1.5 TSI
24 témat v tomto fóru
-
Zdravím pánové, auto mám od listopadu a rád bych se zeptal ostatních na projev motoru ve dvouválcovém režimu. Nejen, že každé ubrání plynu ihned vypíná 2 válce, takže jízda na pohodu víceméně znamená neustálé přepínání, což by ani tak nevadilo, nemyslet na to, co to udělá za pár let, ale co je naprosto otravné, tak to je dunivý nízkofrekvenční zvuk a vibrace motoru kolem 2 tisíc otáček při mírném záběru (typicky např. město, 50km/h do mírného kopce na trojku, asi tak na hraně toho, než se motor přepne na 4 válce). Při zkušební jízdě (krátká, kdy jsem se soustředil na jiné věci) jsem to nezaznamenal, v recenzích i zde na fóru někteří píší, že nepoznají, jestli motor je…
-
-
- 118 odpovědí
- 90,7tis zobrazení
- 12 sledujících
-
-
-
V tomto tématu se můžete rozepsat podrobně o spotřebách. Ideální je napsat údaje z PP (průměrná spotřeba, průměrná rychlost, ujetá vzdálenost, doba jízdy - ideálně foto), popsat ujeté trasy a styl jízdy. A nakonec konfrontovat průměrnou spotřebu podle PP s výpočtem podle ujeté vzdálenosti a načerpaného paliva.
-
-
- 300 odpovědí
- 115,8tis zobrazení
- 8 sledujících
-
-
Další podrobnosti o tomto novém benzínovém motoru lze nalézt v článku: "Der neue 1,5-l-Vierzylinder-TSI-Motor von Volkswagen" _ Motortechnische Zeitschrift (MTZ) č. 02/2017 Der neue 1,5-l-Vierzylinder-TSI-Motor von Volkswagen.pdf
-
-
- 61 odpovědí
- 87,5tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Ahojte Kedy sa chystate na 1.vymenu oleja? niekto ide po 1000km, niekto 5000km a niekto to nechava na servisny interval. Zaujima ma tiez ake mate v CR servisne intervaly? Aky olej lejete dnu, ak ste si uz niekde kupili a kde ste kupili hoc aj filter by ma zaujimalo, Dakujem kazdemu za rady,postrehy, napady...
-
-
- 228 odpovědí
- 117,4tis zobrazení
- 8 sledujících
-
-
Nazdar Karoqáci, nemá niekto náhodou skúsenosť s touto chybou? Auto mám od 07/2019 a chyba sa mi zobrazila už po 3 krát. Vždy je to pri studenom štarte (ráno pri 10-25 stupňoch celzia). V servise som im o chybe povedal pri prehrávaní nového softu RJ (nemal som klokana), ale odpoveď bola zarážajúca. Vraj som mal málinko paliva v nádrži. Mal som určite 1/3 ale nedali si povedať. Na videu je vidieť, ako málo paliva vlastne mám. Chybu vraj zaznamenanú našli v riadiacej jednotke (len jednu, pritom mi to spravilo už druhý krát) ale nič nebudú robiť, lebo s novým softom sa chyba pravdepodobne neobjaví. A JEJDA! Takže opätovná návšteva servisu ma neminie. Ďakujem za rady. …
-
-
- 23 odpovědí
- 17,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj všem, prolezl jsem všechno co se týče 1.5 TSI 110kw. V loni jsme si nakonfigurovali Karoq Sportline 1.5 TSI 110 kW r.v 2023/4, nájezd 14 xxx. V neděli ráno když jsem nastartoval, jsem zpozorovál fakt nepříjemný zvuk z pod auta, ve vnitř nebylo nic slyšet, absolutní ticho. Nejvíc to šlo slyšet na straně spolujezdce jako by od rozvodů. Nic méně jak jsem dojel do práce a vylezl ven z auta tak bylo ticho, ale jen cca 30s pak to začalo znova sice už to nebylo tak hlasité ale šlo to slyšet. Včera jsem byl v atorizáků a technik říká že to bude asi palivové potrubí, otevřel kapotu a pak se na mě podíval a říká..., tak to nebude palivové potrubí, tak se ho ptám, tak co t…
-
- 6 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím,už jte se někdo prosím setkal s touto zavadou?
