Přejít na obsah

KennyMc

Uživatel
  • Počet příspěvků

    195
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem KennyMc

  1. KennyMc

    Octavia IV FL

    Taky na to čekám, i když už mám objednáno. Prodejce slíbil, že se mi ozve hned, jak bude mít předváděčku. Snad měla jít do výroby minulý týden.
  2. Nestačí nastavit menší svítivost? Dneska jsem se musel aktivně podívat, jestli to vůbec svítí. Za jízdy to vůbec nevnímám.
  3. KennyMc

    Octavia IV FL

    To je docela škoda. First Edition Ultimate mi jinak docela vyhovuje a asi půjdu příští týden objednat. Autosalon má dostat předváděčku cca za 14 dní, ale nerad bych čekal tak dlouho, až to nepůjde objednat. Když jsem zkusil konfigurovat Top Selection, tak jsem byl s nižší výbavou (ani nejde úplně dorovnat s First Edition - anebo popis výbavy nedokážu úplně porovnat) na vyšší ceně. Ještě jsem zjistil, že součástí výbavy není asistent vyparkování. Na Scale ho mám a při vyjíždění z řady je to dobrý pomocník. Určitě lepší, než např. povinné hlídání únavy.
  4. KennyMc

    Octavia IV FL

    Není ani v ceníku (minulý měsíc bylo) a ani prodejce ho pro FL nemá v nabídce.
  5. KennyMc

    Octavia IV FL

    A taky vypadlo nezávislé topení 👎
  6. KennyMc

    Octavia IV FL

    Vážně o O IV FL uvažuju, možná by mi vyhovovala výbava First Edition Ultimate. Konfigurátor nevypisuje celou výbavu, a to co uvádí mi přijde částečně v rozporu, než jak je psaná výbava v ceníku. Těžko se mi to porovnává a aktuálním modelem, zejména v oblasti asistentů. Nevím, jestli nemám počkat na standardní nabídku v konfigurátoru. Než bych si O IV objednal, bylo by nejlepší, kdybych jí mohl někde vidět na vlastní oči. Neví někdo, kdy bude u prodejců alespoň jako předváděčka?
  7. U automatiky jse taky nikdy ikonu neviděl. Je to vidět jen v menu - komfortní spotřebiče.
  8. Jestli myslíš ten první příspěvek, tak tam má správnou baterii. Na víčku je vidět potřebný typ CR2025.
  9. KennyMc

