Motor 1.5 TSI
34 témat v tomto fóru
-
Při jakem počtu km/let jste měnili rozvody na tomto motoru ? A případně na kolik vás to vyšlo? Mám kod motoru DADA a nikde to nejsem schopnej dohledat. Ani v autorizáku mi to nebyly schopni říct. Existuje někde servisní příručka pro tento motor kde by bylo napsano co se pri kolika km/letech má dělat ? Díky za odpovědi
-
-
- 75 odpovědí
- 52,7tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Zdarec, byl jsem teď měnit olej u svého auta. Bohužel jsem nestihl v prosinci 15K km a měnil jsem až skoro v 18K po roce a jednom měsíci. Každopádně interval je z výroby stanovený na 30K nebo 2 roky. Co mě ale překvapilo, že i při zkrácení intervalu mi v autorizáku nedali levnější olej, ale tvrdili, že pro 1.5 tsi musí použít 0w-20, stejně jako při výměně po 30K. Takže pro představu odcházím s účtem na 4 850 Kč za pouhou výměnu oleje. Za 12 000 km mě to čeká znovu spolu s garanční prohlídkou. ?
-
-
- 115 odpovědí
- 130,4tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Obecné informace o tomto motoru. S variantou 96 kW se údajně do OIII nepočítá. Takže tím pádem tam variabilní geometrie regulace turba nebude. Motor 1.5 TSI (EA211 evo).pdf SM - 1.5 TSI.pdf
-
-
- 148 odpovědí
- 121,7tis zobrazení
- 8 sledujících
-
-
-
V tomto tématu se můžete rozepsat podrobně o spotřebách. Ideální je napsat údaje z PP (průměrná spotřeba, průměrná rychlost, ujetá vzdálenost, doba jízdy - ideálně foto), popsat ujeté trasy a styl jízdy. A nakonec konfrontovat průměrnou spotřebu podle PP s výpočtem podle ujeté vzdálenosti a načerpaného paliva.
-
-
- 78 odpovědí
- 46,6tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
VID20240203150922.mp4 Dobrý den, koupil jsem Octavii 3, s motorem 1.5 tsi, najeto 95 000 km. Mechanik mě upozornil na zvýšenou hlučnost motoru "cvakání", cca prvních 30 vteřin u studeného startu. Má podezření na vadný přesuvník vačkového hřídele. Ve Škodovce tvrdí, že je ten hluk normální, mi to teda úplně normální nepříjde. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji.
-
-
- 10 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahojte, stretol sa s tym niekto? Nikto mi nevedel povedať co to je a v autorizaku mi povedali ze to záleží od kusu a nemam to riesit. Ked stojim na mieste a pridavam plyn tak mi tam nieco klepka. Auto ma 72tis km. Stretol sa s stym uz niekto? Ked idem cca 30-40km/h tak auto pocut chraplave zvuky z podvozka. Ďakujem za kazdy koment. Môj film 2.mp4
-
-
- 18 odpovědí
- 4tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Dobrý deň. Chcem sa opýtať na problém s motorom 1.5 tsi 110kw Evo 2 s vypínaním 2 valcov. Problém spočíva v hlučnosti. Pri vchode na 2 valce pri rýchlosti 80km/h alebo viac sa ozýva dunivý zvuk. S motorom nie sú iné problémy len zvýšená hlučnosť. V nižších rýchlostiach alebo pri vchode na 4 toto dunenie nepočuť. Za odpoveď vopred ďakujem
-
- 3 odpovědi
- 441 zobrazení
-
-
Skoda Octavia III, rv 2018, 1.5 TSI, najezd 71k Asi pred tremi tydny jsem si vsiml ze po nastartovani je motor slyset daleko vic nez predtim (hlavne vibrace..), otacky se vzdycky vysplhaji na 1000 i kdyz vyplnu klimu. Deje se to take i po zahrati motoru, ne jenom za studena. Vypnu klimu, zadny rozdil. Mel jsem pravidelnou prohlidku, tak jsem se na to zeptal, zapojili na diagnostiku, nic nenasli, rikali ze normalni. Ptal jsem se u mistniho servisu, rikali ze to normalni moc neni, pokud to neklesa pod 1000, hlavne pokud to predtim fungovalo a divili se ze Skoda servis s tim nic nechce delat. Mam jeste 30k km a 2 roky zaruku, tak nevim jestli se do to…
-
- 4 odpovědi
- 4,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, chtěl bych znát názor zdejších zkušených lidi na “podfukování”, které pozoruji při prudkém sešlápnutí plynu. Pozoruji to hlavně na místě, při jízdě to neregistruji. 1.5tsi DADA, 69000km najeto, po výměně intercooleru - byl KO a voda skrz něj tekla do sání. Tlaky ventilů jsou ok. Auto jede pocitově v pohodě. RJ žádné chyby. Tento zvuk to dělalo před a dělá to i po výměně intercooleru viz videa. Setkal se s tím někdo? Je to vlastnost? Případně máte tip co by to mohlo být? Diky moc! IMG_1188.mov IMG_1195.mov
