Motor
Podfóra
123 témat v tomto fóru
-
Měnil někdo hlavní spojkový válec na O3 ? Co to obnáší?
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
-
Jsem sám komu po přehrání ŘJ v servisu (nemělo mít vliv na výkon a spotřebu) přestala převodovka DSG v S módu správně podřezovat ? Vlastně mi přijde, jakoby se chovala jako v módu D. Možná trochu rychleji reaguje a víc to vytáčí ale už mi nedrží vyšší otáčky a při 60kmh klidně řadí 6ku, což dřív nedělala. Je to o nervy, zvykl jsem si jezdit s tím na Sko právě kvůli podřazování při brždění a mám po srandě. Servis si s tím neví rady, prý tam žádná chyba nesvítí a jsem první, kdo si stěžuje. Asi to budu muset řešit chiptuningem a přehráním mapy DSG...
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Při akceleraci na pětku se mi stává, že ručka otáčkoměru nestoupá úplně plynule, ale po malých skocích. Děje se z nižších otáček (~1500) a hlavně při pozvolné akceleraci. Viz video (hlavně druhá část). Mám se bát prokluzující spojky? Kolísání hluku motoru nebo rychlosti (resp. akcelerace) nepozoruju, nic necuká. Auto má 12 kkm, vyrobeno 12/2016 (1.4 TSI). Někde jsem četl, že to je docela běžná věc u DSG a že to způsobuje dvouhmotový setrvačník(?), případně že to může být tím, že otáčkoměr není analogový, ale digitální (resp. rafika je sice analogová, ale její pohyb se čte z ECU a tam je to po skocích a ne plynule). 2017-09-28_20_16_08.mp4
-
- 2 odpovědi
- 5,6tis zobrazení
-
-
Dobrý deň, neviem ci to sem patrí, ale chcem sa opýtať. Mam problém, že pri zaradenom 5 rychlostnom stupni pri ubrati alebo zosliapnuti plynu trosku cukne resp za vibruje páka. Po výmene silentbloku prevodovky sa vibrácie zmenšili. Viete mi prosím poradiť kde môže byť chyba? Ostatné silentbloky sú podla mechanika vraj v poriadku. 2.0 TDI. Dakujem
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Sice trochu OT, jelikož je to zatím na O2, ale našel jsem na netu toto: http://www.skoda-dily-skladem.cz/filtr-pevnych-castic-octavia-ii-common-rail-1k0131723ag.html Pokud je to originální díl jak inzerují, tak za tu cenu pomalu přestane být DPF strašák, ale spotřební materiál. No, ale my s O3 si budeme na takovou cenu ještě pár let počkat.
-
-
- 51 odpovědí
- 26,3tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Již delší dobu řeším problém s hlukem u převodovky u OIII 1.6 tdi 81 kw 6Q . Převodovka se projevuje hlukem pouze na 4 a 5 Q při rychlostech od 70 po 90 km zvuk je jako když hučí ložisko a pouze když jen lehce přidám plyn. V tahu je klid a i když pustím plyn je klid . Auto bylo v přes týdnem v autorizovaným servisu a řekli ze auto je v pořádku . Měl jsem ještě auto i v jiném servisu a tam mi vyměnili uložení převodovky a trochu se to zlepšilo ale ne moc . Neví někdo čím by to mohlo být ?
