Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Exteriér

1. Host amissus
    Zahájeno uživatelem Host amissus,

Chlapi a co říkáte na boční lišty u Rapida? Postupně to z aut odpadává úplně. Má F1 je má komplet kolem dokola, dědova F2 už jen boční, R v základu žádné. Máte zkušenosti, zda je to u tohoto modelu co k čemu?

2. Zahájeno uživatelem embino,

Dobrý den, potřebuji sehnat doraz víka kufru. Číslo dílu 5JA 827 567. Nikde to nemůžu najít. Nevíte, kde to sehnat? Děkuji za pomoc Viz obrázek

3. Zdravím, mám najeto cca 27 tisíc km a auto mám dva a půl roku. Stěrače mám původní. Chtěl jsem se zeptat jaké dáváte místo těch prvních, když příjde jejích čas? Dodatek: prosím hlasující, aby napsali i jak dlouho jim ty stěrače (jaké? originální, z tesca atd ) vydržely, pokud jste hlasovali "Různě, prostě až začnou blbě stírat"

4. Zahájeno uživatelem Celestis,

Zdravím, včera jsem poprvé umýval a voskoval nové auto cca půl roku staré. Auto jsem nejdříve opláchl vodou, potom umyl šamponem a nakonec navoskoval. Bohužel jsem na umývání použil klasickou houbu a i přes důkladné opláchnutí vodou, na autě zůstaly drobné zrnka prachu, které se nachytaly na houbu a lak jsem si nejspíš lehce poškrábal. Tyto malé škrábance jdou vidět jen na přímem slunci a jen pod určitým ůhlem. Z toho usuzuji že nejsou nijak hluboké. Chci se zeptat, jak moc jsem laku ublížil a jestli to může mít podstatný vliv an jeho životnost? Při nanášení vosku jsem si také všimnul, že na kapotě auta mám oděrku nějspíš…

5. Zahájeno uživatelem touareg3,

Zdravím páni, niekde to tu bolo, nemôžem to nájsť, mám pocit,že miklísek bol v tomto prvý. Nemá niekto voľné 4 kusy týchto krytiek? Sú to tieto. Na mojom Rapide ich mám, potrebujem ďaľšie 4 kusy. Na Aliexprese to nebudem objednávať, kvôli 4 ks za pár EUR. dík.

• 0 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem tomasz.,

jak se demontuje přední maska (přední část před chladičem) ? odšroubuji vrchní šrouby 4ks, vymáčnu viz.žluté šipky, a jak dál ?

7. Zahájeno uživatelem miklisek,

Představuju vám moje řešení plynových vzpěr kapoty pro RAPIDa. Protože je zatím nikdo nenabízí, na OI jsem je měl a konstrukce je mým živobytím, navrhl jsem si kinematiku vč.výpočtu potřebné síly dle podkladů dodavatelů vzpěr. Vzpěry tím pádem nejsou použity standardní, jsou zakázkové. Držáky jsou uchyceny pod matice pantů kapoty, spodní kloub je našroubován místo šroubu blatníku. Síla plynových vzpěr se mi podařila vypočítat velice přesně, kapota jde velice lehce zavírat díky tomu, že vzpěry nakladou příliš velký odpor, jako tomu bylo třeba u vzpěr na OI. Díky nižší síle vzpěr se kapotě se musí lehce pomoci asi do 1/3 - 1/2 zdvihu. Ale to není nic, co by vadilo. Při návr…

8. Pro ty, kteří kutí tak jako já a není jim cizí trocha té modelařiny, přidávám návod jak předělat zrcátka bez blinkru na verzi s blinkrem. Důvodem přestavby je to, že jsem nechtěl dávat 1500-2000 Kč za jedno zrcátko z bazaru. Vystačil jsem si s 2x 148Kč za blinkry 6V0 949 102 a 6V0 949 102 , 763Kč za kryty (v černé perleti) 6V0 072 530 A a 2x 25Kč za patici patici T10. Plus nějaké ty piny a dráty, které jsem měl doma z předchozích přestaveb auta. Časová náročnost úpravy je cca 4 hodiny ořezávání a 5 hodin elektrické zapojení. Základem je to, že se dá tělo zrcátka ořezat tak, aby v něm sedělo těleso blinkru. Stačí odřezat plochy, které …

