Přejít na obsah

Autohifi, Navigace

247 témat v tomto fóru

• 10 odpovědí
    • 5.2k zobrazení
  1. Nové logo pro Columbus

• 8 odpovědí
    • 6.4k zobrazení
  2. Výškový reproduktor

• 3 odpovědi
    • 1.6k zobrazení
    • 32 odpovědí
    • 10.6k zobrazení
    • 2 odpovědi
    • 2k zobrazení
    • 13 odpovědí
    • 5.1k zobrazení
  3. nastavení telefon

• 5 odpovědí
    • 3.1k zobrazení
    • 5 odpovědí
    • 3.5k zobrazení
    • 6 odpovědí
    • 7k zobrazení
  4. Oprava Columbus

• 9 odpovědí
    • 10.2k zobrazení
    • 3 odpovědi
    • 2k zobrazení
  5. iPhone 1 2 3 4 5

• 123 odpovědí
    • 76.9k zobrazení
    • 5 odpovědí
    • 4.3k zobrazení
    • 17 odpovědí
    • 8.9k zobrazení
  6. Zenec 2010 Sup ll

• 0 odpovědí
    • 2.1k zobrazení
  7. Columbus + USB

• 15 odpovědí
    • 17.1k zobrazení
  8. Columbus za Bolero 1 2

• 32 odpovědí
    • 26.3k zobrazení
    • 26 odpovědí
    • 5.3k zobrazení
    • 9 odpovědí
    • 3.2k zobrazení
    • 2 odpovědi
    • 2.1k zobrazení
    • 4 odpovědi
    • 2.5k zobrazení
    • 3 odpovědi
    • 3.1k zobrazení
    • 7 odpovědí
    • 2.9k zobrazení
  9. Columbus za Amundsen

• 7 odpovědí
    • 2.9k zobrazení
    • 14 odpovědí
    • 11.5k zobrazení

• Aktuální příspěvky

• Zdravím všechny, mám menší problém. Při ranní cestě do práce, se mi rozblikala kontrolka chladící kapaliny. Ovšem motor se za jízdy nepřehříval a při rychlostní kontrole na parkovišti jsem nezaregistroval ani nějaký úbytek chladící kapaliny (ovšem při zahřátém motoru byla nádobka prázdná, zpět do nádobky se dostala podtlakem, když jsem otevíral víko nádobky). Můj dotaz zní, po čem bych měl primárně jít a kontrolovat ? Chyba v chladícím oběhu, by asi být neměla. Teplotu mi normálně ukazuje, takže čidlo teploty, to taky nebude. Jedině mě napadá samotné čidlo hladiny chladící kapaliny v nádobce. Taky jsem z předchozí jízdy nechal naplno puštěný ventilátor na teplý vzduch, ale to pochybuji, že by s tím mělo něco společného.
    • Ano, i kdyz saharu odpojim, pojistku to vzdy vypali.
    • Zdravím všechny, přicházím za vámi o radu. Moje babička si před půl rokem koupila Karoqa 1.6 TDi, r.v. 2018, nájezd 145 tis. Dva dny zpět mi volala že auto se z ničeho nic zastavilo a přestalo jet. Přijel za ní její znamý (údajně automechanik) s diagnostikou, napíchnul to, a dle závad (nevím jakých, jelikož je poté smazal), usoudil že do motoru nejde nafta a že to dál řešit nebude. Auto odtáhli k ní domů a tam stálo. Po dvou dnech jsem přijel, napíchl to na diagostiku já, a na diagnostice mi vyskočila závada snímače polohy vačkového hřídele a závada snímače tlaku v railu (nízký tlak). Odvzdušnil jsem soustavu a usoudil že nafta tam jde. Když jsem zkusil nastartovat tak motor točil dost zvláštně, ale žádné rány, nic. Nahlédl jsem tedy pod kryt rozvodů a viděl jsem že rozvoďák je cirka z půlky sklouznutý z řemenice pod úhlem asi 45 stupňů. Neviděl sem že by byl roztrhlý nebo něco takového, každopádně celý kryt rozvodů jsem nesundával, takže je klidně možné že je někde ve spod prasklý. Když se motor zastavil při jízdě tak údajně žádné rány neslyšela, předtím žádné rachotění nic. Předpokládám že rozvody ještě nikdo nedělal (dovoz francie, kupováno v ese...). Kamarád který auto kontroloval semnou říkal, že v první řadě samozřejmě zkusit reklamaci, ale obává se že s reklamací neuspěje. A poté říkal něco o tom, že když spadne rozvoďák, tak že je stále šance že se motor potkat nemusel, na čemž nevím co je pravdy a co ne, pokud je tu někdo kdo o tom ví něco více, tak se samozřejmě rád přiučím. No a v případě že by reklamace nedopadla, tak navrhnul motor zkontrolovat mikrokamerou skrze žhavičky, popř. sundat celou hlavu, vyměnit rozvody a nastavit na nulu, a doufat že vše bude ok. Myslíte si že je to rozumné? Omlouvám se pokud se jedná o hloupý dotaz, každopádně bych s tímto babičce rád pomohl co nejvíce, s tím aby za to nemusela tratit desítky tisíc. Díky moc.
    • Protože @Martab by rád koupil AAW TWO+ a  @Fanouš Ch posílá odkazy na AAW TWO     
    • Tu pojistku to vyhazuje i kdyz mas ten ventilator odpojeny ?   Na te pojistce je i cerpadlo chladici kapaliny -myslim ze je to co je dole u vany.
  • Vytvořit nový...