Motor 2.0 TDI
165 témat v tomto fóru
-
Úprava od výborné firmy profituning Výsledek: 135KW či 185k a 390Nm
-
-
- 236 odpovědí
- 107,3tis zobrazení
- 9 sledujících
-
-
-
shanim but ridici jednotku pro motor DFH 140KW manual bez ABBLUE immo OFF 2016-19 a nebo ridici jednotku+tachometer+immo z klice a nebo machra coby co by dokazal prehrat ridici jednotku z crlb 110kw na dfha 140kw ...dekuji za kazdou pomoct 😇
-
- 1 odpověď
- 604 zobrazení
-
-
Ahojte, pred tyzdnom som kupil superb v nemecku z predajne skoda, superb 2016, limuzina, 2.0 tdi 140kw dsg laurin klement, dnes som zapocul akesi hrkotanie, ked stojim pred autom ide to z lavej strany, niekto rady co skontrolovat? nemam momentalne moznost ist do servisu a bojim sa ci to vydrzi, auto ma 97 000km. dakujem.
-
-
- 75 odpovědí
- 63,1tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Dobrý den kolegové, na mém autě se začaly objevovat při studeném startu podivné pískavé zvuky. Chci se zeptat jestli má někdo podobnou zkušenost nebo mám to "štěstí" jen já. V servisu to řeší už třetí týden, takže předpokládám že to nebude nějaká prkotina typu přidřená napínací kladka apod. Za tipy předem děkuji.
-
-
- 41 odpovědí
- 32,7tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
zdravim, hledal sem ale nenasel, jde zjistit jestli je u meho auta nadobka chl.kappaliny ktera obsahuje nejaky ten "sacek" ktery rad praskal a ucpaval vsechno mozne ? je to superb po faceliftu, rok 8/2019, motor 2,0tdi 140kw, je ten sacek viditelny v nadobe okem nebo je nekde zalisovany a schovany ? diky
-
-
- 5 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, u Supa III jsem tohle téma nikde nenašel, takže tedy: jak je to s předehříváním motoru? Vím, že je to klasická a dlouze probíraná otázka všeobecně, ale rád bych si ujasnil jak je to s těmito novými TDI motory. Při prodeji mi bylo řečeno, že předehřívat nemám, že mám raději rovnou vyjet ale ze začátku to moc "neknedlit". Mažou se ty motory lépe když se s nimi rovnou jede, než kdyby to běželo na volnoběh? Díky moc
-
-
- 172 odpovědí
- 56,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Internet a autoservis mě ujišťuje že jde jen o softwarovou chybu! Ve zdravotní kartě na škoda connect nic není vše ok. Prý to zmizí samo. Nádržka dolita do plna. Má někdo zkušenost?
-
- 15 odpovědí
- 39,4tis zobrazení
-
-
Ahojte. Aku ma funkciu elektricka vodna pumpa? Mam na nej pravdepodobne poruchu, a teraz neviem ci je urgentne ju dat do servisu, lebo porucha sa mi objavi, potom zmizne a takto dookola. Servisak mi povedal, ze mam prist ked bude svietit, ked som to uz par krat planoval, zhasla. Chcem pockat dlhsiu dobu ked bude svietit, cca nejaky tyzden, dva, ale neviem ci tam nemozem nieco poskodit. Mate s tym nejake skusenosti?
-
- 6 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nemáte prosím někdo návod na nastavení polohy vyvažovacích hřídelí. Dělám kompletní go - repas motoru po najetí 780k .Návod jsem si tady stáhnul , vyvažovací hřídel tam není.
-
- 10 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte vie niekto ako sa dá, prípadne kto robí na SK nastavenie citlivosť plynového pedálu superb 3 2022?
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravim, chtel jsem se zeptat jestli nekdo netusite zda existoval superb 2.0 tdi 110kw se 7. rychlostnim dsg a zaroven bez vstrikovani mocoviny ad blue ? Chtel bych verzi bez ad blue a tyto verze jsem zatim nasel jen se 6. rychlostnim dsg. Popripade, zda mate zkušenosti jaka z techto dsg prevodovek je lepsi. Napriklad ve spolehlivosti, spotrebe a realnem provozu, diky.
-
-
- 21 odpovědí
- 18tis zobrazení
-
-
Prosím nemáte někdo zkušenost.... Superb III 2,0Tdi 110kw dsg nejede přes 180km/h (zimní pneu?) Někde jsem se dočetl,že to dělá při regeneraci dpf?
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtel bych se zeptat zda tu mate nekdo zkusenosti/doporuceni na dekarbonizaci motoru. Nedavno jsem koupil trojkovy Superb v 110kW, co mel najeto behem 3.5 let 110 tisic (dle vseho prevazne dalnice a rad bych ho udrzel co nejdele pri zivote. Hned po koupi jsem navic vymenil motorovy olej, vsechny filtry, olej v DSG (ktery byl mmchdm po 110t km jeste pry ve velmi dobrem stavu na ten najezd) a vymenil komplet rozvody. Puvodne motorovy olej samozrejme longlife intervaly kolem 30t km (ted chci drzet 15t/1r). Nyni premyslim, jestli ma jeste smysl nejak cistit motor, nebo bude stacit obcas do nafty dolit aditivum, motor obcasne vytacet a melo by to byt ok? Dik za rady.
