Elektrika
365 témat v tomto fóru
-
Hezký den, vyjeli jsme na delší cestu, auto nám předtím v autorizovaném servisu přezuli a dělali jarní údržbu (výměna pylového filtru, olej, dodělání druhého klíčku).. auto naplno topí, přestože máme vypnuto. Je to k nesnesení, navíc cestujeme se dvěma malými dětmi. Je sobota, takže servis bez šance. Nějaký tip, jak postupovat? Za jakoukoli reakci díky
-
- 1 odpověď
- 690 zobrazení
-
-
-
Mám ho v autě poprvé a fakt si ho pochvaluji. Lze nastavit na topení či větrání. Lze nastavit na pevný čas nebo se to ovládá přes přídavný klíček rychlost/intenzitu výhřevu lze nastavit. Dálkový ovladač funguje na dobrou vzdálenost - 7 pater v domě zcela bez problémů.
-
-
- 209 odpovědí
- 85,6tis zobrazení
- 8 sledujících
-
-
Přátelé na 5 let starém Supovi III PHEV se mi začaly ozývat praskavé zvuky z displaye.... Nejdřív jsem myslel že to vrže přístrojovka ale bylo to slyšet i po zastavení a překvapivě i po vypnutí displaye.... Na videu je to slyšet, takové to ťukání/praskání.... nejsem elektrikář ale zní to jako kdyby tam byl studený spoj nebo tak něco.... Tušíme co to může být??? 🙂 odkaz a video: https://photos.app.goo.gl/oRtrhpPz2jUESqt36
-
- 0 odpovědí
- 357 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, riešil niekto niekedy prerábku 2 zónovej klímy na 3 zónovú klímu? Poprípade neviete kto by mi to mohol spraviť ? Ďakujem.
-
- 2 odpovědi
- 442 zobrazení
-
-
caute, mam s3 2015 a neda sa mi vypnut zadne interierove stropne svetlo. stale svieti... vedeli by ste mi prosim poradit nejaku fintu ako ho vypnut? :D (pre vtipalkov - vypinace na strope som skusal) dik
-
- 10 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, přemýšlím že zakoupím diagnostiku, ale řeším jakou. Většina kódování co jsem tak koukal je VCDS a pro to budu potřebovat VAG-COM. Jsou ale tři verze a rozhoduju se mezi Standard a Max. Dokáže někdo napsat rozdíl mezi Dlouhé kódování a Automatické dlouhé kódování? Je nějaká úprava do S3, která vyžaduje automatické dlouhé kódování? Pak je tady ještě VAG CAN PRO a IMHO pouze s ním se nechá dodělat zavíraní kufru na tlačítko. To máte jako oboje diagnostiky? Díky
-
-
- 54 odpovědí
- 27,1tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Ahoj, mám Superb Combi 2018 1.6 TDI 88 kW s automatickými předními světlomety a přestaly mi svítit dálková světla. Po sepnutí páčkou se na palubní desce objeví symbol dálkových světel s "A" a podle palubní desky se i dálková světla rozsvěcují a zhasínají (podle průjezdu obcí, protijedoucích vozidel apod.), ale světla samotná nesvítí. S tímto bude pravděpodobně souviset i to, že světla nejdou zcela vypnout, ani zapnout pouze parkovací světla klasickým ovladačem pod volantem - při jeho přepínání se neděje vůbec nic. Jsou světla jako taková zralá na výměnu / repas? Může to být clonkou, jak jsem se dopátral samostudiem? 🙂 Díky moc za rady a…
-
- 1 odpověď
- 349 zobrazení
-
-
Zdravím. Mám problém s 360° kamerou na škoda superb 2022. Není to permanentná chyba. Objavuje sa len raz za čas. Ale začína mi to vadiť. Neviete kde môže byť problém? Niekedy mi napíše že kamera není k dispozícii a nejde vôbec. Inokedy len stmavnú ako možete vidieť na videu. 80% času funguje bez problémov. 20241018_173244.mp4
-
-
- 19 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Automatická parkovací brzda se při rozjezdu neodblokuje, musí se odblokovat ručně.
