Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Podvozek

1. Ahoj, v příloze zasílám TPI. Jedná se o hluky (vrzání, skřípání při průjezdu nerovnosti nebo zatáčení) TPI je na vůz 1.6 tdi 85KW tpi.pdf

2. Zahájeno uživatelem beranek29,

Ahoj klubáci Chtěl bych se zeptat zda-li někde řešil ( nejspíš by stačil pouze výškově) stavitelný podvozek. Problém je že mám pevnou zadní nápravu. Nechci nic profi na závody ale něco za rozumnější peníz a kvalitu. Současné tlumiče mám už KO tak něco sháním ? Děkuji všem za postřehy a rady Octavia III 2.0 tdi dsg

• 0 odpovědí
    • 1,3tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Napalm,

Máte s tímto už někdo zkušenosti: http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/pozdravy-z-bruselu-monitorovani-tlaku-v-pneu-od-1-listopadu-povinne-pro-vsechny/ Má to být povinné pro všechny vozy od 1.11.2014 Vím, že např. pro VW Passat je pro to již příprava přímo v software auta... ale u OIII nevím...

4. Zahájeno uživatelem Drincek,

Octavia 3 2016, 2l TDI combi 4x4 80000km Pod tou sipkou vid obrazok trolilinka oleja spinaveho cierneho,uplnine minimum ani nepreteka pod tu misku kde je ulozena struna.Co je to vid obrazok nejaka matica alebo len kruto narazena nejaka kovova obruc ? Da sa to pritiahnut ,nevizera ze by tam bol zavit skor my to pripada ako kovova krytka kruto narazena na tlmic.A piest mam viac menej suchy.

5. Zahájeno uživatelem Petr6665,

Zdravím, nemá tu někdo doma 2019 Octavku 2.0 tsi 140kw liftback predokolku? Potreboval bych maximální zatížení přední a zadní nápravy, případně jestli někdo netuší kde se to dá najit, kromě velkého technicaku - ten nemam. Diky moc

• 0 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem PistaTT,

Len sa podelím o pár postrehov. 1. Performance bŕzd RS oproti bežnej OIII je fakt nebe a dudy. 2. Milo ma prekvapila životnosť doštičiek (vpredu). S OII som bol zvyknutý na cca 90-100 tisíc km. Na RSe som teraz prvý krát menil pri takmer 138 tisícoch. A to si myslím, že s RSou jazdím o niečo agresívnejšie. 3. Rovno som menil aj kotúče. Asi v zime pri slušných mrazoch (okolo -20) dostali zabrať tými teplotnými rozdielmi a už bolo cítiť chvenie pri brzdení. No aj s OII som kotúče menil pri obdobnom nájazde.

7. Zahájeno uživatelem Eska-monter,

Chalani mate niekto? Davam tam turbo z RS, vykonovo to bude na konci pribehu okolo 225-235ps a to uz predokolka neda bez LSD s tym krutakom. Objednal som Quaife. Potom dam vediet postrehy.

• 0 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Zett,

Zdravím, pokud tohle téma napatří sem, omlouvám se a prosím o přesun. Mám chvíli O3 FL a už dvakrát mě nemile překvapila tím, že jsem "zapadl" způsobem, kdy jedno kolo stálo a druhé se protáčelo. Jednou na sněhu a blátě a podruhé bylo jedno kolo dokonce na asfaltu a druhé na zmrzlém sněhu. Na třech minulých O2 se mi to nikdy nestalo a vždy jsem se z takových situací dokázal nějak "vycukat". Tady prostě jedno kolo stojí a druhé se vesele točí. Viděl jsem to na vlastní oči když jsem se zařazenou jedničkou vystoupil z auta a šel se na to podívat. Měl jsem za to, že při prokluzu jednoho kola se tohle automaticky přibrzdí a donutí otočit to druhé. U té…

9. Zahájeno uživatelem Popel,

Ahoj, chtěl bych se zeptat ohledně rezervy. Z výroby jsem dostal normálně na Alu kolech nazuté pneu 225 45 R17 91W Dunlop Sport Maxx RT a v kufru mám rezervu na ocelovém kole 205 55 R16 91V Dunlop Sport Blue Response. Viděl jsem na ní něakej žlutej štítek že s ní smím jet jen 80 Km/h. Mohu se zeptat proč, jaký je důvod? Moc vám děkuji za odpověď.

