Přejít na obsah

FIII vs konkurence


Pawouk

Doporučené příspěvky

Ta palubka Seatu je teda nic moc, s těma hnusnejma gumovejma kobercema to vypadá jak otuňenej Favorit.

 

EDIT: Abych nebyl přespříliš útočný, tak ze stejného těsta lze v podobě Octavie, Golfu a nedejbože A3 upéct mnohem lepší koláč...

Editováno: , autor: happymaster23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pekná recenzia, ale s interiérom musím súhlasiť. Zrejme španieli za to úplne nemôžu, sú to skrátka južania a a ešte ktomu susedia s francúzmi, ktorým vkus absentuje úplne. Interiér je naozaj na prvý pohľad trochu retro na úrovni áut z takých 80-tych rokov napr. BX či Fav. Tie koberčeky s "favoritovým" vzorom si teda fakt mohli odpustiť, ale čím to SEAT vždy úplne domrví, je panel prístrojov, ten zk..ví úplne a ešte ho obvykle podsvieti iritujúcou červenou, ktorá na mňa pôsobí ako červená (viem, že je to jedno) plachta toreádora na býka, biely dispaly je zrejme len z dôvodu koncernovej unifikácie, v základe bez PP bude 100% red. Ak by som to bral ako retoedíciu, tak by mi Leon určite sadol viac ako I30 alebo Ibiza.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem za vyjadrenie...............................

 

Vorlajz:

 

auto je  1/2014. Nezabudaj, ze volant a interier je zakladny. Vo vyssej vybave mozes mat kozeny volant a trochu inak farebne pristrojovku a interier.

 

Jakub 3211:

 

To je vec vkusu. Podla mna je Leon 3 o dve treidy lepsi ako Leon 2. Seat vie urobit exterier.

 

Losky 83:

 

Veru proti Leon 2 je Leon 3 velky pokrok , len este bude treba zopar urobit  :-)

 

Pawouk:

 

Ja tvrdim exterier Leon a interier Golf a je dokonale auto.

 

Rypicong:

 

Ja viem, ale vztahoval som to na F1.

 

Happymaster23:

 

gumove rohoze su na zimu ( velmi prakticke ) dokupoval som si ich  a textilne rohoze  ( dal mi ich dealer ) su na leto.

Upiect lepsi kolac mozno vzhladovo u O3. Ale kvalita materialu  a spracovanie ma Leon a O3 na rovankej urovni . Golf je proti nim lepsie na to uz na pohlad. tak asi tak.

 

Lubik SK:

 

nie zakladny palubak nie je cerveny, ten mal Leon 2 a ku konci uz ani on. U Leona 3 je zakladny palubak pozri fotku. Ked som sa rozhodoval Rapid Spaceback a Leon, tak bolo jasne hned. Jednoducho mozno len vzhlad na prvy pohlad je u Rapida lepsi, ale ked sa pozrie niekto blizsie a zisti kvalitu. Je jasne, ze Rapid sa hra na C segment a Leon je normalny C segment, tam nie je o com.  Seat vie urobit exterier fakt krasne, staci sa pozriet na Toledo a Rapid.  Rapid ma nezmyselne velku masku k sirke auta, zatial co Toledo to ma akurat. Mne osobne sa tiez nepaci interier I30, mozno Ceed by som prekusol. Hyundai ma trochu pozeratelnu novu i20 interier (nie zaklad). Mne sa prave budiky pacia cervene rucicky a biela stupnica s bielym podsvietenim ala Audi.

 

 

 

Na zaver pridavam este nejake fotky. Vsetko je vec  kazdeho  a jeho vkusu. Je  dobre, ze mame rozne pohlady na auta. Inak by to behalo jedno auto a nic viac. Tu mozete vidiet co pomoze napr. doplatit maxidot a radio.

post-1730-0-32276100-1427213470_thumb.jp

post-1730-0-82541400-1427213482_thumb.jp

post-1730-0-60418200-1427213492_thumb.jp

post-1730-0-70249100-1427213502_thumb.jp

Editováno: , autor: houmr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to relatívne, všetci máme predsa v aute ten najkrajší a najlepší interiér, preto sme si ich vybrali :kol-28:  :kol-47: .

 

Houmre, som rád, že už seat tak nedráždi vodičove oči, dobrá správa, ak sú červené len ručičky tak to je v pohode :kol-47: .

Editováno: , autor: lubikSK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vorlajz ja som uplne kludny :-) ja viem , ze najvacsia slabina Leonu je interier (vzhlad), s tym so ho kupoval a bol som zmiereny.  I30 ma interier normalny, niekomu sa paci niekomu nie, aj Golf hodnotia ludia ako nudu. To je vec vkusu. Hlavne je aby to slusilo a je jedno ci je to I30, Rapid, F3, Leon a pod.

p.s.: urcite tu nechcem nejake  nezmyselne porovnavania, ale rozumnu vecnu diskusiu. Dufam, ze tu budu takto pribudat recenzie aj na ine auta. Rad by som si ich precilal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Houmr.. nie.. rapid nemá krajší interiér od leona :) ďalší názor.