    Rozmery kol

    Jde o zvyk. Na těch 17" je to víc uskákaný. Nejvíc je to znát po výměně (jak je tady už přede mnou napsáno), pak ne že by se to zlepšilo, ale člověk si zvykne. Ty 16" jsou prostě pohodlnější. Na některých rozbitých silnicích jezdím podvědomě trochu pomaleji, než se dá na zimních při podobném komfortu. Měnit to ale nehodlám, na léto 17", na zimu 16".
  10. Ta poslední aktualizace se mi povedla nainstalovat minulý pátek a i po ní nešlo ovládat hlasitost a to dokonce celou cestu. Nechal jsem to a po dalším startu už to fungovalo. Od úterý vozím kameru a jako naschvál to celý týden funguje.
  11. @Kolacek12 Vypadá to, že na tom jsme skoro stejně. Taky to nechávám na servis s TK - začátek příštího měsíce (a jestli si to nepletu s někým jiným, tak i možná stejný servis). Možná se mi povede aspoň nahrát video s tou nefunkční hlasitostí. Zatím se to nepovedlo, než jsem stihnul zastavit (abych to zdokumentoval), tak to začalo fungovat.
  12. Nedával jsem si to do souvislosti, ale ten hlas při telefonování, to už se mi stalo taky. Hluboký a zkreslený hlas, po chvíli se to vzpamatovalo. Nebylo to jen u mě, ale volající slyšel ode mě něco podobného.
  13. @Kolacek12 Jsem "rád", že nejsem sám. 🙁 Hlasitost už zlobí asi třetí týden. Nejde ovládat ani z volantu ani z infotainmentu, a to trvá několik minut, než to začne fungovat. Nestává se to pokaždé, ale je to často. Co se týká aktualizace, tak minulý týden se povedlo nainstalovat ji až po čtyřech dnech (zrovna v den, kdy jsem si vzal sebou kameru a chtěl to zdokumentovat.). Tento týden je další aktualizace a je to stejné. Už druhý nebo třetí den to nejde se stejnou hláškou.
  14. Taky mi letos nešla klimatizace (na předchozím autě jsem za 9 let neměl žádný problém). Příčinou bylo poškozené těsnění a ztráta média. Opraveno na záruku.
  15. Traffication není úplně nejrychlejší aplikace, ale možná za to může hardware. Taky jsem chtěl něco zkusit ohlásit, ale než se aplikace spustila, tak už jsem byl dávno za tím a už to nemělo smysl. Možná by mělo být lepší propojení s navigací, aby se stačilo přepnou na mapu a tam byla hned možnost nahlásit problém. V tu chvíli by to převzalo pozici a typ problému. Odesílání (např. přes API propojení na Traffication) by klidně mohlo nějakou dobu trvat a probíhat na pozadí. Tak jak to funguje, odvádí to pozornost od řízení víc, než by muselo.
  16. Čím víc lidí má vestavěnou navigaci, tak taky jsou informace z dopravy lepší a přesnější. Nevím, jestli za to může navigace sama, nebo Traffication, ale minulý týden mě navigace upozornila na problém v dopravě na pravidelné trase (i bez spuštěné navigace) a nabídla jinou trasu. Místo 1 hodiny, co tam strávili ostatní, jsem se zdržel jen 12 minut. Bylo by to i o něco rychlejší, ale doufal jsem, že částí projedu, tak jsem se pak kousek vracel. Nabídnutá trasa sice nebyla nejrychlejší, ale i tak byla o dost rychlejší. Jako místní jsem tu trasu stejně celou nerespektoval, asi navigace nechtěla, abych si zajel ještě další 2 km.
  17. Ikona se mi změnila už minulý týden a nedalo se přihlásit. Dneska už to šlo.
  18. KennyMc

    Vaše spotřeba

    Při nižších teplotách je taky nižší tlak v pneumatikách, zvětší se jejich valivý odpor. Všeobecně jsou vyšší i jiné odpory. Včera jsem po delší době sledoval teplotu oleje a po 20km byl pouze lehce nad 70°C. Ani na konci jízdy (35km) nepřesahovala teplota 90°C.
  19. Mám v klíči 2032 (už tam byla, tak tam asi patří). Za tři roky jsem měnil jen jednou ale raději vozím náhradní. Dával jsem Vartu, náhradní teď vozím Panasonic. Všeobecně se snažím vyhnout bateriím Gogen a Eta. Teď jsou všude a mám z nich špatný dojem, hlavně při použití po delší době skladování. Kdo ví, kdo to pro ně vyrábí. U Varty mi přijde, že drží kapacitu i po delší době uložení, ale třeba to byla jen náhoda u těch Gogenů. U auta bych se držel zavedených značek.
  20. A není to součet nějakých chybějících jízd? Mě se stalo, že mi jeden den naběhla předchozí jízda, ale z jiného dne.
  21. Nepomáhá asi nic. Jednou za čas se to prostě stane. Na žádné řešení jsem nepřišel. Mrzí mě, že to nedokážou vychytat. Na F2 jsem měl MDI (nebo jak se to jmenovalo), připojenou flešku a nikdy se nic takového nestalo.
  22. @debacker Android auto mi fungovalo na Androidu 12 a dneska, po aktualizaci na Android 13, jsem to zkusil a funguje taky. Nenašel jsem ale mapy Google, jen Seznamu. Na A12 byly funkční oboje. Jestli dotaz pochopili správně. Na starších Androidech fungoval Mirror Link a na novějších už ne.
  23. Pravidelně teď po odemčení a otevření mám pod 12V. Podle servisu je baterie v pořádku. Už nějaký čas sleduju, jak to dobíjí.
  24. To ale tak úplně neplatí. Pokud se světla zapnou při dešti (s ohledem na provoz stěračů) a zároveň není příliš šero, tak se tmavý režim na navigaci nenastaví.
  25. Dřív jsem to taky vnímal nějak víc. Nedokážu ale říct, jestli si to nějak sedlo a nebo už jsem si zvyknul.
×
×
  • Vytvořit nový...