Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Podvozek

1. Zahájeno uživatelem ndex,

Ahoj, v nějakých videích na netu jsem viděl, že se dá pomocí VCDS zobrazit teplota oleje v haldexu. Snažím se to najít a mám tam pouze teplotu haldex spojky, teplotu řídící jednotky a teplotu chladiče. Hodnota "haldex oil" tam chybí. Jelikož to je UDS tak nelze použít measuring blocks ale pouze advanced measuring values. Dá se někde ta teplota vyčíst? Nebo se mám při výměně oleje ( má být mezi 20-40°C ) orientovat podle teploty spojky/ chladiče? Díky.

• 0 odpovědí
    • 1,2tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem jta,

Zdravím všechny, mám takový problém. Mám S3 MY 2018, 2.0 TDi, 4x4, DSG, najeto cca 155 000 km. Nevím jestli mi to auto dělalo od začátku (mám ho rok od 140 000 km), ale už delší dobu řeším vibrace při rychlostech od cca 70 km/hod. Kola jsem nechal vyvážit asi 4x u 2 mechaniků (vyvážení bez problémů). Nechal jsem udělat geometrii a chlap říkal, že všechno naprosto v pořádku, jak nový. Potom jsem zajel na STK přes známého a tam mi to proklepli jak mohli, vč. válců brzd a taky říkali všechno naprosto v pořádku. Byl jsem taky 2 x na testu tlumičů a na obou místech všechno v pořádku hodnoty všech kol od 80 do 87%. Pneumatiky mají najeto cca 20 000 km a jsou to Pirelli P7 Cint…

3. Zahájeno uživatelem brian22x,

Zdravím, prosím vás o radu. Keď auto chvíľu postojí napr. cez noc, cúvnem zabrzdím tak je ticho..pohnem sa dopredu zabrzdím a počuť 2x klepnutie. Následne pri jazde keď brzdím, tak už nepočuť nič. Alebo keď idem po nerovnostiach a brzdím tak tiež počuť klepanie. Bol som u nás v 3 servisoch a všade povedali, že tam nič nevidno, že je všetko OK. Auto brzdí normálne, predné aj zadné brzdy sú nové (kotúče + platničky). Superb 3, r.v. 2017, 1,8TSI. Ďakujem za každú odpoveď.

• 3 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem dfga,

Ahoj, pri výmene vzduchoveho filtra mi vľavo od neho smerom dole spadol bit (nástavec) na skrutkovac. Je to napravo od motora. Nemalo by tam byt nič pohyblivé ci? A čo sa týka toho oplatí sa ísť s tým do servisu a dávať dole kryt alebo to najskôr vypadne po ceste? Dosť veľa dier je pod motorom, vdaka.

• 3 odpovědi
    • 1tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Ondřej Ž.,

Zdravím, mám na Superbu 2021 TPMS. Letní v pohodě, na zimní jsem koupil druhou sadu. Jeden senzor se nechce vůbec načíst, už cca 300 Km. Už jsem chtěl sundat pneu a dát senzor jiný, ale byl jsem v pneuservisu kde to čtečkou v pohodě načetli - hlásí tlak, teplotu apod.. Nenačte to jen auto, jsou v infotainmentu pomlčky. 3 senzory se chytly okamžitě, doslova po pár metrech. Nepotkal se s tím někdo?

6. Zahájeno uživatelem MH_KH,

Ahoj ve spolek, řeším bouchání přes nerovnosti. Zejména ve městě na kostkách nebo panelové cestě od přední nápravy. Vyměnil jsem DCC tlumiče (origo - nové) s horním uložením, pružiny, stab. tyčky i puky v ramenou. Stabilizátor jako takový je naprosto tuhý. Zkontroloval jsem i brzdy a desky sedí dobře. Nenapadá vás něco? Díky! Vlákna jsem prošel ale bohužel jsem nenašel s podobným problémem.

7. Zahájeno uživatelem midlan,

Ahoj, na mém voze jsem si na přední nápravě všimnul vzduchových kanálů Nicméně kanál je na konci zaslepený touhle záslepkou (3V0805984) Ví k tomu někdo něco víc? Proč tam ten kanál je a proč je zaslepený? Mě napadá jen, že kanál je možná otevřený pro vozy s menšími kotouči? (já mám větší 340mm kotouče)

