Wazi Vloženo 20. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 Ahoj, potřebuji se zeptat jak předcházet těm tzv. mikroškrábancům. Jsou to takové ty "kruhy" co jdou vidět proti přímému světlu. Jelikož jsem kupoval skladovku, která nějakou dobu stála venku a voskoval jsem ne úplně hned po koupi, tak mám bohužel tento problém. Pokud dám po zimě lak rozleštit a nanesu vosk, stačí to, aby se mikroškrábance nedělaly? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 20. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 Já na žádný způsob nepřišel, měl jsem i nano vrstvu a stejně byli. Proto stříbrná barva, na té jediné to není vidět. 1 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slots Vloženo 20. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 Zabránit tomu nelze, ale dá se to tak z 80% omezit. Při oplachu hodně vody nebo wap. Při šampónování system dvou kýblů a kvalitní mikrovláknová rukavice. Opět oplach a sušení nejlépe vzduchem nebo kvalitním ručníkem. Ochrana dle vkusu každého soudruha, ale vhodným aplikátorem, nejlépe mikrovlákno. Leštění měkkým mikrovláknem. Všechny utěrky a ručníky musí být před použitím zcela čisté !!! 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 21. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2020 Přesně tak, pořádný oplach, dvoukýblová metoda. Kvalitní rukavice a ručník. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skodzinek Vloženo 21. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2020 9 godzin temu, Wazi napisał: Ahoj, potřebuji se zeptat jak předcházet těm tzv. mikroškrábancům. Jsou to takové ty "kruhy" co jdou vidět proti přímému světlu. Nejprve vyhýbej se automatickým myčkám - používej pouze ruční nebo bezdotykové myčky. Zadruhé, nikdy nedovol, aby se auto velmi zašpinilo Zatřetí, pravidelně chraň lak dobrým, nejlépe tvrdým voskem. Ideální je keramický povlak, ale to samozřejmě stojí víc. Začtvrté, při nákupu automobilu vždy zvol stříbrnou barvu 😀 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 21. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2020 Za páté: Nikdy neumývaj auto kruhovými pohybmi - vysledkom je to čo máš teraz na aute... Vždy umývať plynulými ťahmi spredu dozadu. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 21. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2020 Dolezite je najprv spinu namocit jemnym prudom vody. Chodim na mycku teraz 4-5x za tyzden. Umyvam po rybacke na rucnej jedno, ci druhe. Zasada, nikdy nezacat tlakom vody! Castice, ci uz suche, ci hrubsie pod tlakom vody posobia abrazivne. Po prvom jemnom premyti sa uz ds aplikovat tlak. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 21. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2020 (editace) V dubnu byla moje Scala u detailera, páč i ten nový lak z výroby měl x nedostatků a chtěl jsem na to nějakou ochranu. Udržuji zásádně ruční wapkou (předmytí, pěna/mikroprášek podle míry zašpinění, oplach demineralizovanou vodou) a jednou za čas to přejedu houbou - přeci jen drobný prachový film wap neodstraní. A musím říct, že s tímto stylem mytí tam žádné mikroškrábanečky aktuálně nejsou. Je fakt, že na světlejších lacích ty mikroškrábance nejsou tak vidět, ale při určitém, zejména bočním světle, je uvidíte i tam. A poslední věc - člověk chce mít auto naleštěné a v cajku - ale když ho používáte denně, jedete cestou kde větve lezou do vozovky a nejde se jim vyhnout, potkáte pár kokotů co vám opřou jejich dveře o ty vaše.... no řeknu vám, pak má člověk chuť se na to extrémní péči vyprdnout. Jiné je to samosebou třeba u nějaké víkendovky/výstavního kousku :) Editováno: 21. Listopad 2020, autor: Michal T. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 21. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2020 Este, ze piseme tie skrabance. Chalani sli rano na dvor a palicami pisali po namraze na auto. Takze dvaja prvaci mi vyrili velke tlacene A na lave zadne dvere. Superb svokrovi jeden z nich minule presiel kovovym autickom. Tak dnes dostali pucung taky, ze az 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wazi Vloženo 21. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 21. Listopad 2020 Díky všem za reakce. Samozřejmě vůz myju pouze ručně, ikdyž tedka co byl v servisu, tak ho kvůli výměně brzdového světla projeli myčkou. Nakoupil jsem si, řekl bych trochu lepší šampony, leštěnky, rukavice z ovčí vlny, mikrovlaknove utěrky, ručník z mikro. Vosk jsem na to dal hybridní vosk Bilt Hamber Double Speed-Wax, podle recenzí chválený. Nevím, zda jsem ho aplikoval správně, bylo to první voskovani, ale voda po celé karoserii stéká krásně. Co jsem udělal určitě špatně a čeho jsem si vědom, že jsem před voskem nedekontaminoval. I přesto, že jsem si dal fakt záležet, bylo cítit po přejetí dlani na některých místech nějaká špína. Doufám, že to nebude mít nějaký následky. Jak jsem psal, po zimě bych to asi svěřil nějakému profikovi a poradil se, jak následně ošetřovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 Čo používate na zatretie poškodenia laku? Nejaká "dobra " duša mi na kľučke vydrela lak asi veľkosti 2mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skodzinek Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 Lešticí pasta a měkký hadřík z mikrovlákna: https://allegro.pl/oferta/k2-ultra-cut-c3-pasta-mocno-scierna-do-polerki-06-7740867339?