Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

450 km (většina po dálnici), náklad cca 300 kg (vč osádky) s průměrnou rychlostí 112 km/h (než jsem skoro na konci sjel z dálnice, pak už jsem se nedíval) a spotřeba 7,1 l/100km. Zpátky to bylo podobný.

Vloženo (editace)

No, ak niekto chce jazdiť naozaj na spotrebu, doporučujem kupovať max. 15" kolesá a karosériu Combi ktorá je iba o 20 kg ťažšia. Ako tak pozerám tie vaše hodnoty, moja Fabia má cca. o liter väčšiu spotrebu. ako väčšina z vás, ale musím dodať že mám DSG (+30 kg), 205/45 R16 pneu a krátku verziu ktorá má horšie aerodinamcké vlastnosti ako kombík. Aktuálny priemer podľa tankovaní mám 7,6 litrov: http://www.spritmoni...ail/524107.html

Editováno: , autor: Ivan Horváth
Vloženo (editace)

No, ak niekto chce jazdiť naozaj na spotrebu, doporučujem kupovať max. 15" kolesá a karosériu Combi ktorá je iba o 20 kg ťažšia. Ako tak pozerám tie vaše hodnoty, moja Fabia má cca. o liter väčšiu spotrebu. ako väčšina z vás, ale musím dodať že mám DSG (+30 kg), 205/45 R16 pneu a krátku verziu ktorá má horšie aerodinamcké vlastnosti ako kombík. Aktuálny priemer podľa tankovaní mám 7,6 litrov: http://www.spritmoni...ail/524107.html

To jazdíš len dialnice? Ja chodím do práce 6 km tak a 7 spat ,,studený motor,, spotreba max v lete do 7 l, ale ak jazdím dialnice 140 - 170 tak max. takú 7,6l.

priemer na spotreby.cz mám 6.78 na 16 tis. km, Jazdievam BA-RV a spotreba s plným autom okolo 6.6l. Mimo mesta nie diaľnica tak okolo 5 až 5.6l (5 to je pianko). Maximálna spokojnost s TSI.

Editováno: , autor: Andynko
Vloženo

Z toho čo mám odjazdené mám väčšiu časť na diaľnici, a z toho najviac Bratislava - Praha a späť (čo sa na českej strane ani nedá považovať za diaľnicu, skôr za širšiu cestu II. triedy). Väčšinou idem s tempomatom a mám ho nastavený niekam medzi 140-160 km/h. Ak idem tých 160 km/h, tak aktuálna spotreba sa pohybuje niekde okolo 10l/100 km. :kol-26:

Vloženo

Dovolenka - 900 km zvacsa po dialnici (90%) - spotreba 6.5l/100km pri rychlosti 120-130 km/h.

Cesta naspat - 900 km - spotreba 7,0l/100km 130-140 km/h.

Spokojnost :kol-47:

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ja mám fabiu kombi 1.2 TSI 77KW. Kúpená 10/2011,15000 km. Teraz som bol na 1.garančnej prehliadke, menili soft a dali mi pod turbo tú podložku a odstránili uvolnenie nejakého úchytu s trubkami. Na volnobeh to neskutočne drnčalo, v Škodovke o tom vedeli, lebo mali na to už prípravok.No k spotrebe. Po kúpe motanice do 20 km kombi obec/mimo okolo 6,5-6,9 aj podľa PC aj real.Predtým som mal Fiat a tam mi PC udával o 0,5l menej ako v skutočnosti. Tu to udáva presne (viackrát odskúšané). Teraz spotreba okolo 5,5-6l. Napr. cesta z dovolenky Lienz-Hainburg 450 km, spotreba 24,8l,čo je 5,5l na 100km. Išiel som povolenou maximálkou,zaťažený a s klímou. O mesiac neskôr tá istá situácia, ale so strešným boxom Thule Pacific 100 spotreba už narástla na 6,8l. V Hainburgu som vtedy dotankoval už 31 litrov. Podotýkam, že som išiel povolenou maximálkou. Som so spotrebou veľmi spokojný.

