Motor 1.4 16V / 1.6 16V
171 témat v tomto fóru
-
Zdravím, žena má auto Fabia II, 1.6 77kw. Problém: Máme problém se stary, auto někdy nechytne na první pokus, když chytne strašně se třepe a bublá (prdí) výfuk až do doby než se auto zahřeje. Jako by sem tam vynechával jeden válec. Po zahřátí je auto v pohodě. Někdy se stane, že i po zahřátí auto vynechává jeden válec a jede bez jednoho válce celkem dlouho. Opakuje se to téměř každý start, u zahřátého auta méně, ale také. Auto má LPG, na LPG to auto nedělá, pouze na benzín. Bylo provedeno: repas vstřiků výměna cívek výměna svíček výměna senzoru vačkové hřídele proměření tlaku válců proměření kabelů k cívkám u au…
-
- 2 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, prišiel som si po radu. Tí ktorý máte už za sebou výmenu zadného tlmiča a katalyzátora, AKÉHO VÝROBCU STE DALI ?? Keďže naša fábia má už cez 300tkm a čaká ju koncom februáru STK tak vzhľadom, že na minulej STK ledva prešla cez emisnú tak musím poriešiť aj katalyzátor. Z eshopu odkiaľ zvyčajne objednávam náhradne diely majú tlmič buď originál alebo BOSAL. Otázka znie vydrží to niečo aj ten BOSAL ?? Cena je tam 1/3. Ak by to vydržalo ešte ale 4 roky. Katalyzátor som našiel viac druhov na Autodoc.sk https://www.autodoc.sk/nahradne-diely/oem/036253020px a neviem, ktorý vybrať aby bol OK. Za každú radu budem vďačný.
-
- 6 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Při jízdě do delších táhlých kopců na 5ku začne auto smrdět, může to být špatnou spojkou? Bohužel jsem neměl šanci čuchnout si ke špatné spojce, ale je to nezvyklý smrad. Začlo se to projevovat až teď po dovolené na Šumavě, kde je takových kopců fůra. Bohužel tam byly i kopce, kdy se nedalo jet jinak než na dvojku. Zkoušel jsem spojku při zařazené trojce, zatáhlé ručce, auto mělo tendenci se rozjíždět, žádný prokluz jsem nepozoroval a nakonec chcíplo. V těch kopcích také neprokluzuje, jen prostě smrdí. Ten smrad se v kabině objeví celkem rychle. Olej nikde neteče, že by se pálil. Zkoušel jsem motor chvíli držet v otáčkách kolem…
-
- 1 odpověď
- 8,2tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi, ráno jsem nenastartoval, startér běžel naprázdno, zuby zřejmě nezaskočili Roomster má málo najeto, cca 70tis. km Startér je tam VALEO ještě originál, číslo dílu: 02T911024N, rozebral jsem a co jsem viděl na první pohled tak rotor je dvou místech vybroušený plus nějaký únik maziva Jak se to může stát? Je to příčina závady? PS: ve svěráku jsem na zkoušku zapojil na baterku a normálně běží a vysouvá pastorek
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravím,chcem sa spýtať aký je rozdiel medzi týmito dvomi viečkami, mám to ploché a chcel by som ho vymeniť za to zvýšené,dnes som potreboval doliať chladiacu a nevedel som ho uvoľniť,F2 1.4 16V 63kw,na Škoda diely dáva na výber obe.
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Dobrý deň, pri výmene Škrtiacej klapky Riadiaca jednotka/ software sa musi "naučit"/updatovat. Prosím viete mi napísať postup ďakujem.
-
- 3 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravím Řeším problém cukání fabie při volnoběhu. po nastartování běží klidně cca minutu, pak skáče na 3. Válce a pocukava. Po odpojení čidla nasavaneho vzduchu běží jak hodinky, po zapojeni zase zlobí. Cidlo dnes vyměněno za nové a stále stejný. ještě mi přijde divné že je z výfuku cítit dost benzín Po čem jít ? diky
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím koupil jsem si fabii 2 1.4 16V auto jede hezky, má pěkný tah, necuka nic. Když ale nastartuji a nechám auto běžet tak cca po 1. Minutě běží pouze na 3 válce. po přidání plynu zas běží jak má. motor nesvítí diagnostika ukázala Aditivní adaptace směsi řada 1 bohatá směs po čem jít ? diky
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Za studena je slyšet klepání jakoby z hlavy motoru,po ohřátí lehce ztichne,ale klepe dál. Ve vysokých otáčkách to slyšet není a auto jede normálně,žádný snížený výkon,nic. Olej nebere,vše v pohodě asi 2000km po výměně rozvodů. Vypadá to na hydroštely,ale jistý si tím nejsem..... Máte někdo tuto zkušenost...? Díky Honza.
