emkon Vloženo 25. Únor 2013 Sdílet Vloženo 25. Únor 2013 Už jste někdo nějak čistil vnitřní stranu čočky v projektorech? Já mám čočky už docela začouzené. Od nového auta mám ve světlech vždy jen žárovky OSRAM Silverstar. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 12. Březen 2013 Sdílet Vloženo 12. Březen 2013 V ČR sú žiarovky ešte stále povinná výbava? U nás to už nejaký čas zrušili práve kvôli xenónom a žiarovkám ktoré sa nedajú jednoducho vymeniť. V prípade že ťa policajti zastavia s vypálenou žiarovkou tak máš iba povinnosť zabezpečiť čo najskoršiu nápravu a zároveň musíš prispôsobiť spôsob jazdy k tomu že nie si plnohodnotne osvetlený. Pokutovať ťa nemôžu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 12. Březen 2013 Sdílet Vloženo 12. Březen 2013 Ano , u nas je sada zarovek porad povinna , ba i v polsku pamatuju si jak jsem jel k mori a ty smoulinky po mne htely at po 8mi hodinah jizdy at vymenim zarovku , no jsou oni normalni ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hosha Vloženo 13. Březen 2013 Sdílet Vloženo 13. Březen 2013 Napadá mě otázka - jak přizpůsobit způsob jízdy, když mám prasklou žárovku a nejsem tak plnohodnotně osvětlený? Jo jo, žárovky.. špatná legislativa a někdy i policajti, kteří tak celé Policii dělají ostudu, když řidiče za prasklou žárovku buzerují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davdav Vloženo 14. Březen 2013 Sdílet Vloženo 14. Březen 2013 Ale ona se dá formulovat i opačná otázka. Jak to udělat, aby lidi nejezdili s nefunkčními žárovkami s tím, že jim žádný postih vlastně nehrozí a tak není, co řešit? Kdyby sada náhradních žárovek nebyla povinná a nebylo třeba přizpůsobovat způsob jízdy, tak si neumím představit, co by člověka nutilo s prasklou žárovkou něco dělat. Kdyby ho zastavil policajt, tak prostě řekne, že ráno byla žárovka v pořádku a jel by dál. Takhle prostě alespoň existuje nějaká páka. A jsem si vědom toho, že realita je trochu složitější. Že některé žárovky nejde vyměnit bez servisu, nebo je třeba složitá demontáž atd.atd. Všechno je o rozumném přístupu obou stran, řidiče i policajta. Blb na jedené i druhé straně udělá z drobnosti ohromný problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 14. Březen 2013 Sdílet Vloženo 14. Březen 2013 Máš recht, ono pomlouvat, že zákon a policajti jsou blbý, je velmi jednoduché a některé výlevy zní až velmi primitivně. Ve chvíli kdy tato povinnost padne, budeme denně potkávat desítky jednookých vychcánků, který si dají s výměnou prasklé žárovky na čas několik dní, věřím i týdnů s připravenou výmluvou, že před jízdou bylo vše OK. Každá mince má vždy dvě strany ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hosha Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 Já policajty určitě pomlouvat nebudu, ovšem situace na silnici bývá opravdu složitější. Ti vychcánkové říkají vždycky, že ráno kontrolovali auto a bylo všechno v cajku, že to muselo prasknout po cestě.. Pak přijde otázka, zda si to vymění sám? No a on řekne, že to nedokáže, že už to hodněkrát zkoušel a nakonec musel do servisu... Když pak policajt neví, že na konkrétně tomhle typu žárovka fakt vyměnit nejde a není magor, aby ho odstavil pro technickou nezpůsobilost, pošle ho dál a vychcánek se směje. Běžná realita. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 (editace) Kolega jezdil 14dní V ZIMĚ!!!!! jen s obrysovkama....A že prej kdyby něco tak se vymluví že před jízdou to bylo o.k. .....???? Editováno: 17. Březen 2013, autor: Jay Kay Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 A řekl ti ten "kolega" co tou jízdou na obrysovky sledoval? Jestli ti řekl, že úsporu paliva nebo šetření žárovek, tak je to úchyl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hosha Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 No však proč ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 Není to úchyl - úchyl je Průša, ten kdo zdůvodňuje jízdu jen na "parkovačky" jakoukoliv úsporou JE DEMENT NEBEZPEČNEJ CELÝMU OKOLÍ!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 18. Březen 2013 Sdílet Vloženo 18. Březen 2013 Žádná úspora,byl to služebák(dodávka) prostě se mu nechtělo,nebo já nevím??? prostě kokot.