nejlépe Praha a okolí?! Děkuji za náměty a doporučení ;-)

15. Zdravím pánové, nějak se mi nedaří najít ani zde ani na internetu, zda se dá někde sehnat a vyměnit na Superbu II Facelift L&K zadní chromovaný lem kolem trojúhelníku v zadních levých dveřích. Je trochu pokřivený a odlepený. Máte s tím někdo zkušenosti?

16. Zahájeno uživatelem koudy_123,

Přes noc mi někdo ukradl mlhovky (mlhovka + denní svícení, +conner svícení) a samozřejmě uštípal kabely. Debil, kdyby to alesdpoň ukradl inteligentně. Pojistku proti krádeži a vandalismu mám, ale se spoluúčastí 5 tis. 1. KOlik tak může stát oprava ve škoda servisu? Mlhovky 2x, 2 kabelový svazek + práce, dálší položky? 2. Má to vůbec smysl hlásit na pojišťovnu? 3. KOlik může stát oprava samodomo? Dají se někde koupit ufiknuté konektory? Prosím Vás, poraďte!

17. Zahájeno uživatelem krata24,

Zdravím, na obou světlech mám v rozích menší praskliny a jedno světlo se mi docela solidně v dešti rosí, jsou však prozatím obě plně funkční. Co jsem hledal možnosti řešení došel jsem ke třem variantám. Můžete prosím některou z nich doporučit a nebo navrhnout jinou? Pokud jste stejný problém řešili, tak kde a jak jste spokojení? Díky :). 1) Výměna světlometů v autorizovaném servisu - jeden světlomet cca 15 000 Kč + práce. 2) Sehnání holého světlometu někde na bazaru - jeden holý světlomet cca 4 000 - 5000 Kč. Následně vlastní výměna nebo u nějakého mechnika - vše bez záruky. 3) Renovace světla ve specializovaném servisu - jedno světlo i s…

18. Zahájeno uživatelem David Čech,

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 7,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem jvees69,

Zdravím lidi, řešili jste někdo výměny gumiček ve stěračích, případně stěrače nové, jde mi o to, že jsem sháněl vyměnitelné gumičky do stěračů, nikde nelze sehnat. Nějaké jsem objednal, měly prý sedět, ale jsou trochu jiné a nelze je do té stírací lišty zasadit. I ve škodovce mi řekli, že se gumičky sehnat nedají, že se měnit nedá, tak jsem koupil origo nový stěrač, řešil jsem hlavně zadní na kombík za kterej jsem dal 4 kila .. celkem dost, když si vezmu, že gumička se dá sehnat za nějakých 15 korun. Máte někdo zkušenost, kde sehnat? Auto kelly, bados, škoda auto bezvýsledně, prý nelze .. A ještě jedna věc, když hledám na netu, dá se koupit za nějaké 2 sto…

• Díky
    • 29 odpovědí
    • 22,4tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Vlad5,

Caute, Pisem sem prvy krat a dufam ze som zvolil spravne Ceske slovo na popis mojho problemu. Mam Superb 2 FL s Bixenon svetlometami s AFS. RV je 2014 a najazd 67tis. V aute neboli zatial menene ani vybojky a ani dialkove H7, tj neboli "otvorene" este od vyroby a auto zatial servisovane len v Skoda. Ked je vonku vlhko tak sa mi vnutri mlzia svetlomety, kondenzuje tam voda. V obidvoch takmer symetricky. Doteraz som si to vsimol len par krat, vacsinou po spusteni ostreku, ale teraz posledne dni ako je vonku vlhko tak sa mi zamlzili tak na 1/4 odspodu a dost ma to hneva... Teraz uz mame tak 2 tyzdne taketo pocasie a vpodstate su zamlzene stale... Nebolo to a…

21. Zahájeno uživatelem bigduck,

Pánové, prosím help, co je tohle za typ disku? Nikde ho nemůžu na Škodě najít, ani v žádných inzerátech, nikde nic :-( Docela bych ho bral na zimu. Díky

• 10 odpovědí
    • 4tis zobrazení
  22. Zdravím všechny. Snad se tu už někdo neptal. Měl jsem zaparkované auto v ulici, kde bourali dum a všude bylo hodně prachu. Zajel jsem s autem na ruční myčku auto umyl . Pak jsem přijel k závoře a dal povel ke stažení okna , okno zavrzalo a otevřelo se, při zavírání od půlky škrábani až mi to poškrábalo sklo. Od té doby jsem už okno neotevíral. Zkoušel vyčistit tu stírací gumu mezi oknem a dveřmi . zdá se čista, jako by to dřelo někde dole. Zkoušel jsem i vapku stále stejné. Dá ji se ty gumy vyndat a vyčistit, aniž bych musel sundavat tapec a vyndavat okno? Děkuji za rady a zkušenosti.

• Pozitivní
    • 16 odpovědí
    • 5,6tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Luketa,

Chcel by som sa spytat co sa mohlo stat. Dnes som siel rano do auta (Superb II) odomkol som a ked som otvaral predne vodicove dvere boli dost primrzle ale ked som silnejsie potiahol otvoril som. hned potom som ich zavrel a ked som ich chcel otvorit ako keby vobec nefungovala vonkajsia klucka. ked som si ich otvoril z vnutra nedali sa zavriet ako keby nechcel zacvaknut zamok alebo take nieco. ked sa auto zohrialo toto sa opravilo dvere sa zavriet daju ale otvorit kluckou z vonku nejdu. je mozne ze som utrhol tiahlo?

• 8 odpovědí
    • 10,4tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem bady555,

zdravim, vie mi niekto pomerat tieto 6 rozmery vyznacene na fotke? nemam na svojom napisy, mam uz ich kupene a chcem to mat ako origo, treba mi rozmery od spodku pismen po hranu kufra, dakujem

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Jimmy119,

Zdravím. Nedávno mi u supermarketu odřeli zepředu na straně řidiče mého Superba 2 takovým způsobem, že praskla krytka ostřikovače a pravděpodobně je urvaný ten vnitřní držák světlometu (horní tam pořád je) - světlo se na výmolech třepe jak ratlík při -20° a když na světlomet lehce zatlačím pohybuje se dovnitř na pravé straně. Krytku si vyměním, lak rozleštím, ale co s tím držákem? Slyšel jsem, že jsou prý oddělávací a dají se koupit. Nevíte někdo, co je na tom pravdy - nemáte s tím někdo zkušenost? Popřípadě jak to vyřešit jinak, než koupí nového? Díky

• 6 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.