Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ano je to rozdíl v šíři, ale těžko srovnávat 205 a 225. Mám taky ty Crystaly a contikách a jinak bych to už na svém autě nechtěl, byť stojí ty kola balík a ten rozměr pneu taky není zrovna z nejlevnějších, každopádně kola jsou fajn a ty pneu jsou špička, sedí, drží a jsou max. pohodlné, dobře tlumí rázy. Nicméně měl jsem možnost srovnat ty Crystaly a letní 16" na 205, které měli obuté Conti premium 5, co do šíře a i tam byl propastný rozdíl, je to dáno zimní gumou, je více oblá a tím užší. Třeba co se šíře týče tak mezi 205 na 16" Michelin Alpin 4 a 205 na 17" Conti, nebyl v šíři rozdíl žádný a pevně věřím, že kdyby se srovnala šíře v 17" v rozměru 205/50 letní a zimní tak taky bude rozdíl. 

• o 4 měsíce později...
  • o 8 měsíců později...
Vloženo

Měnil jsem je při cca 2 mm. Styl jízdy svižný, v mezích povolených limitů. Je pravda, že si občas vychutnám zatáčku, ale ne až tak často. Ročně najezdím cca 15 - 18 tis, z toho na letních cca 10 tis. Vydržely 2 roky. Kolik najezdíš Ty na pneu? 

Vloženo

Mám právě výše uvedené Dunlopy ve stejném rozměru, podle popisu styl jízdy obdobný, ovšem já jsem na nich zatím najel 10 600 km a opotřebení je minimální. Odhaduji tedy nájezd na cca 40-50 tkm. Auto jsem kupoval "roční", kolik na nich bylo najeto před koupí nevím, auto mělo najeto 11 tkm. Takže skutečný nájezd může být ještě vyšší. S těmito pneumatikami jsem zatím po všech stránkách spokojen. Na předchozí OII jsem měnil letní 16" Continentaly SC2 po 63 tkm a vzorek byl někde na úrovni 2- 2,5 mm, ale pneu už za mokra začaly klouzat.

Vloženo

a já myslel, že se rozměry pneu řídí i motorizací, protože jak jsme se díval na technickou dokumentaci , tak 1.0TSi má větší rozchod obou náprav než 1.4Tsi . U dalších motorizací se to také liší. Předpokládal jsme, že to je dáno ET a šířkou pneu - vysunutá/zasunutá kola.

• o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...