-
- 0 odpovědí
- 443 zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj. Jak to máte s vibracema ve voze? Já mám na volnoběh, a nebo pokud přidám na cca. 1200 ot. Takový brnění do volantu, a je to zřetelné i na sedadle spolujezdce a nebo madle ve dveřích. Není to tedy zas až tak hrozné, ale v porovnání např. s1.2 tsi 66kw je to o dost výraznější. Předem dík za každou odpověd
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj rád bych se na vás obrátil a budu rád za vaše odpovědi. Jednou za půl roku při startu zůstane svítit epc mám 1.5 tsi. Když svítí epc motor zhasnu a znova nastartují vše je v pořádku chladící kapalinu jsem dolival vloni na jaře jen mezi rysky od té doby není žádný únik. V září jsem kupoval novou baterii a začátkem listopadu jsem byl na geometrii a nebyl zaznamenán žádný únik. 6.11 se mě stálo opět to samé epc zapl vypl a vše ok toto mě napsala diagnostika říkám si jestli není vadné čidlo protože kontrolka epc se nikdy nerožne během jízdy teplota motoru je stále 90 stupňů. Nekolísá nic. Auto je vyrobené 2019 s nájezdem 67.000 děkuji všem za pomoc. Epc se rožlo včera…
-
- 2 odpovědi
- 575 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdarec, na své O3 FL 1.5 TSI mám najeto něco málo přes 100 tisíc a v poslední době pozoruju takové cukání. Stává se to jak u teplého, tak studeného motoru a vypozoroval jsem, že je to scénář, kdy mám přidáno minimum plynu, kdy to jen tak lehce "lechtám". Typicky třeba na 3jku nebo 4ku v mírném stoupání v 50 km/h to cuká nejvíc. Na druhou stranu třeba i při dálničních 130, kdy to na 6tku člověk na plynu jen lechtá to dělá pocitově taky. Nevím, jak to přesně popsat, ale je to jakoby nekonstantní přenos výkonu, který má jakoby malé propady. Nedávno mi měnili odvětrání klikové hřídele, dívali jsme se do diagnostiky do chyb a nic tam neby…
-
-
- 7 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, dokázal by mi někdo prosím identifikovat ten kovový díl na fotce a odkud a kam vede ta gumová hadice? Je to součást sání motoru nebo turba? Moc děkuji Peter
-
- 3 odpovědi
- 872 zobrazení
-
-
Ahoj, mám Octavii 3 facelift 1.5 TSI a při sešlápnutí plynu něco klepe v motorovém prostoru. Na volnoběh to nedělá. Má někdo s tímhle zkušenosti? Diky
-
-
- 2 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravím mám sice vw Golf7 stejny jako octavia 3fl s motorem 1.5tsi 110kw Dada najeto cca 140tis. A mám občasnou chybu p0420(nízká účinnost katalyzátor řady 1) když tankuji 100 octan benzín tak se chyba objeví po 700 když 95 tak často. Vždy tankuji plnou nádrž. Po čem jít? Nezdá se mi,že by katalyzátor byl KO. I když kontrolka svítí tak auto jede naprosto normálně. Auto jde na úpravu Sw motoru přímo do Vw. Děkuji za rady.
-
- 2 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
-
-
1,5 tsi padá do nouzáku při zpomalení a zastavení. V nouzvém režimu kolísají otáčky na volnoběh. Auto jinak jede úplně normálně, než při zpomalení a pomalé jízdě spadne do nouzáku. Za tepla i za studena stejně. 20221103_114841.mp4 Již řešeno ve škodě, zjistili po diagnostice prasklou trubku sání a vyměnili ji. Závada se ale projevila znovu úplně stejně hned za autoservisem. Zřejmě se autem vůbec neprojeli. Najeto 60 tis za 2 roky. Čím by to mohlo být?
-
-
- 7 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj. Vím, že největší část majitele již aktualizaci obdržela a problém byl vyřešen. Ale moje Octavia MY18 stále trhá. Nyní přemýšlím o ladění čipů, je to moje poslední naděje. Co si o tom myslíte, může to pomoci? Všiml jsem si jen jedné pravidelnosti. Když auto dlouho nepoužíváte, pár dní poté je auto perfektní. (Totéž bylo po aktualizaci ECU, první den, auto bylo perfektní). Myslím, že problém „klokanů“ nějak souvisí s nějakou adaptací (plynový pedál, plyn, vstřikování paliva etc.).
