Petrrr Vloženo 7. Květen 2014 Sdílet Vloženo 7. Květen 2014 Pekne to kolo ma lepsi kotouce nez Rapid :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prašík Vloženo 7. Květen 2014 Sdílet Vloženo 7. Květen 2014 Brzdí to podobně, ale jezdí to pomaleji nožky nemají turbo no. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 7. Květen 2014 Sdílet Vloženo 7. Květen 2014 Zase ty jedes za 2 l piva na 100. Rapid za 6 benzinu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prašík Vloženo 7. Květen 2014 Sdílet Vloženo 7. Květen 2014 po 100km si dam i víc . Dvě mám tak na 60km. Ale stále je to méně než Rapid. Trefil jsi to to jo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 7. Květen 2014 Sdílet Vloženo 7. Květen 2014 Ja psal o 2 litrech ne o 2 pivech ale zpet k nosicum. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motaaa Vloženo 7. Květen 2014 Sdílet Vloženo 7. Květen 2014 Taky uvažuji o nosičů kol ale ten druhý typ za těch 2011kč mé kolo musí být jako v bavlnce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 7. Květen 2014 Sdílet Vloženo 7. Květen 2014 To Prašík: Space má jinej - rovnější a protáhlejší - tvar střechy, takže zadní příčník má asi jinej sklon patek. Ale předpokládám, že jsi kupoval ve ŠA, nebo na jejich e-shopu, takže ti ho bez problémů vyměnili. Jinak přidávám moji zkušenost s příčníky ŠKODA: první jízda s nosiči na kol na T-úchyt, kdy se musí vyndat ten pryžový profil, byla od 80km/h utrpením. Meluzína v komíně byla proti tomu němá. Takže jsem ta vyřešil tak, že jsem namontoval všechny tři nosiče kol, co používám, označil profil v mezerách mezi nosiči, označil si sekce čísly a profil rozřezal. Je to sice trochu puzzle, namontit tam nosiče a pak správný profily do mezer, ale důležitý je, že to už nehvízdá, jen šustí jako je to obvyklé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prašík Vloženo 7. Květen 2014 Sdílet Vloženo 7. Květen 2014 Ano výměna nosičů proběhla bez komplikací. Zadní příčník je na SB kratší na šířku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 7. Květen 2014 Sdílet Vloženo 7. Květen 2014 my co nemame origo ale Thule take na T drazku. Tak tam tu zasouvaci pryz dokonce doporucuji takto rozrezat dle potreby tedy jsem to udelal obdobne. Ja mam ovsem aero ploche tyce ve tvaru kridla letadla. Tak kdyz na to slapnu tak muzu i litat pri rychlostech nad 180km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 8. Květen 2014 Sdílet Vloženo 8. Květen 2014 Jo a frnkneš s tím pak za kopečky :-D. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomoun Vloženo 25. Červen 2014 Sdílet Vloženo 25. Červen 2014 Má dotaz ohledně střešního nosiče. Objednal sem si ho přímo z eschopu škoda. Dnes sem ho pokoušel nesadit, ale ouha, zadnímu jako by chyběli tak 2-3cm, takže mi asi poslali na SB. Když sem koukal do potvrzovacího mailu tak je zmíněn rapid SB, ale na manuálu, krabici, faktuře mám uvedeno Rapid, Octavie a hlavně číslo dílu je schodné s eschopem. Jinak v eshopu není ani rozlišeno SB a lift. Nejhorší je že při nasazení došlo ke kontaktu háku na bočnici střechy a udělala mi mikro škrábanec(snad to půjde rozleštit). Navíc zejtra jedu na kola a předpokládám že mi nikdo nosič tak na rychlo nevymění. Takže je asi budu muset nacpat do kufru. Paráda Chtěl bych zeptat vás kterým se nosič povedl nasadit. Dochází u držáků ke kontaktu háků s bočnicí střechy. Jestli jo tak se asi bez něj asi obejdu. Díky za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 25. Červen 2014 Sdílet Vloženo 25. Červen 2014 (editace) Dle ETKY i e-shopu Skoda-auto: Rapid 5JA071126 Spaceback 5JJ071126 Nosič je od bočnice střechy tak 2mm max.. Pozor taky na předek a zadek, příčníky jsou jiné délky. Přední 111,5cm, zadní 109,5cm. Kód nosiče je napsanej zespodu na opěrné gumě uchycovacích patek. Lift tam má 5JA. Editováno: 25. Červen 2014, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomoun Vloženo 25. Červen 2014 Sdílet Vloženo 25. Červen 2014 Díky za info. Nevím že sem to přehlídl. Takže je zřejmě chyba na mé straně.... Asi sem přehlédl a objednal dle čísla na SB. Tak snad mi to vymění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomoun Vloženo 12. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2014 Jinak střešní nosič mi vyměnili bez problémů. Velmi vstřícné jednání ze strany škoda Kralupy i když chyba byla jednoznačně na mé straně. Upínání je opravdu rychlé a jednoduché. Tyto praktické věci umí ve Škodě opravdu na jedničku . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vebimat Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Čaudy,měl bych takovej, pro někoho možná hloupej, dotaz. Čistíte před montáží nosiče na střehu ty stykový plochy jak se píše v návodu tím čističem Terostat 8550? Nebo to jen "utřete hadrem" od nečistoty? Do teď jsem měl na autě hagusy tak je pro mě tenhle princip připevnění novej a bojim se abych nepoškodil nosičem lak.Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prašík Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Před instalací nosičů umyji střechu + "zarážky" pod střechou a i dosedací plochy nosičů. Vše jen vodou s jarem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 27. leden 2016 Sdílet Vloženo 27. leden 2016 Je to dobré to vyčistit, obzvlášť pokud máš střechu víc zaprášenou. O lak se určitě boj, ten se poškrábe je to daň za tenhle přiblblý systém. Hrany toho plechu který se zasazuje do střechy jsou ostré a není problém to poškrábat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hiz Vloženo 29. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2017 Ahoj, trosku to tady ozivim.. Poradi mi prosim nekdo, jake pricniky na spaceback s panoramatickou strechou? Jsou nejake jine nez pricniky na normalni strechu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 26. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2021 V 7. 5. 2014 na 21:55, miklisek napsal: Jinak přidávám moji zkušenost s příčníky ŠKODA: první jízda s nosiči na kol na T-úchyt, kdy se musí vyndat ten pryžový profil, byla od 80km/h utrpením. Meluzína v komíně byla proti tomu němá. Takže jsem ta vyřešil tak, že jsem namontoval všechny tři nosiče kol, co používám, označil profil v mezerách mezi nosiči, označil si sekce čísly a profil rozřezal. Je to sice trochu puzzle, namontit tam nosiče a pak správný profily do mezer, ale důležitý je, že to už nehvízdá, jen šustí jako je to obvyklé. Také jsem pořídil originál střešní příčníky na Rapida SB. Dosud jsem na autech používal subtilnější ocelové příčníky s úcyty tvaru U okolo profil. Tyto Alu profily díky svému většímu průřezu již vyžadují výhradně montáž přes T-úchyty, které také mám na regálu. Tzn. jestli to správně chápu, tak musím stáhnout horní krycí gumu, zboku do profilu našoupat T-úchyty a přidělat nosiče kol nebo střešní box, do mezer namačkat na potřebnou dl. nařezaný krycí pryžový profil. Na střechu dávám buď 3 střešní nosiče kol, nebo střešní box, nebo třeba box a jeden nosič kol. Prostě různé kombinace. Tak si lámu hlavu s tím řezáním krycí gumy - ta bude na cucky, k tomu při každé demontáži ji budu furt dolovat ven a při montáži mačkat zpět, jinak bude na střeše meluzína. To se mi teda moc nelíbí :-/ Nepřišel někdo na něco lepšího? Případně dá se ta krycí guma někde koupit nová v metráži, abych si aspoň udělal sadu pro nosiče kol a sólo sadu pro střešní box, příp. ještě sadu těch gum vcelku, když budu mít na autě jen příčníky?? Ale i tak to tedy bude docal děs... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paolo75 Vloženo 26. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2021 https://www.stresninosice.cz/id282-guma-do-t-drazky-uni-110cm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 27. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2021 Sice mám liftback s kufrem 550litrů, ale do budoucna uvažuji o navýšení úložního prostoru (dovolené atd.). Asi bych šel do originálního nosiče: https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/zakladni-stresni-nosic-rapid-liftback/p/5JA071126 Vlastně jediný problém vidím v tom, zda se mi při používání těchto nosičů nepoškrábe lak na místech, kde bude uchycený? Nerad bych si kvůli použití pár dní v roce poškodil lak a zrovna na dost viditelných místech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 27. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2021 Myslím, že nemusíš mít obavy. Mají to vymyšlené celkem dobře. Osazení a demontáž mám čerstvě otestovanou. Ty kovové packy sice vůči laku vypadají docela morbidně, ale vždy je mezi nimi a nosníkem střechy mezera. Ty čepy co se zasunují do příslušných děr zespodu nosníku střechy když otevřeš dveře jsou s polu s dosedací plochou z nějakého kompozitu. Možná vnitřek něch kovových pacek si ještě oblepím nějakou sametkou. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 29. Září 2021 Sdílet Vloženo 29. Září 2021 Včera jsem si koupil od zdejšího člena použité příčníky na liftback (5JA071126). Jak velký střešní box jste měli na Rapidu? Když už tak bych koupil raději větší než menší. Docela se mi líbí originální https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/originalni-stresni-box-skoda/p/5L6071175 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 4. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2021 Ja mam takto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 4. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2021 Ja myslel box jako rakev. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.