Vloženo (editace)

Já jsem jel 3 osoby Brno - Hermagor Rakousko 560km 75% dálnice rychlost kolem 120 6.0l/100km a zpět 90% dálnice rychlost přes 120 více naložený 6.2l/100km

Editováno: , autor: Escrito
Vloženo (editace)

200

Ale jak jsem byl rozespalý, tak jsem si včera večer neuvědomil, že jsem jel s Focusem ST170 a ne s Fabií.

Pardon...

Editováno: , autor: Tonda-B
Vloženo

ja som sa po dialnici ešte nedostal zo spotrebou cez 9 litrov aj keď som šiel systém podlaha brzda plný plyn BA- PO cez Čertovicu :kol-31: až na prvotné choroby TSI som stou to motorizáciou nadmieru spokojní :kol-47:

ZATIAL

najazdené viac ako 42 000 Km

Vloženo (editace)

Ak ideš na diaľnici spôsobom brzda plyn, tak určite sa do 9 litrovej spotreby nezmestíš, tj. neverím ti že si išiel spôsobom brzda plyn. Už pri 160-ke si ten motor zoberie cez 10 litrov a to nehovorím o zrýchlení, ako som to mal napr. ja včera medzi Ostravou a Olomoucom...

Krava sprostá sa rozhodla predbiehať kamión v rýchlosti 100-110 km/h dolu kopcom, a keď manéver dokončila, tak ja som akurát mohol znovu naberať rýchlosť späť na svojich pôvodných 160 s plne naloženým autom do kopca. Vtedy bola aktuálna spotreba 20-24 litrov / 100 km.

To že si sa zmestil do 9 l / 100 km si mohol jedine tak že si väčšiu časť cesty išiel v kolóne konštantnou rýchlosťou. Vtedy priemerná spotreba naozaj pekne klesá.

BTW, toto som fotil včera: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/621097_4424719974704_1481592553_o.jpg

Tripmeter som nuloval po natankovaní, a z tých 280 km je cca. 200 km na diaľnici. :kol-34:

Vloženo

bežne robím cestu BA - PO zvečša sa snažím dostať pod 6 litrov jazdao do 110 Km ale občas sa človek ponáhľa a ešte sa mi nestalo aby som túto cca 450Km trasu prešiel nad 9 litrovov priemernej spotreby a to cesta je cca 85 % dialnica cez donovaly

• o 2 týdny později...
Vloženo

Tak dneska jsem jel 80 kilometrů a na začátku jsem měl dojezd 10 km. Řeknu vám, takhle s citem jsem ještě nejel :D Vybral jsem si cestu přes okrsky, abych na dálnici nebrzdil. Podařilo se mi dostat na 4,3l/100 km. Jel jsem jako důchodec, úplně jsem se styděl za takovou jízdu v TSI :D No nic, zítra ráno mě čeká dalších 12 km na benzinu, snad mě ještě podrží :) Jinak mám FII TSI 86 koní, po 24W6 a KN filtr. A uškvařenou hadičku podtlaku na sání :D

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Tak ja dám teraz z druhého konca, včera som mal priemernú spotrebu podľa PP 15,5l/100km. Merané od tankovania do tankovania, vzdialenosť 271,4 km, z toho asi 110 km pohodová jazda s minimálnou spotrebou (3,8-5l/100km) pri cca. 60-80 km/h/ na 7°. :kol-28:

Vysvetlenie: 27 ostrých kôl na Slovakiaringu.

Vloženo

ja mam vetsinou pri delsi dalnici a sviznejsi jizde kolem 150km/h spotrebu do 7.5l/100km podle nalozeni auta. Jinak se da v ramci predpisove jizdy jet i za 6.5l/100km. Rekord mam zatim Boleslav - Praha kde jsem na kraji Prahy u Centra Cerny most mel prumer 136km/h a spotrebu 10.9l/100km.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...