-
-
- 21 odpovědí
- 13,3tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Zdravim, mám Superba III 2.0 TDI 140kw rok 2015 a poslední dobou mám problém se špatným prvním startem, pak už auto startuje úplně normálně a je jedno jestli je motor zahřátý nebo studený, ale jak stojí déle ( aspoň 10-12h ) tak ten první start točí, ale nechytne až tak na po třetí.... Jako když tam není nafta... Auto ještě v záruce, bylo týden v servisu, ale na nic nepřišli... Předem díky za tip...
-
-
- 32 odpovědí
- 45,2tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Ahoj, mám Superba 2018 předokolku v manuálu 110kw 2.0tdi. Auto má najeto 125 000km a mám problém, že když se auto už lehce ohřeje a pomalu se rozjížďím, nebo popojíždim na 1. tak asi v půlce spojky auto zaškube, nebo cuká dokud nepustím úplně spojku. Když dám plnej plyn na 1. nebo 2. tak spojka neprokluzuje. Dělá to jen při rozjíždění, za jízdy je vše v pořádku a studené to nedělá. Nevíte čím by to mohlo být? Díky za odpověďi.
-
- 9 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj na diag mám chybu P0028 8E intake valve control solenoid, bank 2 range/performance system, nevíte někdo co by to mohlo být? Na fóru jsem nic nenašel... Diky motor dfga
-
- 0 odpovědí
- 856 zobrazení
-
-
Zdravím. Cestu z práce mám dost z kopce tak využívám funkce plachtění v eko módu (vyhodí to kvalt) ale dnes z práce to ani jednou kvalt nevyhodilo a když jsem dojel domu (trasa 15km po městě takže rychlostí 60-70km/h) tak sahara jela na plný pecky ještě 5 minut. Venku bylo 13°C. Přes léto bylo teplo a sahara nic ale teď toto. Máte tušení proč nešla funkce plachtění a proč po banální cestě běžela sahara po vypnutí motoru jako blázen ? Díky za názory. Škoda Superb 2020 2.0 TDI 140kW automat
-
-
- 15 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim obcas sa mi stava s dsg hlavne za studena pri zoslapnuty plynu sklbne auto a stane sa ze zacnu kolisat otacky az zdochne motor musim znova nastartovat. Potom to uz nerobi len pri prvom rozbehu za studena
-
- 4 odpovědi
- 5tis zobrazení
-
-
Ahojte, prednedávnom som kúpil auto a pri asi 1100 otáčkach začne auto vydávať zvuk s nízkym tónom. Ťažko sa to opisuje preto prikladám video. Neviete čo by to mohlo byť? Robí to na neutráli aj keď je zaradená rýchlosť, pri státi na mieste aj pri pohybe a väčšinou len keď je stlačený plyn, no párkrát som ho už započul aj bez plynu pri rýchlosti okolo 50 km/h. Pri vypnutej klimatizácii sa to deje tiež. Motor je 2.0 TDI CR 110kW, 6-stupňová DSG prevodovka, modelový rok 2016. Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?v=DPM4KIdDazs Ďakujem za všetky odpovede.
-
-
- 10 odpovědí
- 11,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, chtěl jsem se zeptat DSG mi řadí bych řekl hezky a plynule, ale občas při dojiždění před zatáčku, když brzdím motorem a podřadí z 3 na 2 tak je to někdy takové uskákané, někdy naopak hladce podřadí ale když pak lehce opřu nohu o plyn třeba na kruháči tak je to stejné... nemyslím si že je to DSG jako takovou jako spíš velkým odporem motoru, kdy nemám ten mod převodovky kdy auto plachti. V podstate to same se mi deje na druhem aute s manualem kdyz si nedam tolik zalezet na pousteni spojky. Kdyz je rychlost uz moc mala tak je to bez problemu protoze to vyrovna prokluzem spojky.
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Nenašiel som v téme o Superboch nič ohľadom výmeny rozvodov. Takže je tu niekto kto to už absolvoval??? Aký je interval výmeny?? Docital som sa že údajne su na motore 2 vodné pumpy, jedna klasika a druha nejaka pomocná. Vie niekto niečo viac k tejto téme??
-
-
- 37 odpovědí
- 89tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Z motoru v okolí rozvodů se mi začal ozvat tento zvuk viz video. Rozvody 14 dní po výměně. Při zahřátí zvuk téměř zmizí. Je potřeba se trošku zaposlouchat. Díky za rady IMG_0080.MOV
-
- 8 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Hoj, auto normálně funguje, i v mrazech startuje normálně, nicméně se občas stane, že startuje opravdu velmi zdlouhavě, mnohokrát točí než chytně. Co jsem vypozoroval, tak nikdy to není při ranním studeném startu, ale ani když je auto zahřáté delší jízdou. Spíš když ráno někam krátce popojedu a potom chci za určitou dobu startovat znova. Otázka je jasná - mám to nějak řešit, nebo máte někdo tip v čem by mohl být problém? je to 110 kw dsg.
-
-
- 2 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravím. Nezná někdo konstrukční rozdíly mezi verzemi 140Kw ? Mám DDAA a má odost "traktorovitější" projev než dva DFCA, ve kterých jsem se svezl. Až mi připomíná zvuk starých PDček víc než CBAB Commonrailu, co jsem měl naposled v Passatu B6. Mám 110000 najeto, rok 2015 Díky
-
-
- 3 odpovědi
- 10,5tis zobrazení
-
-
Ahojte a vopred dakujem za jednoduchu odpoved na otazku. Na ktorom valci je na uvedeny motor zhavic s tlakovym cidlom? Idem menit 3x bez tohto cidla, ale 4.je udajne s nejakym cidlom. Na ktorom sa nachadza? Auto momentalne nemam k dispozicii, neviem sa pozriet. Vdaka.
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-