9. Zahájeno uživatelem Daginek,

Zdravim.Jaké máte polepy na bilem spacebacku?Jdu si sem pro inspiraci.Diky

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Lion_K,

Zdravím přítomné. Prosím o radu při řešení opravy zadní levé části Škoda Rapid (05/2019). Škoda bude hrazena z povinného ručení a mám rozporuplný názor na způsob opravy. Od pondělí mám auto v autorizovaném servisu, který mi určila pojišťovna. Domluvili jsme se že nárazník demontují a zadní část prohlédnou. Domluvili jsme se že mě budou informovat o rozsahu poškození. Protože mě servis doposud neinformoval co zjistili a jak postupují, tak jsem se tam osobně stavil. Bylo mi sděleno že nárazník je v pořádku a dělal se na něm celolak. Na dotaz co budou dělat s mírně prohnutým blatníkem a odřeným lemem nad kolem, mi bylo sděleno že blatník "vytáhne"…

11. Zahájeno uživatelem suppressu,

Nasiel som iba clanok o FIII..... Mate niekto rovnaky problem na Rapide?

• Pozitivní
    • 24 odpovědí
    • 11,9tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Celestis,

Zdravím, vlastním škodu rapid výbavový stupeň Style. Součásti výbavy style jsou stříbrní venkovní lišty. Včera jsem zjistil, že pod jednou touto lištu je těsnící guma jakoby potrhaná. Auto jsem kupoval nové a je staré půl roku. Neví někdo čím by to mohlo být? Je možní na to úplatnit záruku? Díky za odpovědi

• 4 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem nervosaur,

Ahoj, jsem tu nový, před týdnem jsem si koupil Rapida 1.2 tsi 2015 ročník, ale všiml jsem si, že třeba zadní světla tak úplně nesedí, mezi karoserií a světlama je větší mezera a jde přes ní vidět bílé "těsnění", u přední kapoty jsem si také všiml nerovnoměrné mezery mezi blatníkem a kapotou, je to odfláklé už z výroby nebo je něco špatně ? Co myslíte? Předem díky!

• 13 odpovědí
    • 6,7tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Rapid1.0,

Zdravím, tak hlásím první "šrám" na 5 měsíců starém autě. Není to tedy nic hrozného, ale sousedovic kočka mi leze po autě a velice ji láká gumová anténa na střeše. Výsledek je, že první 1/3 antény je rozkousaná na padrť. No a samozřejmě v bezprostředním okolí antény to je poznat i na laku - mírné vlásečnicové poškrábání. A tak otázka - nějaké osvědčené rady na odpuzení této divoké zvěře od exteriéru vozidla krom malorážky? Díky!

• Pozitivní
    • 5 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem ČudlR,

Tak se kouknete kdo ma v rohu u strechy nad oknem prasknuty lak. Ja to mam na vsech 4 rozich a co jsem koukal na souseda spaceback pred barakem tak to ma vpredu taky.

16. Zahájeno uživatelem Durannn,

Ahojte, v pátek jsem šel na přezutí kol na zimní sadu a před přezutím jsem trošku čistil prahy a špínu.... no a docela jsem se zděsil - viz fotky. Vím že jsem jednou v létě trefil nějaký kus betonu, ve kterém byla kdysi dopravní značka (beton v trávě, nešel vidět - samozřejmě značka pryč, beton zůstal) a to bude nejspíše jeho důsledek. Faktem ale je, že jsem tam nic neviděl když jsem to kontroloval, tak buď jsem slepý nebo nevím - nicméně, můj dotaz zní, co s tím ? Auto je 2017, chtěl bych ho ještě 10 let mít, když pán bůh dá štěstí, takhle bych rád nějaké řešení, jestli má někdo s tímto zkušenost. Je to prah u spolujezdce, pozice cca mezi koncem předních a začátkem zadn…

• Pozitivní
      • Díky
    • 3 odpovědi
    • 5tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Celestis,

Zdravím, zajímal by mě váš názor. Mám škodu rapid style, barva červená corrida. Přemýšlím jaký poklice koupit, máte někdo tip co se k tomu hodí nejvíc? Díky

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 4tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Celestis,

