Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.
  1. Zahájeno uživatelem Ondrej92O,

Zdravím, chci se zeptat mám Škoda Superb 3 2016, 130km najeto když popojizdim v koloně tak se mi občas stává při zastavení a stání na brzdě ze auto skubne nebo začne škubat jako by se chtělo rozjet neví někdo čím to muže být? Žádné závady to nehlásí? Dekuju za odpověď.

• 1 odpověď
    • 3,2tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Hustodrak,

Ahoj, chci se zeptat jestli je normální, že při řazení že dvojky na trojku se jakoby malinko zvednou otáčky, ale opravdu málo a na zlomek sekundy, a ještě jen někdy. Pocitově je to jako proklouznutí spojek, ale nijak to neškube ani žádné další neg. projevy necítím. Pouze 2na 3 nahoru, jinak řadí všechny kvalty bleskově a hladce.. DQ381 konec 2018, čeká mě teď výměna oleje a filtrů. Díky za postřehy

3. Zahájeno uživatelem vavrorr,

Aky mate na to nazor? Neskodi to motoru? Da sa to nastavit tak aby po nastartovany bolo vypnute?

4. Zahájeno uživatelem jirzi-r1,

Ahoj chci se zeptat u motorizace 2.0 TDI 140kW 4x4, zda-li je normalni ze pri pomalem rozjezdu dsg z 1.st řadí hned na 2.st a pokud je motor v nizkych otackach pomuze si jakoby pres spojku? Ne ze by proklouzla vykon jde na kola ale jakoby pomuze si pres spojku... Diky za vase info

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 1,1tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem adam.a99,

Ahojte, vopred sa ospravedlňujem že zakladám novú tému ale potreboval by som radu. Už dlhší čas pozorujem ako mi chaoticky radi DSG 6 stup. Pri jazde v rýchlosti 50km/h je zaradený 4. rých.stup. Pri dosiahnutí 53km/h si prevodovka zaradí 5 rých. stup, toto je zatial ok. Ale mne tu začína rodeo :D Prevodovka si začne prehadzovať zo 4 na 5 a z 5 zas na 4 a toto robí neustále ale len pri rýchlosti 53km/h. Keď sa rýchlosť zvýši na 54km/h zostane tam 5 rých. stup.. Kde môže byť problém? Priložím aj video. Auto má cca 250 tisic km. Momentálne je aj po Škoda servise prevodovky kde menili mechatroniku, zotvračník a spojku. Tento problém som mal aj pred v…

• 1 odpověď
    • 4,2tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem p2p,

Ahoj vsem, dneska jsem byl prizvan na radu, ohledne nefunkcniho topeni na SUP 3 110 kW... Byl komplet ucpany radiator topeni takovym slemem a barva G13 byla az do cerna... Uz od pohledu byla zdegradovana nemrzka v chladicim systemu... Na cisteni dle TPI 2050019-12 jsme pouzili cistici sadu od SKODA G 052 525 A3 ... Postup dle TPI vcetene profuku radiatoru stlacenym vzduchem... Neco malo se da vycist i u rusaka https://vwts.ru/forum/topic/246815/ ... Po vycisteni a to fakt fungovalo a po neutralizaci voda byla furt neco jako rezata... Potom prisla na radu lidska tvorivost , hadice a udelal se proplach vodou dokud to nebylo ok... Zaver, radiator po…

7. Zahájeno uživatelem lapaja76,

Ahoj vsem, chci se zeptat zda se nekdo setkal s touto zavadou? Je to 2017 predokolka DQ250 naj.125tis, zavada se projevuje na 5 a 6 stupen pri lehkem plynu, je slyšet mensi hučení, když zaradim na 4 pri stejne rychlosti hluk zmizí. Auto chodilo pravidelně na servis posledni výměna oleje pri 118tis. Prodejce kontaktoval skodu zda to pujde reklamovat, vypada ze ano.

• 9 odpovědí
    • 6,7tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem marekzerzan,

Dobrý den, díval jsem se dnes v OBDeleven na filtr pevnych castic. Hodnota pro regeneraci je 40g, ale jakou hodnotu brat jako aktualni? Merena / vypoctena hmotnost sazi? Pripadne .a na to vliv hmotnost olejoveho popilku?

9. Zahájeno uživatelem dfga,

Ahojte čítal som nemecké forum. Ide o DSG problém, kedy pri podradovani zo 4 na 3 trosku cukne. Existuje TPI 2054195/2 Je to pre DSG DQ381. Rieši to to cukanie z 4 na 3 a aj ťažšie radenie z 2 na 3. Posledný opravný SW je asi 1425. Ja mam 1404. Chystám sa teda do autorizaku nech spravia update. Snáď vám to pomôže. Mate niekto s kúsenosť?