Mimochodom.. ono si pani stačí sadnúť do tých áut a porovnať (neberiem základ, ale min. stred). Ja by som to zoradil od najhoršieho v segmente koncernu: octavia, leon, golf. No a ak by išlo o leon FR, tak možno ešte pred leon. Mne sa zas farebná kombinácia červená a biela páčila veľmi.

No a s autami z inej triedy ako rapid a fabia, nevidím dôvod zrovnavat. Ak niektorý vyzerá lepšie, tak je to naozaj len na pohľad. Aj keď fabia ma veľmi podarený interier :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na najbližšie dni mám k dispozícii golf, ktorý je asi trikrát drahší ako fabia, takže to viem pochopiť, ale nechcem :) mne práve nechybaju mäkké plasty na pristrojovke. Pretože aj v golfe som ich len osahal, či skutocne su mäkké a to je celý kontakt s nimi. Samozrejme okrem očného a ten je aj vo fabii veľmi príjemný. Čo mi viac vadí, to su tie výplne dverí. Paradoxne v golfe prakticky lakťom nedociahnem na dvere, tak mi je jedno aké sú. Hoci je to celé makcene alebo obsite a neuveritelne masívne. Vo fabii práve vďaka jej šírke sa lakťom dotykam neustále. Nevadí, aspoň opierka je potiahnuta, čo fabia I nemala a dlhšia cesta tak bola nepríjemná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co chcete v plně vybaveném autě segmentu B, s top benzínovým motorem za 330tis ? Tolik stála Fabia co mám v podpisu a jediná výbava byly mlhovky, centrál a silnější archaický MPI...

Někde se to prostě projevit musí... 

 

A co se týče palubky, jo beru že design je čistě individuální, ale zde mi to fakt nedá, Leon a hezčí palubku než Octavia ? ehm...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rypicong.. o cene pisem predsa. Nič nikto navyše nechce, tiež neviem preco sa do porovnania ťahá iný segment. Prečo sa tu spomínajú leony, i30ky a podobne. Mali by sa tu preberať ako konkurencia pre HB auta ako clio, i20, ibiza, ... Pre combi snáď len clio a ibiza, neviem o inom kombiku v segmente, aspoň si nespomínam a s prižmúrením oka vo vlastných radoch ešte rapid.

No a s tou octaviou je to presne o tom, že každému sa páči niečo iné. Dokonca by som ju zaradil najnižšie aj po stránke pocitu z jazdy, ale to tu nechcem rozoberať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

i20 1.2 55 KW. 5.st. Family+a paket Club:

 

Statické dojmy:

 

Materiály měkčené plasty,dvojité těsnění dveří.Tichý zvuk při zavirání dveří.Na šířku stejné jak FIII.Vyčnívají palubovka s natočením k řidiči.Dost zabírá místo.Blikry trojbil a aut.zamykání.S materiály spokojenost.

 

Jízdni dojmy:

 

Brzdy vzadu bubnové.Bržděnís příjemným nástupem. .Při razatnějším brždění také velmi dobré.Řazení krátké dráhy,rychlosti dobře zapadaly.Odhlučnění a filtrace nerovností velmi dobrá.

Do 80 km/h motor tahá dobře.Z 80-100 km/h  také dobré.Od posilovače také dobrá odezva.Motor doporučuji do města a krátké příměstké trasy.Celkově se s novou i20 jezdí dobře.Oproti minulé generaci je to velký skok kupředu.

 

Přeplňovaný benzínový motor bude v roce 2016.

Editováno: , autor: Dix1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

houmr: povedená a dobrá recenze, s chutí jsem ji přečetl. O tom mazání klikovky jsem nevěděl a začne se mi z toho dělat asi další vráska na čele... No, nevím, snad to bude fungovat -  avšak nechápu, co vedlo konstruktéry k takovému "zbytečně blbému" kroku... 

Co se interiéru týče, posoudím, až když budu mít možnost v autě sedět. Desing, i když u Leonu není špatný a je neotřelý, tak desing není vše. Tak třeba v Rapidu vypadá palubka hezky a ladně ale praxe skýtá problém: v oblasti pravého kolené středový panel příliš vystupuje a tlačí mě - přímo na kolenní kloub. To byl důvod, proč jsem ustoupil od pořízení Rapida.

Ale abych jen nechválil: Škoda F3, byť je užší, nabízí myslím více praktických odkládacích míst, než Leon, o třídu vyšší auto.

 

Jinak přestávám rozumět hlasům, které pořád vyzdvihují měkčené materiály na horní části palubní desky. Copak někdo má tak ohebnou přítelkyni, že ji klátí na palubní desce..?  :kol-18:

Editováno: , autor: Pepav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...