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_chemiakcesor_pla_&ev_adgr=Chemia+-+Chemia+blacharsko-lakiernicza&gclid=EAIaIQobChMIgJeOjMCe7wIV6QWiAx3BugDWEAQYByABEgLB3vD_BwE Musíš leštit malými kruhovými pohyby. Samozřejmě musí být lak naprosto čistý. Vše záleží na tom, jak hluboký je škrábanec. Je dobré mít elektrický leštič. Pokud pod lakem vidiš podklad, účinek bude spíše slabý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 (editace) Pokud je to hlubší, ručně to určitě nerozleštíš. A pokud nemáš zkušenost s leštičkou, tak bych do toho nešel, můžeš to ještě víc do ... Pokud máš lak v dobrém stavu, doporučuji raději navštívit nějakého zkušeného detailera. Je to záležitost pár minut a finančně tě to taky nezruinuje. Edit: Když sem hodíš foto, dozvíš se asi víc. Editováno: 7. Březen 2021, autor: dafro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 Před hodinou, petulko napsal: Čo používate na zatretie poškodenia laku? Nejaká "dobra " duša mi na kľučke vydrela lak asi veľkosti 2mm. Metalíza nebo plná barva? Pokud metalíza je to jen lak nebo barva? Nebo je to do podkladu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 (editace) Prikladam foto. Je to metaliza modra race . Našiel som toto: https://eshop.skoda-auto.sk/sk_SK/lakova-ceruzka-modra-race-metaliza/p/HFB380084 Ide mi hlavne , aby tam nezačala hrdza Editováno: 7. Březen 2021, autor: petulko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 (editace) Na té fotce bohužel není nic vidět. Ale asi to bude hlubší, ale ne na kov. Osobně tyhle laky nekupuju, nech si namíchat odstín do spreje a vydrží ti na všechny tyhle malé opravy. Stříkneš si do víčka (po velmi důkladném protřepání) a malým štětečkem to opravíš. Editováno: 7. Březen 2021, autor: koblih69 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 To biele na fotke. Cítiť to keď prejdem nechtom. Ten sprej robia v autoservisoch? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 To je na kľučke? Síce nie som expert, ale kľučka je tuším plastová, tam ti to nezhrdzavie... Podľa fotky je to odreté na základnú farbu, nie až na podklad. Osobne by som to riešil, pokiaľ by mi to extrémne vadilo, inak nie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 Jak to budeš retušovat, podle mě to bude ještě víc vidět. Já bych to neřešil nebo zkusil v rámci možností rozleštit. A pokud se do toho pustíš, tak opravdu nechat namíchat lak, ale žádný štěteček!!! Buď spešl pero nebo nějakým hrotem (např. párátkem) postupně zakapat a pak rozleštit. Pokud s tím ale nemáš žádnou zkušenost a už teď ti to vzhledově vadí, tak bych to raději někomu svěřil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 Mam dva hlbsie dubance ako hento na A stlpiku. Aj hrdza sa objavila v nich. Vybrusil som hrdzu a pretrel tou skoda farbou. Ako ńahle sa otepli, vybrusim to lokalne, dam tmel, zaklad a bud to streknem alebo skusim tu korekcnu naniest a vybrusit. Podla mna hento co si daval nie je do zakladu. Tam by stacilo vycistit, podla hlbky vyplnit a streknut to sprejom. Zase ak si to este nerobil, tak si to daj spravit. Ja som sa nacvicil na narazniku predchodcu, ked som pred predajom prelakuval skrabance. Uz som to nechcel hnat na poistku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 Ako nič v zlom, ale dotyčný píše, že to má veľkosť 2 milimetre... Ja by som to nechal tak a nevyvolával okolo toho zbytočnú hystériu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 Souhlas, ale kdyby to chtěl nechat tak, tak by asi nepsal na fórum? Zjevně s tím něco dělat chce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 Hlavne nechce, aby sa mu tam chytila hrdza... Pokiaľ viem, kľučky nie sú zo železa... Alebo sa mýlim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 (editace) Ak kľučka nie je zo železa tak to nebudem riešiť. Mal som len obavu aby sa nechytila hrdza. Ono to veľmi vidieť nieje. Editováno: 7. Březen 2021, autor: petulko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 @petulko klucka je plast. Tam sa to da podla mna uplne lahko opravit. Ale to by som neriesil a ak sa nemylim, to mas sluzobne, tak to uz duplom nie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.