Přejít na obsah

kde zohnat lacne zimne gumy?


nota

Doporučené příspěvky

co na to říct, pokud chceš nové, tak jednoznačně na internetu. Zkus třeba na seznamu funkci "hledat" + "zboží" :p nechci tady dělat reklamu, navíc stejnak skoro nikde (u levných obchodů) momentálně nepřijímají zakázky..

Tohle je vůbec zajímavé téma z jednoho důvodu. Už jste si všimli, jak pneuservisy strašně zdražujou práci? jednoznačně proto, že neprodají žádnou gumu. Druhým důkazem o odlivu klientů je to, že minimálně polovina internetových obchodů s pneu je momentálně uzavřena, vůbec nestíhají. Což je ovšem vtipné, co to je za podnikatele. Jediný měsíc v roce, kdy mohou mít opravdové žně, a oni se na to vůbec nepřipraví..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já problém neměl,v úterý jsem přes net objednal a dnes vyzvedl a mám i přezuto.Je fakt že za práci chtěly trochu moc,málem mě kleplo když chtěly 1000,vždycky jsem platil kolem 500.Koupil jsem Barum Polaris za 1200.Mezi protektorem a novou není až takový rozdíl.Origo je origo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na slovensku stoji ta ista guma firestone winterhawk 2145 sk cez net a to este v zatvorke je zlava 950 sk takze vlastne stoji okolo 3000 a ty ju mas za 1000 cz-je to normalne ved kurz sk meny nie je 1ku 3 to je doslova ojebavanie zakaznikov nemam slov. :fakac::fakac::fakac:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na slovensku stoji ta ista guma firestone winterhawk 2145 sk cez net a to este v zatvorke je zlava 950 sk takze vlastne stoji okolo 3000 a ty ju mas za 1000 cz-je to normalne ved kurz sk meny nie je 1ku 3     to je doslova ojebavanie zakaznikov nemam slov. :fakac:  :fakac:  :fakac:

Ja som kupoval Pirelli Snowcontrol 185/60 R14, 4 gumy vrátane dopravy do domu vyšli na 8054 Sk. A to tie gumy prišli z Čiech!

Neodpustím si filozofickú úvahu:

Máme dosť firemných áut, o gumy sa nám stará špecializovaná firma. Aj keď máme všelijaké zľavy, s cenou sú hodne ďaleko od cien pneumatík ponúkaných v internetových obchodoch... Čím to sakra je? Keď dokáže internetový obchod na gumách zarobiť tak, aby prežil, prečo nemôže spraviť konkurencieschopné ceny aj normálny pneuservis? Problém je ten, že u nás sú ľudia stále nenažraní, a zarobiť chcú hneď.

Aj keď máme tú zmluvu na pneu na firemné autá, objednal som si kompletné zimné pneu na diskoch cez internet. Ušetril som tým 6700 Sk, pri tých istých gumách... Niečo je zle v tomto štáte :blbec:

Ak chceš niečo lacné, tak napr. Matadory MP58 zoženieš cez internet za nejakých 1500-1600 Sk/kus.

Editováno: , autor: Igor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, to to máte v sk fakt drahý. Ty moje gumy maj doporučenou cenu 2300,- takže když jsem je náhodou našel za tyhle peníze, neváhal jsem. Původně bych šel klidně do Barum P2.

Musím se zastat kamen. pneu v jednom. Fakt je, že většina net obchodů jsou jen prostředníci, s jedním / dvěma zaměstnanci, bez skladu, pouze telefon a fax. Pak si při velkém obratu mohou dovolit tyhle ceny. Na druhou stranu ale, z pneu servisů mám pocit, že ty ceny mají až záměrně natažený, drží se heslem, "když už jste sem dojel na té rezervě, určitě něco koupíte". Ale kompenzovat si tyhle komplexy, že teď nemaj za pneu kšefty tím, že zvedaj nesmyslně ceny za práci, to mě vážně štve. Když si vezmu, kolik mám já ve svém zaměstnání za hodinu práce (a to na tom nejsem zase špatně), tak si řikám, proč raději někde nevyměňuju gumy :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK příšte beru Barum. :D Ale nic proti barumkám nemám, mám Brillantis z výroby z fabriky a kromě přenosu vibrací (jízda po kostkách) jsou docela OK - jezdím klidně...

Jinak pokud jde o GY UG7, tak loni na podzim se tato pneu umístila na špici snad všech testů a to je jedna z mála věcí, kterou se dá při pořizování pneu řídit. Zima ukázala, že jsou celkem tiché, řetězy jsem nasazovat nemusel, vše jsem dobrzdil a mohl se na ně spolehnout. Jen jsou trošku hlučnější při projíždění vodou, ale to je vetšina zimních vzorků.

Na zimních pneu se nevyplatí příliš "šetřit". Protože i klidný řidič se dostane prakticky stoprocentně na hranici jejich vlastností, narozdíl od letních.

Disk je rakouské výroby, firmu už si nevybavím, ale je to dodavatel škodovky. Táta má origo plechy na O1 a jsou od této firmy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro pneu 185/60/14 je předepsaný disk 6Jx14" na disku 5J to bude vypadat divně v tom, že pneu v oblasti běhounu bude daleko širší a směrem k disku se to bude hodně zužovat, prostě patka gumy bude hodně stažená dovnitř do úzkého disku.

Pneu pak vypadá jakoby pořád pohuštěná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nazdar , takze dnes som to zlomil- tu dilemu ake gumy

kupil som barum P2 165/70R14 a teraz cena , som nechapal bol som v matadorke /obchod nie vyrobna/ tam my ponukal kus za cenu 1990sk + prezutie 800+vyvazenie dalsich 300nie s olovom alebo zinkom neviem presne

potom som zasiel do ineho pneu a cena 1750 sk a prezutie zdarma , taze nemam slov /

letne dolu a na tie iste plechace nazut nove , vyvazenie so zinkom\ -_--_--_--_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...