Krosta Posted June 20 Share Posted June 20 Trvá to mezi 20-30 minutami. Zpravidla ten střed, takže 25 minut 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martondra Posted June 22 Share Posted June 22 Čau. Poradíte mi jak aktivovat smart link na O3 R.v.2016 Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
graun Posted June 25 Share Posted June 25 (edited) Tak jsem provedl update, ale bylo potřeba udělat změnu v jednotce - nastavit nový kód. Jinak tam vyskakovala chyba 1555 v jednotce 5F, kterou nešlo vymazat. Postupoval jsem podle instrukcí na http://mib-helper.com/im-so-xory/ Nyní tam je už release 1440. Trvalo to cca 10minut. Díky za informace. Edited June 25 by graun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
graun Posted June 25 Share Posted June 25 V 22. 6. 2022 na 20:28, martondra napsal: Čau. Poradíte mi jak aktivovat smart link na O3 R.v.2016 Díky To vím naprosto přesně. Koupíš si za 5tis Kč CD se 3 klíči, které Ti v ŠA servisu aktivují a pak to pojede. Tak mi to dělali ve Fabii na Amundsenu. Ale možná umí někdo jiný postup. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krosta Posted June 25 Share Posted June 25 Ano, to s tou SVM chybou je normální po jakekoliv aktualizaci SW. Zadáním nové hodnoty se chyba odstraní. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martondra Posted June 25 Share Posted June 25 Před hodinou, graun napsal: To vím naprosto přesně. Koupíš si za 5tis Kč CD se 3 klíči, které Ti v ŠA servisu aktivují a pak to pojede. Tak mi to dělali ve Fabii na Amundsenu. Ale možná umí někdo jiný postup. Ten klíč si tam nemuzu zadat sam ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krosta Posted June 25 Share Posted June 25 Ne, to nelze. Jedná se o SWaP klíč. Lze aplikovat patch na jednotky Columbus a Amundsen (tedy jednotka se dvěma sloty pro SD kartu). Při patchovani hrozí nenavratne zničení jednotky, ale riziko je malé. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExecutedDonut Posted June 25 Share Posted June 25 Proč by to nešlo, diagnostika obd 11 umí vkládat i swap klíče. Jak bylo řečeno lze oficiálně dokoupit a po domluvě se servisem nainstalovat, částka samozřejmě není úplně příjemná ale zas pokud by se někdy s rádiem něco stalo a bylo by ho potřeba vyměnit tak do nového rádia v servisu stáhnou zálohu i s koupeným smartlinkem https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/smartlink/p/000054830A Druhá cesta je zmíněný patch kde buď lze na internetu najít postup a nic to nestojí nebo jsou i firmy nebo lidi kteří ví co dělat. Patch je samozřejmě neoficiální věc a škodou rozhodně nepodporovaná (přece jen jim tím uchází potenciální zisk). Další nevýhoda, funkce v rádiu jsou aktivované jen tak na oko takže pokud by se rádio aktualizovalo oficiální cestou nebo jak už bylo zmíněno bylo by ho potřeba vyměnit tak o smartlink zase přijdete. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
graun Posted June 25 Share Posted June 25 před 2 hodinami, Krosta napsal: Ano, to s tou SVM chybou je normální po jakekoliv aktualizaci SW. Zadáním nové hodnoty se chyba odstraní. Škoda, že jsi to nezmínil dříve. Mohl si mi ušetřit hodinu bádání a nepříjemných otázek ženy, co tam tak dlouho zase dělám 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kllrt Posted July 9 Share Posted July 9 (edited) Ahoj, ze zajímavosti jsem je kouknul, co mám v autě za verzi, protože mám jednu z prvních FL O3 a mám verzi 1125. Pokud jsem správně četl, tak bych tam mohl dát 1440 tedy? Je někde nějaký seznam změn? Má to cenu upgradovat, když infotainment tak nějak funguje? Edited July 9 by Kllrt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krosta Posted July 9 Share Posted July 9 Ano, určitě je možné jej dát na 1440. Neviděl jsem nikde nějakou "historii aktualizací/změn", každopádně také bych to viděl stejně. Pokud vše funguje, zbytečně bych asi neaktualizoval. Kdybychom věděli, co tam je přesně za změny, tak to je jiná 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alda81 Posted July 25 Share Posted July 25 ahoj, nakonec jsem nahrál nesestříhaný průběh aktualizace na verzi SW MU: 1440 na Youtube https://youtu.be/VyAQL_8iIno, aby případní zájemci viděli, že to není nic hrozného, za tu hroznou hudbu se omlouvám, ale už jsem neměl sílu vybírat něco jiného - nemluvím tam, takže zvuk jde vypnout nástin změn co daná aktualizace mění na té předchozí jde vidět vždycky před spuštěním aktualizace, ale moc se z toho člověk nedozví, jako např. u mě bylo aktualizováno něco v MMX2, IOC, komplet RCC, MUTnrRef atd., ale tímto jsem se už dál nezabýval a ještě jednou díky za pomoc tady na fóru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