Dneska jsem chtěl sklopit vnější zrcátka, aby mi ji nikdo neurval. Když jsem se snažil zatlačit na zrcátko tak i při větší síle nešlo sklopit. Nechtěl jsem na to zbytečně tlačit abych něco nezničil. Doma jsem koukal do návodu a tam je napsáno, že je potřeba jen zatlačit (jak pro sklopení tak i pro vyklopení). Tak se chci zeptat, jestli s tím má už někdo z vás zkušenosti a jestli je opravdu potřeba velká síla. Auto je úplně nové. Díky

• 7 odpovědí
    • 12,4tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem petasto,

Zdravím, dnes jsem chtěl natankovat, ale nepodařilo se mi odemknout víčko nádrže (centrální). Normálně bylo vždy slyšet, že zámek cvaknul, teď je ticho. Pravděpodobně tedy problém v elektrice. Dá se nějak nouzově víčko odemknout, než se dostanu do servisu? Prohledal jsem, co se dalo a bez výsledku. Díky za případné tipy.

• 1 odpověď
    • 3,8tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem mavoun12,

Zdravim, nedavno me nekdo lehce skrabl na parkovisti vepredu v pravo na narazniku. Rikal jsem si ze to zvladnu opravit sam, koupil jsem si lakovaci tuzku s moji barvou race blue, jenze oprava se nepovedla tak jak by se mi zamlouvala.. je to spis prasarna.. :D Proto se ptam: Na kolik by vysla profesionalni oprava? Nebude to nejaky velky problem kdyz je tam napatlana barva a ochrany lak z te tuzky ? (nejsnazsi by bylo to nechat opravit od profiku hned nez se s tim patlat sam.. ted uz to vim :)) Jsem v tomdle uplny lajk, budu rad za kazdou odpoved :)

• 6 odpovědí
    • 5tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem ondra.rs,

V sekci RAPID jsem nikde nic podobného nenašel, ale rád bych se zeptal, jaká maziva používáte na výše uvedené. Zejména by mě zajímaly tipy na mazivo pro dveřní omezovače. Zkoušel jsem různé tekuté spreje (WD se silikonem atp.), klasickou vazelínu, ale pořád to není ono. Celkem výrazně v tom ťuká, jak ten omezovač prochází těmi bržděnými polohami. Jednou jsem je v servisu poprosil o promazání jedněch dveří, udělali a krásně to ztichlo. Jenže jsem se zapomněl zeptat, čím to dělali. Tady jsem našel v jiných sekcích: https://forum.skodahome.cz/topic/65511-zavesy-a-zamky-dveri-mazaci-tuk/#entry1122073 https://forum.skodahome.cz/topic/44969-vrzající-dveře-v-létě/

• 1 odpověď
    • 4,6tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Dominik63,

Ahojte riešili ste už niekto splitter ?

• 0 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Atrani,

HNa parkovišti mi včera někdo s bílým autem odštípl kousek laku. Přejel jsem to lehce abrazivní leštěnkou DoDo,barvu dostal dolů, ale je až na plech. Opraví to lakýrník i tahle lokálně?Mám strach, že to bude reznout a je to v půlce dveří u kliky, takže je to i vidět hodně.

24. Zahájeno uživatelem kuprt,

Mám podrápaný rámeček zpětného zrcátka. Cena je v celkem v pohodě, ale nevím jak je náročná výměna. Máte někdo zkušenost na rapidu? Či nějaký postup jak zrcátko rozebrat. Případně jaká by mohla být částka za výměnu v servisu?

• 2 odpovědi
    • 3,3tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem fRagY,

Ahoj všichni, Na mém Rapidu ( stáří cca 6 mesíců) se začalo projevovat klepání v oblasti pravé strany pátých dveří. Zvuky se projevujou při přejiždění nerovností (zvláště těch které jdou pravé zadní kolo). Auto mám v záruce tak jsem jim to dal do servisu, aby s tím něco udělali. Odpoledne tentýž den už volali, že hluky prý způsobovali uvolněné dorazi pátých dveří. Po dotažení dorazů hluky sice trošičku ustali, ale stále jsou slyšet. Než jim to tam vrátím, chtěl bych se Vás tu zeptat zda tu někdo měl podobný problém? Díky.

• 7 odpovědí
    • 7,1tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.