Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Exteriér

1. Zahájeno uživatelem Daaric,

Zdravím Rapiďáci :) Sice se blíží zima a nosiče na kola už mají prakticky po sezóně, ale tím spíš mám zimu na to vymyslet, jak vozit kola příští rok. Takže na vás mám 2 otázky: Jasně a stručně: Vaše zkušenosti s nosičem kol na páté dveře a vaše tipy Vaše zkušenosti s dodatečnou montáží tažného na auto bez přípravy v AS i mimo Odůvodnění: Čas od času vyrážíme s přítelkyní na 3-4 denní cyklovýlety ve stylu: odvezeme se s koly autem, rozbijeme základní tábor, projedeme okolí a obdobně cesta domů. Takže potřebuji na Spacebacka naložit 2 horská kola velikosti XL, asi 15kg na jedno. Mám možnost si půjčit nosič na kouli od skorotchána, jenže nemá…

2. Zahájeno uživatelem miklisek,

Rošení zevnitř. Tak doufám, že moje levně koupená světla z bazaru nebyly nějaké vadné kusy z výroby. Jsou VALEO Made in Spain. Teď, jak je hodně vlhko, se začaly rosit zevnitř při dolní hraně, cca 2cm pruh a po dojezdu z 45km cesty {svícení hlavními světly} pak hlavně v dolních rozích u masky. Pozorujete někdo něco takového u xenonů co máte už z výroby? A co ostatní s klasickými světly? Vím, že se to teď řeší v sekci SIII, trpěly tím i SII na začátku výroby. V návodu píšou, že malé rošení je normální stav. Světla jsem po vybalení zkontroloval, jestli není někde sklo odlepené od šasi světla, což bylo ale v pořádku.

3. Zahájeno uživatelem Woody,

Tak jsem objevil další neduh. Těsnění zadních dveří jak je oblouk kolem trojuhelnikového okna vydírá drážku do karoserie. Na fotce to neni moc vidět, ale mrkněte prosím jestli Vám to dělá taky.

4. Zahájeno uživatelem radeonko,

Zdravim Mam problem, uz asi tyzden mi neostrekuje predne a ani zadne sklo. Letnu zmes uz v nadrzke nemam, nalial som tam zimnu. Takze v tom problem nevidim. Viete niako poradit co s tym ?

5. Zahájeno uživatelem Crake,

Zdravim vsechny, po delsi dobe mam zase otaezcku. Na kterou jsem odpoved nenasel... Premyslel jste nebo nezrealizoval jste nekdo uz vymenu patych dveri na rapidu spacebacku ze standardnich na ty s prodlouzenym sklem? Je rozdil jen ve dverich a skle nebo jsou potreba jeste dalsi upravy? Sterac, motorek atd... Diky za info.

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Mirek Rapid,

Zdravím, chystám se objednat Rapida Liftback, 1.2 66kW, chci se zeptat, dočetl jsem se že ve verzi MR2017 je nově - odpadnutí tlumení v kapotě pro 1.2TSI. Jak to mám chápat, to jako odstranily tlumení přední kapoty nebo něco jiného, aby byl slyšet větší rachot? Co je to za logiku? Máte někdo verzi MR2017? A jaký je rozdíl v hluku motoru mezi 66kW a 81kW? Díky

7. Zahájeno uživatelem mbrazdil,

Zdravím Vás, dnes se mi stala taková nemilá věc a to, že jsem na dveřích za řidičem objevil odření / promáčknutí karoserie viz. foto. Bohužel netuším, jak se to mohlo stát, měl jsem dnes hodně pojíždění a z toho jsem 2x byl na parkovišti nákupního centra, v každém případě jsem si toho všiml až když jsem jel domů. Byl jsem HODNĚ NA*RANEJ, ale co už teď. Auto mám cca. 4 měsíce a teď toto. Půjde to opravit? S jakou cenou mám cca. počítat?

