Přejít na obsah

Kryt motoru 2.0TSI


Smejky

Doporučené příspěvky

@stanmar Mám bohužel stejné info. Upřímně...je to pěkná vych*anost Škodovky 🙂 Kryty patří k dané motorizaci a ne, že je vrátí jen někomu podle datu výroby. O to smutnější to je, že se to vlastně týká vrcholných verzí Octavie, Superbu i Kodiaqu. U základních motorizací by to člověk i pochopil..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám ve zvyku se handrkovat o drobné - nicméně když to vezmu do důsledků - ten kryt byl jistě započítán do ceny nového vozu, neboť jsem žádnou slevu za chybějící část nedostal. Takže na nás vydělají pěkných pár tisíc (10 .. 100 ? tisíc). Zkusím napsat na infolinku, ale dost pochybuji že to něco změní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle poslední informace je možné, že i ti co z výroby kryt nemají(není na auto aktuálně akce 10J1) budou dodatečně vyzváni, až bude na jejich auto možné kryt namontovat. Bude to ale nejspíš podmíněno návštěvou servisu, sepsání "reklamace" na chybějící kryt. Další postup už je v rukou servisu...

Oficiální vyjádření infolinky by mě zajímalo...

Editováno: , autor: lucky.jack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci já mám RS 10/2022, takže taky bez krytu z výroby. Psal jsem mail na “infolinku” Škoda. Prý těch krytů mají nedostatek, ale měl bych být vyzván servisem až na mě dojde řada. Takže přestože jsem kryt z výroby neměl, tak bych jej dle Škodovky dostat měl. Osobně ale nevěřím, že se servis ozve sám. Takže urgovat, urgovat, urgovat.

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@stanmar uvažoval jsem o tom stejně, slevu jste nedostali a cena platí s krytem, takže by ho měli dát všem, ale když si vzpomeneš jak Škodovka jednala s lidmi, kterým třeba nedodala Areaview a jiné věci...  Prostě jim řekli buď si to auto vem a nebo nám ho tu nech... slevu nenabídli a nebo až po dlouhých dohadech... A stejně jim to procházelo... Takže nějaký kryt za 2500 si asi řeknou, že lidi řešit nebudou... 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@iphonik4 vidíš a v autorizáku kam jezdím jej mají a klidně mi jej i prodají, takže jich asi mají dostatečně. Podle mě se tedy jen vymlouvají a jak píše @JirikHL spoléhají na to, že se majitelé bez krytu po tomto nijak zvlášť pídit nebudou. Nemám teď jak zatlačit na AS, čekám až co mi napíšou z infolinky. Servisák mi řekl, že v systému nic o dodání krytu nemá a tím je to pro něj vyřešené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam Golfa GTI...dnes som sa stavil u VW dealera...zaznam,kde ho dali dole tam je na tu akciu,co som pisal vyssie..

Bez reptania ho vratia,bohuzial skladom nedrzia,takze objednali a stavim sa na kratku montaz...vraj to treba aj fotit....obdobne ako Skoda...komu ho dali dole a opyta sa,dostane modifikovany,kto nie,nikto ho nevyzve,kto ho tam nemal z vyroby,tak nema narok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes dorazilo do mailu konečné vyjádření infolinky - ehmmm.....

 

"Vážený pane...

děkujeme za Váš podnět.

Velice nás mrzí Vaše nespokojenost se svolávací akcí týkající se designového krytu motoru u Vašeho vozidla ŠKODA Superb, VIN TMBC.........

Dovolujeme si Vás ujistit, že aktuální absence tohoto krytu ve Vašem vozidle nemá žádný vliv na bezpečnost, hlučnost či funkčnost dotčené části vozu.

V současné době již probíhá servisní akce na doplnění dotčených vozidel novým krytem motoru, avšak s ohledem na současnou geopolitickou situaci a neustálé potíže v dodavatelských řetězcích nelze stanovit konkrétní termín pro jeho montáž právě u Vašeho vozu.

Jakmile bude optimalizovaná verze designového krytu k dispozici pro Vaše vozidlo, bude společnost Škoda Auto a.s. informovat Vašeho servisního partnera Škoda, aby mohla být tato nová verze krytu namontována do Vašeho vozidla.

Děkujeme Vám za pochopení."

 

Pomíjím tedy fakt, že tedy kryt fyzicky již existuje a lze jej ve skutečnosti možno i zakoupit. Ba někteří šťastlivci jej již při servisní akci i dostali zdarma. Ale ten (také zdarma) na který konkrétně čekám já jaksi není (ačkoliv v AS kde jsem jej poptával ho mají na skladě) holt je tu ten geopolitický problém a další potíže.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes jsem se při předávání Citiga na servis zkusil znovu optat na VIN moji RS a dostupnost krytu. Hurá, dealer potvrdil a objednal. Vozidlo mi bylo dodáno 10/2022 bez krytu a ještě před 14 dny servisní akce na mé VIN nebyla. Takže skutečne je třeba čekat.

Editováno: , autor: iphonik4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak, já bych ho měl přebírat dnes, jestli jim přijde na sklad 🙂 U mě to bylo trošku o urgenci. Už si mě v servisu pamatují, urgoval jsem kryty i na začátku roku, ještě když jsem měl předchozí RS. Pán ochotně napsal do Škodovky a ta jim dala zelenou, že mi ho můžou dát. 

Editováno: , autor: Rapid1.0
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 5. 10. 2023 na 14:06, lubos23 napsal:

Rovnakú informáciu mám aj ja zo svojho servisu.

 

Kryt som si teda kúpil za svoje po vzore kolegov z vlákna.

 

 

IMG_0828.jpeg

 

Dnes mi môj servisak volal s tým, že im v systéme vyskočila zvolavacka na kryt motora a teda, že pôvodná informácia o tom, že kryty nebudú, neplatí.

 

Kryt mali na sklade, tak som si pre neho dnes aj zašiel. Tento nový kryt zo servisu ma číslo 06q 103 925 n a zo spodnej strany vyzerá inak ako kryt ktorý som si objednal sám, ten je ale 06q 103 925 l. Kryty sú aj z rôzneho materiálu - N je tvrdší plast, L je "penový". Vrchná strana je u oboch vyzorovo totožná.

 

Ktorý ste v servise dostali vy?

 

 

 

N

IMG_0880.jpeg

L

IMG_0879.jpeg

Editováno: , autor: lubos23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@lubos23 Co mám tak vypozorované, tak k RS patří kryt s koncovým číslem "N" - i ten jsem měl včera dostat, ale bohužel jim nedorazil, tak snad dnes. 

 

Má nepotvrzená domněnka je, že kryt "L" je určený pro 140 kW verzi motoru. Ten kryt totiž zůstal pěnový, jako byly původně všechny verze (i pro RS). Jenže svolávací akce na kryty byla pouze pro RS, pro 140 kW motor nikoliv. Dávalo by tak smysl, že "L" jsou koncepčně původní pěnové kryty (ačkoliv vyrobené v letošním roce) a "N" jsou nové, tvrdé kryty pro RS. Ale znovu opakuji, je to jen má osobní dedukce. 

 

Editováno: , autor: Rapid1.0
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...