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravim chlapi. Tak mam problem s autem-nahle prestalo startovat, na palubce stopka,nema absolutne zadny tlak. Odtahl jsem ho do servisu,diagnostika nic neukazala. Tak ted se budou pidit po vsem moznem i nemoznem, sundavat hlavu, jestli rozvody nebo ventily. Jsem nadseny a to jsem chtel auto letos prodat. Uz ted se desim ceny za opravu nebo spis toho,ze to nespravi. Do jake vyse ceny byste do takoveho auta jeste investovali? Jsem 2.majitel,ale kupovali jsme ho s byvalkou, na kterou bylo zprvu napsane, rok vyroby 2007, najeto jen pres 90tisic,nebourane. Premyslim, jestli se na opravu pripadne nevyflaknout. Co ale s nepojizdnym autem, ktere nenastartuje? Poradte,nejak mi do…
-
-
- 4 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravim Vas, pratele a soucasne prosim o radu. Na uvod zrovna upozonuji, ze jsem zena, tudiz prosim trochu polopaticke rady :-) Mam Skodu Fabii 1.4 16v, benzin, 63kw, r.vyroby 2007, najeto 95tis.km. Auto jezdilo do posledni odstavky v pohode. Pak jsem mela zdravotni problemy a byla nucela nechat auto vice nez rok stat na parkovisti. Po uzdraveni jsem po tak dlouhe dobe samozrejme ani nezkousela nastartovat a rovnou nechala auto odtahnout do servisu. Tam mi dali novou baterii, svicky, olej, filtry, dofoukali gumy, umyli atd. Pri vyzvednuti rikali, ze je vse ok, jen se projevila na diagnostice zavada vynechavani 1.valce, kterou smazali a nebyla trvala. Odjela jsem, asi…
-
-
- 25 odpovědí
- 8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Nedávno jsem přijel na místo určení a po cestě jsem si všiml, že mi malinko cuká auto. Po chvílí jsem si všiml, že jsem zapomněl přepnout po natankování na LPG a vyjel jsem téměr všechen benzín a tak jsem myslel, že ono cukání bylo nedostatkem benzínu. Ovsem když jsem chtěl jet domu, auto jsem nenastartoval. Nešlo mi přepínat mezi LPG a benzínem. Když už se to povedlo přepnout na benzín neseplo ani čerpadlo.. odvezlo se to autoelektrikáři, pač bylo podezření na špatný kabely- tu a tam něco blbo s elektrikou...taky že jo..bylo tam dost popraskaných kabelů. Kdyz mi to opravář vracel auto svítila kontrolka motoru -(na diagnostice snímač klepání)a auto jelo max do 3000 …
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, nic podobneho jsem zde nenasel tak snad jsem nic neprehlednul. Nicmene vcera jsem zjistil ze mi pri rozjedu neco huci od motoru a po pozorovani a zkoupani jsem zjistil, ze v motoru to nic neni, protoze to huci jen na jednicku, dvojku v rozmezi 1000-1600otacek a jen pri plynu. Kdyz ho pustim tak to nehuci, kdyz vyradim tak to nehuci... Vyssi stupne a vyssi otacky nehuci, ale je mozny ze to neni jen slyset. Nevite co by to mohlo byt? Mam podezreni na prevodovku, ale radi vsechno normalne... Poloosa? Diferak? Dekuji za jakoykoliv tip.
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Dobry den, Mam Škoda Fabiu 2 combi, 1,4 16v benzin, r.v. 5/2009, naj. 92000km. Som prvy majitel. Moj problem je nasledovny: V decembri 2015, pri 90000km som musel vymenit rozvody, pretoze mi uz za chladu pri prvom starte vrzgala nejaka kladka, take nieco ako ked piska remen. Po vymene vsetko ok. Viacery mi radili, aby som vymenil aj palivovy filter, kedze mam uz tolko km, vraj by sa mal menit pri 30tis. km aj u benzinaka. Podotykam, ze dovtedy ziadne problemy, ani zvuky neboli, iba sa mi malilinko zdalo, akoby uz netahala tak ako ked bola novsia. Tak som objednal aj to, v autodieloch mi poradil, ze presne podla typu, by do mojho auta mohol ist nejaky Ufi s troma vyvodmi a…
-
- 29 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, nevíte někdo jaký má tenhle motor blok? Jestli má tenhle hliníkový blok nikasil nebo nalisované ocelové vložky. Mně začal jeden píst za studena klepat (přestož jsem nikdy nejezdil na plyn). Tak bych chtěl vědět jestli to půjde převrtat a vyhonovat, nebo jestli je to velký problém - pokud je tam nikasil.
-
-
- 13 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
-
-
Ahoj chtěl bych se zeptat. Všiml jsem si, že se mi občas stane že se mi při podřazení ozve jako by ,,zahučení”. Ale je to jen pokud auto pár dní stojí a je venku pod nulou. Pokud se motor zahřeje, už to nedělá. Další den už je to v pořádku. Ozve se to zase jen když auto pár dní stojí. Pokud jezdím každý den, nedělá to. Napadlo mne spojkové ložisko, ale namám s tím zkušenost. Díky za názor.