-
- 5 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
Po více než dvouletém testování možnost úprav pro tyto vozy. Dále hledám dobrovolníka pro testování odstranění ACT. Nepřijdete o záruku.
-
-
- 38 odpovědí
- 40,6tis zobrazení
- 7 sledujících
-
-
Vážení, stalo se mi během týdne 2x , ráno po nastartování se objevilo hlášení o nízké hladině chladící kapaliny . Takže i podruhé jsem doplnil a auto odvezl do Servisu Škoda. Odpoledne mě kontaktoval servis s tím, že oprava bude stát cca 20tis.Kč. Co naplat, souhlasil jsem- byla provedena výměna termoregulátoru, čerpadla, řemene čerpadla a další drobnosti. Nyní mi známý opravář řekl, že chl.kapalina G13 působí na těsnění a dává se G12.Víte o tom něco a jak se k tomu staví Škoda auto. Stalo se to po 64 tis.km a uplynutí 5 leté záruky. Děkuji.
-
-
- 7 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj, neřešil někdo stejný problém, že když je venku zima pod nulou, tak se po chvilce rozsvítí EPC a auto spadne do nouze? Stačí chcípnout a znovu nastartovat a pak se to už během jízdy nikdy nerozsvítí. Dělá mi to úplně od nova a skoro pokaždý když je zima. Na diagnostice to píše něco s nastavovačem vačkový hřídele, ten vyměnili, ale dělá to stejně. Díky
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
S autem denně jezdím 23km do práce a pak zas dom. Má naježděno 100k. Tankuju výhradně bezsračkový EurOil z rezerv nebo 100 oktanový MOL a před načepováním do toho kapu aditivum/ustalovač. Problémy se začaly postupně projevovat před rokem: 1) Když je teplo, tak velmi, velmi vyjímečně špatně startovala (dlouho cca 3sec). Po ochlazení teploty okolí pod 10°C občas a teď okolo nuly často. Nehraje roli, jestli je motor studený nebo teplý, je to zcela náhodné. Někdy to chytně na ťuknutí, jindy se to startování dlouho táhne, než se motor nahodí. Většinou musím přišlápnout plynový pedál, aby to chytlo. Pokud první startování nevýjde, druhý pokus je již také na ťuk…
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, mám prosbu o radu…podělím se co se mi stalo… Včera jsem jel do hor a stalo se mi že jsem jel přes serpentiny a dole v dolině mi začlo poslat turbo zjistil jsem..sešlápnul jsem a zapištělo a podfouklo šílené zvuky hlasité až ostudné. Po ujetí asi 10km to přestalo… a dnes druhý den nic až po ujetí asi 15km v kopci zase ale už nepískalo a fučelo hlasitě a pak po asi 10 minutách přestalo a to jsem pak jel 250km domů z hor a už to neudělalo.. zkoušel jsem při cestě domů s otevřeným oknem a při plném plynu pouze silnější turbo zvuk jak tlačí nic zvláštního… tak se ptám jestli má někdo zkušenost s tím to jevem popřípadě jaké rady? Ted o víkendu nikde nedovezu d…
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Škoda Octavia 1.5 tsi 2019 DSG najeto 39tkm Zdravím lidi, při sešlápnutí pedálu silně cuká, jakoby vynechává motor, problikla kontrolka motoru, po vypnutí A zapnutí zapalování závada start stop, za pár hodin sednu do auta a jakoby nic, na diagnostice mi to hlásí P030300 valec 3 bylo detekovaní vynechávání motoru P014800 chyba přívodu paliva P125000 hladina paliva nedostatečná , nemá někdo tušení nebo zkušenost s něčím podobným? Příjde mi že se to děje Jen když mám meně benzínu, každopádně jsem mel dojazd 150
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý deň. Pred nedávnom som mal auto pichnute na diagnostiku preventívne, vypisovalo chybu EVAP P0441. Všimol som si aj pri tankovaní že je silný tlak/podtlak v nádrži. Vymenil sa teda predmetný ventil za nový kus, chyba sa vymazala sičanie nádrže zmizlo. Avšak po cca 50km vyhodilo kontrolku motora, na diag ten istý chybový kód. Kód sa vymazal a pri mazani palubný PC napísal chyba start stop. (Start stop je trvalo vypnutý). Toto sa opakuje každých cca 50km. Nejaký napad čo to môže byt ? Niekde som čítal že nádobka s aktívnym uhlím avšak neviem sa jej dopátrať či už k náhradnému dielu alebo jej lokacie v aute. Ďakujem.
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-