Motor 1.8 TSI
70 témat v tomto fóru
-
Ahoj. Jak jsou na tom vase 1,8TSI se spotrebou oleje. Po 7tis. km jsem pod ryskou. Dolil jsem 4deci, ktere zustali po servisni prohlidce, ale nestaci to. Je to normalni? Jezdim vetsinou kratke vzdalenosti 5-10km.
-
-
- 255 odpovědí
- 88,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
nemáte někdo zkušenosti s údajným přeskočením rozvodů u tohoto motoru, mám najeto pouhých 20000km. Minulý týden motor začal strácet výkon, stoupla spotřeba, převodovka si začala řadit jak se zachtělo. Navštivil jsem autorizovaný servis, tam na PC zjistili zvýšenou hlučnost(klepání) a občasné vynechávání válce, ale v servisu běžel motor v pořádku, tak závady z paměti vymazali a jesti se to bude opakovat mám přijed znovu. Nedojel jsem ani domů cca 15km a auto se zase začalo chovat stejně. Druhý den jsem auto odvezl do servisu, dnes po třech dnech jsem volal jak to vypadá a bylo mi oznámeno, že se jedná o závažnější problém, pravděpodobně o přeskočené rozvody, oprava cc…
-
- 42 odpovědí
- 53,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, jdu pro radu, vypadá to, že mám špatné těsnění ventilového víka u Superbu 2, 1.8 TSi 118 kw, kód motoru BZB a chtěl jsem se zeptat jak to je řešené. Na eshopech mi u tohodle motoru nabízí jenom silikony, ale žádné těsnění, je možné, že se tam dává jenom na ten silikon? Díky moc
-
- 1 odpověď
- 493 zobrazení
-
-
Ahoj, tak nějak takhle vypadají studené starty u mého CDAA. Motor občas podivně zahouká/zapíská jakoby ze zadní části. To vše je doprovázeno poměrně znatelnými vibracemi a chybou P2015 a dalšími problémy, viz dále. Bohužel i přes snahu se nedaří problém odstranit. Abych to trochu rozvinul, určité problémy se objevily už cca rok dozadu, kdy si partnerka začala stěžovat, že motor nějak divně zní - tehdy jsem nepostřehl nic, protože v autě denně sedím a malé změny v tónu zvuku mi unikaly. Diagnostika pro jistotu bez závad. Za nějaký čas jsem přece jenom něco zaznamenal. Bydlíme v kopci a ráno, když vyjíždím z garáže, tak musím do kopc…
-
- 5 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám 1.8tsi cdaa r.v.2010. motor je po go cca 60tkm. Při volnoběhu se motor třepe a jde to cítit do interiéru. Diagnostika ukazuje vynechávání na válci 4. Zatím vyměněno: svíčky, přehazování cívek ( stejná závada 4. válec), výměna nastavovacího ventilu + centrálního magnetu váčky. Zatím vše bez úspěchu. Budu pokračovat změřením tlaku ve válci, demontáž sání a kontrola, kontrola vstřikovače a kontrola netěsnosti na sacích ventilech. Chci se zeptat jestli jdu správným směrem, popřípadě co ještě by to mohlo způsobovat. Děkuji za jakýkoli podnět. VID_20241114_093632.mp4
-
-
- 11 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Lze přes VCDS diagnostikovat stav palivového čerpadla v nádrži a vstřiků - např. přes tlaky, vstřikované množství apod? V diagnostice vidím jen kanál 106 - tlaky na vysokotlakém čerpadle. Diagnostika hlásí toto: 000135 - Palivo; systémový tlak/tlak Rail P0087 - 000 - príliš nízký - Sporadická info o závadì: Stav závad: 00100000 Priorita závad: 0 Frekvence závad: 1 Poèítadlo resetù: 255 Kilometry: 381737 km Indikace èasu: 0 Datum: 2063.14.31 Èas: 16:24:09 Žádaná a skutečná hodnota na kanálu 106 jsou skoro stejné, palivový filtr měním pravidelně. V úvahu asi připadá to v úvodu zmíněné. motor CDAA, 201…
-
- 5 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Dneska ráno jsem nastartoval po celém včerejším dní stáni chvilku jsem nechal motor běžet aby se promazal a najednou začalo vynechávat zapalování připojil jsem auto na diagnostiku obdeleven (jediná co byla v tu chvilku po ruce ) a ukázala mi toto viz foto zajímavé je že po tom co jsem auto nechal chvilku běžet a zvedla se teplota teploměru jsem motor vypnul 2-3 znova nastartoval a motor běžel úplně normálně, když je motor zahřátý tak motor startuje a jde úplně normálně. Jinak motorizace 1,8 TSI BZB R.v 2008 po Go motoru (výměna kroužků a pístů + hlavy) udělal jsem i výpis z diagnostiky plus mám i screeny co psalo za chyby plus jsem ještě udělal screen měřených ho…
