Přejít na obsah

Autosedacka


Kubo22

Doporučené příspěvky

Prosim vas, uz som to na cestach niekolko krat videl. Takto v predu mat detsku autosedacku.

Moja dcera ma 5 rokov, vahu cca. 20 kg. Autosedacka je do 36 kg. 

Neviete ako je to  s legislativou na Slovensku ? Z citovania zakona sa vysomarit neviem. 

Doposial som ju v predu takto nikdy neviezol. Stale je vzadu.

IMG_20210925_183812.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi bych ještě dodal, že podle návodu sedačky a její kompatibility s modelem vozu. Mám třeba sedačku jen s isofixem a tudíž jsem si musel připlatit za nadstandart isofixu na předním sedadle. Rovněž jsou sedačky s pásem Top Tether a ty mají příslušná oka jen na opěradlech zadních sedadel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já mám autosedačku na isofix a podle potřeby jí stěhuji dopředu a dozadu. Dítě se poutá normálním pásem. Je jedno jestli je vpředu nebo vzadu. Proti směru jízdy se poutají jen ta malá vajíčka.

 

... i když mimo město mám autosedačku zásadně vzadu.

Editováno: , autor: thejohndoe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Kubo22 ja si tak pamatam, ze podla legislativy u nas nemozes mat vpredu autosedacku, len vajce v protismere bez airbagu. Ale neviem to najst na nete a potvrdit ti to. Skus pozriet vyhlasku. Viem, ze v CR mozu, lebo sestriny, ked chodili z prahy mali jedneho z krpcov vpredu, lebo inak bol cirkus ako boli obaja vzadu. Ale aj oni pozerali vyhlasku a uz na hraniciach ich prekladaju a su obaja vzadu. Ale fakt to neviem najst teraz nikde.

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už je řeč o autosedačkách, tak jen připomenu, že každá má svoji omezenou životnost, která se pohybuje v řádu jednotek let. Takže není dobré tohle kupovat z druhé ruky nebo dědit v rámci rodiny. UV záření a okolní vliv, jako změny teplot způsobují stárnutí materiálu a když to přeženu, stará sedačka se při nehodě rozpadne a neochrání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkný odkaz na obrázek s životností autosedaček. Je jasný, že má nějakou životnost, ale vše se musí brát "rozumně." To, že je max. na 1 dítě a pak vyhodit jsou jen řeči prodejců, kteří chtějí vydělávat na prodeji dalších a dalších sedaček. Kdyby řekli, že je životnost "navždy", tak časem nemají co prodávat :-). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty sice jazdit s rozumom mozes, ale ostatni vodici nemusia - velmi rychlo sa mozes stat obetou niekoho ineho.

 

Kedysi nebol tak velky provoz aky je dnes. Ak ma dnes niekto na auto za 1 milion, tak neverim, ze je problen zakupit sedacku za 6-8 tisic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdil jsem se sedačkou už před 25 lety a odvozil v ní dvě děti. Koupil jsem kvalitní značkovou a sloužila potom ještě dlouho i jiným. Přehnaná histerie, že vydrží dva tři roky a rozpadne se je možná tak poplatná dnešním výrobkům, které vydrží max tak akorát záruku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Clerfayt napsal:

Nějaká volovina, ne? Dětské sedačky jsou jen výsledek výrobců a šikovnosti lobbistů prosadit je jako povinné. Samozřejmě část lidí jsou moralisti a podobným nesmyslům a direktivám fandí. 

 

před 3 hodinami, Clerfayt napsal:

Konec konců celé dětství jsem jezdil vzadu ve Š120 bez sedačky a bez pásů. Dokonce jsem i chrápal natažený na sedačce mapříč, nebo nahoře pod oknem. Nikomu to nevadilo. Nikdo nemoralizoval, ani fízlové. Svět byl v pořádku a já to dokonce i přežil. 

Tohle vyznívá tak, že by ses bez dětské sedačky v autě obešel i u vlastních dětí, kdyby nebyla povinná.... To už je na pováženou .

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, Clerfayt napsal:

Konec konců celé dětství jsem jezdil vzadu ve Š120 bez sedačky a bez pásů. Dokonce jsem i chrápal natažený na sedačce napříč, nebo nahoře pod oknem. Nikomu to nevadilo. Nikdo nemoralizoval, ani fízlové. Svět byl v pořádku a já to dokonce i přežil. 

Také si pamatuji Škodu 120, kde se vzadu jezdilo bez autosedaček a bez pásů. Ale také si pamatuji, že se jezdilo docela pomalu a pamatuji si jak byl slabý provoz. Dnes je jiná doba dědo. A čistě technicky, dětská sedačka rozhodně význam má - malý človíček prostě není a nemůže být pásem pro dospělého bezpečně připoután.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, stanmar napsal:

Ne nevím o tom, snad jedině že je vždy jistější u sedaček pro větší děti tuto připevnit přes ISOFIX, pokud to vozidlo umožňuje a ne jen pásem přes dítě a ní.

Co to tady zase vymýšlíte za předpisy? Nějakej erohujer? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím Isofixem je to asi tak, povinnost to určitě není jak se píše výše, ale je to o tom, že ta sedačka líp drží jak na sedadle tak při nárazu než když je na pásu. A hlavní přínos pro uživatele je v jednoduchosti uchycení-zacvaknete jedete, žádné protahování otvory podle návodu apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...