Kubo22 Vloženo 25. Září 2021 Sdílet Vloženo 25. Září 2021 Prosim vas, uz som to na cestach niekolko krat videl. Takto v predu mat detsku autosedacku. Moja dcera ma 5 rokov, vahu cca. 20 kg. Autosedacka je do 36 kg. Neviete ako je to s legislativou na Slovensku ? Z citovania zakona sa vysomarit neviem. Doposial som ju v predu takto nikdy neviezol. Stale je vzadu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 25. Září 2021 Sdílet Vloženo 25. Září 2021 nevim jak na Slovensku, ale v Čechách se zadní a přední sedačky co se týče dětí nerozlišují. Platí stejná pravidla . Jen na předním sedadle v případě použití dětské sedačky proti směru jízdy se musí deaktivovat airbag 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 25. Září 2021 Sdílet Vloženo 25. Září 2021 Asi bych ještě dodal, že podle návodu sedačky a její kompatibility s modelem vozu. Mám třeba sedačku jen s isofixem a tudíž jsem si musel připlatit za nadstandart isofixu na předním sedadle. Rovněž jsou sedačky s pásem Top Tether a ty mají příslušná oka jen na opěradlech zadních sedadel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 4. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2021 (editace) Já mám autosedačku na isofix a podle potřeby jí stěhuji dopředu a dozadu. Dítě se poutá normálním pásem. Je jedno jestli je vpředu nebo vzadu. Proti směru jízdy se poutají jen ta malá vajíčka. ... i když mimo město mám autosedačku zásadně vzadu. Editováno: 4. Říjen 2021, autor: thejohndoe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 4. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2021 (editace) @Kubo22 ja si tak pamatam, ze podla legislativy u nas nemozes mat vpredu autosedacku, len vajce v protismere bez airbagu. Ale neviem to najst na nete a potvrdit ti to. Skus pozriet vyhlasku. Viem, ze v CR mozu, lebo sestriny, ked chodili z prahy mali jedneho z krpcov vpredu, lebo inak bol cirkus ako boli obaja vzadu. Ale aj oni pozerali vyhlasku a uz na hraniciach ich prekladaju a su obaja vzadu. Ale fakt to neviem najst teraz nikde. Editováno: 4. Říjen 2021, autor: csabac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 5. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2021 Když už je řeč o autosedačkách, tak jen připomenu, že každá má svoji omezenou životnost, která se pohybuje v řádu jednotek let. Takže není dobré tohle kupovat z druhé ruky nebo dědit v rámci rodiny. UV záření a okolní vliv, jako změny teplot způsobují stárnutí materiálu a když to přeženu, stará sedačka se při nehodě rozpadne a neochrání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 5. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2021 Životnost autosedačky v řádech jednotek let a není dobré ji dědit? Možná nějakou čínskou z Kauflandu, ale tu není dobré vůbec kupovat. Zájemcům o starší autosedačku bych doporučil kouknu u výrobce https://www.britax-roemer.cz/faq-page/faq-page.html 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosmicboy Vloženo 5. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2021 Pěkný odkaz na obrázek s životností autosedaček. Je jasný, že má nějakou životnost, ale vše se musí brát "rozumně." To, že je max. na 1 dítě a pak vyhodit jsou jen řeči prodejců, kteří chtějí vydělávat na prodeji dalších a dalších sedaček. Kdyby řekli, že je životnost "navždy", tak časem nemají co prodávat :-). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Jak by fízlové řešili životnost? Autosedačka je/není v autě. Nic jiného je nezajímá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Tak stav autosedačky by měli řešit hlavně rodiče, co nechtějí, aby jejich dítě skončilo s přelomenou páteří na předním skle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Nějaká volovina, ne? Dětské sedačky jsou jen výsledek výrobců a šikovnosti lobbistů prosadit je jako povinné. Samozřejmě část lidí jsou moralisti a podobným nesmyslům a direktivám fandí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Konec konců celé dětství jsem jezdil vzadu ve Š120 bez sedačky a bez pásů. Dokonce jsem i chrápal natažený na sedačce mapříč, nebo nahoře pod oknem. Nikomu to nevadilo. Nikdo nemoralizoval, ani fízlové. Svět byl v pořádku a já to dokonce i přežil. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 @Clerfayt mám to stejně. Jo a přiznám se, že jsem ještě žádnou rozpadlou dětskou sedačku nevidel a že už jsem lecos viděl. ;-) Kolikrát jsou různě i vyhozené, staré, ale spíš na dojete čalounění. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Přesně tak. Odvozil jsem 2 děcka v jedné sedačce. A žádné značkové to nebyly. Ty "moralisti" ať si klidně zaplatí. Vezu děcka, musím jezdit s rozumem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Ty sice jazdit s rozumom mozes, ale ostatni vodici nemusia - velmi rychlo sa mozes stat obetou niekoho ineho. Kedysi nebol tak velky provoz aky je dnes. Ak ma dnes niekto na auto za 1 milion, tak neverim, ze je problen zakupit sedacku za 6-8 tisic. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Jezdil jsem se sedačkou už před 25 lety a odvozil v ní dvě děti. Koupil jsem kvalitní značkovou a sloužila potom ještě dlouho i jiným. Přehnaná histerie, že vydrží dva tři roky a rozpadne se je možná tak poplatná dnešním výrobkům, které vydrží max tak akorát záruku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Nieje uz povinost sedacky len s isofixom ak auto ma isofix? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Vůbec nejde za kolik máš auto přece. Dávno neplatí co je dražší tak je lepší. Je to každého věc. Plácáme tu o ničem. S tím isofixem je zajímavý dotaz... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Ne nevím o tom, snad jedině že je vždy jistější u sedaček pro větší děti tuto připevnit přes ISOFIX, pokud to vozidlo umožňuje a ne jen pásem přes dítě a ní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 před 3 hodinami, Clerfayt napsal: Nějaká volovina, ne? Dětské sedačky jsou jen výsledek výrobců a šikovnosti lobbistů prosadit je jako povinné. Samozřejmě část lidí jsou moralisti a podobným nesmyslům a direktivám fandí. před 3 hodinami, Clerfayt napsal: Konec konců celé dětství jsem jezdil vzadu ve Š120 bez sedačky a bez pásů. Dokonce jsem i chrápal natažený na sedačce mapříč, nebo nahoře pod oknem. Nikomu to nevadilo. Nikdo nemoralizoval, ani fízlové. Svět byl v pořádku a já to dokonce i přežil. Tohle vyznívá tak, že by ses bez dětské sedačky v autě obešel i u vlastních dětí, kdyby nebyla povinná.... To už je na pováženou . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 před 4 hodinami, Clerfayt napsal: Konec konců celé dětství jsem jezdil vzadu ve Š120 bez sedačky a bez pásů. Dokonce jsem i chrápal natažený na sedačce napříč, nebo nahoře pod oknem. Nikomu to nevadilo. Nikdo nemoralizoval, ani fízlové. Svět byl v pořádku a já to dokonce i přežil. Také si pamatuji Škodu 120, kde se vzadu jezdilo bez autosedaček a bez pásů. Ale také si pamatuji, že se jezdilo docela pomalu a pamatuji si jak byl slabý provoz. Dnes je jiná doba dědo. A čistě technicky, dětská sedačka rozhodně význam má - malý človíček prostě není a nemůže být pásem pro dospělého bezpečně připoután. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 před 1 hodinou, atlan napsal: Nieje uz povinost sedacky len s isofixom ak auto ma isofix? ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Před hodinou, stanmar napsal: Ne nevím o tom, snad jedině že je vždy jistější u sedaček pro větší děti tuto připevnit přes ISOFIX, pokud to vozidlo umožňuje a ne jen pásem přes dítě a ní. Co to tady zase vymýšlíte za předpisy? Nějakej erohujer? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Ne žádné předpisy nevymýšlím - tak to prostě je. Pokud má auto ISOFIX a sedačka taky je vždy jistější a bezpečnější pevné uchycení sedačky než jen pásem. Na to neopotřebuješ EU, ale rozum a logiku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 S tím Isofixem je to asi tak, povinnost to určitě není jak se píše výše, ale je to o tom, že ta sedačka líp drží jak na sedadle tak při nárazu než když je na pásu. A hlavní přínos pro uživatele je v jednoduchosti uchycení-zacvaknete jedete, žádné protahování otvory podle návodu apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.