10. Zahájeno uživatelem Delphin,

Nevíte někdo čím nejlépe odmastit deku pod kapotou? Zapomněl jsem po dolití oleje vrátit víčko a teď je deka celá nasáklá.

• 3 odpovědi
    • 1,3tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Pavel CZ,

Dobrý den, s DSG se učím. Mohu se zeptat co je lepší? A) Na světlech je lépe pro auto - stát na brzdě - autohold - nebo ruční (elektronické brzda) B) Na parkovišti na rovině - ruční (elektronické brzda) - nebo pouze nechat stát na "P" C) Při intenzivnějším brzdění podřazujete ručně? Nebo se tím ničí spojka? Umí DSG meziplyn? D) Jaká zkušenost s Economy plachtěním Netušíte co aktivuje plachtění? Jen ubrání plynu? Má vliv náklon, nebo předcházející styl jízdy? Zapnuty tempomat? E) Jak nejšetrněji k autu sjíždět se studeným motorem z prudkého kopce? Děkuji předem za názory

12. Dobrý den, mám dotaz ohledně náplní do automatické 7-mi stupňové převodovky typu UAG. Nemáte s tím někdo zkušenost. Zatím jsem nikde nenašel množství jak do skříně, tak do mechatroniky 🤔

• Díky
      • Pozitivní
      • Negativní
    • 24 odpovědí
    • 24,1tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem MartinS42,

Zdravím včera som prebral nového Superba 1.5 tsi manuál a mám celkom výhrady k chodu spojkového pedálu. 1. je tuhší ako by som čakal 2. je strašne nelineárny. Najprv nič nič a potom značný odpor a následne zase taký vlažný dobeh a rovnaký nepríjemný priebeh aj pri "vypúštaní". Možno aj ešte horší. Doteraz som mal Mondeo 2.0 tdci 2014 kde som o spojke ani nevedel, proste fungovala bez toho aby som o tom premýšlal. Rovnako aj iné autá ktoré som sem tam mal požičané (až na nejaké "športové modely") Na Superbe po prvých 60km mám chuť to ísť reklamovať. Je to normálne? Mohli to napr nejako zle odvzdušniť pri výrobe? Chápem že niektoré vlastnosti na aute sú vec…

• 3 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Mixerko,

Ahojte, Pri 130.000 km mi na Superbe 2016 minuly rok zacali buchat/trhat zadne kolesa pri prechode zakrutou (iba ked som sa pohynal z miesta). Siel som do servisu a vymenili mi olej v Haldexe. Po dalsich 10.000km sa tento problem zopakoval. Precistili mi tam filter na haldex pumpe a povedali ze to sposobovali piliny ktore sa v haldexe nahromadili. Problem samozrejme prestal po naliati noveho oleja do Haldexu. Po dalsich 5.000km sa problem objavil znova, cize dalsia navsteva servisu. Skontrolovali elektroniku (uhol natocenia volantu atd....) vsetko OK, ale zistili ze mi v zadnej rozvodovke chybalo asi 3dl oleja. Nikde nebol naznak ze mi ten olej niekde vyteka v…

• 3 odpovědi
    • 9,6tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem LukasHv,

Dobrý den, mám vypsanou výbavu auta (superb 3 2.0 tsi 206 kW), kde je u převodovky DQ250 uvedený typ 0ES. Chtěl jsem koupit sadu na výmenu oleje do převodovky ale problém je, že všude je uvedený typ 02E nebo 0D9. Nikde nefiguruje 0ES. Ani google mi neporadil. Máte někdo tušení jestli se jedná o stejnou převodovku nebo tam je nějaký háček.

• Díky
      • Líbí se mi
    • 14 odpovědí
    • 8,8tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Romiiken,

Ahojte. Chcem sa poradit ohladom neprijemneho krhotania, ktory moj sup produkuje. Vyzera to tak, ze hrkoce DSG. Robi to len v polohe Parking a Neutral. Po zaradeni R alebo D hrkot zanikne. Este by som dodal, ze telefon ten zvuk pomerne ostro pobral. V realite to je trosku tichsie asi tak o 35 %. Ma niekto podobnu skusenost s takymto hrkotom pri dq250 ? Jedine co ma napada je set spojok alebo dvojhmotny zotrvak. Auto ma 43 tisic km. Nedokazem povedat ci to robi od nova, lebo som ho nekupil ako novy. Dakujem za kazdu reakciu :).

