Přejít na obsah

2.0tsi a 0w20


Casspo

Doporučené příspěvky

@l79 co já vím, tak autorizáky skoro nepoužívají ten original VW olej. Používají cokoliv, co je schváleno od VW. Typicky to býva Shell (přímo Shell z velkých barelů), Castrol. Už jsem ale zažil třeba i Total. Tam spíš asi záleží, co je od jejich dodavatelů výjde dlouhodobě nejvýhodněji a k tomu si pak samozřejmě naúčtují 1000 Kč na litr :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6 hours ago, iphonik4 said:

Ahoj kluci,

 

plánuji si vyměnit první olej ve svojí RS TSI (necelý rok stáří a najeto 9000 km). Mám sice předplacený servis ale auto chce první výměnu až na konci února a nebo 11000 km. Už od trojkové RS TSI mám zvyk, si interval krátit o polovinu sám doma. Kór když jde o první olej z výroby. U předchozí RS jsem dával 5W30 Castrol před úpravou a potom Millers. Do ostatních Škodovek jsem taky zvyklý dávat Castrol. Aktuání RS má již ve specifikaci olej 0W-20 a ten chci zatím dokud je v sérii zachovat. A nyní můj dotaz. Olej a díly vždy kupuji ze skoda-dily.cz. Není to reklama, spíš mám u nich jistotu, že se jedná o original Castrol, který se jinak hodně fejkuje. Koukám ale, že mají v nabídce i originál VW Group olej, který je ovšem o několik stovek levnější. Měl jsem za to, že originál VW olej je vždy jen přebalený Castrol (navíc jsem myslel, že 0W20 vyvinul Castrol přímo pro VW). Pak mi ale nesedí ten cenový rozdíl. Za předpokladu, že chci dát 0W20 a buď Castrol, nebo VW. Který byste zvolili? Lejete někdo origo VW olej? Díky

 

Castrol: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/caedge0w20ll-castrol-edge-titanium-fst-ll-iv-0w-20-castrol-40238.html

 

VW: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g052577m9-motorovy-olej-longlife-iv-0w-20-skoda-34829.html


Kúp ten olej, ktorý je má potrebné schválenia a je lacnejší, v tomto prípade ten "VW".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@iphonik4 Total v autorizáku ŠA určitě ne. Jezdím do autorizáku  už se 4tým mbéčkem a vždy mají Castrol nebo Shell podle toho co tam leje automobilka. Ale jak tu někdo psal, stačí dodržet normu. Lil jsem po záruce do starších mbéček kdysi i Total, protože jsem ho měl za nákup v sudu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, v autorizáku jsem už i Total zažil. Jde pouze o nutnost dodržet schválení VW (pozor, nebavím se o normě ale schválnení), které má. Tehdy šlo o 5W30. Já jezdím do autorizáku s asi 6. Škodovkou, ale o počet aut nejde. Spíš o počet vyzkoušených autorizáku.

Editováno: , autor: iphonik4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...