• Pozitivní
    • 40 odpovědí
    • 26,7tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem p.noza,

Zdravím škodováci, zima je tu, sníh na silnici....4x4 by mělo fungovat, ale nefunguje...hlásilo mi to dvě chyby 16671 vada čerpadla a 16670 mechanická závada. Čerpadlo jsem vyměnil za nové, vyměnil olej, vymazal chyby, ale pořád z toho mám stále jen 4x2. Chyby 16671 se už nehlásí, ale 16670 se stále objevuje. Zkoušel jsem akční členy, bohužel se mi zdá, že na čerpadlo jde málo V. Víte někdo, kolik tam má být voltů? jednotka se normálně připojí. Dále jsem se dočetl, že by se měl přehrát software v jednotce. Víte o tom někdo něco? moc se nikdo o tom nepíše. Děkuji za jakoukoliv pomoc.

• 3 odpovědi
    • 6,6tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem BPetr,

Zdravím chlapi. Chci se zeptat, jestli je normální, že po výměně zadních brzdových desek Brembo v neoriginálním servise jsou obržděné kotouče jenom z půlky? Najel jsem na ty nové desky 650km, (500 po dálnici) ale příjde mi divné, že nejsou ještě zajeté. Chápu, že si nové destičky musí na starý kotouče sednout, ale bojím se, že se ty kotouče budou brousit jen napůl a pak se to už nesrovná. V servise mi řekl, že pokud jezdím převážně po dálnici s nezatíženým autem, že si to sedne třeba až po 2500km. Nezdá se mi to. Díky za rady.

• 8 odpovědí
    • 6,8tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem daxter747,

Zdravím, v týdnu mi to uklouzlo na kostkách na sněhu a trochu jsem ťuknul obrubník pravým předním kolem a teď když jedu cca 65km/h na 4 nebo 105km/h na 5 tak se objevuje takové divné cyklické hučení né moc výrazné ale malinko tam je. Nezáleží na tom jestli je zařazená rychlost nebo ne a v jiných rychlostech to slyšet není. Nenapadá vás co by to mohlo být? Potřebuji jezdit ale teď přes svátky to bude se servisy bídný a nepoznám zda je to tak vážný aby se nepodělalo víc věcí. Díky

13. Zahájeno uživatelem mischicka,

Je tu někdo, kdo jezdí či jezdil obě generace RS a může proovnat podvozek? Ani po třech letech jsem si totiž nezvykl na chování OIII RS v zatáčkách a přijde mi, že OII RS v tomhle byla daleko větší "žehlička". Na dvojce jsem ale jezdil se superbáckými koly s menším ET, takže teď nevím, zda to byla zásluha kol, nebo je dvojový podvozek prostě lepší. Má tedy někdo relevantní zkušenost?

• 7 odpovědí
    • 3,3tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Octavius,

Zdravím. Riešil niekto už opravu uloženia predného stabilizátora /oct3 FL, rv2017, 1,4-110KW/? Podľa DP to vyzerá dosť komplikovane oproti starším modelom. Chcel by som vymeniť uchytenie stabilizátora za Poweflex nakoľko už pri 35000km sa ozýva to klasické búchanie. Zvládneme to aj v domácich podmienkach alebo treba servis. powerflex1.pdf

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem kefi,

Dobrý den, prosím o radu, každé ráno když nastartuji tak mám 5-10s tvrdý pedál (bez podtlaku). Když na to zapomenu a rozjedu se tak mám hned po ránu problém (bydlím na mírném vršku a musím dávat přednost). Když chvilku nechám auto běžet na volnoběh tak cca 5-10s a už jde pedál dolů. Děkuji za rady. Kefi

• 3 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Neonik,

Zdravím, jelikož mi auto přijde od jeho koupě "tvrdé" a "vrzavé", rozhodl jsem se, že se mrknu na nápravu, vyměním silentbloky, uložení a uvidím, jestli to pomůže... No a našel jsem toto.. Jestli jsem to dobře hledal, jedná se o dorazy, které by měly být odstraněny v předprodejním servise. V konečném důsledku to určitě škodu nadělalo, ložisko pružné vzpěry je rozlomené napůl manžeta na cucky a o pryžových dorazech ani nemluvě. Musím říct, že se mi teď ani nechce přemýšlet nad tím, kolik děr jsem s tím projel já a kolik jich musel projet předchozí majitel.. Jen pro info.. Auto má najet 203t km. Dosud servisováno v…

