Sniper_2003 Vloženo 20. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2012 No já mám již 2 roky tuto AKU a indikaci stavu nabití "kontrolní oko" nemám. Je pravdou, že na mé předchozí baterii ve Felicii v této řadě Silver, ale bylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 20. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2012 Já jsem do své OCII letos v létě kupoval novou baterku na netu. Je to originální baterie od VW, Škoda. Nazívají to tuším Ekonomické náhradní díly, 72Ah stála asi 2200 Kč. V papírech píší, že je to baterie pro koncernové vozy starší pěti let. Jo, ta původní vydržela přes sedm let (Akuma). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 20. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2012 kontrolní oko je k ničemu hlídá jen jeden článek v baterce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zipoman Vloženo 20. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2012 Pro uživatele laika smysl má, koukne pod kapotu a trkne ho černý oko - asi bych měl s baterií něco dělat. Když indikace není, zarazí ho až to, že nenastartuje, no a to už je pozdě. Samozřejmě v baterii je článků 6, takže šanci máš 1/6 že ten vadný bude zrovna ten s indikací. Dokud je baterie zdravá a pouze částečně vybitá (řekněme 12,4V) články jsou +- nastejno nabitý a žádný neujíždí. Varta již v žádné řadě indikaci nemá, tu nyní má například Exide či Banner. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 20. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2012 A myslíš, že uživatele laika napadne kouknout se na baterku? Ten nebude ani vědět k čemu ta indikace je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zipoman Vloženo 20. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2012 Uživatel laik není uživatel blbec, to je až jeho odnož. Většina starších motoristů má péči o baterii docela zvládnutou z údržbovek a magické oko znají či si spojí s hustoměrem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 20. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2012 (editace) "Uživatel laik není uživatel blbec", ale nemusí být ani borec :_icon_smich2: . Uživatel laik si může vzít také voltmetr a změřit si klidovou baterii, to motoristé starších ročníků používali častěji. No a pro ty ještě starší ročníky by tu byl jen měřič hustoty elektrolytu. Na bezúdržbové baterii bohužel k .......... Editováno: 20. Prosinec 2012, autor: Sniper_2003 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hunterkyjov Vloženo 21. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2012 Rok vyroby baterky je vyrazeny na kontakte +pole baterie. Napr 26/10 26 je tyzden a 10 je rok-2010 tak uz to mam 08/05 dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 21. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2012 Zas som mal PRAVDU. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 veď sa nikto ani nehádal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 Ale urcite bi sa niekto nasiel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 Hádám se jen když je to potřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 PROCHY - NO COMMENT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 veď sa nikto ani nehádal Hned sa dvaja nasli. pozri hore. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Hledal jsem vhodné téma a myslím, že se to sem hodí : Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havran41 Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Dobrý den, potřebuji vyměnit autobaterii ( OCII, 1,9 TDI, 77kW, r.v. 2008) a mám několik dotazů: 1) když odpojim starou a připojim novou, tak vše OK? Nechci, aby mi svítila celá palubka. (Co sem tu četl, tak po pár startech je vše v normálu??) 2) jak zamknu auto bez baterky, když jí chci nabít (nemám garáž, parking na ulici) 3) jezdim krátké trasy (cca 3-5km po městě asi 5x denně) a vybral sem Vartu 74Ah/750A (původní Varta 61Ah/540A) máte někdo s tímto zkušenost? 4) baterie se prodávají částečně nabité-je to dostatečné nebo musím poprvé nabít naplno? Děkuji za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 1. Nastartujes, ujedes par metru a vse zhasne, nastavis dojezdy oken. 2. Zamkni pred odpojenim 3. Dal bych tam co je od vyroby, ale nic tim nezkazis, bude lehce vetsi 4. Baterka se prodava 100% nabita Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aXerrr Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 1. by mě taky zajímala. Nastavit dojezdy oken? Proč se musí nastavit? jak se to dělá? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Přečti si návod k obsluze vozu. Buď klíčem Odemčeš a podržíš až sjedou dolů okna 3 vteřiny v odemčené poloze.Potom zamčeš podržíš až vyjedou okna nahoru a opět podržíš cca 3 vteřiny. .Nebo vnitřními tlačítky Stáhneš okna dolů a podržíš cca 3 vteřina ,potom totéž nahoru.Dojezdy (jen předních oken jsou nastavené) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 (editace) Po odpojeni baterie nejezdi okna bez drzeni ovladace, nastaveni - otevres okno a ovladac jeste par vterin podrzis, to same se zavrenim. Je to snad v manualu. Byl jsem predbehnut :-)) Editováno: 16. Únor 2013, autor: Stanson Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havran41 Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 tak ty přední okna můžu potvrdit, včera mě musel nastartovat žlutej anděl (naštěstí mám tu jejich kartu) a přední okna nešly automat (zadní jo) a když sem dojel domu asi 3 km, tak už okna šly automat všude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aXerrr Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Díky, už sem koukal do manuálu:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Mne este po pripojeni zacal svietit posilovac aj asr po chvilke zhaslo docital som sa v manualy ze to tak ma byt ale zlakol som sa poriadne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rarach89 Vloženo 19. Únor 2013 Sdílet Vloženo 19. Únor 2013 S baterií KO nemám ještě zkušenosti, ale odhaduju, že v tomhle stavu je KO baterie a ne něco jinýho: Jinak baterie je 1J0915105AD, ETKA mi AD nenašla, je to 61Ah a 330A. Jde o Octavii II Combi Elegance MR2008. Do auta jsem ale přidával pár věcí a tak bych rád silnější baterku. Poradíte jakou? Hlavně jak je to s těma 330A, můžu použít baterku, která má 540A nebo 750A? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rarach89 Vloženo 19. Únor 2013 Sdílet Vloženo 19. Únor 2013 Tak baterie KO, auto nastartovalo po 30 minutách nabíjení, ale moc se mu nechtělo. Prosím o radu jakou baterii koupit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.