Přejít na obsah

Projektorová světla


ntr23

Doporučené příspěvky

Včera jem měnil H7 a nejsem si jist, zda jsem je tam nedal naopak, nějak se mi to nezdá.Chlapi má ten vyčnívající obdelníček na žárovce být dole nebo nahoře?

Pročítám web a třeba na Nissanclubu to má každý jinak.

hh7.jpg

Editováno: , autor: vonder
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Žárovky Osram Night Breaker:

U potkávacích světel svítí víc asi o 20% a u dálkových asi tak o 40% (výrobce uvádí až 90%).

Levá mi vydržela 8.500km, pravá 10.500km. Dle vyjádření osoby z branže je hlavním nepřítelem žárovek nekvalitní vozovka, kdy se vlákno prostě uklepe, a to zejména pokud jezdíte např. po D1 do Brna, Vyškova a podobných schodových (roletových) tankodromech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten by měl seřizovat svícení světel do stran, aspon u F I to tak bylo... V příručce je psáno, že světla jsou seřízena asymetricky, tzn, že neoslnují protijedouci řidiče, kdybys bal v Anglii, budes protijedouci oslnovat. Takže by se tím mělo seřizovat právě to svícení do stran... Doufám, že nekecám... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak sem vyzkoušel od Tungsramu i "megalight +50%". Ze začátku to bylo prvních pár minut takový mdlý, ale za chvilku velká spokojenost.

Na žárovce je označení výrobce GE, Tungsram to asi balí do svojich i cizích krabiček. Světlo oproti Halogen H7 není až tolik bílý, ale zato - je ho výrazně víc. Tak jako je změna Halogen H7 vs. philipska z fabriky, tak je přibližně stejnej skok po namontování tady těchdle žárovek. Světlo je krásně rovnoměrně rozprostřený, zřetelně osvětlenej je teď i levej kraj silnice, na pravým boku je vidět víc a dál. Zřetelná je i čára osvětleno/neosvětleno před autem a to hodně. Při dálkových světlech jde vidět mnohem dál, značky záříjou jak blázen.

Suma sumárum - je možný, že po čase trochu zeslábly ty Halogeny H7 (odhaduju, že sem s nima najel cca 20 tis. km), to si odzkouším za týden až přijedou rodiče a porovnám to v autech vedle sebe. Možná bude jako potvrzení sloužit i výrok partnerky, která řekla: "dneska je všechno nějaký jasnější" :D Každopádně s těmahle žárovkama su hodně spokojenej, za 357Kč/2ks dál už jasná investice a se světlama su v kombinaci s natáčením hodně spokojenej. Ještě dodám, že je to první zkušenost s "mega giga ultra" žárovkama, takže je možný, že su nadšenej z něčeho docela obyčejnýho.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

mne prijde bily svetlo mnohem hezci nez namodraly. kazdej druhej vi, ze xenony se do FII/R nikdy nedavaly a ze je to jenom nahrazka. videl sem v parkovackach bily diody a bylo to fakt moc hezky.

jinak delsi zkusenosti s tema tungsramackejma "megalightama" - velka spokojenost, dneska se mne podarilo jet konecne za sucha, jel sem v nekolika autech po sobe a musim rict, ze i pres jedinou zarovku je s timhle typem projektor FII/R LEPSI co do intenzity nez jednickova fabia s beznejma H7 zarovkama - pritom zrovna FI povazuju za vyborne svitici z nonxenonu. u dalkovych svetel je o neco horsi, ale ne vyrazne. samozrejme, pri pouziti stejnych zarovek bude rozdil opet vyraznejsi, chcu tim hlavne rict, ze existuje reseni, jak bez praseni s HIDsuntama poradne videt. u rozdeleni svetla je to pak oproti reflektoru neporovnatelny, ted vidim pomerne jasne celou pravou skarpu a jeste o neco dal do pole - dalnicni jizda je velmi pohodlna, protoze je osvetleny cely odstavny/pravy pruh. su rad, docela me stvala nemoznost poridit si xenony, ted si jeden cernej puntik muzu vesele odmazat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem si je koupil ty Tungsram megalight + 50% za 296kč a když jsem měl vyměněnou jednu tak bylo vidět proti zdi že ta vyměněná svítí víc a víc do bíla než ta original Osram kterou jsem tam měl s novým autem. Vypadají že jsou dobré, jsem zvědavej jaké budou za tmy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...