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chci se zeptat, jestli se někdo nesetkal s něčím podobným. Motor CDAA po výměně pístních kroužků a rozvodů vydává tento kňouravý zvuk. Jede normálně, chyby žádné nevypisuje, jen tam je tenhle zvuk navíc. Zdá se, že se ozývá někde z pod plechového spodního krytu rozvodů. Hrozí nějaké nebezpečí, nebo to může dělat řetěz, než se zajede? Minulý rok jsem dělal dva tyto motory, ale žádný z nich takový zvuk nevydával. Než začnu znova rozebírat rozvody, tak bych se chtěl ujistit, jestli to třeba náhodou není nějaká banalita. Předem díky za každou radu. Je to Superb II, 4x4 manuální převodovka, rok 2011. Zvuk je slyšet na přiloženém videu. MOV_20230523_1843266.mp…
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den mám takový dotaz skoro každé auta má hned 2 lambda sondy zajímalo by mě jak se pozná když vám odejde ta druhá lamnda sonda co je na katalizatoru měla by být diagnostická děkuji
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím mohl by mi někdo poradit co to muže být ? Motor špatně startuje když naskočí tak jede po 3-2 ve vyšších otáčkách mi přijde chod lepší svíčky nové cívky jsem proměřil multimetrem a měli by být v pořádku diagnostika vypsala vynechávaní 1.a 3. válce svítí kontrolka motoru občas bliká pak zase svítí . Děkuji předem za všechny rady IMG_1517.MOV
-
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
-
Je možná výmena motora s rozdielnym kódom ?Pôvodne som mal kód BZB,mám ponuku motoru s kódom CDA.
-
- 5 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Ahoj mám motor 1.8 bzb a nemá výkon,z brzdy výsledek 100kw a 190nm, jak atmosféra bez turba, v čem může být problém, má tam byt ventyl na ovladani kde se nachází a jak vyměnit. Diky
-
- 12 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli už jse stím někdo nesetkal když jedu konstantní rychlosti cítím jak mi motor zpomalí a pak za chviličku zase zrychlí na danou rychlost nejlépe se to pozná na dálnici pri zapnutém tempomat kamarád mi říkal Špatná váha vzduchu díky za rady.
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, zda nevíte někdo proč se mi najednou začala rožínat kontrolka, občas se při jízdě rozsvítí pak třeba 2 dny svítí pak po nastartovaní nesvítí par dní nekdy tyden, pak se zase rozsviti, plus občas když svítí někdy zapípa maxidot (Tlak oleje, otačky motoru max. 4000) tohle upozorneni tam sviti par sekund, pak uz se neukaze. Nevíte někdo čím by to mohlo byt, tady ve značkové škodovce sou z toho zmatení a neví nic, tak se chci zeptat jestli s tim nekdo nema zkusenosti. Diky
-
- 15 odpovědí
- 13,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, stala se mi taková nehoda. Pod autem se začali objevovat malé loužičky oleje, tak auto jsem auto zvedl a vidím, že celý podvozek je od oleje (po směru jízdy) a na převodovce vidím skrz nezakrytý otvor ozubené kolečka. Prostě za jízdy se uvolnila nějaká zátka, a olej začal vytékat. Zajímavé je, že ona díra nemá vnitřní závit. Průměr díry je 11,5mm. Neví, prosím, někdo co tam patří? A jak je vůbec možné, že to tam není? Děkuji Radim Auto: Superb 2 1,8 TSI 4X4 r.v. 2010 6q manál
-
- 11 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
Zdravim omlouvam se jestli uz je tady nekde neco takoveho zalozeno mozna jo ale kazdy pripad je asi trosku jiny ☺ Takze kdyz pustim nohu z plynu auto jakoby skubne, zachveje se pocukne tak nejak....vice mene pri jake koliv rychlosti a zarazeneho stupne.... a ted jsem si vsiml ze kdyz udrzuji konstantni rychlost cca treba 60 na 3ku tak auto cuka i trosicku, nepatrne litaji otacky...prijde me jako kdyby to byl bod kdyz stojim a zaroven nestojim na plynu pac to dokazu nasimulovat jak pri nizsich otackach tak pri vysokych...a nejak se mezi sebou pere to skubni kdyz pustim ten plyn a zaroven ho pridam☺☺....je mozne ze je to nejak na sobe zavysle.... to skubnuti muzou to delat…
-
- 5 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Zdravím! Mám Superba FL 2013 1.8 TSI. Teď najeto kolem 24-25k a trápí mě jedna věc. Po nastartování pár sekundy, jakoby skáčou otáčky. Sice je to v rozmezí asi 200 ot. a jen pár sekund, ale i tak se chci zeptat, jestli je to normální je odkaz na video, které jsem natočil. Děkuji