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malyhonza Vloženo 22. Červen 2013 Sdílet Vloženo 22. Červen 2013 zdar, mám problém, přestalo mi fungovat překlápění dálky na levým světle. pravý normálně přecvakne a levý ne. dá se to nějak opravit, kde je chyba-?? díky za odp. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 22. Červen 2013 Sdílet Vloženo 22. Červen 2013 Je víc možností. Přerušenej drát k elektromagnetu ovládání clony, přerušenej drát přímo v cívce elektromagnetu, clonka vyskočená z uložení. Chtělo by to aspoň něco změřit - vzít voltmetr a zkusit, jestli na konektor k reflektoru jde 12V pro clonku při přepnutí na dálku, pak ohmmetrem zkusit proti kostře, jestli je cívka nepřerušená atd... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malyhonza Vloženo 23. Červen 2013 Sdílet Vloženo 23. Červen 2013 tak dnes jsem kvůli tomu rozmontoval půlku auta. byl vypadený ten konektor co je zespodu k magnetu. už blikám. děkuji za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 7. Září 2013 Sdílet Vloženo 7. Září 2013 (editace) První sadu Tungsram Megalight H7 jsem přehodil na druhé auto v rodině po necelých 21 000km. Na tom jedna z nich odkroutila dalších cca 10 000km a druhá se tuším drží. Takže aktuálně by měla mít cca 35 000km. U druhé sady první žárovka praskla po cca 28 000km. Minulý týden jsem měnil znovu. Pokud to byla ta starší, tak se dožila 39 000km. Na "svítivější" žárovky podle mě výborný výkon. Editováno: 7. Září 2013, autor: bojler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radzimko Vloženo 9. Září 2013 Sdílet Vloženo 9. Září 2013 chlapi mám na Vás otázku. Dnes som menil v projektoroch ziarovky za osram nihgt breaker plus H7 a myslel som ze budem musiet menit 4 kusy. kedze mam fabiu monte carlo modelovy rok 2013. je v poriadku ze mam len 2? alebo som zle hladal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 9. Září 2013 Sdílet Vloženo 9. Září 2013 Mas jen 2, je to spravne. Monte Carlo ma ve svetlometu bi-halogenovy modul z predFL modelu, tedy pouze po jedne H7 v kazdem svetlometu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radzimko Vloženo 9. Září 2013 Sdílet Vloženo 9. Září 2013 Dakujem za skoru odpoved. Nevies preco to takto davaju ked uz do novych maju byt 2+2? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 9. Září 2013 Sdílet Vloženo 9. Září 2013 Je to technicky podminene - Monte Carlo ma jak znamo z designovych duvodu cerne svetlomety a tim padem nemaji parabolu pro dalkova svetla. Ta musi tedy byt resena bi-halogenovym modulem a ten si vystaci s jednou zarovkou. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radzimko Vloženo 9. Září 2013 Sdílet Vloženo 9. Září 2013 Dakujem ze som zas o nieco mudrejsi. Prepac ale polozim este jednu hlupu otazku- koli dizajnu musia byt len bi-halogenove? Svietia horsie ako 2xh7? Menil som dnes ziarovky lebo vecer je to fakt tragedia, o chvilu bude tma tak sa pojdem zviest Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 9. Září 2013 Sdílet Vloženo 9. Září 2013 Ano, kdyz chces mit cerny svetlomety, nemuzes v nich mit parabolu, ta by byla pochopitelne stribrna/pokovena. Ucinnost techto svetel je ale skutecne nizsi nez u beznych projektorovych svetlometu u FII po faceliftu, ktere maji dve H7 v kazdem svetlometu, kdy jedna zarovka zajistuje potkavaci svetla a druha dalkova. V tvem pripade obe funkce (potkavaci i dalkove) zajistuje pouze jedna H7. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radzimko Vloženo 9. Září 2013 Sdílet Vloženo 9. Září 2013 Alebo je mozne ze su priamo z vyroby zle nastavene svetlomety? Mam velmi lrarky dosvit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 9. Září 2013 Sdílet Vloženo 9. Září 2013 No muzes to nechat premerit, ale nejake znatelne zlepseni bych necekal. Tyhle svetlomety proste dobre vypadaji, ale jejich ucinnost je spise slabsi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radzimko Vloženo 9. Září 2013 Sdílet Vloženo 9. Září 2013 To si ma nepotesil je niekde na nete aj porovnavacia foto tychto klasickych a tmavych. Prepac, ze obtazujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.