• 1 odpověď
    • 4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem skdh,

Ahojte. Auto ma 112000km. Vsimam si, ze pri rozjazde mi cuka prevodovka. Pri radeni z rychlosti 1 na 2. Pri inych rychlostiach je radenie plynule bez cukania. Pri 110000km mi v servise menili motorovy olej a vsetky filtre, olej v haldexe, olej a filter v prevodovke. Nema niekto napad co s tym? Nasiel som navod na reset DSG, skusal som, nepomohlo. Zapnutie zapalovania Drzanie plynu cca 40 sekund Vypnutie zapalovania Nastartovanie auta Vdaka za rady

• 0 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Notebook1,

Ahoj, poradí mi někdo jaký má být převodový olej v Superb lll combi, 140 kw, manuál 6ti r. Po kolika najetých km by se měl měnit a kolik je ho při výměně zapotřebí. Děkuji

19. Zahájeno uživatelem peter299,

Potrebujem poradiť nepozna niekto tento zvuk? 20211002_190428.mp4 20211002_190428.mp4

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem zelyvel,

Zdravím, koupil jsem právě Superba 3 140 kw s 6st. DSG. Když jsem se byl dívat po Superbech, jeden prodejce mi tloukl do hlavy, že u DSG se určitě nemá používat to manuální řazení (podle mě myslel to řazení skrze přepnutí na manuál pákou doprava), že se tím údajně ta převodovka kazí a pak tolik nevydrží. Chtěl bych se zeptat, zda je to pravda nebo to byl jen kec, myslím, že občas si rád přepnu na to manuální řazení a pokud by to mělo mít nějaký negativní vliv na životnost, chtěl bych to vědět zavčasu. Díky moc.

• Líbí se mi
    • 1 odpověď
    • 3,5tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem foldynp,

Kolegové, chtěl bych se zeptat, zda má někdo praktickou zkušenost s úpravou parametrů nového 7 stupňového DSG v SIII. Jezdím TDI 140kW s 7 stupňovým DSG a jsem z něj velmi mírně napsáno rozčarován. V porovnání s předchozím 103kW@125kW s 6M se jedná se opravdu o důchodcovské vozidlo. Na rozvážnou jízdu je DSG ideální. Je vidět, jak VW naladil všechny komponenty až křečovitě na úsporu paliva. Tragédie je jsou především rozjezdy a "lechtání" plynu v koloně. Převodovka při pomalé jízdě udržuje naprosto nesmyslně nízké otáčky kolem 1000 rpm. Pokud chci lehce dojet dojet auto přede mnou nebo prostě jen zrychlit, protože se vytvořila mezera, přidám plyn. Nic se nesta…

22. Zahájeno uživatelem 5icz,

Slysel jsem, ze by Superb mel dostat 7 stupnove DSG pro 140KW TDI stejne jako to ma Kodiaq. To by melo pomoci dynamice, protoze 6stupnova DSG nezvlada max kroutak jaky ma 140KW TDI a motor musi byt v kombinaci s 6ti stupnovym DSG priskrceny. Nevi nekdo, kdy ma tato zmena prijit?

23. Zahájeno uživatelem Maxim88,

Ahoj, mám jednoduchou otázku, mohl by se někdo znalý podělit o seznam DSG převodovek dle motorizací? Dávala se suchá převodovka někdy do 2,0tdi 140kw? Děkuji za info

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 3,5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Bananovnik,

Ahojte, mam S3 s DSG a obcas by som potreboval zaparkovat v garazi, kde este funguje posuvaci (sokoban) system. Takze by som potreboval zaparkovat a zamknut auto tak, aby bola prevodovka v neutrali a auto sa dalo kusok rucne potlacit. Ako na to? Pokial paka nie je v polohe P, auto na displeji protestuje a neviem ho zamknut. Dakujem za info. B.

• 5 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení
  25. Dobrý den, mám na vás velkou prosbu. Jsem po těžkém úrazu na vozíku a budu kupovat novou Škodu Superb combi DSG. Pro můj malý nájezd cca.15000km/rok (60% kratší trasy)mi byl doporučen benzínový motor 2,0l 140kw tsi. Nemáte prosím někdo zkušenost s tímto motorem? Jízdní projev, reálnou spotřebu, servis, atd. Nemám možnost si motor nikde vyzkoušet, tak by mi pomohly případné vaše rady, nebo doporučení jiného motoru. Moc všem děkuju. Jarda G.

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 12 odpovědí
    • 4,3tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.