8. Zahájeno uživatelem suppressu,

Prosim presmerovat ak sa to tu uz riesilo,ak nie tak prosim poradit [emoji6] Pred nedavnom som riesil hrdzu pod osvetlenim SPZtky, ktore bolo doriesene vymenou dvier a upgradeom led svetiel a jednym velkym problemom ktory sa nazyva madlo. Problem spociva v tom, ze strasne ale fakt strasne zle sa stlaca,niekedy az na treti, stvrty pokus... kym vobec zareaguje spinac....moje deti nedokazu napriklad piate dvere vobec otvorit. Chcem sa opytat, ako sa vam (skor asi MR 17-18) stlaca toto madlo? Vari som sa vyjadril zrozumitelne [emoji5] Dakujem

• 5 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Chamaco,

Zdravim, skusal som hladat podobnu temu aku zakladam ja, ale nenasiel som, tak zakladam teraz. Ako si chranite prednu kapotu v zime pred kamienkami a odletujucim strkom na cestach? Hladam plastove kryty ake su na vacsinu aut, ale nikde som nenasiel na rapid. Co pouzivate vy, a co by ste odporucili? Mam Rapid SB. Dakujem za vase skusenosti.

• Pozitivní
    • 27 odpovědí
    • 14,2tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Toledo19861,

Dobrý den, nenašel by se tu někdo, kdo na svého rapida instaloval chromované lišty oken??? Rád bych viděl pár detailnách fotek... Děkuji předem

11. Zahájeno uživatelem pac.martin,

Ahojte, dneska mi upadl gumový kryt který je ve spodním rohu čelního skla. Po bližším prozkoumání je nalepena oboustrannou páskou která už nelepí. Mě ty gumové kryty odstávali v rozích už od té doby co jsem auto koupil, a myslel jsem že to tak má být. No ale upadlá guma má samolepku až ke špičce tudíž by to mělo být přilepené po celé délce. Díval jsem se na netu po nějaké fotce ale z žádné to není moc patrné jak to teda má být. Moji závadu nafotím zítra za světla. Pokud by mohl někdo poslat detailní fotku budu rád.

• Pozitivní
    • 19 odpovědí
    • 9,4tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem SamotCZ,

Zdravím Vás, dnes se mi stala taková nepříjemnost, vzal jsem za kliku u zadních levých dveří a zůstala mi v ruce, přičemž pravá menší část vyletěla ven. Nic se nezdá zlomeného, klika jde dát zpět a funkčnost je správná, zpět jde dát i ta menší část, ale ta je povolená a ta právě způsobuje ten problém, si myslím. Auto je rok staré, takže je v zárucen. Jen mě napadá, nesnažil se do něj někdo přes tu kliku dostat? Je to možné? Známky páčení tam však nejsou. Na fotkách můžete vidět postupnou demontáž. Jinak pokud se za kliku vezme jemně, tak je to ok.

• 1 odpověď
    • 3,5tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem paslik,

Zdar, jak odstraňujete rozplácnuté mouchy ze skla světlometu? U starého auta jsem to prostě odrhnul, u novýho se mi nechce moc tlačit, abych to nepoškrábal. Mrchy drží...

14. Zahájeno uživatelem Kyselinka,

Nenasiel som taku temu, kde by som sa mohol opytat. Ked je tu taka, pls pawouku presun to tam Ide o zadny stierac. V strede mi nechava pri zotreti nezotrety flak cca 15cm. Vymenil som stierac za origo 5JJ 955 425 a robi to aj s nim. Jedna sa o Rapid SB, 07/2015, cize moc neverim, ze by na rocnom aute bola unavena ta pritlacna pruzina Mate niekto podobnu skusenost? Dost ma to stve a pred tym ako to odnesiem na reklamacku, tak sa tu chcem opytat, ci to uz niekto riesil. Vdaka.

• Pozitivní
    • 24 odpovědí
    • 9,1tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem miklisek,

Mám v plánu dát na RAPIDa lišty do spodní částí dveří, podobně jako to má třeba SUPERB SPORT LINE. Nelíbí se mě totiž klasická fólie bývalého STYLE paketu, která má dva proužky, nechce se mi ani dávat nějaká plná samolepka, kterou by mi udělali v jakékoliv reklamce na zakázku. Chci mít prostě na dveřích lištu, která vystupuje trochu nad povrch. Tvarově se mi ale žádná zatím moc nelíbila, třeba ta od Kopáčka http://www.superskoda.com/Skoda/RAPID/Rapid-side-doors-bottom-stripes-glossy-black-4pcs-set-SPORT-LINE je designový děs. Nakonec jsem objednal z Alíku "chromované" lišty. Uvozovky píšu záměrně, protože je to jen nerez vyleštěný do chormového lesku. Jak to vypadá v…

16. Zahájeno uživatelem jiribur,

Rád bych se zeptal, zdali jde nějak jednoduše zmenšit (o několik centimetrů) výšku výklopu pátých dveří poštelováním plynových vzpěr nebo jinak. Vrchní hrana víka kufru mi při jeho plném otevření naráží na garážové vrata, která mají přesně v tom místě šrouby. Nalepení molitanu nebo jiné zarážky na garážová vrata bude až poslední varianta. Děkuji.

