Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Podvozek

Nápravy, tlumiče, pružiny, kola...

1. Zahájeno uživatelem Jaboukeb,

Zdravím, možná blbý dotaz, ale je nějaká finta, jak rozpoznat, jestli kolo bylo vpředu nebo vzadu? Vzorek je cca stejný, najeto zhruba 10tis., a samozřejmě jsem si nepoznačil při sundání přední a zadní kolo. Jde o to, že chci po zimě dát prohodit kola v rámci jedné strany auta, ale nedokážu teď rozpoznat, jaké v létě bylo vepředu a jaké vzadu, protože jsou umyté. Díky za tipy 🙂

• Negativní
      • Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 19 odpovědí
    • 4tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem happymaster23,

Ahoj, před nedávnem mi měnili celý sloupek řízení, jelikož v něm byl špatný nějaký snímač. Od té doby pozoruju (a dost možná si to jenom vsugerovávám), že řízení jde na místě více ztěžka a při jízdě se posilovač chová jakoby se zpožděním nebo gumově (úplně tam je cítit, že tam je nějaký motor, kterému trvá než začne něco dělat). Vím, že se dají nastavit různé profily posilovače a tak bych se chtěl zeptat, jestli někdo neví, jaké profily se dají nastavit a jaký profil by měl být z výroby (1.2 TSI 81kW Combi). Mám totiž podezření, že tam nakódovali jiný profil než tam byl z výroby. Druhá věc je, jak nejjednodušeji profil zjistit? Kupovat diagnostiku se mi nechce…

• 4 odpovědi
    • 5,1tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Hkubes,

Dnes mi přišla zpráva ze škodovky jak to je se sportovním podvozkem. U Fabie hatchback jsou pouze zkrácené pružiny o těch 15mm. U Fabie combi jsou zkrácené taktéž pružiny a pouze na zadní nápravě mají tlumiče nastavenou jinou charakteristiku. Takže teď nevím v čem že to je sportovní podvozek a jestli to má cenu za to připlácet.

4. Zahájeno uživatelem drjery,

Čaute stretol sa niekto s tymto istym problemom a podarilo sa to niekomu aj vyriešiť? Mam to iste vo svjej F3 2015-začalo to robit od tochto týždna.Dakujem za každu radu záruku už nemam tak by som chcel vediet cca kolko víde oprava https://forum.skodahome.cz/topic/146457-bouch%C3%A1n%C3%AD-p%C5%99i-to%C4%8Den%C3%AD-volantem/

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Tomáš Sláma,

Dobrý den všem, jsem majitelem FIII, rok 2015 a pořídil jsem pneu "215/40 R17 87W TL XL M+S 3PMSF", podle TP ty největší možné. Bohužel zhruba od té doby jakákoliv větší díra, resp. hup nebo retardér jsou smrtící - auto vydává skřípání, jak kdyby se mělo rozpůlit. Je to velmi nepříjemné, v servisu mi ale řekli, že absolutně nic neobjevili, jen lehce naběhlé přední tlumiče. Předtím jsem měl na vozidle R16 a zvuk občas zazněl, ale nikoliv v takové intenzi. Někdo prosím nějaký nápad, kromě downgradu na menší kola..? Děkuji moc, F.

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Meken,

Rád bych se tady s Vámi podělil o zkušenosti s výfukovou soustavou na voze Fabia III a s kvalitou těchto vozů, auto je rok a půl staré, má najeto necelých 10 tisíc KM, garážované. Při přezouvání na letní pneu, jsem se velmi zděsil rozsáhlé koroze na výfukovém potrubím, viz foto příloha. Dle autorizovaného servisu je výfuk vyroben z nerezového materiálu, dle mého názoru se jedná o nekvalitní materiál, když koroduje takto rychle. . Kamarád má Octavii I a výfuk nemá po 10 letých v takovém to stavu. Zkoušel jsem tuto věc řešit s reklamačním oddělením škoda, ale neúspěšně. Níže přikládám jejich vyjádření: "Výfuková soustava je konstruována dle koncernových p…

7. Zahájeno uživatelem sTebliczek,

Ahoj, mám prosbu. Chtěl bych na fabii dát 17" kola. A tady přicházejí 2 otázky: 1) Originál 17" jsou 7Jx17", ET46. Co jsem našel, a líbí se mi, je 7.5Jx17, ET38. Podle kalkulátoru půjde kolo o cca 1.5cm ven oproti originálu. Což by neměl být problém a z mého pohledu bude kolo jen krásně lícovat s leme blatníku, každopádně je to můj odhad a budu rád, pokud tady je někdo, kdo vyzkoušel a může potvrdit. 2) Techničák má jako alternativní rozměr pouze rozměr pneu nebo i disku? Nemám teď zrovna techničák u sebe, tudíž nemůžu potvrdit. Každopádně, pokud je v techničáku pouze 7J ET46, byl by velký legislativní problém mít na autě 7.5J ET38, když pneu bude to schválené? …

8. Zahájeno uživatelem Rada007,

Zdravím, máte někdo zkušenost s univerzálními pneumatikami na Fabii III, případně na jiné Škodovce? Aktuálně mám Škodu Fabia třetí generace po faceliftu (rok výroby 2019). S autem jsem spokojený až na jeden nedostatek, zato ale dost nepříjemný. Vozidlo velmi špatně tlumí nerovnosti, každý (i malý) výmol autem třese (příčně i podélně) a cítím přejetí doslova každého kamínku. Na vozidle jsou 15“ disky s univerzálními pneumatikami (obojí originál z výroby). Může být jízdní nekomfort způsobený použitými pneumatikami? Jiné pneumatiky jsem na vozidle neměl, proto to bohužel nemohu porovnat. Tlak v pneumatikách už jsem kontroloval – ve všech je 2,2 baru.…

9. Zahájeno uživatelem Jablko,

Má tu na fóre niekto 18 palcové kolesa na Fábiu 3??? Žiaľ na Skoda homologizovala pneu 215/35/18 a v tomto rozmere neexistujú zimné a ani univerzálne pneumatiky. Skoda Slovensko odmieta do TP zapísať iný rozmer. Najbližšie sú 215/40/18 + 3,54% +10,75 mm sú aj letné aj zimné, 225/35/18 +1,15% + 3,5 mmsú aj letné aj zimné a 225/40/18 + 4,85% + 14,75 mm sú aj celoročné. Tie posledné sú aj o 1cm širšie. Moja otázka...ktoré stých by sa mohli vojsť pod podbehy tak aby sa neotierali o blatník??? Už tu niektorý znižovali podvozok...tak aké sú možnosti... čo sa týka tých čísel na pneumatikách, tak tie sa dajú vymazať a buď vyleptať nové alebo vygravirovat laserom...

10. Zahájeno uživatelem redroker66,

Dnes jsem zjistil, že mi nějakej dobrák odcizil všechny 4 plastové kryty kol. Zajímalo by mne, jestli se dají někde sehnat.Tedy jde mi o ty orig. ,které na autě při koupi byly.Všude na shopech jsou různé alternativy, ale nikde nemohu najít orig.. viz obrázek /ilustr. skoda-fabia-ojetiny.webp

11. Zahájeno uživatelem nicco,

Zdravim. Objavil som rozstriekane mazivo okolo manzety mokinetickeho klbu. Je to presne pod katalyzatorom - teda prava poloos. Zvlastne je, ze ponad tu manzetu a pod katalyzatorom je taky plechovy ochranny stit, na ktorom je to mazivo rozstriekane, ako sa koleso otaca. Fabia ma iba 30tisic km, tak ma to prekvapilo a najprv som myslel, ze to je normalne, ked je tam ten ochranny plechovy stit, ze mazivo moze unikat a stit ho zachyti, aby neskoncilo ma horucom katalyzatore, ale ten stit je tam asi kvoli tomu, aby horuci katalyzator neupiekol gumenu manzetu. Je tam zly pristup a nemam moznost servisneho tunelu atp a rukou nic nezistim - manzeta je prehnuta/stla…

12. Zahájeno uživatelem Baryy,

Zdravím, uz nejakou dobu si vsimam divneho “klepaveho” zvuku od prave zadni casti podvozku, nejspis od kola. V servisu jsem to oznamil, ale samozrejme na nic neprisli a zkusili promazat co se dalo... Projevuje se to hlavne na nerovnem povrchu a od vikendu jsem si vsiml, kdyz jsem jel z kopce, ze kdyz zacnu brzdit, klepavy zvuk prestane, takze nejspis volna desticka? Po zastaveni jsem zkusil na pneumatiku zabouchat a jde to od brzdoveho kotouce, neco tam “klepe”. V srpnu mi navic menili zadni brzdy. Zitra s tim jedu opet do servisu.. Nema s tim nekdo zkusenost?

• Pozitivní
    • 1 odpověď
    • 4,6tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Adam182,

Dobry den, pred par dny se mi zacalo stavat, ze pri zarazeni zpatecky a naslednem rozjeti me na chvili lehce piska zadni cast vozu. Pri rozjezdu dopredu piskani nepozoruji, pouze pri rozjezdu dozadu. Nemate nekdo podobnou zkusenost nebo napad, co by mohlo byt spatne? Vim, ze pritelkyne s tim autem asi dvakrat lehce drcla pri couvani kolmo do patniku. Jinak pri brzdeni jsem zadny piskot neslysel (proto jsem to nedal do tematu piskani brzd). Kdybyste meli nejake napady jak neco otestovat, rad vyzkousim. Pokud uz se to tu nekde resilo, tak se prosim nezlobte a omlouvam se. Predem vsem moc dekuji za pripadne rady!