virtual Posted July 26 Share Posted July 26 @alda81 Vypozoroval jsi nějaké změny nebo zlepšení? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alda81 Posted July 26 Share Posted July 26 @virtual barevná grafika, náhledy v médiích se teď zobrazují u všech alb, předtím se mě nezobrazovaly u některých alb, zdá se mi lepší funkčnost, když mi někdo volá přes Android Auto, ale může to být placebo efekt, já telefon k telefonování používám spíše okrajově, já mám Columbusa z 99 procent jen na Android Auto, zbytek skoro nevyužívám a na tuto verzi se dá doinstalovat MIB More Incredible Bash, ale nevím jestli to má pro mě cenu, Andoid Auto/Apple Car mám aktivované, kdybych neměl tak by to mohla být cesta, jak to udělat zdarma , teda aspoň myslím :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alda81 Posted July 29 Share Posted July 29 @virtualještě jsem si vzpomněl, při zapnuté zadní kameře, v případě že se objeví nějaká překážka a zobrazí se model auta se zobrazenými senzory, se již nezakrývá černým pozadím okolí modelu auta, ale to je průhledné (viz. obrázek), tohle mi občas vadilo, když jsem neviděl část výstupu kamery, je toho určitě ještě víc :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
virtual Posted August 1 Share Posted August 1 @alda81 Dík za info! Musím se kouknout, co mám za fw. já. Kamera snad funguje správně, ale ty média mi taky nefungují na 100%... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alda81 Posted August 1 Share Posted August 1 @virtual kdyby jsi stahoval poslední verzi 1440 a z originálního zdroje to trvalo moc dlouho, tak mrkni do popisku u videa, mám tam odkaz na stránku s odkazem na mega.nz, mělo by to odtud jít rychleji 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
virtual Posted August 9 Share Posted August 9 V 29. 7. 2022 na 17:01, alda81 napsal: @virtualještě jsem si vzpomněl, při zapnuté zadní kameře, v případě že se objeví nějaká překážka a zobrazí se model auta se zobrazenými senzory, se již nezakrývá černým pozadím okolí modelu auta, ale to je průhledné (viz. obrázek), tohle mi občas vadilo, když jsem neviděl část výstupu kamery, je toho určitě ještě víc :) Tak z továrny mám fw. 1240 a ten tmavší pruh (kvůli čitelnosti zobrazení?) mi to hází taky. Myslím, že žlutý i červený ukazatel překážky musí být vidět i bez tmavého pruhu. Columbus pozná, jestli je aktualizace kompatibilní s verzí HW? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krosta Posted August 9 Share Posted August 9 Ano, Columbus to pozná, ale není tam limitace v HW, takže to vezme bez problémů. z 1240 se může jít rovnou na 1440 bez jakýchkoliv problémů Pokud by s tím přeci jen náhodou měl Columbus problém, tak by o tom napsal potom, co bude kontrolovat metainfo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
virtual Posted Wednesday at 09:28 AM Share Posted Wednesday at 09:28 AM @KrostaDík za info! Použiju ten tvůj postup bez zapnutého klíčku/tlačítka z minulé stránky, snad to původní bateka z roku 2018 dá (navi jsem zatím vždy aktualizoval za jízdy). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alda81 Posted yesterday at 04:44 AM Share Posted yesterday at 04:44 AM ahoj, včera jsem aktualizoval infotainment v Superbu a doba aktualizace jednotky byla delší než 30 min, původně jsem nevěděl, jestli nedojde k automatickému vypnutí rádia po 30 min jako je tomu u aktualizace map, ale naštěstí se tak nestalo, tak kdyby se toho taky někdo obával, tak dávám tuto informaci na vědomost :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts