S0T0 Vloženo 16. Září 2012 Sdílet Vloženo 16. Září 2012 ještě na i30 jsem měl polarisy 2 koupeny nové, na suchu, v prašanu v pohodě, ale jak byl takový ten maglajz, hladko tak... přemýšlel jsem jestli to není autem, ale po nahození A4 toto chování zmizelo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Škrabi Vloženo 16. Září 2012 Sdílet Vloženo 16. Září 2012 Romariooo: Záleží také na cenové kategorii pneumatiky,kterou porovnáváš. Barum,Matador,Kormoran jsou první nejlacinější značky pneu, které celkem dobře fungují. Rozhodně lépe než Goodride,Van-li a takovéto značky,které nemají ani homologaci.Dost často u těchto značek má letní pneu značení M+S pro zimu. Jak nám to říkali na školení v Otrokovicích. Je Continentál pak Semperit ,Uniroyal pak Barum ,Matador a i v tomto pořadí se předávají technologie. Letos ,jak je nové povinné značení, 3 kategorii , Ekonomika, Brždění na mokru, Hlučnost , (přitom brždění na mokru je zhruba jen ve 20%) ale nikde nejsou vypsány jiné vlastnosti ,které jsou dost podstatné . Jak se chovají na sněhu, mokru,životnost atd. Jedině počkat na Testy ? Nebo spolehnout se na hodnocení jiných lidí (zákazníků)+kombinace testujak to dělám já. V testech dost často kombinují nové dezeny a dezeny ,které se vyrábí cca 3roky, to je zhruba doby kdy vyráží nový vzorek u lepších značek. Barum má hodně špatnou ekonomiku(valivý odpor),brzdné dráhy jsou prakticky u všech značek na písmenu C. Hlučnost je u Continentalu TS850 je 72db (to je nejvíc) Barum 71db a třeba Kormoran 69db (nejmíň) to nejlevnější odMichelinu a Michelin 71db Všeobecně nejlepší Goodyear,Continental,Dunlop,Michelin a samozřejmě Nokian tam kde bývá více sněhu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GinBook Vloženo 16. Září 2012 Sdílet Vloženo 16. Září 2012 Objednal jsem si Continental TS850 195/65 R15 T ,u těch jsem snad chybu neudělal. Původní zimní Michelin Alpin A3 jsou pod úrovní 4mm a navíc z 2007, takže trochu staré. Můj dotaz je hlavně o písmenku "T". Musím mít tu nálepku o snížené rychlosti na 190km/h nebo to stačí mít nastavené v Maxidotu?. Jde samozřejmě o případnou pojistnou událost, mě samotnému je to jedno ,bo jezdim jak z honojem . Jak se na to dívá vyhláška čí pojištovna? Na maxidotu mám nastavené upozornění 160km/h na léto a na zimu 140km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1968 Vloženo 17. Září 2012 Sdílet Vloženo 17. Září 2012 Já jsem si objednal zimní Hankook W442 195/65 R15. Byly za super cenu,tak uvidíme. Slyšel jsem, že hankooky se obouvají na všechny nové škodovky co sjedou z linky. Nevím sice jestli je to pravda,ale kdo je měl tak je chválí. Nechám se překvapit. Minulé gumy jsem měl Pirelli Winter 210 Sottozero a byly super. Akorát jsou docela drahý. Odjezdil jsem s nima čtyři zimy a letos jsem je dojezdil přes léto. Měl jsem ja na fiatu stilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Škrabi Vloženo 17. Září 2012 Sdílet Vloženo 17. Září 2012 Objednal jsem si Continental TS850 195/65 R15 T ,u těch jsem snad chybu neudělal. Původní zimní Michelin Alpin A3 jsou pod úrovní 4mm a navíc z 2007, takže trochu staré. Můj dotaz je hlavně o písmenku "T". Musím mít tu nálepku o snížené rychlosti na 190km/h nebo to stačí mít nastavené v Maxidotu?. Jde samozřejmě o případnou pojistnou událost, mě samotnému je to jedno ,bo jezdim jak z honojem . Jak se na to dívá vyhláška čí pojištovna? Na maxidotu mám nastavené upozornění 160km/h na léto a na zimu 140km/h. Objednal jsem si Continental TS850 195/65 R15 T ,u těch jsem snad chybu neudělal. Původní zimní Michelin Alpin A3 jsou pod úrovní 4mm a navíc z 2007, takže trochu staré. Můj dotaz je hlavně o písmenku "T". Musím mít tu nálepku o snížené rychlosti na 190km/h nebo to stačí mít nastavené v Maxidotu?. Jde samozřejmě o případnou pojistnou událost, mě samotnému je to jedno ,bo jezdim jak z honojem . Jak se na to dívá vyhláška čí pojištovna? Na maxidotu mám nastavené upozornění 160km/h na léto a na zimu 140km/h. Správně by jsi ji měl mít. Pojišťovny a kupodivu i STK na té nálepce netrvají jen se musí dodržet nižší rychlost o jeden stupeň u zimních pneumatik. Pro zajímavost tyto nálepky dodal jen jednou Continental,jiný výrobce nikoli. Ještě jedna poznámka ,v TP mám 15 a 16 vypsané v H rychlosti a 17 rovnou W . Trošku divné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiri92 Vloženo 17. Září 2012 Sdílet Vloženo 17. Září 2012 Co říkáte na Goodyear Ultra Grip 7+? Rozměr 195/65/15. Co jsem četl recenze na pneunetu tak si je dost lidí chválí. S autem se jezdí z 90 % okresky I. a II. třídy, žádný hory ani nic podobnýho Nebo radši ty nový Continentaly TS 850 ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka mz Vloženo 17. Září 2012 Sdílet Vloženo 17. Září 2012 K tomu rychlostnímu indexu, když mám v techničáku H a pneu bude T tak to je o 2 stupně, mezi tím je ještě U, může to tak být? Nebo je to opravdu jen o ten jeden stupeň? a ještě jeden dotaz, jak je to s cestami do