17. Zahájeno uživatelem René Řihák,

Ahoj, dle TP mám mít ET disku 45 co se stane když použiji disk řekneme ET 33 jde mi o to jestli se může něco stát nebo mám dodržet předepsané ET? Děkuji za radu

18. Zahájeno uživatelem Dreamz,

Dobrý den, mám dovezené auto se švýcarska a zjistil jsem že je auto obute na 19"kolech RS Xtreme a potřeboval bych k nim typový list, nemá ho někdo náhodou doma ? Finančně se odměním nebo podle domluvy.

• 9 odpovědí
    • 4,2tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Petr73,

Zdar, potřebuji nechat přelakovat AL disk 17'' Nivalis. Neí´víte někdo orig. RAL ? Díky

• 1 odpověď
    • 1,5tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Michal-RS245,

Ahojte, chtěl bych se Vás zeptat po kolika km zrhuba měnítě kotouče... mě se po 40tis km zkroutil pravý přední kotouč.. destičky jsou v pořádku, ale kotouč to odnesl.. Nejezdím uplně nejpomalěji, ale RSa nebyla nikdy na okruhu a zase tolik čoud těm brzdám nedávám, proto se chci zeptat jak dlouho vydrží Vám... přijde mi trošku zvláštní měnit kotouče dříve než destičky.. nemáte někdo zkušenosti co na to Škodovka? Zatím mi bylo řečeno, že je to spotřební věc, což chápu, ale po 40tis km mít v pytli kotouče mi taky nepříjde uplně OK.. Nicméně pokud budu muset kupovat nové kotouče nechci rozhodně originály, protože pokud nevydrží běžnou svižnější …

• 1 odpověď
    • 1,9tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Venýsek1,

Zdravím, mohl by mi někdo z majitelů Škoda Octavia III Scout písnout jaké má v TP povolené rozměry 18" kol? Zajímá mě hlavně ET atd. Díky moc

• Pozitivní
    • 4 odpovědi
    • 4,1tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem MáťaLohniský,

Ahoj, potřebuji prosím od vás radu.Dney jsme se vrátili z dovolené, ale při cestě zpátky jsem škrtl vanou kufru o zem na začátku prudkého stoupání. Bohužel to nevydržel gumuasfalt o rozměrech 10x30cm a místy se odštípl. Naštěstí není ohlá vana, takže bych rád si ten malý škrábanec opravil svépomocí za pomocí štětečku, ale potřebuji od vás radu, jaky gumuasfalt vybrat. Nejradši bych vzal nějaký originál, aby to místo časem nerezlo, jelikož si auto plánuji ještě dlouho nechat. Díky moc všem

• 6 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem kysa,

Ahoj, chystám se ke koupi alu kol o rozměru 8,5x19 ET 45, nemá tu někdo alu kola s podobnými parametry??? Zajímá mě zda to nebude moc zalezlý a zda se to vůbec to blatníku vejde, aby to nedřelo o podběh nebo vepředu o tlumič Děkuji.

• 13 odpovědí
    • 8,8tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem RadisVW,

Ahoj, po přezutí na letní pneu (orig. 17" s pneu z výroby Michelin 225/45 R17) jsem zjistil, že vnitřní části dezénu pneumatik je nepravidelně sjetá tzv. poskákaná a při jízdě je to do cca 60 km/hod dost znát - hučení a vibrace. Mám Octavii III 1.6 TDi, 77 kW, zadní jednoduchá náprava, bez sportovního podvozku. Pneu má cca 40%. Řešil někdo již tento problém v záruce? Díky, Radek.

25. Zahájeno uživatelem LiveBomb,

Ahoj, máte někdo zkušenosti s brzdami Brembo Xtra na Octavii III 4x4, RS případně Scout? Podařilo se mi zaseknutým kamínkem sedřít jeden zadní disk tak přemýšlím o kompletní výměně i předku. Zvažuji na předek 09.9145.1X a P 85 126, na zadek 08.B413.1X a P 85 135.

• 0 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.