Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Mlží se někomu xenony pod proužkem LED? Dneska jsem dojel domů a pod každým LED páskem je stejný flek.

Ano, to mlžení pod LED je normální.

Tak dnes doladěn další "kus", který začal s přestavbou před vánoci.

1. denní plně pohasne při blinkru na té straně kde auto bliká, druhá strana svítí

2. obrysová světla pohasnou tak jak mají

• Autor

Tak to rádi slyšíme.

před 4 hodinami, maxnuke napsal:

Mlží se někomu xenony pod proužkem LED? Dneska jsem dojel domů a pod každým LED páskem je stejný flek.

To je úplně normální. Dnes jsem na to koukal a zamlženo bylo i nad LED.

• 2 týdny později...

Mně to taky mlží v rohu pod led páskem. 

Já to řeším tam, že když dojedu se zahřátým autem, tak ještě pustím na pár minut dálkové. To světlo prohřeje a mlžení se rychleji odpaří.

Dá se to prá pořešit, že se odtrhne průhledná část sětla od tmavé, nanese silikon nebo nějaká těšnící hmota a přilepí. Že prý pak se to nemlží, ale to v záruce budu těžko dělat.

Denně jezdím cca 2 hodiny a nic se nemlží. Takže ještě tudy cesta vede. 

A xenony taky topí? A dokáží odpařit vhlkost za provozu?

Prakticky netopí a namrzají. Při každodenním provozu vlhkost nepozoruji

Jak jsem psal, vlhkosti si na nich všímám pravidelně. Jak topí, jsem ještě nepozoroval, ale teoreticky by měly topit více než LED.

• 3 týdny později...

Zdravím, měl bych takovou otázku, podařilo se někomu zapojit FL světla s jednotkou 6C0937089C nebo je potřeba mít 7H0937090D/B? Jedná se o MR 2016. Děkuju.

Upraveno od Jaryxx

• 4 týdny později...

Není problém u mě zapojit.

• 1 měsíc později...

Čau všichni, tak jsem se stavil u Ferdy, kterému tímto moc děkuji za super odvedenou práci, super přístup a všechno funguje jak má. Diky diky 

20180520_162246.jpg

20180520_194824.jpg

20180520_193124.jpg

Ta fotka spredu je fakt maso.Vypada to nenormalne.Super praca:)

• 1 měsíc později...

Chtěl bych poprosit o radu. Mám rapida vyrobeného 1/2017 a rád bych si dodělal xenony, mám v plánu sehnat světla před FL na můj stávající model. Naco si dát pozor ? Nebo stačí koupit jakékoliv a ono to nějak půjde? :rolleyes:Taky předpokládám že si výměnu musím nechat udělat v autorizovaném servisu ? 

Díky.

Tak ono by stačilo pročíst historii vlákna ..  vše se tu probíralo.

Četl jsem to od začátku, ale šlo mi o nějaký souhrn co se týče konkrétně tohohle modelového roku.

Předfaceliftový xenon je plně použitelný, jen se musí správně nastavit jednotka BCM. Po instalaci bude xenon blikat.

Faceliftové xenonové světlomety s led proužky musí mít na sobě jednotku: 4G0907397Q - světla by měli mít označení: 5JB94101xC(např. 5JC je označení světel pro Anglii)

např.:

https://www.mihocar.cz/svetlomet-predni-levy-kompletni-xenon-skoda-rapid-5ja-lift-5jb941015c/d-143720

a

https://www.mihocar.cz/svetlomet-predni-pravy-kompletni-xenon-skoda-rapid-5ja-lift-5jb941016c/d-143719

Kde skutečně koupíš je jen na tobě.

Upraveno od ferda25

Tak před 14 dny jsem se konečně po půl roce vlastnictví, dokopal k montáži faceliftových xenonů na mého Rapida. Dále následovala cesta k Ferdovi, kde bylo vše dořešeno. Tímto mu děkuji za perfektně odvedenou práci.

IMG_20180705_183154.jpg

IMG_20180705_183235.jpg

IMG_20180705_190240.jpg

IMG_20180705_201644.jpg

Vzhledově to Rapida pozvedne, co se týče vzhledu, hodně nahoru[emoji106]
Další + je svítivost v noci.

Je to krásné. Škoda, že by mi to u manželky neprošlo :(

• 4 měsíce později...

Procetl jsem to tady asi 2x, ale porad mi nejsou jasne nektere veci :)

Pro rapida 5/2013:

- predfaceliftove xenony funguji bez problemu, staci vymenit plug&play, zadne dalsi nastavovani. Ze ano?

- ale co faceliftove xenony s LED s rapidem 5/2013? 

Diky!

Pokud je to 5/2013, tak to není nereálné, ale není to plug and play, ale spíše mrd. S velkou pravděpodobností bude potřeba vyměnit řídící jednotku do které je potřeba přenést konfiguraci (v historii je číslo jednotky uvedené) a rovněž natáhnout (přidat) kabely. Toto umí vše udělat uživatel Ferda, po roce co mám (2014) funguje vše skvěle.

Ted mam 6R0937086M (ktera neumi ani tempomat). Jednotka by mela byt 7H0937090B, 7H0937090D? Jsou kompatibilni s 5/2013? Nevite, jestli umi i tempomat? Kdyz uz... :)

Nebo muze byt i 6R0937087M?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.