• 4 odpovědi
    • 8,6tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Komejhat,

Nedávno som namontoval rozširovacie podložky Eibach 10mm. Majú aj certifikát na Fabiu 3. Ale: až neskôr som si všimol, že tie podložky nemajú dostatočný priemer na brzdový kotúč a disk. Polomer podložky je o cca 5 - 6 mm menší, než brzd. kotúča a rovnako styčná plocha disku. Takže priemer podložky by mal byť teoreticky o cca 10mm väčší. Podložka je takto utopená. Viď. foto. Z foto je zrejmé, že sa použitím podložky zmenšila plocha, cez ktorú sú prenášané bočné sily na náboj. Zaujímal by ma váš názor či je toto OK, alebo nie. https://ibb.co/TtDWFSV https://ibb.co/TbNfSYN https://ibb.co/CWgtk1v

15. Zahájeno uživatelem Martab,

Losí test Fabie, upřímně docela pozitivní překvapení, měkký podvozek se projevuje výrazným nakláněním, ale drží celkem hezky (v rámci konkurence) EDIT: Celý test potom zde: https://www.km77.com/coches/skoda/fabia/2019/5-puertas/informacion (Ale já tomu jazyku bohužel nerozumím ? )

16. Zahájeno uživatelem bugina1,

Zdravím může někdo poradit ?Přestala brzdit ručka na jednom kole, samostav nevymezoval vůli.Protože třmeny už mají něco za sebou koupil jsem nové, nasadím odvzdušním a ruční brzda nejde.Zatáhnu pístek povyjede pustím vrátí se zpět (samostav nefunguje).Jestli někdo máte zkušenost kde je zakopanej pes prosím poraďte.

• 4 odpovědi
    • 5,2tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Pepav,

Při zakleknutí u několika krátkých a dlouhým FIII jsem k mé velké nelibosti zjistil šokující rozdíl. Zatímco u karosářské varianty hatchback (dále jen HB) je motorový prostor VŽDY kompletně překryt plastem, u kombíka ( dále COM) je tento plast jen asi 1/3 velikosti, tvořící jen jakýsi náběh od předního spoileru. To ale není vše. Verze HB má další dva plasty pod podlahou, symetricky asi stejné velikosti (je to taková obdoba plastů z paketu pro špatné cesty), karoserie COM však postrádá i tyto! Velmi se divím, že si tohoto ještě žádný z testujících novinářů nevšiml a nepoukázal na to. Celkově je tedy COM ochuzená o 3 kusy plastů na podvozku, jejichž prodejní cena by p…

18. Zahájeno uživatelem rowz,

Muzete mi prosim dle technicaku napsat jake rozmery lze pouzit u Fabie kombi? Budu Fabii kupovat a mam nejake pneu doma, tak jestli je mam prodat. Diky moc.

19. Zahájeno uživatelem arion,

Hezký den pánové, pořídil jsem fabuli distančky a řeším teď šrouby. Standartní jsou M14x1,5x27mm. S tím že jsem pořídil 15mm podložku, tak mi vychází potřebná délka šroubu 42mm. Nicméně těch je pomálu, tak řeším dilema, jestli koupit 40mm nebo 45mm. Díky za postřehy :)

• 1 odpověď
    • 2,4tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Matys989,

Dobrý den, mám Fabii 3 a je na ní 16 000km dnes jsem dojel do Zlína a viděl jsem hodně špinavé zadní kola a když jsem na ně sáhnul byly velmi teplé a kotouče úplně. Je to normální? Mám strach, že je někde zaseknuté lanko ruční brzdy.. mám s tím jet do servisu?

• Líbí se mi
    • 3 odpovědi
    • 3,4tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Hkubes,

Tak kdy začnete přezouvat na letní pneu? Já přemýšlím ,že bych již tuto sobotu přezul. Jaký máte názor vy! Po ránu má být stále ještě chladno ale odpolední by již měli být v normě.

22. Zahájeno uživatelem FábošTSI,

zdravím vás,koupil jsem f3 s alu Rock,všude píšou že tuty disky jsou na pneu 215/45 r16 a já na nich mám nazutý celoročky 185/60 r15.je to nějaký problém?

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem czab,

Nevím kam to zařadit tak to dám do podvozku. Mám problém s tím, že po nastartování mi něco lupe do řízení. Je jedno na kterou stranu točim volantem, prostě tam něco preskakuje. Měl jsem to už jednou na reklamaci a tam mi řekli že je to normální a je to nejspíš zámek řízení. Nicméně mě to strašně sere a prostě není normální, aby mi něco lupalo do řízení. Pozoruje někdo stejný problém?

• Pozitivní
    • 15 odpovědí
    • 7tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem MilanHos,

Rozhoduji se jaká kola si nakonfigurovat a zajímají mě případné zkušenosti mezi 16 a 17 palcovými. Co se týká komfortu a třeba i spotřeby, je rozdíl zanedbatelný? Já zatím vidím rozdíl jen v pořizovací ceně a po cca 3 letech i dražší obměnu pneu... Ale to už jsou jen jednorázové problémy, horší by byly ty dlouhodobé problémy. Na F2 mám 16" a spotřeba + i dinamika je oproti zimákům hodně znát, každopádně za tu ovladatelnost mě to teda stojí

25. Zahájeno uživatelem Lasse,

Řešil jste už někdo bezpečnostní šrouby na kola? Jaký mají rozměr?

• 17 odpovědí
    • 7,7tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.