-
- 4 odpovědi
- 948 zobrazení
-
-
Dnes ráno jsem vysekával auto z pod ledové krusty. Zapnul jsem vyhřívání všeho - zrcátka, zadní sklo, přední skla - že to jako bude na pohodu. Zatímco manželka už měla na Mini zadní sklo úplně rozmrzlé já na supu ani jedno sklo. Jediný čím si auto nepošramotilo reputaci byly ty zrcátka. Po odlomení ledu ze zadního skla v něm byly vroubky v místech kudy vede drát. Takže to něco dělá. U čelního skla se to jen odlouplo od skla, ale dál roztát se tomu nechtělo. Poradil by mi někdo s diagnostikou? Zadní změřím multimetrem na napětí a odpor, ale jak postupovat u toho předního? Změřit kontakty pod relé a také to relé prověřit? Pojistka vypadá, že je sdílená pro celou klimatizaci…
-
-
- 23 odpovědí
- 8,3tis zobrazení
-
-
-
Ahoj chtěl bych se zeptat zda nemáte někdo prosím návod na dokodování Čtení dopravních značek (VCDS) Lane Assist mám (velkou kameru) díky moc :-)
-
-
- 8 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Začínám se učit s ACC a lane assistem. Zkouším pár dní. A mám pár dotazů, hledal jsem tu horem dolem ale vlákno nevidím. 1) Po zastavení ACC napíše že je připraven se rozjet ale to vydrží odhadem max 5s pak už musím šlápnout na plyn. V koloně co zastavuje hrozně otravný. Zdá se že oficiálně to přenastavit nejde. Je nějaký fígl případně OBD cesta jak tohle změnit? Zkoušeli jste to někdo? 2) Má tam být funkce "jízda v koloně" a ani dle manuálu ani dle webu jsme nepochopil co to je, nebo o co je to víc než jen prostě kombinace ACC+ lane assist. 3) Zkoušeli jste někdo obejít nutnost šahat na volant u lane assistu? Máte nějakou "falešnou ruk…
-
-
- 22 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Nevíte někdo, jak funguje nové USB u zrcátka, co se dá objednat do SIII fl? Kdy se zapíná a kdy vypíná? S nastartováním, při odemčení nebo je napájené stále?
-
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, dnes jsem chtěl vyzkoušet Webasto a zjistil jsem, že se zapálí a chvíli (cca1 min) jede. Následně přestane hořet s tím, že opět cca po 2 min. znovu zapálí a opět po chvíli zhasne a nahlásí závadu. Viz. obr. Oběhové čerpadlo jede, tedy aspoň se tak tváří, (při provozu v ruce vrní) trubky vedouc k topení od Webasta jsou taky horké. Jestli někdo řešil podobnou závadu, tak prosím o pomoc.
-
- 5 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj nesetkali jste se někdo s těmito chybami? Dnes jsem se byl podívat na koupi Superba 2,0tdi 110 kw manuál 2018. Najeto 127tis.km na radiu se ukázal Front assist nedostupný tak jsem to napojil na diagnostiku a ukázala tyto chyby. Jedná se o superb 2,0tdi manuál 110kw 2018 najeto 127tis km. Prodávající tvrdí že to může způsobit slabé napětí baterie, která je původní. Auto jelo v pořádku i po mechanické stránce bylo vše ok, jen nějak nikde nemužu najít tyto chyby a nerad bych zjistil po koupi že mě čekají další nákladné investice. Tak pokud by se už někdo setkal s nefunkčním Front za každou radu budu rád.
-
-
- 4 odpovědi
- 19,6tis zobrazení
-
-
Cau chtel jsem se zeptat co vsechno obnasi dodelat LANE ASSISTANT INTELLIGENT LIGHT ASSISTANT" staci jen nejak nakodovat
-
-
- 66 odpovědí
- 27,7tis zobrazení
- 6 sledujících
-
-
Zdravím! Už třetí den se potýkám s divným problémem : Zamknu dveře auta dálkovým ovladačem, auto se zamkne sklopí se srcátka odejdu a když příjdu odemknu zase dálkovým ovladačem odklopí se zrcátka auto se odemkne, tedy všechny dveře, až na dveře u řidiče když vezmu za kliku, tak to 3x zabliká a dveře zůstávají zamčeny. Poradí mi někdo co jsem udělal špatně ? Nebo co s tím mám udělat? Jo a mám kessy ovladač. Děkuji.