-
- 10 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Chci se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s následujícím problémem/projevem motoru 1.4 16v 63kw na Fabii 2. Po delší jízdě po dálnici jsem na semaforu ucítil lehké vibrace přenášející se do kabiny. Druhý den se to opakovalo, a proto jsem se po dojezdu podíval pod kapotu a sledoval, odkud to vychází. Všiml jsem si, že se motor občas zachvěje v uložení, což se přenáší i do výfuku, kde se to projevuje pobrukováním (vyfukuje více zplodin nebo snad dokonce nasává vzduch - neumím určit ani po přiložení dlaně). Chvění nemá žádnou pozorovatelnou odezvu na otáčkoměru. Nejlépe se to projevuje na volnoběh (cca 800 otáček). Pokud přišlápnu plyn, pak problém …
-
- 27 odpovědí
- 32,2tis zobrazení
-
-
Zdravím...měl bych dotaz, zda se s tím někdo nesetkal. Mám rooma 1.4 16V, 157t km nalitano. Hvízdá mí "něco" z motorového prostoru při zahřátém motoru na neutrálu, ze strany rozvodů. Měl jsem vzato, že vodní pumpa. Jenže ve škodovce v servise měli z hozený řemen, kontrola pumpy a vše ok. Hladina v nádržce ani o mm neklesá. Páni technici došli s odpovědí, že hvízdá odlučovač oleje za cca 2500 s prací. Jsem prvně slyšel o nějakém prvku jménem odlučovač oleje, ani nevím kde je a zda si ho dokážu vyměnit sám. Ale otázka z ní. Opravdu toto zařízení umí hvízdat? Hvízdání připomíná nenamazané ložisko, vysoko frekvenční pískot, vedle zvuku klapajících ventilů. Pokud čas dovolí, n…
-
-
- 17 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, poslední dobou mám problém s vozem Škoda Fabia II 1.4 16V. Před cca měsícem se z ničeho nic zobrazila kontrolka motoru, po napojení na levnou čínskou diagnostiku přes mobil se zobrazila chyba „P0141 02 Sensor Heater – Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 2)“ a bohužel bez jakéhokoliv varování aplikace chybu vymazala. Celou dobu se chyba nezobrazila, ale cítil jsem, že je auto v některých situacích línější (např. při startu a rozjezdu chvíli trvalo, než se „chytlo“), každopádně jsem nezaznamenal žádnou ztrátu výkonu nebo jinou chybu. Před pár dny bylo horko a auto bylo hodinu na sluníčku, proto jsem chtěl, aby se rychle ochladil vzduc…
-
- 1 odpověď
- 6,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, Mam Fabii II r.v2008 1.4 63kw, posledni dobou se me stava, ze po startu za studena mam nejprve otacky par chvil na cca 1000 a po par chvilich to nachvili vyskoci na 1100 a drobne cejtim od podlahy klepani, pravdepodobne od motoru jak jsou vyssi otacky, po cca 30s-1min otacky spadnou opet na 1000 a je to ok, kdyz se chci rozjet hned at me prijde takove linejsi, kdyz pockam az otacky spadnou tak to jede normalne. Behem jizdy nepozoruji zadny problem nic. Byl sem s tim u znameho pripojil to na VAG a zadna chyba nenalezena, tak nevim. Jinak je to jen, kdyz je motor studeny, pokud k autu prijdu treba po hodce co sem s tim jel tak je to OK a chova se to normalne je to je…
-
- 3 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Kdyžtak to někam přesuňte, ale nemůžu najít, jaký je nejnovější soft pro můj motor...nyní tam mám 4115, tak by mě zajímalo, jestli jsou i novější a pokud ano, jestli tam je nějakej rozdíl a jestli si můžu zažádat o přehrání na nejnovější (s autem problém neni, jen pro pocit nejnovějšího softu ) Nevím, jestli přehrávají automaticky soft na nejnovější při pravidelných prohlídkách..co na to zkušenější?
-
- 24 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
-
-
Na fábii RS se nám začala ztrácet chladicí kapalina, po zahřátí jde z výfuku bílý kouř který je po kapalině cítit. Kapalina je naprosto čistá, žádná pěna, či plovoucí nečistoty. Žádná bílá pěna v oleji, hladina oleje stále stejná. Předpokládám problém s těsněním pod hlavou, samotnou hlavou, nebo turbem, možná praská vložka? Má někdo stejnou zkušenost, nebo dokázal by někdo poradit, jak problém blíže lokalizovat? Díky
-
- 6 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
mam jeden dotaz, teraz ked je teplejsie som spozoroval taky jav ze ked nastartujem studeny motor, tak mi nabehne sytic a otacky mam okolo 1200, ale v zime ked som startoval studeny motor tak sytic nenabehol, otacky boli hned okolo 800, jedna sa o motor 1,4 16 / 63 kw
-
- 42 odpovědí
- 15,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, dnes som bol na STK a pri EK bolo zistené vyššie množstvo HC pri zvýšených otáčkach. Pri voľnobežných boli OK. Čo by to mohlo spôsobovať ? Čo vymeniť aby HC boli v norme aj pri zvýšených otáčkach. Motor má 305tkm, medzi výmenami sa olej nemusí dolievať. Sviečky som si nie istý kedy som naposledy menil či pred 30-40-50tkm.
-
- 15 odpovědí
- 13,5tis zobrazení
-