Přejít na obsah

Automatické otevíraní kufru


DenisMms

Doporučené příspěvky

Armyk: je to až v momentě, kdy ty páté dveře otevřeš (delší podržení tlačítka na dálkáči nebo zmáčknutí přímo na dveřích), ne jen odemkneš.

 

Sám nad tím už nějakou dobu uvažuju a co jsem tak zatím pochopil, tak ty plynové vzpěry kvůli tomuhle nijak netrpí – jen se přirozeně unavujou až do toho momentu, kdy už ani s pomocí pružinek nedokážou vytlačit ty páté dveře nahoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím to odsledovať, ale zdá sa mi, že mi kufor nepovyskočí. Len sa mi otvorí zámok. Možno som však krátko držal. Celkovo tento systém aj s automatickým otváraním na koncernových - drahších autách funguje dosť zvláštne. Raz sa otvoria, raz sa len odomknú, takáto pružinka mi príde spoľahlivejšia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Na Fabii 3 ne na Fabii 2 FL Combi ano... A moc to nedoporučuju... Jako efekt to byl pěkný to jo... Vzpěry nevím jak trpí možná asi ne....spíš trpí ty kolíky na obou stranách vzpěr (ty, ve kterých vzpěry drží...Kolíky na karoserii a ve dveřích) Zavřený kufr je totiž v neustálém napětí silnou, velice silnou pružinou a ty kolíky jsou v karoserii přibodované dalším plechem jako vyztužení... myslím na 3 bodových svarech... No abych to neprodlužoval... kolíky mají tendenci pod tím tlakem se postupně ohýbat... Ne samotný kolík ale ten plech pod ním i s kolíkem... Navíc zavírání kufru tím pádem vyžaduje s dveřmi překonat protitlak který pružiny kladou... Silnější člověk to bez problémů zvládne ale např manželka si stěžovala že s dveřmi musí buď silně třísknout nebo je manuálně nedovřené přibouchnout.... Podotýkám že jsem si objednal asi 3 druhy pružin.. Jejich tvrdost byla různá... nevím specifikaci, ale měl jsem zelené, modré i červené.... Tak jsem to asi po týdnu používání zrušil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkná frajeřina, o instalaci kvůli velkému namáhání v klidovém stavu neuvažuji. Jen mě napadá, jak je to se zavíráním a dovřením? Zvykl jsem si na nějakou sílu, respektive nějakou výšku, ze které kufr pěkně tiše a elegantně umím zavřít. Pokud bych měl vložený nějaký odpor, zvykl bych si na jinou, ovšem jak musí být velká? Není to až příliš?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...