-
- 2 odpovědi
- 798 zobrazení
-
-
Ahoj,chtěl jsem se zeptat na zapojení osvíceni USB C konektoru. nemám totiž přívod na osvětlení mínus a plusový kontakt tak jak je na obrázků.díval jsem se totiž na ALI a kupuje se cely komplet kabel.akorát nevím u MiB 2.5 co mam Columbus jestli to může být zapojeno na zeleném konektoru na čísle 3 a 4.děkuji za rady.
-
-
- 4 odpovědi
- 982 zobrazení
-
-
Ahoj, může mi někdo poradit proč mi pořád vypadávají asistenti na vyparkování a mrtvý úhel. Když nastartuji tak je zapnu, ale pak když znovu nastartuji tak jsou vyplé, nebo když dám zpatečku tak okamžitě vypadnou. Díky Láďa
-
-
- 63 odpovědí
- 39,8tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Ahoj, pravdepodobne mam vadny spoj na niektorom zadnom parkovacom snimaci, chcel by som ich precistit, robil to niekto, neviem ci je nutne niektoru cast zhadzovat a ako, alebo sa tam da dostat aj nejakym inym sposobom?
-
- 6 odpovědí
- 726 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Je mozne dohladat niekde na internete, aka alebo ake su aktualne verzie riadiacich jednotiek vo vozidle? Potrebujem zistit, ci je na jednotke nejaka aktualnejsia verzia ako mam bez toho, aby som chodil po servisoch, pripadne robi niekto tieto aktualizacie? Dakujem
-
- 1 odpověď
- 369 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, auto mi nahlásilo vybitou baterii v klíči (Kessy klíč pro Superb 3), tak jsem koupil baterie cr2032 Varta a baterii vyměnil. Od té doby ale na klíči pořád svítí dioda, zkoušel jsem i vyměnit baterii za jinou, ale beze změny. Nikde jsem o tom nic nenašel. Klíč auto odemkne, zamkne, ale mám obavy, aby se nějak rychle nevybíjel... s autem potřebuju jet zítra do zahraničí, vezmu si samozřejmě náhradní klíč, ale tohle bych chtěl vyřešit, jestli to nějaké snadné řešení má...
-
- 6 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den, mohl by mi nekdo prosim zaslat elektricke schema zapojeni zadni kamery 3V0 827 566 N do Superbu kombi rocnik 02/2017? Kodovani neni problem jen bych potreboval vedet presne kam co napojit, mam radio kolumbus s mechanickymi tlacitky, vidim tam dva CANy, pak plus a minus ktere jde dopredu a pak jeste dva kabely na signal, dekuju za pomoc
-
-
- 7 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Tak mám první vážnější problém. Přestala fungovat ruční brzda a zároveň s tím to píše, že nefunguje žádný asistent. S autem jsem zastavil u výdejního okénka a z auta se začal linout hlasitý přerušovaný vrzavý zvuk, který přestal potom co jsem s autem maličko popojel. Auto jsem vypnul a zapnul, hlášky nic, brzda jako že jde zapnout a po chvilce opět vyskákalo všechno jako předtím. Teď už to křičí hned při spuštění. Máte někdo podobnou zkušenost, případně tip co s tím, nebo je to rovnou na servis. Auto má najeto 2 300 km a zdravotní karta v MyŠKODA tvrdí, že je všechno OK.
-
-
- 21 odpovědí
- 17,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, nově jsem pořídil SIII 7/2019 s elektrickým ovládáním sedadel a zrcátek (a pamětí v klíči). Dneska jsem zjistil, že se prakticky vůbec nedokážu domluvit s ovládáním zpětných zrcátek. Ať mám ovladač v poloze L nebo R, joystick v 95% případů nereaguje vůbec, a/nebo ovládá vždy jen pravé okno a/nebo otáčí zrcátko jen nahoru do nebe, nikdy ne zpátky dolů. Stejně tak poloha pro sklopení zrcátek funguje velmi vzácně. Jediná cesta jak to napravit je pohnout zrcátkem rukou, nebo použít paměť sedadla č. 1 (na kterou jsem zatím ani nesáhl), což vrátí zrcátka do přijatelné polohy. V infotainmentu jsem zkoušel vypnout/zapnout u zrcátek synchronizaci, skl…
-
-
- 9 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-