Lukecko Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 Zdravím, mám Octavii liftback s motorem 1.5 TSI, již doplněným o OPF filtr, a manuální převodovkou. Při rozjezdech za studena pozoruji cukání motoru v momentě, kdy úplně uvolním spojku do záběru. Je to hodně nepříjemné, obzvlášť v mém případě, kdy vyjedu od domu a prakticky ihned vjedu do kolony před křižovatkou a při popojíždění hopsám jako autoškola. Po zahřátí se vše dostane do normálu. Někdy stačí i teplota kolem 5°C a při trochu opatrnější prací se spojkou a plynem je vše v pořádku. Nicméně problém je při nízkých teplotách velice častý. Vím, že podobný proojev hodně pozorují majitelé Karoqu s tímto motorem, problém má také své vlákno v příslušné sekci, ale u Octavie nic takového není. Možná nás je méně nebo problém není u Octavie tak výrazný. Každopádně jsem auto reklamoval a dostal jsem informaci, že se o problému ví a v pozdějších měsících by měl být připraven update ŘJ motoru. Kdy přesně je to v plánu jsem se nedozvěděl. Pakliže má někdo stejné problémy, případně má novější informace o updatu, sem s nimi. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hkubes Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 Když jem scháněl auto, volal jsem do Liberce kde měli tentýž motor a tak jsem se ptal prodejce , jestli to auto necuká apod. Jeho odpověd byla, že cuká a musím si na to zvyknout takže asi tak. Pproto jsem to tohoto motoru nešel. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skyjko Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 (editace) Mam 1.5 man. sice bez OPF ale pocitujem to tiez. Nie kazdy rozjazd ale niekedy sa stane. Nahlasoval som to tiez no zajtra idem na vymenu oleja tak sa skusim popytat ci nemaju nejake dalsie informacie. EDIT: Tak dnes ziadne nove info. Stale sa caka na novy soft. Editováno: 12. Únor 2019, autor: Skyjko 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trek11 Vloženo 15. Únor 2019 Sdílet Vloženo 15. Únor 2019 na anglickom karoq fore, kde je u tohto modelu tento problem velmi rozoberany jeden chlapik pise ze opat volal do skoda uk infolinky a tvrdili mu ze fix bude skor ako si mysleli a ze sa mu za kratko opat ozvu. Tak som zvedavy ako to bude v nasich koncinach a ci bude rovno fix aj pre tych, ktory problem pocituju pri O3 fl. U O3 je toho nepormene menej ako u Karoq-a. Aspon co sa tyka prispevkov na forach Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petran Vloženo 27. Březen 2019 Sdílet Vloženo 27. Březen 2019 Tak zajel si už někdo s OIII 1.5tsi do servisu pro novy software? Dívali jste se do erwin na nové tpi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trek11 Vloženo 28. Březen 2019 Sdílet Vloženo 28. Březen 2019 Pozeral som sa do erwinu a napriek tomu, ze s cukanim problem nemam a napriek tomu podla toho co sa tu pise pre O3 este nie je novy soft tak tam to TPI pri mojom VIN svieti s tym ze update je ready a da sa prehrat. Zvlastne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
embecka Vloženo 28. Březen 2019 Sdílet Vloženo 28. Březen 2019 Chcem sa opytat, ako Vam pri pripadnom zdochnuti motoru ( co sa Vam pravdepodobne nestava, ale mne aj dnes rano na cervenej, mam to na krizovatku do 5min z garaze, studeny motor ) reaguje opatovny start po zmacknuti spojky? U mna zareaguje min az po sekunde. Jazdim aj s 1.4 a ked si nasimulujem pri rozjazde skapanie a okamzite skocim na spojku, motor natocim ihned. Okrem ranneho poskakovania mi to teda dost zneprijemnuje rannu naladu. Inak ta ista krizovatka, mierne do brehu, je s 1.4 a rovnakym jazdnym stylom x krat bez dochnutia motora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal B. Vloženo 29. Březen 2019 Sdílet Vloženo 29. Březen 2019 Přidávám svůj postřeh s Kodiaqem. Taky se mi stalo že mi to zdechlo. Ano prodleva tam vždy byla. ALe když to zdechlo při šlápnutí na spojku ihned startoval. Poprvé jsem zmáčkl tlačítko start a ono to startlo a vyplo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukecko Vloženo 29. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 29. Březen 2019 14 hours ago, embecka said: Chcem sa opytat, ako Vam pri pripadnom zdochnuti motoru ( co sa Vam pravdepodobne nestava, ale mne aj dnes rano na cervenej, mam to na krizovatku do 5min z garaze, studeny motor ) reaguje opatovny start po zmacknuti spojky? U mna zareaguje min az po sekunde. Jazdim aj s 1.4 a ked si nasimulujem pri rozjazde skapanie a okamzite skocim na spojku, motor natocim ihned. Okrem ranneho poskakovania mi to teda dost zneprijemnuje rannu naladu. Inak ta ista krizovatka, mierne do brehu, je s 1.4 a rovnakym jazdnym stylom x krat bez dochnutia motora. Při těch poskakujících rozjezdech mi to ještě nikdy nezdechlo. Každopádně v jiných situacích mi ten opětovný start přes spojku přišel celkem normální, stejný jako u 1.4 tsi. Možná tam je o 1s delší prodleva, ale nic, co bych si běžně všiml. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
embecka Vloženo 29. Březen 2019 Sdílet Vloženo 29. Březen 2019 Pri poskakovani to ani mne nezdochlo, len pri rozjazde z miesa. Ta prodleva mi vadi ked sa mi to stane na semaforoch. Dufam, ze sa to nebude opakovat casto, radsej vobec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal B. Vloženo 29. Březen 2019 Sdílet Vloženo 29. Březen 2019 No mi se to taky stalo v provoze a nebylo to nikterak příjemné, za vámi nervozní auta troubí proč jededu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joseamigo Vloženo 4. Duben 2019 Sdílet Vloženo 4. Duben 2019 Mě to teda v provozu nechcípá, ale všiml jsem si, že za určitých atmosferických podmínek (asi to bude souviset s vlhkostí vzduchu) při pokusu se hned po nastartování rozjet s poněkud rychlejším puštění spojkového pedálu se motor trochu zakuckal a musel jsem znovu šlápnout na spojku a nechat ji lehce sklouznout abych neskákal jak koza. Pokud po startu motoru ještě zapnu pásy a do rozjezdu je tak prodleva od startu několik vteřin, tak už to nekucká. Asi jsem holt rychlejší než to auto :D . Pro šťouraly dodávám, že se rozhodně nerozjíždím jako čuně se studeným motorem vytočeným do ruda. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petran Vloženo 8. Duben 2019 Sdílet Vloženo 8. Duben 2019 ...nebo podtočeným do modra. Myslím, že optimem na rozjezd je 1500 otáček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrha Vloženo 5. Červen 2019 Sdílet Vloženo 5. Červen 2019 Mám tento motor s DSG. Najeto zatím 6k km. Je pravda, že to při výjezdu z garáže malinko cítím, že se motor "chytá", ale po pár sekundách to přestane. Jinak jsem s tím motorem nadmíru spokojen. Je ultra tichý (jeden člověk se mě ptal, zda to je elektroauto :), dlouhodobá spotřeba je 6,1l a má dost výkonu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pela Vloženo 6. Červen 2019 Sdílet Vloženo 6. Červen 2019 Souhlasím s @mrha. :) Jsem za tuto volbu moc rád. A taky jsem rád, že jsem neměl 1.4 a nemůžu nadávat. :) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukecko Vloženo 22. Červenec 2019 Autor Sdílet Vloženo 22. Červenec 2019 Mám jen malý update s tím, že cukavé rozjezdy přes léto kompletně zmizely. Speciálně po dovolené, kde jsem najel 3200 km a překročil hranici nájezdu 10K km, tak se motor chová výtečně. Žádný update ŘJ neproběhl, stále čekám. Je však možné, že se problémy s návratem studených ran vrátí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiVi Vloženo 1. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2019 http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/majitele-skod-vw-seatu-a-audi-s-motory-1-5-tsi-trapi-stejny-problem-reseni-zatim-nema Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petran Vloženo 20. Září 2019 Sdílet Vloženo 20. Září 2019 Tak už vyšel sw i pro Octavii (viz info ve vlákně pro Karoq) byl už někdo přehrávat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trek11 Vloženo 21. Září 2019 Sdílet Vloženo 21. Září 2019 ja som bol prehrat sw na mojej o3 MY 2019 aj ked som nepocitoval klokana ale spokojnost tam je kedze sa zlepsil prejav a hlavne odozva na plyn. blizsie k tomu som popisal tu: https://forum.skodahome.cz/topic/145119-15-tsi-opf-dsg-%C5%A1kub%C3%A1n%C3%AD-p%C5%99i-rozjezdu/?do=findComment&comment=2416480 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobil-man Vloženo 26. Září 2019 Sdílet Vloženo 26. Září 2019 Zdravím. Mám auto vyrobené v září 2019, aktuálně najeto 800 km s DSG. Žádné cukání nebo nestabilní otáčky jsem ještě nepocítil, tankuji vervu 100. Možná že už do nových aut dávají nějaký aktualizovaný FW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mahlpo Vloženo 26. Září 2019 Sdílet Vloženo 26. Září 2019 Ja mel Octavii prebirat tento tyden. Ptal jsem se v mailu prodejce zda se da overit,zda je sw v mem voze aktualizovany. Pry az prijedu se na auto podivat,tak se domluvime. No a co cert nechtel, kdyz jsem se prijel podivat, tak prodejce se mi omlouval, ze auto je po kroupach a kdyz ho prebiral technik, tak si toho nevsimnul. Fakt dost posete od krup. No ale google naposledy vyhledal kroupy 7.9 nekde ve spanelsku. ...tak treba je ma Octa dovazena ze Spanelska... Takze ted cekam na nove :-( tak tam uz predpokladam novy sw bude :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukecko Vloženo 2. Říjen 2019 Autor Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 Tak jsem byl včera odpoledne pro nový SW ŘJ motoru. Udělali to v mém servisu na počkání a celá akce trvala asi 45 minut. Zatím to vypadá, že konečně můžu tuhle klokaní kapitolu svého auta konečně uzavřít. Rozjezdy jsou krásně plynulé a to i když jsem je zkoušel udělat pod menším plynem. Nechci se ale radovat předčasně a počkám si na ranní mrazy, kdy se klokan nejvíc projevoval. Budu informovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 3. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2019 Zde více informací ohledně této úpravy a příčinám škubání. https://www.auto.cz/skoda-vyhlasuje-dalsi-svolavacku-tyka-se-i-vozu-vw-a-seat-s-motorem-1-5-tsi-131369 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomas808 Vloženo 3. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2019 Zeptám se kromě lepších rozjezdů pozorujete po nahrání nového SW i něco dalšího? Narovinu bych se obával pak i toho že motor nový SW někde otupí jako se stalo kdysi u původního 1.2 TSI 77 kW. Prostě ho trochu přiškrtili aby ochránili rozvody atp. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukecko Vloženo 4. Říjen 2019 Autor Sdílet Vloženo 4. Říjen 2019 Tyto dva případy (1.5 tsi a 1.2 tsi) bych vůbec nesrovnával. Právě naopak mám pocit, že nový SW motor oživil a reaguje rychleji. Stále to není takový drak jako 1.4 tsi, ale je oproti němu zase kultivovanější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.