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Ahojte. Potreboval by som poradit s olejom do prevodovky. Jedna sa o O3 combi 2014, 1,6tdi 74 kW A7. Oznacenie spojky je DQ200. V skodovke mi tvrdili ze sa v tychto spojkach olej nemeni, ale v skutocnosti tam nejake mozstvo oleja ja a chcel by som ho dat vymenit, bohuzial neviem aky olej tam ide pripadne ci sa tam nachadza aj nejake filter. Dakujem
-
- 1 odpověď
- 5,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, jednoho dne jsem zaznamenal, že moje převodovka neřadí tak jak by měla. Občas tam nešla zařadit rychlost, ale při každém zařazení zpátečky šla přes zuby. Auto jsem objednal do servisu. Byla vyměněna lamela spojky a že prý špatně dosedala celá spojka. S radostí jsem jel domů a co se nestalo! Stále to řadí přes zuby (video 2) a ještě při vyšlápnutí spojky se ozve náraz (video 1), který tam před opravou nebyl! Druhý den jsem jel hned do servisu, že problém přetrvává a ještě se přidal další nežádoucí zvuk z převodovky. Auto šlo po týdnu znova do servisu. Myslím si, že v servisu nic neudělali a jen tam to auto stálo. Večer jsem si pro to došel a bylo mi zděleno: Ráz ze s…
-
-
- 40 odpovědí
- 24,6tis zobrazení
- 6 sledujících
-
-
Ahoj...mam ze Skoda Plus koupenou 1.6tdi 81kw..najeto 120tis...ale nejak se me nezda kdyz podrazuju ze 4 na 3 treeba aby mohl predjet a kdyz tam mam treba 60km tak ze 4ky tam trojka moc nechce az tak pod 50km...jek je to u vas? Diky
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, poradí mí někdo jaké náplně budu potřebovat. Chci vyměnit všechny oleje kromě motorového. Jedná se o Octavii III Scout 2.0 tdi 110kw v manuálu. Díky moc
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj, mám týden starou octavii 3 135kW DSG 7 (najeto 600 km) a při rychlosti 100 km/h začne něco (zřejmě z převodovky nebo okolí) lehce kvílet - je to podobný zvuk jako dříve dělaly staré škodovky když jely na zpátečku. Je to relativně slabý zvuk, ale běžně slyšitelný i při puštěném rádiu - je to vlastnost nebo vada? Z hlediska funkce nebo jiných projevů je auto jinak ok, ale tohle je dost nepříjemné. Zvuk je stejný při akceleraci i zpomalování, není slyšet pod trochu silnějším plynem. Stačí lehce ubrat pod nebo nad 100 km/h a zvuk ustane, v žádné jiné situaci se to neděje... Díky za radu!
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahojte. V poslednej dobe (2 mesiace dozadu) mi začala niekedy prevodovka robiť praskajúci zvuk pri preradení z polohy P na polohu R. Ten zvuk je dosť nepríjemý. Pri preraďovaní z P do R aj cítim odpor v prevodovke keď sa snažím preradiť a po preradení to praskne. Ešte som zaznamenal že ked zastanem s autom a zaradím P tak po pustení brzdy sa auto rozkolíše dozadu a potom niečo v podvozku o seba narazí čo je aj cítiť a počuť a vtedy auto zastane alebo ho vráti dopredu. Neviete čo to môže byť? Ďakujem za každú radu. Octavia 3FL 1,5 ročné auto.
-
-
- 19 odpovědí
- 10,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Pri podradení keď púšťam spojku tak začne klepať,klepe aj ked už idem na zaradenej rýchlosti,po čase prestane ked zrýchlim,zvuk ako kov na kov,najviac to klepe ked idem z kopca a podradím do trojky,otáčky nad 3000
-
- 3 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Ahojte, mám dotaz k výměně převodovky DSG DQ 200 7° kód SSM lze ji zaměnit např. za SMQ,, RRF, RWS, RET...., je pak potřeba přehrávat sw nebo bude fungovat normálně. Motorizace1,4TSI- 110kW CZDA. Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Skúšal to niekto ? https://www.youtube.com/watch?v=6a-EK5NykRE Alebo len placebo
-
- 1 odpověď
- 5,5tis zobrazení
-
-
Ahojte, mám otázku či má niekto skúsenosť s náhradou telesa filtra prevodovky za diel (od ruských expertov) s väčšou plochou (rebrovaním). Na svojej stránke tvrdia, že pomáha lepšiemu chladeniu oleja. Laicky to dáva zmysel, že olej sa tak neprehrieva a nedegraduje. Teleso_pre_DQ250 alebo druhy_odkaz
-
- 1 odpověď
- 3,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den mili G-teckari. Mam na Vas otazku, ci sa Vam stalo ze pri cuvuni do kopca a zaparkovani kde treba trosku ist cez spojku ste citili hnusny zapach (spojky). Prvy pripad som mal po 1000 km, ked som chcel nacuvat do uzkeho dvora kde som sa chcel vymerat a kde bol maly obrubnik medzi branou a chodnikom...a druhe cuvanie bolo teraz do kopca.. Bol velmi maly kopec- asi 35°. Ked som cuval tak tiez bolo citit neprijemny zapach spojky. Viem, ze auto na CNG ma vacsiu vahu, ale zeby clovek sa bal a rozmyslal ci moze cuvat do mierneho kopca, to je divne. Cuval som samozrejme tak ze som mal rucnu brzdu a s citom som cuval medzi auta pozdlznym parkovanim. Cele cuvanie tr…
-
- 2 odpovědi
- 4,5tis zobrazení
-
-
Ahojte. Odborná literatúra spomína, že pri výmene sviečok by sa mali koncovky kablov potrieť silikonovou pastou G052565A1 / N052565GA. Je to nejaká veľmi potrebná špeciálna pasta alebo sa dá niečim nahradiť. Ďakujem.