8. Zahájeno uživatelem Rosťa85,

Dobrý den, při nižší rychlosti a mírném zatočení volantem doleva se ozývalo klepání od levého kola, zpočátku jen při zahřátí a nyní i za studena, chtěl jsem zkontrolovat, zda se nejedná o ložisko když to bylo jen při zatížení levého kola a po demontáži desek a kotouče jsem zjistil, že kotouč a deska měla přilnavost jen ve středu viz foto, na zbylé části vznikala značná koroze, po důkladném očištění a odstranění koroze se klepání již nevyskytovalo, co mě zaráží je však zcela nesouměrné sjíždění desky a kotouče, proto prosím co by mohlo být příčinou ? Jakoby držák třmene byl křivý, navíc jedna deska je více sjetá než druhá a každá je jiné značky, jako by byl problém s vnitř…

• 8 odpovědí
    • 7,7tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Marsonic,

Zdravím, setkal jste se někdo s únikem oleje z přední rozvodovky? Při servisní prohlídce objevil technik orosení od oleje v místě spoje rozvodovky. Olej z toho vyloženě neteče, pod autem nemám žádný loužičky, je to jenom lehce na povrchu. Nemám fotku přímo z auta, ale je to někde v místě podle šipky. Podle technika v autorizovaným servisu to prý nejde rozdělat a přetěsnit, protože to je zalisovaný, a měla by se vyměnit celá rozvodovka. Setkal se s tím někdo? Jak jste to řešili?

10. Zahájeno uživatelem Martin_V,

Caute, do vcerajsieho som mal skrabanec iba na jednom disku ( R19 ). No a vcera ked zacinalo prsat som siel na aute a na vozovke sa vytvoril taky ten jemny smyklavy film co v kombinacii so zimnymi pneu nic moc. Bohuzial mi vybehlo auto, stihol som to ubrdzit aj strhnut volat (este ze len vyjadz z parkoviska, ale na poslednych par cm som suchol obrubnik a oskrel disk. Cize uz su dva poskrabane a premyslam nad renovaciou. Riesil to uz niekto a moze to odporucit? aky su tam nevyhody ? Dakujem za kazdy radu

11. Zahájeno uživatelem dfga,

Ahojte. Ako je na tom platforma S3/B8? Menili ste už tyčky stabilizátora? Mám čerstvo po premazani silentblokov vpredu ale aj tak registrujem, že pri pomalej jazde 10-20 km/h niečo buchne pri veľkej nerovnosti resp. zavrzga, ako keby sa niečo pohlo, mechanik hneď vravel ze meniť tyčky ale na zdvihaku sú ok ako nove, nevidím ale nikde písané aby to bol problém na s3 platforme. Kolega ma B8 a vraví ze ma 300 tis povodne. Vdaka za info.

12. Zahájeno uživatelem Jarda Banan Kratochvil,

prichazim z problemem , mam S3 2018 2.0 tdi 110kw predokolku , a DCC podvozek, auto sem koupil z kolama R17 ktere byly zapsane v tp , nechal jsem dopsat origo rozmer R18 a koupil jsem v rijnu R18 kola original pegasus ( kdyz se otacim z parkovaciho mista tak najizdim na obrubnik je to udelani najezd ke vratum obrubnik oproti silnici je vysoky cca 1-2cm) dal jsem kola R18 na auto a ze zacatku uplne v pohode po tydnu se zacal obevovat zajimavy zvuk pri plnem rejdu a najezdu na ten obrubnik jako kdyby kolo poskocilo a jemne tam bouchlo jako kdyby bylo povolene kolo , takto to delalo cca 5dni a pak to zacalo znit jako kdyby byl KO homokinetycky kloub pri plnem rejdu se ozival…

• 5 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Aleš S,

Ahoj, občas se mi nejde rozjet, stále mi asistent drží zabrzdeno. Nevíte cim to může bejt.

• Pozitivní
    • 4 odpovědi
    • 4,9tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Kraso,

Zdravim, nerad zakladam dalsi tema, ale nikam jinam se to nanestesti nehodi. Pomerne nahodou jsem si vsiml, ze mi to pri plnem natoceni podivne "klepe". Dela to pri rotaci na obe strany, jak dopredu, tak pri zpatecce, ale vzdy jenom pri plnem natoceni. Mam originalni 18" lita kola se zimnimi pneumatikami Pirelli. IMG_5321.MOV Chtel jsem se poptat, jestli se s tim tady nekdo nesetkal, nez zamirim do servisu. Dekuji za pripadne odpovedi.