• 5 odpovědí
    • 6,1tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Kombicek,

Zdravím. Nemáte někdo fotky rapida v modré admiral. Moc děkuji.

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  18. Host maxnuke
    Zahájeno uživatelem Host maxnuke,

Taky máte tak měkký lak na autě? Dvakrát mě protijedoucí auto ohodilo štěrkem ze silnice a pokaždé to skončilo sekancem do laku. Má celkově Škoda tak měkký lak nebo se na Rapidu šetřilo.

19. Zahájeno uživatelem kerim1,

Zdravím Vás, Mám vůz ŠKODA RAPID 1,0 TSI 81 Kw STYLE r.v 2018 a z nějakého důvodu mi praskla přímo na středu chromová lišta předního nárazníku. Nedokážu si to vysvětlit, žádný kamínek, žádné jiné poškození. Lištu jsem nechal reklamovat, takže se uvidí. Jinak cena lišty 1270 Kč. Nemá někdo stejný problém? Popřípadě jak dopadl???

• 0 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem bill.jr,

Jak moc dobře vám šly zavírat páté dveře ze začátku provozu Rapida? Mě se to pokaždé dovře jen tak napůl a už to nejde domáčknout. Zavírám to teď tak, že to se vší něžností přivřu a pak dveře domáčknu. Sedne si to? Trochu se bojím si to nechat na garanci štelovat, aby mi pak nezačaly ty dveře mlátit za jízdy, jak tu bylo popisováno.

21. Zahájeno uživatelem Tragedie_v_JZD,

Je tu někdo z Prahy (nebo okolí) , kdo už má na Rapidu černou střechu a podělil by se o info kde to dělali a kolik si za to řekli?

22. Zahájeno uživatelem mc2uba,

Včera jsem potkal fungl nového Rapida v červené barvě. Ještě na převozkách Co mě ale vyděsilo, tak byl jeho nápis TSI na zadním kufru. Bohužel jsem řídil a nemohl jsem udělat žádnou kvalitní fotku, ale to TSI tam bylo nalepené nakřivo a ještě ani písmenka nebyly v jedné rovině. A pochybuji, že by si to tam majitel lepil sám hned na nové auto, podle mě to bylo přímo ze Škodovky takhle zfušované. Nesetkal se s tím už někdo?

23. Zahájeno uživatelem Lukyn8,

Ahoj, povedla se mi na Rapidu taková nemilá věc. Při natahování tankovací pistole z druhé strany auta jsem si urval ten čudlík na nádrži, který zajišťuje otevírání. Snažil jsem se na internetu dohledat náhradní díl, ale nepovedlo se mi to. Trošku se bojím, abych nemusel měnit celé zavírání nádrže. Než s tím zajedu do servisu, kde mi za to naúčtují pálku, chtěl jsem se zeptat, jestli tu část dokáže někdo identifikovat a popřípadě říct, jestli je možné pro úplného laika si to vyměnit sám? Díky moc za pomoc!

• 2 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Rypicong,

Zdravím, Když jsem si nechával nacenit Rapida, tak týpek co má na starost výkup ( velice pečlivý ), přišel na to, že mám zrezlý žlábek kolem předního okna. Nejdřív si myslel že mi někdo měnil sklo, ale vzhledem k tomu že nebylo nikdy měněné a kouknul jsem se na místo blíže tak jsem zjistil, že se jedná o vadu z výroby. Nejspíš od svařování se udělal rozstřik a kuličky od svařování se špatně zakryjí lakem ( na hraně se barva tolik nepřichytí ). Je vidět že na jedný straně mám zalakovaný rozstřik bez rzi a na druhé už má chycenou rez.

• 15 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Mirek17,

Máte nějaké zkušenosti s výměnou krytu zrcátek? Rok 2014. Chci sehnat černé a vyměnit za modré (race).

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.