zahraničí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 17. Září 2012 Sdílet Vloženo 17. Září 2012 (editace) Co říkáte na Goodyear Ultra Grip 7+? Rozměr 195/65/15. Co jsem četl recenze na pneunetu tak si je dost lidí chválí. S autem se jezdí z 90 % okresky I. a II. třídy, žádný hory ani nic podobnýho Nebo radši ty nový Continentaly TS 850 ?? Mám je třetím rokem a zatím jsem neměl lepší pneu. Jelikož jsem z Liberce tak umím ocenit dobrou zimní pneumatiku a s těmito jsem neměl nikdy žádný problém se vyhrabat ze sněhu, vyjet do pluhem neprotaženého kopce (cca 20cm sněhu) či něco neubrzdit v roz-soleném blátě . Za mě velmi povedená pneumatika a o jejích kvalitách také hovoří výsledky testů kdy od roku 2007 se umisťují vždy v první trojici nejlepších. Asi už k tomuto není co víc dodat. Editováno: 20. Září 2012, autor: Sniper_2003 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sjakub Vloženo 17. Září 2012 Sdílet Vloženo 17. Září 2012 (editace) Tím myslíš GY, nebo Conti? Rozhoduji se mezi nimi // Edit: Už mně to docvaklo. GY, když Conti jsou novinka Editováno: 17. Září 2012, autor: sjakub Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 18. Září 2012 Sdílet Vloženo 18. Září 2012 2 sjakub Ano myslel jsem tím GoodYear UltraGrip7+. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 19. Září 2012 Sdílet Vloženo 19. Září 2012 někdo tu chválil polarisy, jezdil jsem je jednu zimu v horské oblasti na služebáku 02, na svém mám GY UG7+ a nelze je srovnat, polarisy nebrat, nyní je UG8 nástupce UG7+ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 19. Září 2012 Sdílet Vloženo 19. Září 2012 někdo tu chválil polarisy, jezdil jsem je jednu zimu v horské oblasti na služebáku 02, na svém mám GY UG7+ a nelze je srovnat, polarisy nebrat, nyní je UG8 nástupce UG7+ Bohužel jak to bývá nástupce už není tak dobrý jako 7+. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 20. Září 2012 Sdílet Vloženo 20. Září 2012 Polarisy2 mám taky, první rok v pohodě, žádný problém, teďka už nějak ztvrdly a není to ono, už bych do nich nešel, ale zatím je dojezdím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sjakub Vloženo 10. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2012 Jak je to s rychlostním indexem? Může být u zimních nižší? ... "Bohužel" mám V... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 10. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2012 Dle TP mám udán na M+S index rychlosti H (pro 205/50 R17) já osobně však mám zimní pneu rozměru 195/65 R15. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azriel Vloženo 11. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2012 Ratras: kdyby si cetl o par stran vzad tak by si dostal odpoved Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuff Vloženo 11. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2012 ADAC Zimní test 2012, výsledky mě ani nepřekvapují. http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2012_winterreifen_Test_205_55_R16.aspx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martyspk Vloženo 11. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2012 (editace) To samé ale v češtině z Dtestu. http://ulozto.cz/xkT...umatik-2012-pdf Editováno: 11. Říjen 2012, autor: martyspk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martyspk Vloženo 11. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2012 Původně jsem měl vyhlednuté na letošek pořídit GOODYEAR ULTRA GRIP 8 (UG 8) 205/55 R16 91H ale dle testu jsou lepsi Continental CONTIWINTERCONTACT TS850 205/55 R16 91H. A ted babo raď. Mám jít do nich?.Co doporučujete? Cena +- stejná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 11. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2012 Jdi do GOODYEAR ULTRA GRIP 7+ !!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmjs Vloženo 14. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2012 Proč? Máš s nima nějakou zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 14. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2012 Mám zkušenost s oběma verzemi jak 7+ tak 8. Podle mého jsou 7+ lepší(trakce na sněhu,brzdný účinek). Ostatně nasvědčuje tomu i cena kterou si tyto pneumatiky pořád drží stejnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 14. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2012 UG 7+ je jistota, podle me ale s TS850 neudelas chybu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmjs Vloženo 14. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2012 Dík za odpověd.. jdu objednat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Austin Vloženo 14. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2012 (editace) Sposta zákazníků tvrdí ,že Dunlop 3D je mnohem lepší než 4D. Potvrzuji, je to výrazný rozdíl. Už si je nekoupím. Kupujte 3D. Ty 4D mimo jiné ubývají jak ty M3. Co jsme měli ve firmě Nokiany tak to byla vždy špica, akorát někdy i cenová. Editováno: 19. Říjen 2012, autor: Austin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.