• Pozitivní
    • 22 odpovědí
    • 7,9tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Patrik1971,

Nemecky vyrobca pruzenia Eibach ponuka uz aj sadu pruzin pre novu generaciu Superbu.V Nemecku a Holandsku je to dokonca ponukane priamo ako prislusenstvo od Skodovky.Slubuju vyrazne krajsi vzhlad,vdaka progresivnej charakteristike stale dostatocne komfortne jazdenie,ale ovela lepsiu istotu vo vysokych rychlostiach,lepsie brzdenie a sportovejsi pocit z jazdy.Pridavam foto pred a po uprave.Nema tu s tym este nikto skusenost,alebo nerozmyslal o tom? Po uprave 1 foto

16. Zahájeno uživatelem Diktik,

Zdravím, nesetkal jste se někdo nebo nevíte co to může být, že v rychlost okolo 90 km/h něco hučí (možná diferenciál, nebo nějaké ložisko) a zní to jako bych jel po krajní čáře (více tlumeně) na dálnici. V jiných rychlostech to nedělá. Auto má najeto 51 000 km. Díky

• 1 odpověď
    • 1,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem candy1827,

2.0TSI 206kw DCC, nespokojenost s původním podvozkem. Vyřešeno, objednán plug and play kit od Bilsteinu.

• Pozitivní
      • Negativní
    • 38 odpovědí
    • 15,4tis zobrazení
  18. Zdravím, mám možnost koupit pěkný Superb III 2016 v manuálu, interiérově bez chybičky, ale po kratší jízdě byl cítit divný smrad spáleniny, údajně to mělo být z brzdových destiček (?), protože auto déle stálo - je to možné, nemá někdo zkušenost? Nepojí se smrad spíš se spojkou? Díky, V.

• Díky
    • 11 odpovědí
    • 13,5tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem NikolasCZ,

Pěkný den, chtěl bych vědět, jaké pneumatiky jste dostali z výroby. Mám Sedan Style MR2017 s koly Pegasus 8Jx18" a dostal jsem pneu Hankook ventus prime 2. To je standard? Díky.

20. Zahájeno uživatelem Gastos,

Ahoj, jen tak jsem si hrál s VCDS a když jsem koukal na živé hodnoty UDS tak se mi nezdáli informace na podvozku konkrétně pravý zadní tlumič. Může mi někdo objasit přiložené foto na kterém jsou všechny hodnoty tlumičů DCC správně a jen jeden (pravý zadní) hlásí že není instalován ? auto žádnou závadu nehlásí a pamět závad taky v pořádku, děkuji

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem TG_Jirka,

Neřešil někdo náhodou už výměnu těhlic kvuli montáži větších brzd? Prvotní je asi 312mm vs 340mm..díky

22. Zahájeno uživatelem Maxim88,

Ahoj, mohl bych se zeptat, kdy jste menili sve dcc tlumice v aute? Vydrzely alespon tech jistych 140 000km.. Planuji koupit supa s timto podvozkem a zajima me, kdy jste dcc menili a kolik to stalo. Diky

• Pozitivní
    • 4 odpovědi
    • 7,7tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem jkb.horak,

Prosím o radu, už jsem bezradný... Superb 3 LK 2015 DCC podvozek. Při přejizdeni nerovnosti v režimech comfort, normal (houpavé režimy) od předku strašně mlátí, ve sportu, když je auto tvrdý absolutní ticho, občas náznak rány, ale hodně tiché. Vypozorováno ze cca po 20-30km jízdy (asi jakmile je auto dostatečně prohřáté) rány zmizí i na houpavých režimech. Objeví se pouze nahodne třeba 1x za 20km Údajně silentbloky ramen. V autorizaku jsem pouze řekl mlátí “podvozek” od předku a servisák mě zastavil a hned začal jojo, ticho, vše víme, to děla snad kazdej Superb, silentbloky se namazou a mate na 5k km klid. Namazali je a absolutně to nepomohlo,…

24. Zahájeno uživatelem Lookass87,

Ahoj, zdá se mi, že u myho trojkovýho superba je zadek vozu výš než předek, chci se zeptat jestli je to takhle normální. Díky.

• 8 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem PistaTT,

zajtra sa mi snad podari nechat auto (superb 3 sedan tdi 4x4 dsg s dcc) skontrolovat v servise, no posledne 2 dni sa mi pri beznej jazde niekolko krat stalo ze auto akoby "uskocilo" alebo "zaplavalo" z jazdnej stopy. nie je to nejako sialene vela, ale pocit "pod zadkom" je to hodne zvlastny. obavam sa, ze by sa to mohlo stat v nevhodnej chvili a mohlo by to sposobit vcelku maler. tazko sa mi to popisuje, pocitovo trochu blizke k spravaniu auta z defektom, ale je to len chvilkove / jednorazove a nasledne opatovne auto ide bez problemov v zelanej stope. avsak problem sa stal viac krat - stalo sa tak pri jazde na rovinke, aj pri jazde v zakrute, pri plynulej jazd…

• Líbí se mi
    • 21 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.