-
- 7 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Ahojte. Dnes ked som prvy krat lepsie obzeral motor aj zozadu, tak som si vsimol dost zaspinenu koncovku privodu vzduchu k turbu. Moj plan je ju vycistit a odsledovat. Chcel by som sa Vas opytat ci ste uz nieco take videli. Zaspinenie je od "motorovej" strany. Na internete som sa nieco docital, ze urcite mnozstvo blow off vyparov ktore odchyti PCV ventil toto moze sposobit. Sent from my EVA-L19 using Tapatalk
-
- 11 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Zdarec chlapi , minulej měsíc jsem byl s motorem 1.8 tsi ve škodovce, protože mě psal nízký tlak oleje , tam provedli diagnostiku tlaku motoru ( ta dopadla v pořádku ) a vyměnili čidlo tlaku motoru + přehráli řídící jednotku motoru. Potom mě upozornili že na motoru je špatný sací potrubí, že jsou vevnitř nějaký klapky a že je potřeba to vyměnit, oprava 20 000kč s prací a že se to projevuje tak že motor špatně startuje. Jenže před návštěvou servisu startoval normálně. Blbne to až po tom přehraní řídící jednotky. Projevuje se to tak že otáčky padaji k nule a zase vyletí nahoru zhruba na 1200 poté spadnou zase dolu zhruba asi 4x pak se ustálí. Spíš mě zaráží to že pokud mot…
-
- 7 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
zpozoroval jsem že vždy po startu a jen při 2 rychlostním stupni a jemném přidání plynu se ozve kovové rupnutí z motoru, čirou náhodou jsem chtěl jít preventivně na rozvody komplet (130k najeté legit) a těsně před výměnou to začalo, autorizák mi řekl že to bylo za pět dvanáct a že jsem udělal dobře, dojedu domu a opět ráno stejný zvuk, olej to nežere ale přijde mi už to auto trochu chcíplejší a nejede na 100% jako předtím, ztrácí až tah.. jsem už na pokraji, budu muset do servisu znova čili problém se vůbec nevyřešil, někdo nějaké poznatky či zkušenosti?
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravim. Mám Superb 2 1.8 TSI 118kw 7st. DSG. Keď sa motor vytáča do vysokých otáčok (cca od 4500-5000 vyššie), tak je od motora cítiť nepríjemný zápach (najmä do kopca), ako keby tam niečo horelo. Akonáhle otáčky klesnú tak zápach prestane. Motor výkon neuberá. Robí mi to už vyše týždňa. Rozmýšľal som či to nebude tým že je upchatý nejaký filter (za pár dní idem na výmenu oleja a filtrov). Budem rád za akékoľvek rady
-
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
-
-
Strácí se mi chladici kapalina.Na fotce je místo ,které je postříkané od kapaliny.Jen nevím co by tam mělo být špatně.Pumpa je prý jinde.
-
- 37 odpovědí
- 18,1tis zobrazení
-
-
ahoj kluci prosim muze nekdo poradit koupil jsem blow of ventil greddy a nikdo mi nefokaze poradit kam ho presne dat neni tu nekdo z liberce nebo nema nekdo naky info kam co a jak moc dekuji
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, nevíte někdo kde mám hledat problém?? Nebo mě odkázat někam na web kde se tohle řeší Address 01: Engine Labels: 06J-907-115-CDA.clb Control Module Part Number: 3T0 907 115 G HW: 1Z0 907 115 F Component and/or Version: 1.8l R4/4V TFSI 0030 Software Coding: 0203000C24070160 Work Shop Code: WSC 00070 000 1048576 VCID: 3561C75F5CB4ADB6775-8060 2 Faults Found: 004759 - Pressure Drop between Turbo and Throttle Valve (check D.V.!) P1297 - 000 - Freeze Frame: Fault Status: 01100000 …
-
-
- 496 odpovědí
- 76,3tis zobrazení
-
-
Mám na vás dotaz, mám veliké problémy a nevím jak dál. Koupil jsem auto superB2 2009 za 150 000 hned druhý den reklamoval, netrsnisti motoru, ale firma/bazar vyřešil reklamaci zmenou majitele a zustatkovou hodnotou 100kč. Právníci mě tak stali dalších 50, motor jsem nechal pretesnit za 40, ale pořad i po dalších opravách výměna svíček, civek mi to po 350 -500 km hodí sporadické chybu vynechání spalování na 2-4 válci. mechanik si všiml, že separator oleje mi teče. Kapky oleje i pod autem. mohlo by to mít souvislost. najezd 145 000km. Nejake rady? dekuji
-
- 4 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-