-
- 0 odpovědí
- 509 zobrazení
- 1 sledující
-
-
V těchto mrazivých dnech se mi špatně zahřívá motor. Jedu do kopce ohřeje se tak do půlky, jízda z kopce teplota klesne téměř k nule. Motor 1.5TSI DSG, jedu sice jen 10 km ale přece jen si myslím, že by teplota měla spíše stoupat a určitě ne kolísat, pokud jsou v pořádku termostaty?
-
-
- 14 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
jake mate skusenosti pri studenem rozjezdu.motor ma prodlevu na plyn-skube.
-
-
- 1,3tis odpovědí
- 360,4tis zobrazení
- 14 sledujících
-
-
Ahojte, mam cerstveho Karoqa 1.5 TSI DSG Style, vyroba cca 2/2023, zatial spokojnost, ale velmi ma prekvapilo, ze nema ziadny kryt motora :) Predajca povedal, ze je to ok a teraz to uz maju tak vsetky modely... Ale co som pozeral nejake videa, vacsina z roku 2022/testovacky, rozne verzie - tak vsetky mali normalne kryt motora. Byvam v lokalite pri lese, kde som si v 2kovej Oktavke uz nasiel v motore kusky chleba/slaninu/semienka ... :D a to v Oktavke mam normalne kryt motora, baterky a tiez aj spodny kryt motora. Takze sa teraz bojim, aby nejake kuny/lasice nemali zjednoduseny pristup ku kablom, vid obr. Takze pani, otaz…
-
-
- 11 odpovědí
- 9,6tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Zážehový motor1.5 TSI evo2 znamená ještě vyšší účinnost a nižší emise pro globální motor koncernu Volkswagen. Kompaktní čtyřválec je neustále vyvíjen. Výsledkem jsou výrazné výhody ve spotřebě paliva a velmi dynamická odezva. Stojí za zmínku zejména deaktivace válců ACTplus, čištění výfukových plynů na bázi motoru a moderní spalovací proces TSI-Evo. Nová high-tech jednotka kombinuje vysokou účinnost a vysoký výkon Další optimalizované základní motory pro mnoho modelů koncernu Volkswagen se 110 kW (150 k) Nová jednotka je určena i pro paliva s obnovitelnými složkami Kompaktní motory TSI jsou instalovány v továrnách po celém světě Vyš…
-
-
- 7 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Zdravím místní odborníky a ladiče. Nechal jsem si cca před 14-ti dny u svého auta s motorem 1.5TSI 110kw@250nm změřit výkon na Jarově, protože se mi nezdála a stále nezdá dynamika 0-100 = 11s (v papírech 8,3s) a 80-120 na trojku = 7s což je prostě bída. Podobná koncernová auta dle videí na youtube jedou prostě lépe. Výsledek měření je 128kw, nicméně když jsem se o problematiku měření začal více zajímat vyrojili se následující pochybnosti, které mi nikdo nebyl doteď schopen objasnit. Z měření mám takový pocit, hlavně se na nic se neptat, rychle změřit a jet pryč. Většina odpovědí technika byla, že se na to nikdo ještě neptal, že neví. 1) Měření je zkresleno tím…
-
-
- 33 odpovědí
- 15,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím majitele Karoqů...:) Nesetkali jste se u svého Karoqa s drnčením palivového potrubí...? Je to vždy slyšet v garáži, když je ticho, otáčky kolem těch 850 ot/min...? Stejný problém se řeší i zde u Škoda Scala: https://forum.skodahome.cz/topic/149025-klepání-z-motorového-prostoru-při-volnoběhu/page/2/#comments Já bohužel musím říct, že servis "závadu" potvrdil, ale bohužel neodstranil...Škodovka prý nemá v papírech napsáno co s tím dělat... Zatím neznámá chyba. Jedná se o klepání palivového potrubí a vše rezonuje na stejné frekvenci jako palivový filtr (ta malá řerná krabička), pokud se na ní přiloží ruka, tak je to cítit, jak to rezonuje, přepouští.. neb…