-
- 6 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím. Tak keďže som nikde nenašiel odpoveď tak zakladal túto tému. Niekedy no prevažne pri prvom rozbiehani (no nieje to pravidlo) sa mi pri preradovani z 1 na 2 akoby cukla prevodovka. Prirovnam to k tomu ako keď sa prudko rozbehne auto (hrabe kolesami) a vymacke sa spojka a prevodovka sa akoby uvoľní zo záberu motora. A je pritom pocut aj podobný zvuk. No potom sa radi pekne hladko. Rozbieham sa pomaly a otacky studeného motora ťahám pomaly max ku 2000. Vedel by niekto čo to môže byť? Sinenblok by búchal viac menej stále tak som s toho zmätený.
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahojte, mam originál VCDS kabel. Automobil: Skoda Octavia combi 81 kw DSG r.v. 2015 ako sa adaptuje spojka na DSG? PRi adaptacii prevodovky pocujem zvuky, vsetko prebehne v poriadku, urobim testovaciu jazdu . Pri adaptacii spojky sa nic nedeje. V adaptaciach je moznost fast clutch adaptation... a ine. kedze som vymenil prevodovku a nechal som iba povodnu mechatroniku, tak mam pocit, ze spojka ma vyssi tocivy moment, co sa prejavuje v trhnuti pri rozbehu. Address 02: Auto Trans (J743) Labels: 0CW-927-769.clb Part No SW: 0CW 300 048 J HW: 0AM 927 769 E Component: GSG DQ200G2_M H05 0611 Revision: 00005005 …
-
- 3 odpovědi
- 8,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, manželka poškodila převodovku (manuální) a jelikož nám pojišťovna novou nezaplatí, tak se chci optat jestli nemá někdo zkušenosti s repasováním, popř. jestli nevíte o nějaké k odkupu za rozumný peníz. Vytekl olej a přidřela se.
-
-
- 7 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobry den nema niekto hlučnu prevodvku na oct,3 1,6tdi kod motoru CLHA
-
- 3 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, mám ke zkušeným otázku jak je to v případě, kdyby jsem chtěl nachipovat auto s 7st DSG, které je dle výrobce do 250Nm. Konkrétně u mě je v kombinaci s motorem v O3 1.6 TDI 77KW. Tak se ptám, je nějaká možnost chipů? Co výdrží převodovka a spojka? Děkuji za info
-
- 2 odpovědi
- 4,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím Vás, chtěl jsem se zeptat, máte někdo zkušenost z provozem O III s TDi motorem na krátké vzdálenosti např. ježdění po městě? Vím, že se obecně říká, že nafta jen na dlouhé vzdálenosti, ale slyšel jsem i opačné názory. Je tu někdo kdo má tuto zkušenost? Na co se připravit, pokud takto člověk jezdí s TDi motorem?
-
-
- 23 odpovědí
- 25,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, mám O3 2.0 tdi 4x, 170tkm a řeším následující problém. Přijde mi že hlavně při studeném motoru, nižších otáčkách, je podotýkám ne vždy, pouze někdy slyšet z motorové části takové cvakání, které se trochu přenáší do karoserie. Samozřejmě jenom když jedu a mám zařazenou rychlost. Jakmile sešlápnu spojku, zvuk přestane, jak spojku zase pustím, zvuk je slyšet opět. Podezření tedy padá na převodovku. Nemá s tím někdo zkušenost? Nerad bych ji měnil komplet. Díky