-
- 23 odpovědí
- 13tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Ahoj, má niekto skúsenosti alebo vie poradiť čo by mohlo spôsobovať ten hluk pri zhasnutí ale je počuť aj pri štarte motora? Jediné čo je vidno že sa v momente zvuku pohne hadica odvetrania hlavy....brzda celý čas stlačená... Je to počuť až do kokpitu. Ďakujem 20240828_174607000_iOS.mp4
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravim, mam zvlastny problem, ktory sa prejavil hned od kupy noveho auta. Jedna sa o Karoq 2023 1.5tsi 110kw 7st DSG sport line. Pri udrziavacej jazde ( najcastejsie okolo 50-60km/h, 1700-1800rpm ) auto vydava pisklavy zvuk ( zvuk v prilohe ). Zvuk sa objavi len pri presnej polohe plynoveho pedalu, tj staci len trosku pridat alebo ubrat a zvuk sa hned strati. Akonahle sa pedal dostane na tu "carovnu" poziciu zvuk sa vrati. Zvuk je stabilny nemeni ton a nesmierne otravny. Mam pocit ze pri vlhkom pocasi je zvuk intenzivnejsi. Zvuk sa prejavuje na roznych rychlostnych stupnoch a jedno ci je v automate alebo manuale. Auto bolo v servise kde problem potvrdi…
-
-
- 38 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Zdravím, jazdím Karoq 1,5TSI DSG od 10/2018. Najazdených 40tis. km. Po naštartovaní studeného alebo aj zohriateho motoru po cca 40 min státí kolíšu otáčky od 800 do 1800. Motor má pritom samozrejme aj veľmi podivný zvuk. Stretol sa s tým niekto a viete o aký problém sa jedná. V servise sa tvária, že je všetko v poriadku, pretože diagnostika nič neukázala.
-
-
- 19 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Mam dva týdny roční Škodu karoq s DSG 7 převodovkou vše funguje jak má radi dobře a plynule.Vcera jsem se rozjížděl v prudším kopci a ozval se od motoru takový divný zvuk dnes jsem to znova zkusil a to samé.Kdyz je mírný kopec tak je vše v pořádku.Auto má najeto 4500km.Nema někdo podobné zkušenosti. VID_20210609_055438.mp4
-
- 2 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Vše co se týká nově montovaných filtrů pevných částic pro benzínové přímovstřikové motory. Tady je na úvod velmi zajímavý článek s vysvětlením rozdílů mezi DPF a GPF. GPF - částicový filtr pro zážehové motory
-
-
- 7 odpovědí
- 27,6tis zobrazení
-
-
-
Aku mate skusenost ked po zapnuti kluca zapalovania sa ozve z motora (spod plastoveho krytu vrchu kde sa dolieva olej) take cukanie. Ako keby spinali nijake elektromagnety. Mam manualnu prevodovku, ale to by asi malo byt vsade to iste. Ozve sa to aj ked potom vypnem zapalovanie ale menej. VID_20180603_095741.mp4
-
-
- 2 odpovědi
- 6,6tis zobrazení
-
-
Za sebe musím říct, že na škodovku je 1,5 TSI překvapivě tichý, skoro o něm nevím. Trochu mě vadí podivný ryk od výfuku. Nic strašného, ale přeci jen to kazí dojem. Má někdo podobnou zkušenost?
-
- 2 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
Rozmýšľa niekto nad zvýšením výkonu? Poznáte niekoho kto ma s tým skúsenosť 1.5l 110kw?
-
- 4 odpovědi
- 10,4tis zobrazení
-
-
Ještě se mi asi dvakrát stala taková podobná věc, Motor vůbec nereagoval na plyn, tzn. ani nevytočil otáčky. Při teplotách pod nulou, hned po startu, jednou na zpátečku, jednou na D. Plyn na podlaze, a motor si sevelil u 900 otacek..., zadna kontrolka nezasvitila, auto se tvarilo ze se nic nedeje. Stalo se to někomu?
-
-
- 9 odpovědí
- 11,6tis zobrazení
-